Gerçekten uçuk tipler yok değil ama benim gördüğüm çoğunluk öyle değil. Hele de mühendislik fakültesindeki öğrenciler çok daha mütevazı. Zaten züppelik peşinde olan insanlar olsalardı, işletme gibi daha kolay bölümleri seçerlerdi. Düzgün bir eğitim almak için buraya geldiklerinin farkındalar (bu düşüncede olmayan insan yok da değil, annesi-babası istemiş, o da takılıyor ortalıkta). Özetle demem o ki çevrenin zararlı olması konusunda telaş etmene gerek yok. Odtü, boğaziçi gibi üniversitelerde de öğrenciler çok da farklı değil zaten (aynı fakülte için).
Verilen paranın da yeterliliği yurtta kalıp kalmamana göre değişir. 550 lira dediğine göre sanıyorum yurtta kalmayacaksın. Gerçekten çok yüksek bir miktar bu, bu parayla okulda istediğin yerde, istediğin kişiyle yemek yersin (abartmadan tabi). Her gün gezmez, normal bir mühendislik öğrencisi gibi durursan, para yeter de artar bile. Ama araba gibi şeyler için yakıtıydı felanıydı derken ailenden para alman gerekir büyük ihtimal.
Üniversite ortamına ayak uyduramayan istisnaları duymadım değil. Ama adı üstünde sadece istisna. Özetle Kafan rahat olsun.
Bu arada söylemedim, önemli mi bilmiyorum da ama söyleyim, elektronikteyim ve bursluyum (ama birinci sınıfın ortasındayım daha).
Hocam ne yaptın, bütün işletmecileri bitirdin bir kalemde :)).
Öncelikle yeni girecek arkadaşlara hayırlı olsun. Allah yolunuzu açık etsin.
Burs konusunda bir kaç konuya değinmek isterim. Diplomanızda burslu yazmaz, ama top şirketlerin mülakatlarında bu soruyla karşılaşabilirsiniz. Burslumuydun yüzde kaçlık dilimdeydin vb... yani burslu olmak bir artı. Ama şunuda söylemek isterim, aynı ortalamalı bir burslu bir burssuz öğrenciyi karşılaştırıcak olursak, biri çok sosyal (öğrenci kulüpleri, iyi stajlar, iyi referanslar) diğeri sadece iyi bir öğrenci çok net söyleyebilirim, tercih edilcek olan burssuz öğrenci olur.
Yeni mezun olarak size tavsiyem iş hayatındaki hedefinizi erken belirleyip, vasıflarınızı o yönde geliştirin. Stajlarınızı benzer şirketlerde yapın ve networkünüzü geniş tutun.
Başarılar...
quote:
Orijinalden alıntı: deadlock60
hazırlık için çeto özelin kitabından başka önerebileceğiniz bir yayın var mı adamı biraz araştırınca öyle birine para kazandırmaktan vazgeçtim
Kitap olarak bir tavsiyem yok ama dil bilgisi, kelime bilgisi, yazma, konuşma, okuma, dinleme konularında kendini en çok yetersiz hissettiğin alana yoğunlaşmanı tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: Evren Küçük
quote:
Orijinalden alıntı: deadlock60
hazırlık için çeto özelin kitabından başka önerebileceğiniz bir yayın var mı adamı biraz araştırınca öyle birine para kazandırmaktan vazgeçtim
Kitap olarak bir tavsiyem yok ama dil bilgisi, kelime bilgisi, yazma, konuşma, okuma, dinleme konularında kendini en çok yetersiz hissettiğin alana yoğunlaşmanı tavsiye ederim.
Gerçek kişilerle oluyor. Benim zamanımda konuşma sınavı yoktu ama bildiğim kadarıyla önce hoca sana sorular sorup cevaplamanı istiyor sonra da 2 veya 3 kişi bir konuda konuşuyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: Evren Küçük .
Liseler tatile girdiğinde , CTIS bölümü için Ankara'ya gitmeyi düşünüyorum netleşmesi için.Gerçi lise 3. sınıftayım ama.Şubat ayı gibi gideceğim , bilgi alabileceğim birileri olacak mı yoksa belirli günlerde mi bilgi veriliyor bölüm hakkında ?
CTIS bölümüne gitmek istiyorum bende acaba bu yıl %50 burslu puanları ne kadar değişir ?
quote:
Orijinalden alıntı: amorg
CTIS bölümüne gitmek istiyorum bende acaba bu yıl %50 burslu puanları ne kadar değişir ?
Asla kendini puanlara odaklama evet puanlar önemlidir ancak şunu bilmeni isterim ki geçen sene Bilkent Hukuk'un burssuzu için 438 puan gerekirken bu sene 422 ile girdiler.
Sıralama önemli tabi ki ancak hazırlık aşamasında kendini net puanlarınla değerlendirirsen senin için daha yararlı olur.
CTIS bölümü ise giderek populerlik kazanmakta. Bu nedenle bir artış bekleniyor. Özellikle Bilkent ve Boğaziçi gibi üniversiteler için
quote:
Orijinalden alıntı: Keep on rising
quote:
Orijinalden alıntı: Evren Küçük .
Liseler tatile girdiğinde , CTIS bölümü için Ankara'ya gitmeyi düşünüyorum netleşmesi için.Gerçi lise 3. sınıftayım ama.Şubat ayı gibi gideceğim , bilgi alabileceğim birileri olacak mı yoksa belirli günlerde mi bilgi veriliyor bölüm hakkında ?
Selam, geç döndüğüm için kusura bakma. Kafana takılan şeyler olursa bana çekinmeden sorabilirsin. Üniversiteyi ve CTIS'i gezmek için yazın düzenlenen tanıtım turları senin için daha faydalı olur.
quote:
Orijinalden alıntı: amorg
Bunu tahmin etmek çok zor.
bende ctis'e %50 burslu gitmek istiyorum. benim sıralamam '462.841' 2012de '474.802'le almış,puanımda alacağım ek puanla 245 civarında olacak gibi ve 1. tercihim olacak. girme ihtimalim yüksek mi, bu konudan anlayan birisi yorum yaparsa sevinirim.. -evren küçük- bölüme karar vermemi sağlayanlardansınız iletişime geçemedim ama buradan yardımcı olursanız çok sevinirim sormak istediklerim var
quote:
Orijinalden alıntı: lemonadde
bende ctis'e %50 burslu gitmek istiyorum. benim sıralamam '462.841' 2012de '474.802'le almış,puanımda alacağım ek puanla 245 civarında olacak gibi ve 1. tercihim olacak. girme ihtimalim yüksek mi, bu konudan anlayan birisi yorum yaparsa sevinirim.. -evren küçük- bölüme karar vermemi sağlayanlardansınız iletişime geçemedim ama buradan yardımcı olursanız çok sevinirim sormak istediklerim var
Selam, her zaman söylerim bir çok adayın tercihine bağlı olarak oluşan bir taban puan hakkında net konuşamıyorsunuz. Sizin gibi tercih etmeyi düşünen insan sayısı arttıkça bölümün taban puanı da değişiyor. Tamamen rağbete bağlı bir durum. Bekleyip görmek lazım. Tahmin etmek zor. Daha önce girmelerinin zor olduğunu düşündüğüm bazı adaylar taban puan düştüğünde girmişlerdi. Aldığınız puan ne kadar yüksek olursa girme şansınız o kadar yükseliyor. Yeni sınav sistemine de biraz yabancı kaldım o yüzden fazla bir yorum da yapamıyorum açıkçası.
Soru 1=Bilkent TB kazanıldıgında batıkentten gıdıp gelmelımı yoksa yurt mu dusunulmeli?? Soru 2=ıngılızce temelım yok sızce derslerı takıp etsem hazırlıgı kayıpsız gecermıyım ve daha sonrakı yıllarda bolumde ınglızıce sıkıntısı cekermıyım?? Soru 3=ortalamam bu ınglızce yuzunden cok sıkıntıya dusururmu olası bır doktora ıcın? çalıskan fedakar ve azımlıyımdır
kumtem38K
kullanıcısına yanıt
1-Çayyolu Metrosu açılınca yurt şart olmaz bence. 2,3 -Hazırlıktan önce hemen hemen hiç İngilizcesi olmayıp 1 yılda hazırlığı geçen, üniversiteyi bitirdikten sonra ABD'de master programlarına giden bir sürü insan var. Hazırlığı yatış olarak görmezseniz sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Evren Küçük
kullanıcısına yanıt
acaba unıversıte devam ederken kayıt dondurma gıbı bır durum olursa ertesi yıl okula devam ettıgımde bursu kaybedermıyım?
kumtem38K
kullanıcısına yanıt
Yönetmeliğin son halini bilmiyorum ama kaybedeceğini düşünmüyorum zira kayıt donduran burslu arkadaşlarım oldu.
nasip bakalım ankarada tıp veya ankarada meburi baska bolumler dusunmem lazım ... yazın calısamadım yakınlarımı kaybettık aralıga kadar kendımı veremedım şimdi sıstemlı gıdıyorum netlerde artıyor ama zmanzman sabırlendıgı yerlerde oluyor yınede ılgın ıcın Tsk edrım iyi geceler
kumtem38K
kullanıcısına yanıt
Allah rahmet eylesin yakınlarına. Sana da sabır. İnşallah gönlündeki yere girebilirsin. Başarılar.
up birkaç gün sonra sorularım olacak. okuyan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme