Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diplomada burs durumuyla ilgili birşey yazmaz. Diploma ekinde yazıyor olabilir, onu da hiçbir yere vermenize gerek olmuyor zaten.
  • Üniversite diplomalarında burs durumu, not ortalaması vb. şeyler yazmaz arkadaşlar. Tüm üniversitelerde bu böyledir.
  • Yurtta kalmayı düşünüyorum 2 kişilik odada, kesin olarak kalabiliyorum değil mi? Yer yok filan ayağına 4 kişilik oda vermesinler? Ne yapmak gerekir bu konuda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Yurtta kalmayı düşünüyorum 2 kişilik odada, kesin olarak kalabiliyorum değil mi? Yer yok filan ayağına 4 kişilik oda vermesinler? Ne yapmak gerekir bu konuda?

sanırım sende tam burslu yazdın iyi yurtta iyi oda kapmak istiyorsan erken kayıt yaptırmak gerekiyormus öyle dediler gezerken
  • quote:

Yurtta kalmayı düşünüyorum 2 kişilik odada, kesin olarak kalabiliyorum değil mi? Yer yok filan ayağına 4 kişilik oda vermesinler? Ne yapmak gerekir bu konuda?

büyük ihtimalle sorun yaşamazsın. toplamda 11bin kişilik okulda 4bin kişilik yurt kapasitesi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

quote:

sanırım sende tam burslu yazdın iyi yurtta iyi oda kapmak istiyorsan erken kayıt yaptırmak gerekiyormus öyle dediler gezerken

Evet tam burslu yazdım ama 4 kişilik odada kalamam zaten kümes gibiymiş çoğu :/ 2 kişilik oda bulamayacaksam şimdiden gidip oralardan ev ayarlamam ve o evi döşemem gerekir.

Erken kayıt olayı ne zaman başlıyor? Yerleştirme sonuçları belli olur olmaz Ankara'ya gidip halledebiliyor muyuz bu işi?

• quote:

quote:

quote:

Evet tam burslu yazdım ama 4 kişilik odada kalamam zaten kümes gibiymiş çoğu :/ 2 kişilik oda bulamayacaksam şimdiden gidip oralardan ev ayarlamam ve o evi döşemem gerekir.

Erken kayıt olayı ne zaman başlıyor? Yerleştirme sonuçları belli olur olmaz Ankara'ya gidip halledebiliyor muyuz bu işi?

kayıt dönemi var sanırım ilk gunden gidersen sıkıntı olmaz ben konyadayım hızlı trenle gitmeyi dusunuyorum yerlesirsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToninoBaliardo -- 4 Ağustos 2012; 18:47:25 >

• Valla galiba bilkent makina veya bilgisayar ikisinden birisi gelecek gibi, koç sıkıntıya bindi. En kötü bilgisayardayım sıram 10k ileride ondan. 2 kişilik yurt istiyorum bende, ilk günden kayıta gidicem kazanırsam.
  • Arkadaşlar iki kişilik oda bulma konusunda sıkıntı yaşamazsınız Ve tek kişilik odaları iki kişilik yapmışlar, kümes gibi olan odalar iki kişilik odalar yani. İki kişilik oda sayısı çok. Olacak tek şey doğuda yer kalmayınca merkezdeki yurtlara koyarlar (kayıt yaparken aksini belirtmezseniz öncelikli olarak doğuya yerleştirilir). Sıkıntınız iki kişilik oda bulamamak değil, karyolalısından bulamamak olur. O da pek ilk gün olayına bakmıyor. Neye göre yerleştiriyorlar anlamıyorum, torpil yoksa tipe bakıp odaları veriyorlar galiba. Ama doğuda olduğunuz sürece kalmaya başladıktan sonra ısrar ederseniz karyolalı odaya geçersiniz.

Ayrıca diplomada burslu yazar mı yazmaz mı diye sorulmuş, yazmıyor. Asıl önemli olan öss başarısı değil, üniversite içindeki başarıdır. Not ortalaması ve yapılan projeler yüksek önem taşıyor. Burslu olmanın artısı ise daha çok bilgi sahibi olma, daha iyi ders çalışmayı ve sınavlarda nasıl başarılı olunacağını bilmedir. Size hak veriyorum, biz de üniversite seçerken böyle şeyler düşünmüştük. Ama başladıktan sonra görüyorsunuz ki öss başarısı gerçekten düşünüldüğü kadar önemli değil. Mühendislik, özellikle elektronikteki gözlemlerim bu yönde. Hocaların umurunda değil, tavsiye mektubu yazarken de umurlarında olmaz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertjonathan -- 6 Ağustos 2012; 13:51:27 >

• Bu sene ben de bilgisayar mühendisliğindeyim İnşallah. Varsa benim gibi buraya girecek tanışalım şimdiden :) .
    Kampüs hayatı, sosyal yaşam, arkadaş ortamı, öğrenci profili vs. vs. hakkında bilgi verecek var mı? Ailem oraya gidip maddi durumu bizden kat kat iyi olan insanların içinde kişiliğimin bozulup onlara özenmemden korkuyor. Tabi bu bana bağlı ama mesela Bilkent'de benim gibi öğrenciler böyle olmak zorunda hissediyor mu kendini, ortam onları buna zorluyor mu? Yani kendini korumak için bir savaş veriyor mu benim gibi öğrenciler? (Ailemin durumu kötü değil ama yatlar katlar arabalar alacak kadar da iyi değil) Burslu gireceğim anladığınız gibi bu arada. (Ayrım olmadığını anladım ama umarım gerçekten öyledir.) Son olarak Aylık 550lira üniversite veriyor bu bana üniversite de fazla uçlarda olmadan orta karar bir üniversite hayatı sürdürmeme yetecek mi? Yetmezse üstüne ne kadar almam gerekir?
    Önerileriniz tavsiyeleriniz, gittiğinde şunları şunları yap diyeceğiniz şeyler varsa onları da duymaktan zevk alırım.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pipoTTi -- 6 Ağustos 2012; 13:44:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pipoTTi

Gerçekten uçuk tipler yok değil ama benim gördüğüm çoğunluk öyle değil. Hele de mühendislik fakültesindeki öğrenciler çok daha mütevazı. Zaten züppelik peşinde olan insanlar olsalardı, işletme gibi daha kolay bölümleri seçerlerdi. Düzgün bir eğitim almak için buraya geldiklerinin farkındalar (bu düşüncede olmayan insan yok da değil, annesi-babası istemiş, o da takılıyor ortalıkta). Özetle demem o ki çevrenin zararlı olması konusunda telaş etmene gerek yok. Odtü, boğaziçi gibi üniversitelerde de öğrenciler çok da farklı değil zaten (aynı fakülte için).

Verilen paranın da yeterliliği yurtta kalıp kalmamana göre değişir. 550 lira dediğine göre sanıyorum yurtta kalmayacaksın. Gerçekten çok yüksek bir miktar bu, bu parayla okulda istediğin yerde, istediğin kişiyle yemek yersin (abartmadan tabi). Her gün gezmez, normal bir mühendislik öğrencisi gibi durursan, para yeter de artar bile.
    Ama araba gibi şeyler için yakıtıydı felanıydı derken ailenden para alman gerekir büyük ihtimal.

Üniversite ortamına ayak uyduramayan istisnaları duymadım değil. Ama adı üstünde sadece istisna.
    Özetle Kafan rahat olsun.

Bu arada söylemedim, önemli mi bilmiyorum da ama söyleyim, elektronikteyim ve bursluyum (ama birinci sınıfın ortasındayım daha).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertjonathan -- 6 Ağustos 2012; 14:15:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mertjonathan

quote:

Çok teşekkürler hocam içimi rahatlattın gerçekten. Bende genel olarak senin dediğin gibi şeyler duyuyordum (tam tersini de söyleyenler çok var) ama söyleyen kişiler de sağdan soldan duymuş olduğu için Bilkentlilere bir teyit ettirmek istedim. Arabam yok belki haftada 1-2 babamdan kaçırıp gelirsem o kadar :)
  • quote:

Çok teşekkürler hocam içimi rahatlattın gerçekten. Bende genel olarak senin dediğin gibi şeyler duyuyordum (tam tersini de söyleyenler çok var) ama söyleyen kişiler de sağdan soldan duymuş olduğu için Bilkentlilere bir teyit ettirmek istedim. Arabam yok belki haftada 1-2 babamdan kaçırıp gelirsem o kadar :)

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
  • quote:

Bu sene ben de bilgisayar mühendisliğindeyim İnşallah. Varsa benim gibi buraya girecek tanışalım şimdiden :) .
    Kampüs hayatı, sosyal yaşam, arkadaş ortamı, öğrenci profili vs. vs. hakkında bilgi verecek var mı? Ailem oraya gidip maddi durumu bizden kat kat iyi olan insanların içinde kişiliğimin bozulup onlara özenmemden korkuyor. Tabi bu bana bağlı ama mesela Bilkent'de benim gibi öğrenciler böyle olmak zorunda hissediyor mu kendini, ortam onları buna zorluyor mu? Yani kendini korumak için bir savaş veriyor mu benim gibi öğrenciler? (Ailemin durumu kötü değil ama yatlar katlar arabalar alacak kadar da iyi değil) Burslu gireceğim anladığınız gibi bu arada. (Ayrım olmadığını anladım ama umarım gerçekten öyledir.) Son olarak Aylık 550lira üniversite veriyor bu bana üniversite de fazla uçlarda olmadan orta karar bir üniversite hayatı sürdürmeme yetecek mi? Yetmezse üstüne ne kadar almam gerekir?
    Önerileriniz tavsiyeleriniz, gittiğinde şunları şunları yap diyeceğiniz şeyler varsa onları da duymaktan zevk alırım.

Teşekkürler.

bende bilkent bilgisayardayım bu sene

• quote:

Orijinalden alıntı: leonhard euler

tam burslumu hocam sizinde ?
  • quote:

quote:

evet tam burslu ,yurtta kalıcak olan varsa söyleyin anlaşırsak birlikte kalalım (aynı bölümden ve burslu insanlarla kalmak istiyorumda )
  • quote:

quote:

quote:

evet tam burslu ,yurtta kalıcak olan varsa söyleyin anlaşırsak birlikte kalalım (aynı bölümden ve burslu insanlarla kalmak istiyorumda )

burslu burssuz ayrımı yapılır korkusuyla ilk baştan ayrımı siz yapmışsınız farkındamısınız bilmem
  • Akademik takvimde 27 agustos-3 eylul kayıt dönemi olarak gözükürken ösymnin sitesinde 3-7 eylül olarak gözüküyor. Neye göre hareket edecegiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßurock

Akademik takvimde 27 agustos-3 eylul kayıt dönemi olarak gözükürken ösymnin sitesinde 3-7 eylül olarak gözüküyor. Neye göre hareket edecegiz?

2012 girişli öğrenciler için 27 Ağustos - 3 Eylül kayıt dönemidir.
    http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/academic/calendar/

Bilkent'e yerleşen öğrencilere kayıt için gerekli bilgilendirme posta yoluyla da yapılıyor.
  • hazırlık için çeto özelin kitabından başka önerebileceğiniz bir yayın var mı adamı biraz araştırınca öyle birine para kazandırmaktan vazgeçtim
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.