Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt ücretlerini yanında avans ücreti var bu nedir aga?Bir de dört kişiliik yurtları nasıl olur ?
  • Kapsamlı burs hakkında biraz bilgi verir misin?
    İlk 10.000'e girenlere falan yaziyor tam anlayamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Athelos

Cevaplarınız için teşekkür ederim....

Yurtlarda yanında kalacağın öğrenciler nasıl belirleniyor ? Burslular ile paralı okuyanlar aynı odada kalamıyor gibi kurallar var mı ?

Yurt kaydı yaptırmadım ama bildiğim kadarıyla kayıt yaptırırken kişisel özelliklerinizle ilgili (sigara, alkol kullanımı vs) bir form dolduruyorsunuz. İlk dönem eğer tanıdığın birileri yoksa biraz şansına kalmış oda arkadaşın ama anlaşmazlık durumu olursa oda değişiminde yardımcı olacaklardır. Bilkent'teki üniversite hayatım boyunca ben bile arkadaşlarımın çoğunun burs durumunu bilmiyorum. Böyle bir ayrım hem genel olarak yok hem de yurtlarda da böyle bir ayrım söz konusu değil. Bölümden bir arkadaşım 5 yıl boyunca tamamı kapsamlı burslu arkadaşlarla beraber kaldı.

• işletme?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

Orijinalden alıntı: leonhard euler
    servisde öğrenci kardı göstermemiz gerekecek mi? Tanıtım için gidiyoruz dersek sorun çıkarmazlar değil mi?

Hayır gerekli değil. Tanıtım için gidiyoruz dersiniz.

tanıtım günü size ulaşmam için cep telefonunuzu pm ile atabilir misiniz?
  • Dil hazırlık senesi zorlu mu? Orta düzeyde ingilizcesi olan biri için..

• quote:

Orijinalden alıntı: MGÜ

Dil hazırlık senesi zorlu mu? Orta düzeyde ingilizcesi olan biri için..

hayir degil sadece cok fazla dedikodular dolasiyor. ben duz liseden mezun oldugumda hazirlikta ne olacagini soyleyen milyon tane insan vardi. akrabalarim olsun, lise hocalarim olsun, bilkent hazirliktaki (ayiptir soylemesi) gerizekali tembeller olsun herkes 2 yilda gececegimi soyluyordu. sonucta internetten-oyunlardan kaptigim ingilizceyle hazirligi atladim. 1 yil bile okumadim. kimsenin dedigine takma elinden geleni yap. belki okumazsin belki 2 yil okursun ama bolume gectiginde ingilizceyi ogrenebildigin kadar iyi ogren. bilgiye en kolay ulasabilecegin dili cok iyi ogrenmen lazim.
  • Abi Evren Küçük sen ne yapıyorsun? Tanıtıma gittim, hoca, öğrenciler herkes seni tanıyor, hakkında konuşuyor. Adam okul çapında nam yapmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: BartuTr

işletme?

quote:

İŞLETME FAKÜLTESİ

İşletme, firmaların kurumsal süreklilik ve kârlılık stratejilerini insan, para, bilgi, finans, pazarlama, üretim, teknoloji gibi faktörler ışığında inceleyen bir disiplindir.

İşletme Bölümü'nün ders içerikleri, kuramsal bilgilerin yanı sıra uygulamaya yönelik örnek olay ve simülasyon yöntemleri, nicel yaklaşımlar ve teknoloji destekli problem çözümleriyle yapılandırılmıştır. Öğrenciler, ilk yılda iktisat, istatistik, matematik, psikoloji ve sosyoloji gibi dersler alırlar. Sonraki dönemlerde bu temeli yönetim, pazarlama, üretim, finansman ve muhasebe ile güçlendirirler. Sentez niteliğindeki son aşamada ise stratejik ve çözümleyici düşünme becerilerini zenginleştirirler. Bu aşamayla birlikte küresel işletme yönetimi, genel işletme, finans ve kantitatif analiz ile pazarlama ve inovasyon yönetimi alanlarından birini seçerek uzmanlaşmak istedikleri konulara yönelirler.

Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü, iş idaresi ve işletme eğitimi veren yükseköğretim kurumlarını değerlendiren ve merkezi ABD'de yer alan The Association to Advance Collegiate Schools of Business kuruluşunca akredite edilmiş ilk Türk işletme bölümüdür. Öğretim üyelerinin yaptıkları uluslar arası bilimsel yayınlar ve araştırmalarla alanında ülkemizdeki öncülüğünü sürdürmekte, dünyada ise birçok işletme programının önünde yer almaktadır. Bölüm ayrıca finans ve yatırım piyasalarının en prestijli kurumlarından Chartered Financial Analyst Institute (CFA) ile program ortağıdır. CFA sertifikası, özellikle yatırım bankacılığı alanında çalışmak isteyen öğrenciler değerli bir kazanımdır.

Mezunlar, kariyerlerini bankacılıktan denetime, insan kaynaklarından satışa, danışmanlıktan pazarlamaya uzanan geniş bir çerçevede planlayabilmektedir. Akbank, Aselsan, Beymen, Coca-Cola, Deloitte, Garanti Bankası, Hewlett-Packard, IBM, Koç Holding, Pınar, Siemens, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk Hava Yolları, Unilever, mezunların başarıyla görev yaptığı kuruluşlardandır. Lisansüstü eğitime yönelenlerin tercihlerine ise Boston, Chicago, Cornell, Freiburg, Harvard, McGill, INSEAD, London School of Economics, Purdue, Stanford ve UC Berkeley üniversiteleri örnek gösterilebilir.

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/isletme.html

quote:

Neden Bilkent İşletme

Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi, çağımızın sürekli gelişen iş ortamına çabuk uyum sağlayabilen, insan ilişkilerinde başarılı, takım çalışmasında lider yöneticiler yetiştirmektedir.

Öğrenciler, lisans programının ilk yılında aldıkları iktisat, istatistik, psikoloji ve sosyoloji gibi derslerle oluşturdukları temeli, sonraki iki yılda işletme disiplininin önemli yapıtaşları olan yönetim, pazarlama, üretim, finansman ve muhasebe dersleriyle güçlendirmektedir. Sentez ve uzmanlaşmadan oluşan son aşama ise stratejik ve çözümleyici düşünme becerilerini zenginleştirme amaçlıdır. Öğrenciler, bu aşamayla birlikte uzmanlaşmak istedikleri konulara yönelerek küresel işletme yönetimi, genel işletme, girişimcilik ve aile işletmeleri yönetimi, finans ve kantitatif analiz, değer zinciri yönetimi ile pazarlama ve inovasyon yönetimi gibi işletmeciliğin güncel alanları arasından seçim yapmaktadır.

Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi, iş idaresi ve işletme eğitimi veren yükseköğretim kurumlarını değerlendiren ve merkezi ABD'de yer alan The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) kuruluşunca akredite edilmiş ilk ve tek Türk işletme bölümüdür. Öğretim üyelerinin yaptıkları uluslararası bilimsel yayınlar ve araştırmalarla alanında Türkiye'deki öncülüğünü sürdürmekte, dünyada ise birçok işletme programının önünde yer almaktadır. Bölüm, finans ve yatırım piyasalarının en prestijli kurumlarından Chartered Financial Analyst Institute ile program ortağı olarak modern eğitim anlayışına yeni bir açılım katmıştır.

İşletme Fakültesi mezunları, alanlarındaki yeni eğilimlere, araştırmacılığa ve teknolojik uygulamalara yatkınlıklarıyla öne çıkarlar. Kariyer planlarını bankacılıktan denetime, insan kaynaklarından satışa, yönetim danışmanlığından pazarlamaya uzanan geniş bir çerçevede sürdürebilirler. American Express, Ernst & Young, Ford, Henkel, McKinsey & Company, Merrill Lynch, Nike, Peppers & Rogers, PricewaterhouseCoopers, Procter & Gamble, Eczacıbaşı, Rekabet Kurumu, Roketsan, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu mezunların başarıyla görev yaptığı kuruluşlardandır. Lisansüstü eğitime yönelenlerin tercih ettiği kurumlara ise Cornell, Freiburg, Harvard, Purdue ve UC Berkeley üniversiteleri örnek gösterilebilir.

"İşletme Fakültesi, hızla değişen ve gelişen iş dünyasının karmaşık problemlerine çözüm üretebilme kapasitesine sahip yöneticiler yetiştirmektedir. Öğrencilerimiz daha mezun olmadan işletmeciliğin alt dallarında uzmanlaşabilme imkanına sahip olmakta ve hedefledikleri sektörlerde daha hızlı adımlarla başarıya ulaşmaktadır."

Prof. Dr. Erdal Erel
    İşletme Fakültesi Dekanı

http://www.man.bilkent.edu.tr/index.php/tr/home

• quote:

Orijinalden alıntı: MGÜ

Dil hazırlık senesi zorlu mu? Orta düzeyde ingilizcesi olan biri için..

Bazı arkadaşlar kızıyor ama bence hazırlığın ciddiyetine varan birisi dil konusunda gerçekten yeteneksiz değilse ve sınav heyecanı çok yüksek değilse hazırlığı geçmekte zorlanmayacaktır. Hazırlığı geçmek için değil de İngilizce öğrenmek için okuyan birisi bence zorluk çekmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

quote:

Paralı gelmeyi düşünüyorum ama sıralaması 64bin bu yıl sıralamada düşme olma ihtimali varmı

Ben top bölümlerde çok oynama olacağını sanmıyorum ama yerinizde olsam şansımı denerdim.

bende şansımı denicem, tıplarda kontenjan artısı, tm ye geçişler, ilk 50binin tercih ediceği kontenjan sayısı artıgından girebilme ihtimalim artıyor

sen şu 2. kez girip sıralamayı düşüren eleman değil misin? sıralaman da 75k falandı galiba. senin girmen zor 60 binde 15 bin kontenjan artışı gibi bişey yok malesef. sıralama düşer muhakkak ama o kadar düşeceğini sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

quote:

quote:

Paralı gelmeyi düşünüyorum ama sıralaması 64bin bu yıl sıralamada düşme olma ihtimali varmı

Ben top bölümlerde çok oynama olacağını sanmıyorum ama yerinizde olsam şansımı denerdim.

bende şansımı denicem, tıplarda kontenjan artısı, tm ye geçişler, ilk 50binin tercih ediceği kontenjan sayısı artıgından girebilme ihtimalim artıyor

sen şu 2. kez girip sıralamayı düşüren eleman değil misin? sıralaman da 75k falandı galiba. senin girmen zor 60 binde 15 bin kontenjan artışı gibi bişey yok malesef. sıralama düşer muhakkak ama o kadar düşeceğini sanmıyorum.

Evet oyum maalesef, gecen til calismamistim bide ama sadece bilgisayardan degil girebilicegim baska bolumlerdende tercih yapicam. Mimarlik yeni aciliyor onuda yazicam oda zor ihtimal ama girebilirim belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

quote:

Bi nevi hava parası

bazı üniversitelerde yarı ücretini verdikten sonra, bi sonraki dönem geldiğinde ordan siliniyor. Kapora gibi oluyor

bilkentin sitesine baktım, sadece hazırlıkta para alınmıyor galiba

maddi konulara hiç girmeyelim. ben de ücretli okuyorum. bu tarz durumlar konusunda üniversiteme ben de şikayet mailleri atıyorum zaman zaman ama onlar da sanıyorum öğrencilerin okuldan gereksiz yere uzaklaşmasını önlemek için olacak böyle bir kural belirlemişler.

bilkent fizik hakkında yorum yapar mısın?

bilkent fizikte ilk yilimi tamamladim. egitiminin ve hocalarinin cok iyi oldugunu soyleyebilriim. bol bol odevler var.

bilkent fizik disarda cok iyi taninan bir bolum. fakat bu ismi giren adamlarla degil cikan adamlarla aliyor. burdan mezun ettigi adamlarin hepsi bilkenti onurlandiracak yerdeler. sirf benim girdigim yilda mezun olan 14 kisiden 2si MIT 1'i cornelldeydi. gerisi de iyi yerlerdeydi benim bu okullar aklimda kaldi tabii.

hocalarina gelirsek adamlarin isi basindan askin oldugu halde bi ogrenci kotu durumda olsun onu o durumdan cikarmak icin elinden geleni yapiyorlar. sinifin durumu kotu gitsin butun hocalar toplanir ne yapacagini tartisir. bizimle konusur. toplantilar yaparlar. tamamen aile havasi olan bi yer oldugunu soyleyebilirim. zaten cok degiliz bu her seyi daha kolay yapiyor.

bi soruyu cozemedigim zamanda profesorun odasina girip istedigimi sorabiliyorum. hic tanimadigim asistanlarin kapisini caliyorum bana bi konuyu calistiriyorlar. bu son yazdigim cumlenin anlamini bilemezsin. rastgele bir kapi caliyorsun adam isini gucunu birakiyor biri biseyi anlayamamis ve ogrenmek istiyor diye sana anlatiyor. sorular soruyor filan.

fizik okumak istiyorsan daha guzel bi yer bulacagini soylemem, en azindan turkiyede.

bu arada ileri arastirma lablarinda ve unam-nanotam tarzi yerler milyon dolarlik aletler dolu. cok ciddi deneyler yapiliyor. peki diceksiniz milyar dolar olsa bize ne yaricak. cok fena yariyor. ilgilendiginiz bi konu olursa gidip hocayla konusursaniz sizi tamamen olayi ogrenmek icin yanina aliyor. bunu yapmak icin super bir bilgiye filan gerek yok sadece bos zamanlarinizda lab'a gidiyorsunuz. orda ogreniyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radressss -- 23 Temmuz 2012; 5:10:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: radressss

quote:

quote:

quote:

Bi nevi hava parası

bazı üniversitelerde yarı ücretini verdikten sonra, bi sonraki dönem geldiğinde ordan siliniyor. Kapora gibi oluyor

maddi konulara hiç girmeyelim. ben de ücretli okuyorum. bu tarz durumlar konusunda üniversiteme ben de şikayet mailleri atıyorum zaman zaman ama onlar da sanıyorum öğrencilerin okuldan gereksiz yere uzaklaşmasını önlemek için olacak böyle bir kural belirlemişler.

bilkent fizikte ilk yilimi tamamladim. egitiminin ve hocalarinin cok iyi oldugunu soyleyebilriim. bol bol odevler var.

bilkent fizik disarda cok iyi taninan bir bolum. fakat bu ismi giren adamlarla degil cikan adamlarla aliyor. burdan mezun ettigi adamlarin hepsi bilkenti onurlandiracak yerdeler. sirf benim girdigim yilda mezun olan 14 kisiden 2si MIT 1'i cornelldeydi. gerisi de iyi yerlerdeydi benim bu okullar aklimda kaldi tabii.

hocalarina gelirsek adamlarin isi basindan askin oldugu halde bi ogrenci kotu durumda olsun onu o durumdan cikarmak icin elinden geleni yapiyorlar. sinifin durumu kotu gitsin butun hocalar toplanir ne yapacagini tartisir. bizimle konusur. toplantilar yaparlar. tamamen aile havasi olan bi yer oldugunu soyleyebilirim. zaten cok degiliz bu her seyi daha kolay yapiyor.

bi soruyu cozemedigim zamanda profesorun odasina girip istedigimi sorabiliyorum. hic tanimadigim asistanlarin kapisini caliyorum bana bi konuyu calistiriyorlar. bu son yazdigim cumlenin anlamini bilemezsin. rastgele bir kapi caliyorsun adam isini gucunu birakiyor biri biseyi anlayamamis ve ogrenmek istiyor diye sana anlatiyor. sorular soruyor filan.

fizik okumak istiyorsan daha guzel bi yer bulacagini soylemem, en azindan turkiyede.

ailemi ikna edebilirsem bilkent mühendislikleri yerine fizik yazıcam büyük ihtimalle. bu bölüm bana 3.5 üzeri ortalamayla MIT'te yüksek yolu açabilir mi? örnekler çok mu, bölümdeki hocaların referansı kuvvetli mi? MIT veya en kötü ihtimal dengi okullarda yüksek lisanstan sonra cern gibi bilim yolunda ilerleyen kuruluşlarda çalışabilir miyim? gelecek yaşantımı kesinlikle türkiyede geçirmeyi düşünmüyorum, yurtdışında çalışacağım yani, çok para kazanmam gerekmez ama aç kalmam değil mi? ölene kadar aile mirası yemek istemem sonuçta.

bir de geçen sene taban puanları çok düşmüş bilkentin, o yüzden boğaziçi fizik mi yazsam diye düşünüyorum da. ergenler gibi puan hesabı yapmayıp en iyi yere gitmek en mantıklısı olur. bilgin varsa bilkentin koç ve boğaziçine göre avantajını hakkında da bahseder misin?

bir de bilkent bilgisayar müh. mezunu biriyle konuşmuştum, fizikle ilgili yorumunu sorduğumda sakın gitme ders çalışmaktan başka hiçbir şey yapmaya fırsatın olmaz, biz dalga geçerken onlar köpek gibi çalışıyorlardı hep, okulda elektrik elektronikçilerle fizikçiler kafalarını dersten kaldıramıyor genelde verdikleri ödevler çok ağır oluyor hayattan soğursun okulunu 4 senede bitirmen imkansız demişti. 3.5 üzeri ortalama için ölümüne asosyallik şart mı?

çok soru sordum ama fizikte okuyan biri olarak eminim bütün sorduklarımın cevabı sende vardır, cevaplarsan memnun olurum.

• Arkadaşlar ilk Fransızca hazırlık daha sonra İngilizce hazırlık şeklinde olabilir mi? -İngilizce hazırlık sınavını geçemediğimi varsayıyorum-
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: radressss

quote:

quote:

quote:

Bi nevi hava parası

ailemi ikna edebilirsem bilkent mühendislikleri yerine fizik yazıcam büyük ihtimalle. bu bölüm bana 3.5 üzeri ortalamayla MIT'te yüksek yolu açabilir mi? örnekler çok mu, bölümdeki hocaların referansı kuvvetli mi? MIT veya en kötü ihtimal dengi okullarda yüksek lisanstan sonra cern gibi bilim yolunda ilerleyen kuruluşlarda çalışabilir miyim? gelecek yaşantımı kesinlikle türkiyede geçirmeyi düşünmüyorum, yurtdışında çalışacağım yani, çok para kazanmam gerekmez ama aç kalmam değil mi? ölene kadar aile mirası yemek istemem sonuçta.

bir de geçen sene taban puanları çok düşmüş bilkentin, o yüzden boğaziçi fizik mi yazsam diye düşünüyorum da. ergenler gibi puan hesabı yapmayıp en iyi yere gitmek en mantıklısı olur. bilgin varsa bilkentin koç ve boğaziçine göre avantajını hakkında da bahseder misin?

bir de bilkent bilgisayar müh. mezunu biriyle konuşmuştum, fizikle ilgili yorumunu sorduğumda sakın gitme ders çalışmaktan başka hiçbir şey yapmaya fırsatın olmaz, biz dalga geçerken onlar köpek gibi çalışıyorlardı hep, okulda elektrik elektronikçilerle fizikçiler kafalarını dersten kaldıramıyor genelde verdikleri ödevler çok ağır oluyor hayattan soğursun okulunu 4 senede bitirmen imkansız demişti. 3.5 üzeri ortalama için ölümüne asosyallik şart mı?

çok soru sordum ama fizikte okuyan biri olarak eminim bütün sorduklarımın cevabı sende vardır, cevaplarsan memnun olurum.

birincisi ben daha ilk yilimda olmama ragmen abd'deki okullarin doktoraya kabul alma islerine bakiyorum. ilk olarak soyleyeyim 3.5 ortalama zor degil. duzenli calisacaksin. o zor bu zor bu gecilmez bu edilmez, 7 yilda bitmez filan diyenlere asla kulak asmayacaksin. neyse ortalama ve kabul olayina geleyim. bir kere bizim hocalarin cogu abd'de iyi okullarda doktorasini yapmis orda isimlerini duyurmus kisiler. bu yuzden referans mektuplarinin cok onemi var. cunku sirf ortalamayla olmuyor bu isler. tabii MIT gibi okullar icin kesin 3.5 uzeri olmasi lazim (uc noktadaki ornekler haric). hocalarin yani sira burdan abdye giden her ogrenci hem okulumuzu hem ulkemizi cok guzel temsil ediyor. adimiz daha da taniniyor. hep soyledigim gibi bilkent fizik ismini okula giren adamlarla degil okuldan cikan adamlarla yuceltiyor. mezun orani biraz az fakat oyle olmak zorunda. mezun orani az diye 300 puanla girmis adam mezun olamaz demiyorum. oluyor ama o adam degismis bir insan olarak mezun oluyor. nereye giderse gitsin okulunu gururla temsil edecek birisi olarak mezun oluyor.

yine abdde iyi bir universitede doktoraya adam alan ekibin yazisini okumustum. 4.00 ortalamasi olan birinin referans mektubunda "bu cocuk cok calisti her seyi anladi. tum odevlerini zamaninda teslim etti. ve sonunda dersten A aldi. sizin okulunuzda doktorasina devam etmeyi hakediyor." yaziyorsa biz o basvuruya DWIC damgasi basiyoruz ve gormezden geliyoruz dedi (DWIC=did well in class=derste iyiymis)
    ortalamasi 3.40 olan birinin mektubunda "bu cocuk derse basladiginda pek dinlemiyordu, hep kopuktu. fakat anlattigim bir konuya cok ilgi gosterdi ve kendisi de o konuda calismaya basladi. dersten kopuk oldugu icin B aldi ama hala o konu uzerinde benimle calisiyor. cok guzel seyler ortaya cikariyor" tarzinda bir mektubu gorursek muhtemelen kabul ederiz diyordu. cunku cocugun bir arastirma tecrubesi oldugunu soyluyorlardi

neyse burdan nereye varicam. bilkent sana o arastirma tecrubesini de veriyor. dedigim gibi ilgili oldugun bi konuda hocayla konusup bos zamanlarinda onun lablarinda calisabilirsin. boyle yapip mezun olurken buyuk dergilerde makale yayinlayan ogrenciler bile var.

cern gibi bir yerde calisabilirsin. su an bilkent fizikten mezun olan birisi cernde calisiyor. ayrica yurtdisinda cok iyi paralar aliyorlar. calistigin kurumun sana verdigi parayi gectim, endustriyel bir arastirma ypaarsan ve satacak yer bulursan (ornekleriyle cok karsilastim) cok iyi paralar elde edebilirsin.

neden bogazici-koc degil dersen, muhtemelen kucuk farklarla geciyodur bilkent. bu farklar hoca-ogrenci iliskisi daha once bahsettigim gibi dekanin odasina cat kapi girip hocam su soruyu cozemedim demek ve adamin bilgisayarini filan kapayip senin soruna bakmasi paha bicilmez bisey. bunun yani sira daha iyi kismi diger ulkelerde taninmasidir. bogazicine de bakiyorum mezunlari iyi yerlerde ama bilkent cidden abdde taninan bir okul. ben su an abddeyim ve yazilim firmasindan bi adama turkiyede fizik okudugumu soyledim oyle muhabbet arasinda. bilkent filan hic demedim desem ne degiscek abdde rastgele bir adamdan bahsediyoruz. adamin bana sordugu soru "bilkenti biliyo musun" oldu :D. bazi calisanlarinin bilkentten oldugunu soyledi. matematik ve fizik altyapilarinin cok iyi oldugunu soyledi. gurur duydum okulumla :)

bu arada bilkent bilgisayardan arkadasina ne diyeyim tam bilemiyorum. elektronik ve fizikte yogun bir ders yuku oldugunu biliyorum da 3.5 ortalama icin asosyal olmana gerek yok. 4.00 icin bile gerek yok. bolum baskanimizin da zirt pirt dile getirdigi gibi bizden hem sosyal olmamizi hem de derslerimizin iyi olmasini bekliyorlar. ki bu mumkun. dersleri cok iyi olup baska sporlar yapan adamlar yok degil. hani beni sorarsan benim hobilerim bilgisayar basinda olan seyler oldugundan en kolay bolumde okusam asosyal gozukurum o yuzden kendimi katmiyorum.

boyle yani. baska bi sorun varsa cevaplamaya hazirim

• Ben de makine mühendisliği bölümünü yazmak istiyorum %50 bursu.Bursu %100 e çevirmek için ilk sene ortalamayı ne kadar yüksekte tutmam lazım?Yapması çok mu zor?

• quote:

Orijinalden alıntı: jojokel

Ben de makine mühendisliği bölümünü yazmak istiyorum %50 bursu.Bursu %100 e çevirmek için ilk sene ortalamayı ne kadar yüksekte tutmam lazım?Yapması çok mu zor?

3.5 uzeri olmasi lazim. duzenli calisirsan zor degil.
  • merhaba , bilkent ee istiyorum ama çok zor olduğu ve öğrencilerin asosyalliğe yaklaştığını duydum . gerçekten ödev vs. çok mu bunaltılıyor öğrenciler bilginiz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawaii

Arkadaşlar ilk Fransızca hazırlık daha sonra İngilizce hazırlık şeklinde olabilir mi? -İngilizce hazırlık sınavını geçemediğimi varsayıyorum-

quote:

Yüksekokulumuzda öğretim İngilizce ve Fransızca olarak yapıldığından İngilizce Hazırlık Programında başarılı olan öğrenciler Fransızca Hazırlık Programına başlarlar.

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/hukukm/uydyo_yonet.html

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.