Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Manyetizma
    kadrosu şuan bellimi, bide size mimarlık eğitimi verildiğini söylediniz. Bu mimarlık eğitimi kalitelimiydi yoksa üstün körümü anlatılıyordu.

Şöyle diyeyim, ben içmimarlık bölümünden mezunum ve bizim akademisyen kadrosu çoğunlukla ODTÜ Mimarlık çıkışlıydı ve doğal olarak mimarlardı. İçmimar hocamız, son sene bir tane idi. Bunun şöyle bir dezavantajı var, piyasada çalışmış tecrübe edinmiş hoca sayısı zaten az, birde hepsi mimarlık çıkışlı olunca, içmimarlıkta piyasa açısından gerekli olan malzeme, doku, renk, ışık, ince detay bilgilerine pek girmiyorlar. Bizim eğitimimiz, içmimarlıkta mimari birşeyler yaratma ağırlıklıydı, yani mekana öyle birşey katın ki, mekana hareket getirsin, domine etsin, herşey ondan referans alsın diyorlardı, ya da merdiven ya da kitaplık koyduğunda bile onun bir heykelsilik, bir üç boyut hareketi taşımasını istiyorlardı, son kritiklere kadar malzemeden çok buradan kafa kurtarır mı, bu strüktür bu asma katı taşır mı gibi konuları konuşurduk. Bu açıdan mimarı ağırlıklı eğitim aldık demek istiyorum yoksa direk mimarlık görmedik. Bu durum, bölüm içmimarlık olduğundan eksiklik yaratıyordu, mekan yaratma konusunda gelişmiş ama malzeme, detay, renk gibi konularda eksik bir şekilde mezun oluyorsun ve canım ülkemde kimse içmimara "Gel şu kaba yapıda istediğin gibi mekan yarat." demiyor. Dolayısıyla, piyasada uzun süre çömezlik dönemi yaşıyoruz. Eksiklik bu. Mimarlık bölümü açılmış olması bu açıdan iyi olabilir, belki içmimarlık bölümüne daha içmimari odaklı bir eğitim getirirler. Onun dışında mimarlık bölümü yeni olduğu için muamma, birşey diyemeyeceğim. Bölüm başkanı, içmimarlık bölüm başkanıydı, bazı hocalar da içmimarlık bölümünden transfer ama şu an nette açıklanan kadro bence yetersiz. O kadar hoca bölüme yetemez. İstiyorsanız, gidip Bilkent'i görün, bölüm başkanıyla konuşun.

Hatta şu an baktım, mimarlık bölümüyle ortak derslerimiz bile olmuş. Herhalde ortaklaşa kullanılacak hocalar.http://www.arch.bilkent.edu.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ɛnslaved -- 21 Temmuz 2012; 13:22:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ɛnslaved

quote:

kadrosu şuan bellimi, bide size mimarlık eğitimi verildiğini söylediniz. Bu mimarlık eğitimi kalitelimiydi yoksa üstün körümü anlatılıyordu.

Şöyle diyeyim, ben içmimarlık bölümünden mezunum ve bizim akademisyen kadrosu çoğunlukla ODTÜ Mimarlık çıkışlıydı ve doğal olarak mimarlardı. İçmimar hocamız, son sene bir tane idi. Bunun şöyle bir dezavantajı var, piyasada çalışmış tecrübe edinmiş hoca sayısı zaten az, birde hepsi mimarlık çıkışlı olunca, içmimarlıkta piyasa açısından gerekli olan malzeme, doku, renk, ışık, ince detay bilgilerine pek girmiyorlar. Bizim eğitimimiz, içmimarlıkta mimari birşeyler yaratma ağırlıklıydı, yani mekana öyle birşey katın ki, mekana hareket getirsin, domine etsin, herşey ondan referans alsın diyorlardı, ya da merdiven ya da kitaplık koyduğunda bile onun bir heykelsilik, bir üç boyut hareketi taşımasını istiyorlardı, son kritiklere kadar malzemeden çok buradan kafa kurtarır mı, bu strüktür bu asma katı taşır mı gibi konuları konuşurduk. Bu açıdan mimarı ağırlıklı eğitim aldık demek istiyorum yoksa direk mimarlık görmedik. Bu durum, bölüm içmimarlık olduğundan eksiklik yaratıyordu, mekan yaratma konusunda gelişmiş ama malzeme, detay, renk gibi konularda eksik bir şekilde mezun oluyorsun ve canım ülkemde kimse içmimara "Gel şu kaba yapıda istediğin gibi mekan yarat." demiyor. Dolayısıyla, piyasada uzun süre çömezlik dönemi yaşıyoruz. Eksiklik bu. Mimarlık bölümü açılmış olması bu açıdan iyi olabilir, belki içmimarlık bölümüne daha içmimari odaklı bir eğitim getirirler. Onun dışında mimarlık bölümü yeni olduğu için muamma, birşey diyemeyeceğim. Bölüm başkanı, içmimarlık bölüm başkanıydı, bazı hocalar da içmimarlık bölümünden transfer ama şu an nette açıklanan kadro bence yetersiz. O kadar hoca bölüme yetemez. İstiyorsanız, gidip Bilkent'i görün, bölüm başkanıyla konuşun.

Hatta şu an baktım, mimarlık bölümüyle ortak derslerimiz bile olmuş. Herhalde ortaklaşa kullanılacak hocalar.http://www.arch.bilkent.edu.tr

bu hafta gidip konuşmayı düşünüyorum bakalım, makineyede ilk yıl herkes sorun yaptı ama suan iyi bölüm oldu. Mimarlıktan gelme hocalar var belki işi yürütebilirler

• 2.dil olanağı varmıdır anladıgım kadarıyla ingilizce cok saglam ögreniliyor onun kadar olmasada orta duzey 2.dil sansı varmı ?
  • Arkadaşlar herkese merhaba,sorularımı diziyorum hemen

1)Yurtlarda Wi-Fi var mı? Yani demek istediğim dosya indirmeye yetecek kadar hızda bir internet bulabiliyor muyuz yurtlarda ya da bilgisayar merkezi tarzı bir yer varmış orada istediğimiz dosyayı indirip flashımıza atabiliyor muyuz ? Bu tarz olanaklar var mı ?

2)Bilkentin kendi sitesinden {Buradan:http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admission/adaybilgi/ucret_burs.html } ben yıllık bir hesap çıkardım;

4 Kişilik Oda 2.400 TL + 100 gün kahvaltı + öğle veya akşam yemeği 1080 TL + Kitaplar 350 TL TOPLAM 3830 TL

Bu rakam bir öğrencinin Bilkent'te bir senelik yaşam masrafını realistic olarak gösteriyor mu ?

Ayrıca 100 günlük yemek hakkı bir öğrenciye bir yarı dönem sıkıntı yaratmadan yetiyor mu ?

Bir de Bilintur,Üniversite Yemekhanesi vb yemek mekanlarından bahsedilmiş yukarıdaki fiyata dahil olan yemekler yurtların yemek hanelerinde mi veriliyor ?

Ve son olarak 4 kişilik odalarda çalışma sistemi nasıl ? 2 Odanın kullandığı çalışma odaları mı var yoksa her odada şahsi masalar mı var yoksa yurdun toplu çalışma salonlarında mı çalışılıyor ?

Çok soru sordum,umarım başınızı ağrıtmadım,cevaplarsanız sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBailardo

quote:

Orijinalden alıntı: questwar

Bilkent Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum arkadaşlar bölümle ilgilenen arkadaşlar varsa bende severek yardımcı olabilirim.

1.bilkentte calısma olanakları nasıl ? laboratuvar vb
    2.tam burslu yazmayı dusunuyorum cok uzak olmasada gelebilir kontenjan artısına baglı yurt secimini kendileri direktmi yapıyolar gördügüm kadarıyla ranza baza vs ayrıntılar var o konuda net bise söyleyebilirmisin bilgin varsa ?
    3.egitim kadrosu nasıldır bilgisayar icin ?
    4.ing pre-intermediate seviyedeyim cope icin yetmez ama hazırlık sınıfında sorun olurmu calısılarak halledilirmi

4. hazirlikta sorun olur mu derken 1 yilda gecebilir miyim diye soruyorsan gecersin, sorun olmaz. fakat pre-intermediate'im diyip elementary baslarsan moralini bozma calismana bak. hazirlikta cevrende her turlu adam olacak. bilkentin hazirliginin zor oldugu dedikodusu genelde hic calismayan adamlardan cikar. hazirlikta biraz icine kapansan veya caliskan arkadaslar edinsen cok iyi ingilizce ogrenebilirsin. bak sadece cope'u (hazirligi) gecmek icin calismamalisin. o bir yillik surede cok iyi bi ingilizcen olsa, yabanci biriyle sohbet edip bi konu hakkinda rahatca konusabilecek olsan bu sana bir cok yonden katki saglar. stajini yurtdisinda yapma sansin artar. derslerde bi adim onde olursun. ogrenmek istedigin bi konuyu zaten ingilizce her turlu ogrenirsin.

mesela 1 yil sonunda en azindan ingilizcen amerikan universitesinde verilen bi dersi anlayacak derecede olmali. mesela stanford-mit gibi universiteler derslerini bedava yayinliyorlar bunlari anlayacak seviyede olmalisin.

2. benim bildigim kapsamli burslu oldugunda 2 kisilik ranzali oda aliyorsun(emin degilim tam oalrak). baska tur bi oda istiyorsan farki odeyip alabilirsin.

yurt ucretleri burda:http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/yurt/yurt_ucret.html

aslinda fizik okuyorum ama sanirim diger sorulara da yardimci olabilirim.

bilgisayar derslerinde bazen parali programlarla calisabilirsiniz. bunlar bilgisayar lablarinda yuklu olur. genelde bilgisayar ogrencileri pek parali bisey gormuyor sanirim ama biz fizikte matlab gormustuk. parali bir programdi ve tum bilgisayarlarda yukluydu. herhangi bi calisma yapmak istedigin zaman gidip kullanabilirsin. ayrica bu yil birlikte calismayi desteklemek icin cogu fakultenin guzel yerlerine buyuk masalar kondu. eger tek calismayi seven biriysen kutuphaneye gidebilirsin. sabahtan bilgisayarini kapip bilkentin kutuphanesinde cam kenarina oturup aksama kadar calismak kadar verimli bir calisma goremezsin.

egitim kadrosu hakkinda pek bi fikrim yok ama kesinlikle kaliteli bi egitim verdikleri kesin. ayrica abd'de iyi sekilde ismini duyurmus bir okul bilkent.

• quote:

Orijinalden alıntı: Athelos

Arkadaşlar herkese merhaba,sorularımı diziyorum hemen

1)Yurtlarda Wi-Fi var mı? Yani demek istediğim dosya indirmeye yetecek kadar hızda bir internet bulabiliyor muyuz yurtlarda ya da bilgisayar merkezi tarzı bir yer varmış orada istediğimiz dosyayı indirip flashımıza atabiliyor muyuz ? Bu tarz olanaklar var mı ?

2)Bilkentin kendi sitesinden {Buradan:http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admission/adaybilgi/ucret_burs.html } ben yıllık bir hesap çıkardım;

4 Kişilik Oda 2.400 TL + 100 gün kahvaltı + öğle veya akşam yemeği 1080 TL + Kitaplar 350 TL TOPLAM 3830 TL

Bu rakam bir öğrencinin Bilkent'te bir senelik yaşam masrafını realistic olarak gösteriyor mu ?

Ayrıca 100 günlük yemek hakkı bir öğrenciye bir yarı dönem sıkıntı yaratmadan yetiyor mu ?

Bir de Bilintur,Üniversite Yemekhanesi vb yemek mekanlarından bahsedilmiş yukarıdaki fiyata dahil olan yemekler yurtların yemek hanelerinde mi veriliyor ?

Ve son olarak 4 kişilik odalarda çalışma sistemi nasıl ? 2 Odanın kullandığı çalışma odaları mı var yoksa her odada şahsi masalar mı var yoksa yurdun toplu çalışma salonlarında mı çalışılıyor ?

1) yurtta kalmiyorum ama wi-fi oldugundan eminim. bir sorun yoksa hizin en az 500 kB/s olacaktir kisi basina (saniyede yarim megabayt veya 5 Mbit). bazen internet kesilmesinden sikayetler oluyodu. fakat bilkent ogrencilerin sikayetlerine duyarli bi okul oldugu icin internet ihalesi baska bi firmaya verilmisti sanirim emin degilim bundan.

okulun internetiyle torrent kullanmana izin verilmiyor ama bazi yontemler var bunu halletmek icin (gel sen anlatiriz).

bilgisayar merkezinde normal bilgisayarda yaptigin her seyi yapabilirsin ordan bir problemin olmasin.

yemek hakki sana rahatlikla yeter. fakat yemekhane harici kafelerde filan yemek istersen daha pahaliya gelebilir. sahsi olarak ben yemekhaneden sasmam ama hep yemekhanede mi yicez diyen arkadasim da cok.

okulda her yere yakin olacak sekilde yemekhaneler var. oralarda gecerli. zaten senin adina yemek yukleniyor. bilkent ogrenci kartini gecirerek yemek aliyorsun. yani orda 100 gun yazdigina bakma. bi gun baska bi yerden yemek yersen bisey kaybetmiyorsun. fazla kalan yemekleri baska bir zaman kullanabilirsin.

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/sanal_tur/yurtlar.html

yukaridaki linkten rahatlikla gorebilecegin gibi hem odanda masalar var (4 kisilik olsa bile) hem de calisma odasi var. bunun yani sira yurtlar okulun icinde oldugu icin her yere yakin sayilirsin. calisma odasini begenmezsen baska bi yere gidebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBailardo

2.dil olanağı varmıdır anladıgım kadarıyla ingilizce cok saglam ögreniliyor onun kadar olmasada orta duzey 2.dil sansı varmı ?

hazirligi gectikten sonra baska dil derslerini kur tarzi basitten zora dogru alabilirsin. o dili/dilleri ogrenmekle kalmayip transkriptinde de gozukecektir.

hatta ben cince ogrenmeye karar vermistim fakat ders alma zamanlari gecmisti. gittim hocadan rica ettim, dersinize disardan katilabilir miyim diye sordum ve seve seve kabul etti. yani bazen maksimum ders sayini gecebiliyorsun. bu dersi alman sorun degilse "kacak" olarak girip bidaki yil 2. seviye dersi alabilirsin.

burada okulun sagladigi yabanci dil dersleri var.

https://stars.bilkent.edu.tr/homepage/courses.php?DEPT=FRL

istedigin dili bulamazsan ve istedigin dil dersini almak isteyen 10 ogrenci bulabilirsen bilkent universitesi o dilin hocasini ise alip sana ders acmayi bir gorev bilir.

• İstediğiniz ders hocasına mail atıp ya da gidip konuşarak dersine girmek istediğinizi bildirirseniz seve seve kredisiz bir şekilde alıyorlar. (Bazı bölümlerin derslerinin öğrenci sayısı sadece 3-5 kişi oluyor. O durumda biraz problem olabilir ama hocayla görüşerek her şey halledilir diye düşünüyorum.)
  • quote:

Paralı gelmeyi düşünüyorum ama sıralaması 64bin bu yıl sıralamada düşme olma ihtimali varmı

Ben top bölümlerde çok oynama olacağını sanmıyorum ama yerinizde olsam şansımı denerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

2.dil olanağı varmıdır anladıgım kadarıyla ingilizce cok saglam ögreniliyor onun kadar olmasada orta duzey 2.dil sansı varmı ?

İngilizce'ye ilave olarak:

Almanca
    Fransızca
    İtalyanca
    İspanyolca
    Rusça
    Çince
    Japonca
    Arapça
    Farsça

gibi dillerde kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu diller yanında belli bir talep toplandığı takdirde ilave diller de açılabilmekte.
  • Salı günü olan meslek gününe katılacağım. İstanbuldan geleceğim için bir yakınımın yanında kalacağım ve özel araba ile gelmemiz biraz zor belli yerlerden servis kaldıracak mısınız,yardımcı olur musunuz?
  • Arkadaşlar bilkent ing. - fra. tercümanlık okuyacağım %50 burslu. bu fransızca hazırlık sınıfı falan nasıl olacak? hiç bilmiyorum hazırlığa el mahkum gideceğim fakat diyelim ingilizce sınavını geçemedim ve gitmek zorunda kaldım. ing ve fransızca hazırlığa aynı sene içinde mi gideceğim yoksa ayrı ayrı mı? ayrı ayrıysa iyi para gidecem valla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Athelos

Arkadaşlar herkese merhaba,sorularımı diziyorum hemen

Arkadaşlar yanıt vermişler. ben de bildiğim kadarıyla cevap vereyim.

1) Yurtlarda wi-fi var ancak her noktada çekimi iyi olmayabiliyor. Yurtta kaldığınız takdirde kullanımınıza verilecek bir ethernet girişi olacak. İster bunu kullanırsınız veya kablosuzun verimli çektiği bir yerdeyseniz wi-fi kullanırsınız. Bazı arkadaşlar kendileri kablosuz erişim noktası getiriyor. Bazıları ise connectify tarzı programlarla diğer bilgisayarlardan kablosuz olarak interneti paylaştırıyorlar.
    Dosya indirme konusunda bazı kısıtlamalar oldu. Son durumu bilmiyorum ama günlük belli bir limitiniz var bildiğim kadarıyla. Bunu geçtiğiniz takdirde hızınız düşürülüyor. Dosya indirme sitelerine kısıtlamalar konulmuş durumda.
    http://lists.bilkent.edu.tr/dormnet/kurallar.html

2) Bu minimumunu gösteriyor. Sizin yaşayış şeklinize bağlı olarak harcamalararınız artacaktır.
    Bilintur'un hem doğu hem merkez kampüste 2 restoranı var. Yurtlar içinde Bilintur yemekhaneleri mevcut değil.
    4 kişilik odalarda herkese çalışabileceği bir masa alanı ve bilgisayar koltuğu verilmekte. Onun dışında yurt içerisinde çalışma odaları da mevcut. Kütüphanede sesli veya sessiz çalışabileceğiniz ortamlar mevcut. Bölüm binalarına çalışma masaları konulmaya başlandı. Buraları da kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: leonhard euler

Salı günü olan meslek gününe katılacağım. İstanbuldan geleceğim için bir yakınımın yanında kalacağım ve özel araba ile gelmemiz biraz zor belli yerlerden servis kaldıracak mısınız,yardımcı olur musunuz?

Bilkent'in ücretsiz servislerini kullanabilirsin veya Sıhhıye köprüsünden geçen Bilkent (ÖSYM/YÖK) dolmuşlarıyla gelebilirsin . Yakınınız nerede kalıyor?

http://www.bilkent.edu.tr/~transprt/merkez_cizelge.htm
    http://www.bilkent.edu.tr/~transprt/tr_index.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Hawaii

Arkadaşlar bilkent ing. - fra. tercümanlık okuyacağım %50 burslu. bu fransızca hazırlık sınıfı falan nasıl olacak? hiç bilmiyorum hazırlığa el mahkum gideceğim fakat diyelim ingilizce sınavını geçemedim ve gitmek zorunda kaldım. ing ve fransızca hazırlığa aynı sene içinde mi gideceğim yoksa ayrı ayrı mı? ayrı ayrıysa iyi para gidecem valla...

Selam,
    İngilizce hazırlığı geçmeden Fransızca'ya başlayamıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

Salı günü olan meslek gününe katılacağım. İstanbuldan geleceğim için bir yakınımın yanında kalacağım ve özel araba ile gelmemiz biraz zor belli yerlerden servis kaldıracak mısınız,yardımcı olur musunuz?

Bilkent'in ücretsiz servislerini kullanabilirsin veya Sıhhıye köprüsünden geçen Bilkent (ÖSYM/YÖK) dolmuşlarıyla gelebilirsin . Yakınınız nerede kalıyor?

http://www.bilkent.edu.tr/~transprt/merkez_cizelge.htm
    http://www.bilkent.edu.tr/~transprt/tr_index.htm

keçiörende kalıyorlar

• quote:

keçiörende kalıyorlar

Sıhhıye'den binmen daha mantıklı o zaman. İster Bilkent Sıhhıye durağından SM (Sıhhıye Merkez) servisiyle ister dolmuş vasıtasıyla gelebilirsin.
  • quote:

Arkadaşlar bilkent ing. - fra. tercümanlık okuyacağım %50 burslu. bu fransızca hazırlık sınıfı falan nasıl olacak? hiç bilmiyorum hazırlığa el mahkum gideceğim fakat diyelim ingilizce sınavını geçemedim ve gitmek zorunda kaldım. ing ve fransızca hazırlığa aynı sene içinde mi gideceğim yoksa ayrı ayrı mı? ayrı ayrıysa iyi para gidecem valla...

Önce ingilizce COPE sınavına giriceksin geçemezsen 5 kurdan birinden başlıyıcaksın, geçersende 1 hafta sonra fransızca cope sınavı var fransızca ön bilgin var ise bile sınavdan kalıcaksın. Benimde içinde bulunduğum fransızca hazırlık ta 2 kur var 1) debutant 2) intérmediare. Bölüm sonunda da yaz tatilinde senin belirlediğin bir tarihte okul seni sınıf arkadaşlarınla birlikte Fransa-vichi'e 1 aylık bir dil eğitimine gönderiyor ( şuan arkadaşlarımız orada) Kısacası, ingilizce cope'da kalmadığın takdirde 1 yıllık bir hazırlıktan sonra bölümüne başlıyabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

Selam,
    İngilizce hazırlığı geçmeden Fransızca'ya başlayamıyorsun.

peki ingilizce hazırlık sınavınının zorluk derecesi nasıldır? birde o sınavı kaç kere deneme hakkım var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julies

quote:

Önce ingilizce COPE sınavına giriceksin geçemezsen 5 kurdan birinden başlıyıcaksın, geçersende 1 hafta sonra fransızca cope sınavı var fransızca ön bilgin var ise bile sınavdan kalıcaksın. Benimde içinde bulunduğum fransızca hazırlık ta 2 kur var 1) debutant 2) intérmediare. Bölüm sonunda da yaz tatilinde senin belirlediğin bir tarihte okul seni sınıf arkadaşlarınla birlikte Fransa-vichi'e 1 aylık bir dil eğitimine gönderiyor ( şuan arkadaşlarımız orada) Kısacası, ingilizce cope'da kalmadığın takdirde 1 yıllık bir hazırlıktan sonra bölümüne başlıyabilirsin.

+1

Bende yine aynı bölümdeyim, Fransızcan varsa bile minimum 1 sene (2 dönem) fransızca hazırlık okuyacaksın. Bu bölümü kazanıyorsan ingilizce hazırlığı geç bence, @Julies gibi olma.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.