Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi Adayları Soru-Cevap (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
12
Favori
12.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Doğru dürüst bir liseye gidemedim ama iyi bir üniversiteye gidip eğlence ve başarıyı yakalayacağım hayırlısıylaBilgisayar mühendisliği bölümünde haftalık kaç saat ders var

Yurt ücretleri,yemek ücretleri ne alemde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 9 Şubat 2014; 15:12:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JohnnyCash

quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

bilkent elektronik anlatılmaz yaşanır bilkentin en torpilli bölümü baya iyi bir hoca kadrosu ve tanınırlığı var yurtdışında

Derslerde zorlanmamak için İngilizce seviyesi ne olmalı bir de tam burslu okuyorsan burs hangi durumlarda kesiliyor? kaç yıl burs alabiliyorsun

Mühendislikte hazırlık sınıfı tam olarak nasıl oluyor ? Sınavlarda belirli bir puanı geçenler mi hazırlık okumuyor

şimdiden teşekkür ederim sorularımızı cevapladığınız için

tam burs alırsan 2+5 yıl okul sana para ödüyor ve yurtlarda ücretsiz kalıyorsun ama 5.yıldan sonra ödeme ve yurt kesiliyor ancak okula para ödemiyorsun
    bursun kesilme şartı resmi olarak yok ama vizelere finallere girmezsen yani okula devam etmezsen küçük ihtimal de olsa ödemeyi kesiyolar ama okula yine para vermiyorsun
    hazırlık sınıfları karışık oluyor mühendis ve diğerleri gibi bir ayrım yok
    derslerde zorlanmamak için hazırlığı geçmen yeterli oluyor genelde daha fazlası sana kalmış

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    ortam haftaiçi kalabalık haftasonu ise çeşitli klüplerin düzenlediği partilerde devam ediyor
    ders işleyişi normal diğerlerinden bir fark yok sadece dersine gelen hoca daha iyi yerlerden doktora almış vs olabilir
    yurt ücretleri interntte mevcut
    yemek konusu biraz sıkıntılı yemekhanede bir öğün 3 lira fakat doyurucu değil pek başka yerlerde ise 8 8.5 tan başlıyor
  • Teşekkürler hocam.Hedefim tam burslu olarak kazanmak.
  • Nasıl bilgisayar mühendisliği jo_be hocam?
  • Peki hocam hazırlığı geçmek zor mu ? bahsettiğiniz hazırlık sınavlarına girenlerin başarı yüzdesi hakkında bilgi verebilir misiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Peki hocam hazırlığı geçmek zor mu ? bahsettiğiniz hazırlık sınavlarına girenlerin başarı yüzdesi hakkında bilgi verebilir misiniz

şu an ingilizce seviyen nedir ? daha önce girdiğin bir dil sınavı varsa skorunu yazarsan daha olası cevap verilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: attj4d

quote:

Peki hocam hazırlığı geçmek zor mu ? bahsettiğiniz hazırlık sınavlarına girenlerin başarı yüzdesi hakkında bilgi verebilir misiniz

şu an ingilizce seviyen nedir ? daha önce girdiğin bir dil sınavı varsa skorunu yazarsan daha olası cevap verilebilir.

Pre-Intermediate hocam

dil sınavı gibi bir şeye girmedim hiç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Pre-Intermediate hocam

dil sınavı gibi bir şeye girmedim hiç

Is this level enough for understanding lessons?

• quote:

quote:

quote:

bilkent elektronik anlatılmaz yaşanır bilkentin en torpilli bölümü baya iyi bir hoca kadrosu ve tanınırlığı var yurtdışında

Derslerde zorlanmamak için İngilizce seviyesi ne olmalı bir de tam burslu okuyorsan burs hangi durumlarda kesiliyor? kaç yıl burs alabiliyorsun

Mühendislikte hazırlık sınıfı tam olarak nasıl oluyor ? Sınavlarda belirli bir puanı geçenler mi hazırlık okumuyor

şimdiden teşekkür ederim sorularımızı cevapladığınız için

tam burs alırsan hazırlıkta 2 yıl , normal bölümde 5 yıl boyunca kesilmiyor , yani toplamda 7 yıl bursun kesilmeden okuyabilirsin , not ortalaman düşerse vs. kesilme gibi bir durum yok ama derslere devam zorunluluğu var.

hazırlık sınıfı bölüme göre değişmez , cope sınavı oluyor başlamadan önce yeterli puanı alırsan hazırlığı atlayıp direk bölümüne başlayabiliyorsun veya atlayacak kadar yeterli değilse puanın , puanına göre seni bir seviyeden hazırlığa başlatıyorlar hazırlık bitiminde tekrar cope sınavına girip geçmen gerekiyor ( aynı zamanda okul dışında TOEFL , IELTS ,FCE gibi sınavlardanda bilkentin istediği düzeyde not alıp hazırlığı geçebilirsin).

5 yıl değil 7 yıl. toplamda 9 yıl kesilmiyor. 5 yıl sonra kesilen kapsamlı burs. bu arada herhangi bir okulda 2 yılda hazırlığı geçemezseniz zaten sizi kapı dışarı ederler.

4 kez FZ alınca da kesilme durumu var diyebiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Ortamı,ders işleyişi,kızları nasıl

Doğru dürüst bir liseye gidemedim ama iyi bir üniversiteye gidip eğlence ve başarıyı yakalayacağım hayırlısıylaBilgisayar mühendisliği bölümünde haftalık kaç saat ders var

Yurt ücretleri,yemek ücretleri ne alemde ?

burada eğlence ve başarıyı aynı anda yakalayamazsın. sırf burada değil aslında ya.

• quote:

cok mezununun olmamasının dezavantajı sektörde az biliniyor olması olabilir fakat sen mezun olana kadar zaten yaklaşır 7 8 dönem mezun olacaktır daha çok tanınacaktır
    ki bu dönem mezun olacaklardan da iyi şirketlerle şimdiden anlaşanlar olduğunu duydum aselsan arçelik toyota vs. gibi

Bir sey daha sormak istiyorum.

Hep duyuyorum iste bilkentteki muhendisliklerden bi arkadas irlandaya staja gitti biri masterini yurtdisinda surda yapiyor falan diye. Muhendislik okuyan ogrencilerin hepsinin mezun olduktan sonra yurtdisina kolaylikla gidebilme durumu var mi ? Yoksa bu cikanlarin hepsi cok yuksek ortalamalarla alanlarini bitirerek mi gidiyor ? Yani mesela 2.50 ortalamayla bitiren ile 3.60la bitiren arasinda ne kadar fark olur bu konuda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Tranquillity

quote:

cok mezununun olmamasının dezavantajı sektörde az biliniyor olması olabilir fakat sen mezun olana kadar zaten yaklaşır 7 8 dönem mezun olacaktır daha çok tanınacaktır
    ki bu dönem mezun olacaklardan da iyi şirketlerle şimdiden anlaşanlar olduğunu duydum aselsan arçelik toyota vs. gibi

Hep duyuyorum iste bilkentteki muhendisliklerden bi arkadas irlandaya staja gitti biri masterini yurtdisinda surda yapiyor falan diye. Muhendislik okuyan ogrencilerin hepsinin mezun olduktan sonra yurtdisina kolaylikla gidebilme durumu var mi ? Yoksa bu cikanlarin hepsi cok yuksek ortalamalarla alanlarini bitirerek mi gidiyor ? Yani mesela 2.50 ortalamayla bitiren ile 3.60la bitiren arasinda ne kadar fark olur bu konuda ?

ortalama tabiki önemli ama daha önemlisi proje
    aradaki farkı şöyle özetleyebilirim 3.60la bitiren abd'de iyi bir ünide yüksek lisans yapıyorsa ya da googleda falan çalışıyorsa 2.60lık aselsan tai ford gibi yerlerde çalışıyor genelde
    şunu da ekliyeyim 2,50 lik adam yüksek lisans yapamaz diye bir durum yok ama yüksek lisansta üniversiteler genelde ortalamaya göre kabul ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToninoBaliardo -- 9 Şubat 2014; 23:54:13 >

• JohnnyCash kullanıcısına yanıt
    hazırlığın zor olduğunu düşünmüyorum genelde millet üniversiteye gelmenin havasıyla gezme tozmaya kaptırıyor sonra hazırlığın sonu gelmiyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dark Tranquillity

quote:

ortalama tabiki önemli ama daha önemlisi proje
    aradaki farkı şöyle özetleyebilirim 3.60la bitiren abd'de iyi bir ünide yüksek lisans yapıyorsa ya da googleda falan çalışıyorsa 2.60lık aselsan tai ford gibi yerlerde çalışıyor genelde
    şunu da ekliyeyim 2,50 lik adam yüksek lisans yapamaz diye bir durum yok ama yüksek lisansta üniversiteler genelde ortalamaya göre kabul ediyor

Ilginiz icin tesekkurler bilkent makine istiyorum ben de gayet yararli bir konu olmus.

• Benim sorum elektrik elektronik ve bilgisayardan mezun olanlar nerelerde çalışıyor.. Hani ikisini de tam burslu kazanabilecek bir derece bekliyorum kendimden, FCE de C belgem olduğundan hazırlık da atlayabiliyorum sanırım.. Benim tercihte ikilemde kaldığım nokta 'bilgisayara merakım olması, program, uygulama geliştirme yönüyle elektronikten daha ağır basıyor fakat sıralama olarak baktığımızda Türkiye birincisi bile ordaysa iş vardır diyor insan. Bana elektronikte neler yapıldığını genel olarak anlatırsanız bir de mezun olanların karşılaştırmasını yaparsanız iyi olur en azından kafamdaki soru işaretlerini azaltırım biraz..

• heey
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberfa

Benim sorum elektrik elektronik ve bilgisayardan mezun olanlar nerelerde çalışıyor.. Hani ikisini de tam burslu kazanabilecek bir derece bekliyorum kendimden, FCE de C belgem olduğundan hazırlık da atlayabiliyorum sanırım.. Benim tercihte ikilemde kaldığım nokta 'bilgisayara merakım olması, program, uygulama geliştirme yönüyle elektronikten daha ağır basıyor fakat sıralama olarak baktığımızda Türkiye birincisi bile ordaysa iş vardır diyor insan. Bana elektronikte neler yapıldığını genel olarak anlatırsanız bir de mezun olanların karşılaştırmasını yaparsanız iyi olur en azından kafamdaki soru işaretlerini azaltırım biraz..

Türkiye 1. Ordaysa ne olmuş?

• cyberfa C kullanıcısına yanıt
    eğer kendini programlama da daha iyiyim diyorsan cs yaz senin durumunda ee okurken cse yönelen bir arkadaşla tanıştım burada keşke başta cs yazsaydım diyor
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.