Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi Adayları Soru-Cevap (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
12
Favori
12.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    peki mesela seneye bilkente burslu bir şekilde girdim , iyi bir sıralamayla bitirdim. daha sonra yurtdışında bir üniversiteye yüksek lisans yapmam için gerekli koşullar nedir ve bu koşulları bilkent sağlıyabiliyor mu sonuçta az çok 2 senedir mezun olanların neler yaptığını haber alıyorsunuzdur
  • lys birincisi bilgisayar dersinde proje partnerim. kurban olayım öyle burslu burssuz ayrımına
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michio KaKu

quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

Illaki vardir ama %90 95 oraninda normal herkes. tabiki ozel bir okulda okuyosun illaki cok iyi durumlarda olanlar var ama benim 2.yilim herhangi bir kotu olayla karsilasmadim aksina burslu okuyosaniz bir cok ortamda saygi da gorebilirsin

bursularla yarı burslular veya burssuzlar arasında büyük fark olduğunu düşünüyo musun ?

fark var evet. burslular daha zengin
  • Bilgisayar Teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü aklımın bir ucunda puanım hukuk bölümlerine yetmezse bu bölümü yazmak var.Nasıl bir bölüm sizce? Geçen sene %50 burslu olarak puanım tutuyordu ama tercih etmedim. Bilgisayar mühendisliği gibi aynı dersler mi görülüyor, tavsiye eder misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku_20

Bilgisayar Teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü aklımın bir ucunda puanım hukuk bölümlerine yetmezse bu bölümü yazmak var.Nasıl bir bölüm sizce? Geçen sene %50 burslu olarak puanım tutuyordu ama tercih etmedim. Bilgisayar mühendisliği gibi aynı dersler mi görülüyor, tavsiye eder misin?

https://stars.bilkent.edu.tr/homepage/curriculum.php?DEPT=CS

https://stars.bilkent.edu.tr/homepage/curriculum.php?DEPT=CTIS

• Bölüm hakkında bir fikrin var mı? Benim bu bölümden mezun olup Facebook'da çalışan bir arkadaşla da tanıştım. O yüzden bölüm daha da cazip geldi bana.
  • quote:

Bölüm hakkında bir fikrin var mı? Benim bu bölümden mezun olup Facebook'da çalışan bir arkadaşla da tanıştım. O yüzden bölüm daha da cazip geldi bana.

bölüm hakkında bir fikrim yok ama anadoluda ortalama bir üniversiteye gitmek yerine buraya gitmek çok daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

Bölüm hakkında bir fikrin var mı? Benim bu bölümden mezun olup Facebook'da çalışan bir arkadaşla da tanıştım. O yüzden bölüm daha da cazip geldi bana.

bölüm hakkında bir fikrim yok ama anadoluda ortalama bir üniversiteye gitmek yerine buraya gitmek çok daha iyidir.

Aynen zaten o yönden avantajlı.Zaten yurtdışında da tanınan bir üniversite olduğundan ABD ve Avrupa'dan da iş teklifleri verebiliyorlarmış .

• quote:

Orijinalden alıntı: baturalpkun

peki mesela seneye bilkente burslu bir şekilde girdim , iyi bir sıralamayla bitirdim. daha sonra yurtdışında bir üniversiteye yüksek lisans yapmam için gerekli koşullar nedir ve bu koşulları bilkent sağlıyabiliyor mu sonuçta az çok 2 senedir mezun olanların neler yaptığını haber alıyorsunuzdur

bilkentin sana mezun olduktan sonra yüksek lisans için yapabileceği iyi bir referans vermek olur bunun dışında kabul alma olayı senin ortalaman projelerin vs. gibi şartlara bakar referans konusunda ise dediğim gibi çok iyi öğrenciler var şuan MIT stanford avrupanın önde gelen ünilerinde
  • ToninoBaliardo kullanıcısına yanıt
    haklısın, cevaplar için teşekkürler :D
  • sizler hangi bölümlerdesiniz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim makine arkadas bilgisayar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • havuz acıldımı bilkente yaw :D gecen sene yoktu galiba aklıma geldi
  • efe.1905se kullanıcısına yanıt
    Insaat bitti muhtemelen gelecen donem veya yaza acilir

• Bilkent makine muh. istiyorum cok mezunu olmamasinin dezavantajlari nelerdir sence ? Birde bilardo toplulugu var mi ? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent elektrik elektronikten biraz bahsedermisiniz

• cok mezununun olmamasının dezavantajı sektörde az biliniyor olması olabilir fakat sen mezun olana kadar zaten yaklaşır 7 8 dönem mezun olacaktır daha çok tanınacaktır
    ki bu dönem mezun olacaklardan da iyi şirketlerle şimdiden anlaşanlar olduğunu duydum aselsan arçelik toyota vs. gibi
  • JohnnyCash kullanıcısına yanıt
    bilkent elektronik anlatılmaz yaşanır bilkentin en torpilli bölümü baya iyi bir hoca kadrosu ve tanınırlığı var yurtdışında
  • quote:

bilkent elektronik anlatılmaz yaşanır bilkentin en torpilli bölümü baya iyi bir hoca kadrosu ve tanınırlığı var yurtdışında

Derslerde zorlanmamak için İngilizce seviyesi ne olmalı bir de tam burslu okuyorsan burs hangi durumlarda kesiliyor? kaç yıl burs alabiliyorsun

Mühendislikte hazırlık sınıfı tam olarak nasıl oluyor ? Sınavlarda belirli bir puanı geçenler mi hazırlık okumuyor

şimdiden teşekkür ederim sorularımızı cevapladığınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: JohnnyCash

quote:

Derslerde zorlanmamak için İngilizce seviyesi ne olmalı bir de tam burslu okuyorsan burs hangi durumlarda kesiliyor? kaç yıl burs alabiliyorsun

Mühendislikte hazırlık sınıfı tam olarak nasıl oluyor ? Sınavlarda belirli bir puanı geçenler mi hazırlık okumuyor

şimdiden teşekkür ederim sorularımızı cevapladığınız için

tam burs alırsan hazırlıkta 2 yıl , normal bölümde 5 yıl boyunca kesilmiyor , yani toplamda 7 yıl bursun kesilmeden okuyabilirsin , not ortalaman düşerse vs. kesilme gibi bir durum yok ama derslere devam zorunluluğu var.

hazırlık sınıfı bölüme göre değişmez , cope sınavı oluyor başlamadan önce yeterli puanı alırsan hazırlığı atlayıp direk bölümüne başlayabiliyorsun veya atlayacak kadar yeterli değilse puanın , puanına göre seni bir seviyeden hazırlığa başlatıyorlar hazırlık bitiminde tekrar cope sınavına girip geçmen gerekiyor ( aynı zamanda okul dışında TOEFL , IELTS ,FCE gibi sınavlardanda bilkentin istediği düzeyde not alıp hazırlığı geçebilirsin).

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.