Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sofa yeni açıldı herhalde, ben iki sene önce mezun oldum, orayı hiç görmedim. Mozart'a hala gidiyorum, bana hiç soğuk makarna denk gelmedi. MSSF'deki bambaşka ama. Seviyorum ben orayı, Speed'e Kıraç'a göre on numara yine, biz GSTMF binasında olduğumuzdan çoğunlukla buralara el mahkumduk, çektiğim çileleri yazmıyorum detaylıcana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -öglena-

Ctis tam bursluya puanım yetiyor ama çok kararsızım
    Bi tarafım diyor iyi bölüm
    diğer tarafım diyor Bilkent doğu kampüste okunmaz

Doğu kampüse hiç gittinizmi?
    Gittiyseniz merkez kampüse yürüme 20~25dk mesafede olduğunu biliyorsunuzdur. Merkez, orta ve doğu kampüsün hepsi Bilkent semtindedir. Zaten boş vaktiniz olduğunda istiyorsanız merkez kampüste istediğiniz kadar takılmakta önünüzde herhangi bir engel yok. Bunca zamandır Bilkent'te okuyorum, gerekli görmedikçe merkez kampüse gittiğim yoktur. Merkezde olmanın avantajlı olduğu durumlar oluyor tabii ama bölümün doğu kampüste olması merkez kampüsün imkanlarından yararlanamayacağımız anlamına gelmiyor.
    Bilkent doğu kampüste neden okunmaz deniliyor anlamıyorum. Hazırlık öğrencileri bir an önce bölüme geçmek istediklerinden (ki bölümleri genellikle merkez kampüste oluyor) sanıyorum böyle bir şey söylenip duruluyor. Ben KTÜ'de de okudum öncesinde. KTÜ'nün merkez kampüsü dışında ilçelerinde, başka illerde kampüsleri vardı. Merkez kampüs gibi hiç biri olmuyordu. Merkez kampüsün imkanlarından pek faydalanamayabiliyordunuz ama şimdi aynı yerleşim biriminde olan, 3 kampüsü arasında yürüme 20~25dk mesafe olan bir üniversitenin doğu kampüsü neden bir engel olarak görülür gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Gerçekten gelip görüp yine de beğenmeyenler varsa diyebileceğim birşey yok. Takdirlerine bırakıyorum ama başkalarının yorumlarına bakarak değil, kendi gözünüzle görmelerini (hazır tanıtım günleri varken) gerçekten tavsiye ediyorum doğu kampüs hakkında şüphesi olanlara.
    Bugün bu bölüm doğu kampüste diye okumak istemeyenler varsa mezun olduklarında teknokent gibi bir yerde bu şirket bu blokta diye çalışmamazlık edecekler mi merak ediyorum
    YÖK te izin verse bölümün adını yazılım müh. gibi birşey yapıp, merkez kampüse taşıyıp çok az burs vererek (fazla burs olunca girmesi daha kolay geldiğinden insanların gözünde düşüyor) belki aynı eğitimi alacakları halde daha cazip hale getirebilirdim. Ben keşke daha önce bölümümü tanıyabilseymişim, bilindik bölümlere takılacağıma diğer bölümleri de araştırsaymışım diyorum. Sınavda full çeksem 363 puan toplayabiliyordum, 5 kişiye burs veriliyordu sadece ve en düşük 378'le kapatmıştı. %50 burs imkanı da yoktu. İmkanlarımızı çok zorlayarak burada okumam gerektiğine karar vermiştim (puanım vakıf üniversitelerinde bir çok yere yetiyordu). Elimde olmadan kızıyorum kusura bakmayın, tam burslu girme imkanınız var ama doğu kampüste olmasına takılıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: jojokel

%50 burs yurt ücretlerinde de geçerli mi?

hayır geçerli değil. Kapsamlı burslu öğrenciler ise 2 kişilik odalarda ücretsiz kalabiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

beyler bayanlar bir de sosyal cevredeki harcamalardan bahsederseniz memnun olurum tam burslu yazıcam yurtun ucretsiz olması sadece barınma kısmıyla ilgili oldugu yazıyordu bunun dısındaki harcamalar hakkında yardımcı olurmusunuz

Bilkent'e kapsamlı burslu girdiğiniz takdirde max 2 yıl hazırlık, max 7 yıllık bölüm olmak üzere bursunuz devam edebiliyor. Eğitim ücreti hiç bir şekilde ödemiyorsunuz zaten bu süre zarfında, konaklama ve ücretsiz servisleriyle ulaşım sorunu da olmayacaktır zaten. Verdikleri cep harçlığıyla yeme, içme ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabileceksiniz kampüs içerisindeki Bilintur'a ait yemekhaneleri kullanırsanız. Bu temel ihtiyaçlar dışında Bilkent Center AVM'ye ara sıra gidip abur cubur şeyler alabilirsiniz veya yurtta kendiniz pişirmek için birşeyler alırsınız muhtemelen. Ekstra ne gibi harcamalar yaptığınızı siz daha iyi biliyorsunuz. Arkadaş ortamınıza göre harcamalarınız değişiklik gösterir. Hayat standardınıza göre harcamanız yükselecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tjedrea

Yaz okulu burslu öğrenciler için de paralı mı?Bir de Bilkent İşletme okuyan arkadaş varsa bölüm hakkında bilgi verebilirse sevinirim.

Hayır. Tam burslu kazanan öğrenciler eğitim ücreti ödemezler. Ek olarak ücretli veya %50 burslu öğrenciler üstün başarı bursu kazanırsa sonraki sene yaz okuluna ücret ödemezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımini

ben lisede almanca eğitim gördüm bilkente gelmeyi düsünüyorum ama hazırlıkta zorlanır mıyım bilmiyorum sadece temel bilgilerim var ing. alt yapı olarak bi senede halledebilir miyim dogru düzgün calısırsam benim gibi örnekler var mı üni.de merak ediyorum bi de hazırlıgı gectikten sonra iktisat okucam iktisat hakkında bilginiz var mı ya da okuyan arkadaslarınız onda da kalma endisesi yasamam di mi çalıstıktan sonra herseyin üstesinden gelebilir miyim ? ikinci soracagım yurtlarla ilgili 4 kisilik odalar nasıl? ögrenci portföyüne ayrıca cok önem veren bi insanım okuyan kisiler nasıl yurda gelip kalanlarla anlasabilir miyim ? benim icin gerektigi zaman calısıp gerektigi zaman eglenebilecegim yurtta kalacagım icin bos vakitlerde güzel zaman gecirebilecegim bilgili kültürlü insanlar lazım nerde ne zaman ne yapılacagını bilen.böyle bi ortam yakalayabilir miyim yalnız hayat cekilmez aksi olursaa bi de 3 liraya yemek yiyebiliosun diosunuz da herkes üni.de pahalı yerlerde yemek yiyorsa seninde orda yemek yemen olmaz bu da var..

Almanca'nız gerçekten iyiyse İngilizce'si olmayan birine göre çok daha rahat okursunuz bence. Ben hazırlıktayken bir arkadaşımın Almanca'sı çok iyiydi. Belki İngilizce'yi bizimle öğreniyordu ama bizden çok daha iyiydi. Kelimelerin ortak kökeni olması, benzerlikler olması işinizi kolaylaştırır diye düşünüyorum.
    İktisat konusunda okuyan arkadaşlar olursa daha iyi bilgi vereceklerdir. İlk sayfada verdiğim linkleri kullanırsan büyük ihtimalle iktisat bölümünde okuyan bir öğrenci seninle irtibata geçecektir. Düzenli çalışan birisinin kolay kolay derslerden kalma sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum.
    4 kişilik odalarda anlaşabildiğiniz arkadaşlarınızla kalırsanız gayet keyifli olur İlk geldiğinizde kimseyi tanımadığınızdan belki zorluk çekersin biraz ama zamanla tanıştığın, kafa dengi insanlarla aynı odaya çıkabilirsin. Önemli bir geçimsizlik durumu olursa yurt yönetiminin zaten yardımcı olacağını düşünüyorum.

3 Liraya yemek yiyebildiğimiz yer aslında Bilkent Holding'e ait olan ve bildiğim kadarıyla dünyaca ünlü otellere de yemek hizmeti veren, kampüs içerisinde ve çevresindeki teknoparklarda şirketlere yemek hizmeti veren Bilintur Yemekhaneleri. Buralardan hocalarımız da faydalanıyor. Hazırlıktan beri Bilintur'a ait yemekhaneler ağırlıklı olarak yemek yiyorum kampüste. Maddi durum olarak mesela bir şehrin en varlıklı ailelerinden birisinin çocuğuyla birlikte hep fiks yemek yiyordum. Nereden yemek yediğinizi kimse takip etmiyor merak etme

• quote:

Orijinalden alıntı: radressss

quote:

guzel bolum. doguda da okunur. isinle gucunle daha alakali olursun. derslerin/finallerin yogun olmadigi zamanlar merkeze kayarsin.

asil soru bilkent ctis degilse ne dusunuyorsun?

ctis direk okuldan cikar cikmaz cok pratik bilgilerle donatiyor ogrencileri. girdikleri islere cok yarar saglaniyor ve araniyorlar. aklindaki diger bolumleri soylersen daha iyi karsilastirabilirim.

Ctis ve inşaat müh arasındayım.
    Aslında mf4 iyi olsaydı bilgisayar müh yazardım ama kaliteli üniler gelmeyeceği için okumaya gerek görmüyorum, sonuçta teknoloji altyapılı bir meslek

• quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

Doğu kampüse hiç gittinizmi?
    Gittiyseniz merkez kampüse yürüme 20~25dk mesafede olduğunu biliyorsunuzdur. Merkez, orta ve doğu kampüsün hepsi Bilkent semtindedir. Zaten boş vaktiniz olduğunda istiyorsanız merkez kampüste istediğiniz kadar takılmakta önünüzde herhangi bir engel yok. Bunca zamandır Bilkent'te okuyorum, gerekli görmedikçe merkez kampüse gittiğim yoktur. Merkezde olmanın avantajlı olduğu durumlar oluyor tabii ama bölümün doğu kampüste olması merkez kampüsün imkanlarından yararlanamayacağımız anlamına gelmiyor.
    Bilkent doğu kampüste neden okunmaz deniliyor anlamıyorum. Hazırlık öğrencileri bir an önce bölüme geçmek istediklerinden (ki bölümleri genellikle merkez kampüste oluyor) sanıyorum böyle bir şey söylenip duruluyor. Ben KTÜ'de de okudum öncesinde. KTÜ'nün merkez kampüsü dışında ilçelerinde, başka illerde kampüsleri vardı. Merkez kampüs gibi hiç biri olmuyordu. Merkez kampüsün imkanlarından pek faydalanamayabiliyordunuz ama şimdi aynı yerleşim biriminde olan, 3 kampüsü arasında yürüme 20~25dk mesafe olan bir üniversitenin doğu kampüsü neden bir engel olarak görülür gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Gerçekten gelip görüp yine de beğenmeyenler varsa diyebileceğim birşey yok. Takdirlerine bırakıyorum ama başkalarının yorumlarına bakarak değil, kendi gözünüzle görmelerini (hazır tanıtım günleri varken) gerçekten tavsiye ediyorum doğu kampüs hakkında şüphesi olanlara.
    Bugün bu bölüm doğu kampüste diye okumak istemeyenler varsa mezun olduklarında teknokent gibi bir yerde bu şirket bu blokta diye çalışmamazlık edecekler mi merak ediyorum
    YÖK te izin verse bölümün adını yazılım müh. gibi birşey yapıp, merkez kampüse taşıyıp çok az burs vererek (fazla burs olunca girmesi daha kolay geldiğinden insanların gözünde düşüyor) belki aynı eğitimi alacakları halde daha cazip hale getirebilirdim. Ben keşke daha önce bölümümü tanıyabilseymişim, bilindik bölümlere takılacağıma diğer bölümleri de araştırsaymışım diyorum. Sınavda full çeksem 363 puan toplayabiliyordum, 5 kişiye burs veriliyordu sadece ve en düşük 378'le kapatmıştı. %50 burs imkanı da yoktu. İmkanlarımızı çok zorlayarak burada okumam gerektiğine karar vermiştim (puanım vakıf üniversitelerinde bir çok yere yetiyordu). Elimde olmadan kızıyorum kusura bakmayın, tam burslu girme imkanınız var ama doğu kampüste olmasına takılıyorsunuz.

Ne diyim hocam haklısın.
    Önyargılı davranmanın ne kadar zararlı olduğunu biliyorum. Ama bizzat bu bölümde okumuş hocam bile internette yazılanların aynısını söyledi.
    Bölüm ne kadar iyi olursa olsun, bunca şey duyduktan sonra İster istemez "acaba" sorusunu soruyorsun kendine.

Yine de düşünmeye devam edeceğim.

• quote:

Ne diyim hocam haklısın.
    Önyargılı davranmanın ne kadar zararlı olduğunu biliyorum. Ama bizzat bu bölümde okumuş hocam bile internette yazılanların aynısını söyledi.
    Bölüm ne kadar iyi olursa olsun, bunca şey duyduktan sonra İster istemez "acaba" sorusunu soruyorsun kendine.

Yine de düşünmeye devam edeceğim.

Konferans için anadoluda bir üniversiteye gitmiştik. 1 hafta kadar kaldık. Doğu kampüsü beğenmeyen kim varsa haline fazlasıyla şükretti. İyiden daha kötü olmak başka, harbiden kötü başka. Merkez kampüsün yanında küçük geliyordur, cansız geliyordur belki ama daha kötü kampüs görmemiş bir sürü insan var. Üniversitenin doğu kampüsü birçok üniversitenin ana kampüsünden daha iyidir herhalde. Sorun kampüs ise KTÜ'nün merkez kampüsünü önerebilirim. Maksat eğitim ise Bilkent'in doğusu, batısı mı var?

• büyük ihtimalle bu sene bilkente geliorum ama hala emin olamadıgım bi konu var ki o da yurtlar :

""75-76.yurtlardan uzak durun. Mezar gibi olanlar onlardır. Yeni kayıt yaptıranlara ve ya doğudan merkeze geçenlere ilk oraları kaktırırlar, karşı çıkın.

Bilkent yurtları genelde sıkıntılıdır. En iyi yurtlar olan 69-70 bile birçok sıkıntı içerir. Evde kalmak çok daha rahat emin olun, faturası, elektriği gazı falan bile çekilir yurtlardan sonra. ""

diyenler var ev mi tutsam acaba?? niye böyle demisler ne sıkıntısı var hele kız yurdu daha sıkıntılı diyolar...
  • bi de iktisatta okuyan biriyle bölüm hakkında konusamadım hala yardımcı olur musunuz ?
  • quote:

bi de iktisatta okuyan biriyle bölüm hakkında konusamadım hala yardımcı olur musunuz ?

merhaba cok yardimci olmak istiyorum ama pek bi bilgim yok. en iyisihttp://ada****.bilkent.edu.tr/ sitesine kaydol. sonra akademik programlara yaz. ordakilerin kesin bir bilgisi vardir bolumle ilgili. yardimci olurlar.

edit: bunun yani sira tanitim turlarina gitme sansin varsa kesin git. baska sehirde olsan bile otobus 50 lira tutsun max. (metroyla alinca donus 1 lira miydi neydi) 10 lira da okulun misafir yurdunda kalmaya verirsin. hatta bedava bile olabilir cunku tanitim icin geliyorsun. bu tanitim muhtemelen hayatini etkileyecek bir tercih yapmani saglayacak. 50 liraya deger diyorum.

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/tur.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radressss -- 26 Temmuz 2012; 19:04:20 >

• çok tesekkür ederim yardımlarınız icin dediginiz yere üye olucam bi de kampüs merkeze uzakmıs biraz kampüs icinde kaldıgında bos vakitleri degerlendirmek icin sosyal olanaklar nasıl ? kampüse yurtlara alısma süreci zor mu oluo ilk geldigimde bi de kimseyi tanımıyor olucam sonucta o sürecte aktiviteler olursa onlara katılırım diye düsünüodum ?
  • quote:

çok tesekkür ederim yardımlarınız icin dediginiz yere üye olucam bi de kampüs merkeze uzakmıs biraz kampüs icinde kaldıgında bos vakitleri degerlendirmek icin sosyal olanaklar nasıl ? kampüse yurtlara alısma süreci zor mu oluo ilk geldigimde bi de kimseyi tanımıyor olucam sonucta o sürecte aktiviteler olursa onlara katılırım diye düsünüodum ?

okul kuluplerine katilabilirsin. herkesin ilgi alanlarina gore kulupler var. ayrica tunus ve sihhiyeye servislerimiz var saat basi (gitmesi yarim saat surer) cok uzak sayilmaz.

okul kulupleri hep aktiviteler duzenlerler. alismakta zorluk cekecegini dusunmuyorum. yurtta kalmiyorum fakat pek sikayeti olani gormedim. zaten o kadar yapcak sey var ki muhtemelen yatmaya kullanirsin yurdu.
  • quote:

bi de iktisatta okuyan biriyle bölüm hakkında konusamadım hala yardımcı olur musunuz ?

pm
  • quote:

Orijinalden alıntı: EBvulves

Tarih bölümü hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz?

Bölümün burs imkanları nelerdir?

Selam,
    tarih bölümü lisans eğitimi olarak verilmemektedir. Yüksek lisans olarak düşünüyorsanızhttp://www.bilkent.edu.tr/bilkent/academic/graduate/gra-req5.html adresine bakabilirsiniz veyahttp://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/ adresinden bilgi hattına ulaşabilirsiniz. Sizi yönlendireceklerdir.

• Merhaba. Bilkent makine mühendisliğini düşünüyorum. Sıralamam 5680. Sıralamada fazla degisiklik olur mu acaba? Bölüm 2010'da 6600. kisiyi almış. 2011'de 5800. kişi. Birde Cumartesi günü tek basima Ankara'ya geleceğim. Aşti'den üniversiteye nasıl gelebilirim? Üniversiteye gelince rehber ogrencilere nasıl ulaşacağız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhankucuk00

Merhaba. Bilkent makine mühendisliğini düşünüyorum. Sıralamam 5680. Sıralamada fazla degisiklik olur mu acaba? Bölüm 2010'da 6600. kisiyi almış. 2011'de 5800. kişi. Birde Cumartesi günü tek basima Ankara'ya geleceğim. Aşti'den üniversiteye nasıl gelebilirim? Üniversiteye gelince rehber ogrencilere nasıl ulaşacağız?

Selam,
    değişiklik olup olmayacağı adayların tercihlerine bağlı. Benim şahsi fikrim çıkışını yükseltmeye devam edecektir bölüm.

Aşti gelen yolcu peronundan üst kattaki biniş peronu katına çıkıp ana yol kenarından geçen "Bilkent, ÖSYM, YÖK" yazan dolmuşlarına binebilirsin. Direkt merkez kampüs içerisine kadar gider. Dolmuşa tanıtım için geldiğini söylersen rektörlüğe yakın bir yerde zaten seni bırakır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

Merhaba. Bilkent makine mühendisliğini düşünüyorum. Sıralamam 5680. Sıralamada fazla degisiklik olur mu acaba? Bölüm 2010'da 6600. kisiyi almış. 2011'de 5800. kişi. Birde Cumartesi günü tek basima Ankara'ya geleceğim. Aşti'den üniversiteye nasıl gelebilirim? Üniversiteye gelince rehber ogrencilere nasıl ulaşacağız?

Selam,
    değişiklik olup olmayacağı adayların tercihlerine bağlı. Benim şahsi fikrim çıkışını yükseltmeye devam edecektir bölüm.

Aşti gelen yolcu peronundan üst kattaki biniş peronu katına çıkıp ana yol kenarından geçen "Bilkent, ÖSYM, YÖK" yazan dolmuşlarına binebilirsin. Direkt merkez kampüs içerisine kadar gider. Dolmuşa tanıtım için geldiğini söylersen rektörlüğe yakın bir yerde zaten seni bırakır.

Dolmuşlar kaç dakikada bir geçiyor? Ben büyük ihtimal öğlen ankaraya gelecegim. Öğle yemeği gibi bir durum var mı ? Ankara'ya yabancıyim da biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Dolmuşlar kaç dakikada bir geçiyor? Ben büyük ihtimal öğlen ankaraya gelecegim. Öğle yemeği gibi bir durum var mı ? Ankara'ya yabancıyim da biraz

15-20dk gibi beklersin en fazla. Tanıtımın yapıldığı binanın karşısında Marmara yemekhanesi var (11:30-14:30 arası öğle yemeği saati), veya hemen yanında Kafein denilen bir yer var. Buralarda yemek yiyebilirsin. Çok acıksan bile Aşti'de yemeni pek tavsiye etmem
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.