Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi Adayları Soru-Cevap (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
12
Favori
12.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam iletişim bölümü hakkında bilgi verebilirmisiniz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok fazla bilgim yoktu küçük bir araştırma yaptım cevap ondan gecikti

Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü, medya teorisi ve medya pratiği üzerine çalışan ve önde gelen bölümlerdendir. 1998'de bölüm kurulduğundan beri, öğretim görevlileri tarafından yapılan araştırmalar, Türkiye'de yapılan medya ve kültürel çalışmalarda ön planda yer almaktadır.

İletişim ve Tasarım Bölümü, günün şartlarına uygun olarak gelişmekte olan ve ihtiyaç duyulan kitlesel iletişim ve görsel teknolojiler üzerine çalışmaktadır. Bu yüzden bu bölümden mezun olacak öğrenciler, eğitim hayatları boyunca görsel iletişim ve görsel iletişim teknolojileri üzerine -reklamcılık, gazetecilik, görsel tasarım ve yeni medya başta olmak üzere- dersler görerek medya sektöründe profesyonelleşebilmeleri için eğitim almaktadırlar. Böylece, bu sektörde oluşabilecek ihtiyaçlara ve gelişmelere ayak uydurabilecek nitelikte mezunlar vermek amaçlanıyor. Bu nitelikleri kazanmak için ise, müfredatta sosyal bilimler, insani bilimler ve sanat üzerine dersler yoğunlukla yer almakta.

Bölüm ve yapılan araştırmalar hakkında daha detaylı bilgi almak istersen,
    http://www.bilkent.edu.tr/~comd/index.html ,
    http://www.bilkent.edu.tr/~comd/docs/Review09TR.pdf adreslerini inceleyebilirsin.

• ToninoBaliardo kullanıcısına yanıt
    merhaba banada bilkent iktisat hakkında bilgi verebilirmisinz rica etsem :)
  • konuyu uplama zamanı
    1-2 hafta sonra rahat rahat rahatsiz edebilir miyiz

• Tabiki fakat konuyu daha verimli kullanmak adına soracağınız sorular daha önce sorulmuşsa onları okuyalım arkadaşlar böylece sorulmamış farklı sorulara cevap vermiş oluruz bunun dışında sorulan sorulardan aklınıza takılan varsa özelden yazabilirsiniz
    İyi Günler hocam.

Uluslararası İlişkiler (%50 burslu) eğer tutturamazsam Siyasal Bilgiler Ve Kamu Yönetimi(%50 burslu) istiyorum. Büyük ihtimal özel üniversiteye gideceğim ama iki üni. arasında kaldım. Tobb ile Bilkent arasında kaldım.

Siyasal bilgiler ve kamu yönetiminin sıralaması düşük acaba önem verilmiyormu bölüme? Tobbun siralaması daha yüksek.

2- Bilkentde aylık ne kadar bir ücretle geçinebilirim?

3-Burslu-burssuz ayrımı gibi birşey söz konusu mu?

4- Basketbol takımı var mı? :D

EN ÖNEMLİ SORUM:

Bilkent hazırlığın şanını duydum ve ingilizcem yok denecek kadar az. En alt kurdan başlayıp günde 2 saatlik bir çalışmayla hazırlığı geçebilir miyim?

Teşekkür ederim.
  • Mimarlık hakkında bilgi verir misin? İki senedir olan bir bölüm olduğu için kimse bir şey bilmiyor.

• Bro endüstri mühendisliği nasıldır,okumak zor mudur ?

• 2-) içki, sigara falan kullanmıyorsan ve dışarıdan fazla yemek söylemiyorsan aylık 400 - 500 e kralsın
    3-) öyle bir ayrım yok bu konuda emin olabilirsin
    günlük 2 saat çok bile, yarım saat bile çalışsan ingilizceni çok rahat geliştirirsin, eğer bilkente gelmeyi düşünüyorsan yazın sevdiğin şeylerle ilgili türkçe alt yazılı film falan izleyebilirsin böylece hem kulak aşinalığı olur hem de listening kısmında pek sıkıntı çekmezsin diye düşünüyorum, writing kısmında hocalar akademik olarak çok iyi öğretiyor zaten

toninobaliardo ya ayıp olmamıştır umarım konuya daldım ama @ToninoBaliardo

• quote:

Orijinalden alıntı: atakan_selte

Mimarlık hakkında bilgi verir misin? İki senedir olan bir bölüm olduğu için kimse bir şey bilmiyor.

Bilkent mimarlık yeni kurulmuş olsada iç mimarlıkla birlikte ilerleyen bir bölüm diğerlerinden aşağı kalır yanı olduğunu sanmıyorum
    adaforum.bilkent.edu.tr adresinden geçmiş yıllara ait sorular vardır inceleyebilirsin
  • sadece endüstri değil bilkent genel anlamda zor
    aslına zorluğu da ödevlerden dolayı başka okullarda 2 vize 1 final verip bitirirsin dönemi bilkentte ödev quiz sunum proje olur genelde ama sınavlarda diğer okullara kıyasla daha rahat oluyor
    bunun dışında endüstri mühendisliği gözlemlediğim kadarıyla diğer mühendisliklere kıyasla daha rahat
  • zaten özele gideceksen bilkente gel tobbu gezdim liseden pek farkı yok en kötü ingilizcen daha iyi olur
  • Bilkent Makine düşünüyorum.Ama ingilizcem 0.Lisede bile 45i göremedim.Hazırlıkta hallederim diyorum ama bazı tanıdıklarım olmaz diyorlar.Birde yurtdışına çıkmak istiyorum.Bu bağlamda Bilkent doğru tercih olur demi?

• puan nasıl gelir bilmiyorum ama tutarsa %100 burslu bilgisayar düşünüyorum, abim de aynı bölümü okuduğundan okulu az çok biliyorum güzel bir yer gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esraayan

2-) içki, sigara falan kullanmıyorsan ve dışarıdan fazla yemek söylemiyorsan aylık 400 - 500 e kralsın
    3-) öyle bir ayrım yok bu konuda emin olabilirsin
    günlük 2 saat çok bile, yarım saat bile çalışsan ingilizceni çok rahat geliştirirsin, eğer bilkente gelmeyi düşünüyorsan yazın sevdiğin şeylerle ilgili türkçe alt yazılı film falan izleyebilirsin böylece hem kulak aşinalığı olur hem de listening kısmında pek sıkıntı çekmezsin diye düşünüyorum, writing kısmında hocalar akademik olarak çok iyi öğretiyor zaten

toninobaliardo ya ayıp olmamıştır umarım konuya daldım ama @ToninoBaliardo

umarım sana da ayıp olmaz ama ekleme: türkçe altyazılı değil ingilizce altyazılı izleyin. ve filmden ziyada kendinize uygun bulabilirseniz çizgi film / ingilizce dublajlı anime filan izleyin. daha tane tane konuştukları için anlaması daha kolay olur.

• Ingilizce yaninda 3. dil egitimi veriliyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.