Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jojokel

Ben de makine mühendisliği bölümünü yazmak istiyorum %50 bursu.Bursu %100 e çevirmek için ilk sene ortalamayı ne kadar yüksekte tutmam lazım?Yapması çok mu zor?

quote:

%50 Burs

ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda %50 Burslu olarak belirtilen programlardan birini tercih ederek ÖSYM tarafından söz konusu programa yerleştirilen öğrenciler bu bursa hak kazanır. %50 Burslu öğrencilerden bütün eğitim süreleri boyunca eğitim ücretinin yarısı alınır. %50 Burs sahibi öğrenciler, hak kazandıkları takdirde Üstün Başarı Bursu da alabilirler.

Üstün Başarı Bursu

Her ders yılı sonunda, eğitim programında belirtilen asgari ders yükünü almış, yıllık not ortalaması 4,00 üzerinden 3,50 veya daha yüksek olan, kendi programındaki ücretli öğrenciler arasında ilk yüzde beşe girmiş ücretli öğrenciler ve kendi programındaki %50 Burslu öğrenciler arasında ilk yüzde üçe girmeyi başaran %50 Burslu öğrenciler, bir sonraki ders yılı için Üstün Başarı Bursu almaya hak kazanır. Üstün Başarı Bursu, öğrencinin kendi grubunda hangi yüzde birlik dilim içinde bulunduğuna bağlı olarak, eğitim ücretinin tamamını veya bir bölümünü karşılar. Bu burs, İngilizce Hazırlık Programı'ndaki öğrenciler için geçerli değildir.

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/burslar.html

Rakiplerine de bağlı. 3.5 ortalama imkansız değil ama rakiplerinin önünde olmak gerekiyor.

• bu sene bilkentin %50burslu ögrenci almayacagini, sadece burssuz ve tam burslu öğrenci alacaği yönünda bi şeyler duydum, bi tedirginlik oluştu ister istemez, dogru mudur bu haber?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WonderK

merhaba , bilkent ee istiyorum ama çok zor olduğu ve öğrencilerin asosyalliğe yaklaştığını duydum . gerçekten ödev vs. çok mu bunaltılıyor öğrenciler bilginiz var mı ?

Evet ee baya zordur ama aynı zamanda sosyal olanlar da oluyor. Üniversitenin tanıtımında görevli bir çok ee'ci arkadaşım var. Üniversite bünyesindeki kulüplerde önemli görevlerde bir çok ee'ci arkadaş var. Çoğu bölümden daha zor olmasına rağmen sosyal olmak isteyen demek ki zaman ayırabiliyor.
  • Bugün okuldaydım, gayet güzel bir yer. Umarım %50 burslu tutar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawaii

Bugün okuldaydım, gayet güzel bir yer. Umarım %50 burslu tutar.

İnşallah :)
  • Ctis tam bursluya puanım yetiyor ama çok kararsızım
    Bi tarafım diyor iyi bölüm
    diğer tarafım diyor Bilkent doğu kampüste okunmaz
  • %50 burs yurt ücretlerinde de geçerli mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

%50 burs yurt ücretlerinde de geçerli mi?

gecerli degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: -öglena-

Ctis tam bursluya puanım yetiyor ama çok kararsızım
    Bi tarafım diyor iyi bölüm
    diğer tarafım diyor Bilkent doğu kampüste okunmaz

guzel bolum. doguda da okunur. isinle gucunle daha alakali olursun. derslerin/finallerin yogun olmadigi zamanlar merkeze kayarsin.

asil soru bilkent ctis degilse ne dusunuyorsun?

ctis direk okuldan cikar cikmaz cok pratik bilgilerle donatiyor ogrencileri. girdikleri islere cok yarar saglaniyor ve araniyorlar. aklindaki diger bolumleri soylersen daha iyi karsilastirabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toysoLdier(V)

Ranzalı ya da bazalı çok da sorun değil zaten ama bazalı gördüğüm için sormak istedim. Burs dışında bazı özel yerlere de başvuracağım Vatan Bilgisayar/İSKO/TEGV gibi yerlerden de az miktarda da olsa burs kazanmaya çalışacağım. Malum sevgili olunca tek başına yemek içmek yetmiyor gezdirmek, yedirmek içirmek de lazım ara sıra
    Bir sorum da tam burslu olunca eğitim harcından vs. muaf tutuluyoruz fakat bunlar içine kütüphae, teknolojik ve sosyal imkanlar da dahil mi?

öyle kıl kapıyorum ki şu sevgilim var havası yapanlara sanki dünyada tek bir kız var onuda o kapmş bide yedirmem içirmem lazm fln dio üstüne yetmiyo burs parasıyla yedircem diyo adama bak ya. arkadaşım bize ne senin sevgilinden sinirlerimi zıplattın gece gece

• beyler bayanlar bir de sosyal cevredeki harcamalardan bahsederseniz memnun olurum tam burslu yazıcam yurtun ucretsiz olması sadece barınma kısmıyla ilgili oldugu yazıyordu bunun dısındaki harcamalar hakkında yardımcı olurmusunuz
  • Yaz okulu burslu öğrenciler için de paralı mı?Bir de Bilkent İşletme okuyan arkadaş varsa bölüm hakkında bilgi verebilirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radressss

quote:

%50 burs yurt ücretlerinde de geçerli mi?

gecerli degil

Alıntıları Göster
    Yanlis okumusum :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskapada -- 25 Temmuz 2012; 2:46:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

beyler bayanlar bir de sosyal cevredeki harcamalardan bahsederseniz memnun olurum tam burslu yazıcam yurtun ucretsiz olması sadece barınma kısmıyla ilgili oldugu yazıyordu bunun dısındaki harcamalar hakkında yardımcı olurmusunuz

okulun parasi ve belki azcik aileden parayla cok rahat yasarsin. sirf bursunla da yasarsin. kisiden kisiye degisir. 3000 lirayla yasayamayan adam da bulurum 300 lirayla yasayan da. tamamen sana kalmis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tjedrea

Yaz okulu burslu öğrenciler için de paralı mı?Bir de Bilkent İşletme okuyan arkadaş varsa bölüm hakkında bilgi verebilirse sevinirim.

bursluysan bidaha dersle ilgili biseye para odemiyorsun. yaz okulu da bedava. dersiniz yokken bile yaz okulundan dil dersi filan alsaniz cok ise yarar.

isletme hakkinda bilgim yok ama okulun tanitim filminde bilgiler olmasi lazim.

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/film.html
  • ben lisede almanca eğitim gördüm bilkente gelmeyi düsünüyorum ama hazırlıkta zorlanır mıyım bilmiyorum sadece temel bilgilerim var ing. alt yapı olarak bi senede halledebilir miyim dogru düzgün calısırsam benim gibi örnekler var mı üni.de merak ediyorum bi de hazırlıgı gectikten sonra iktisat okucam iktisat hakkında bilginiz var mı ya da okuyan arkadaslarınız onda da kalma endisesi yasamam di mi çalıstıktan sonra herseyin üstesinden gelebilir miyim ? ikinci soracagım yurtlarla ilgili 4 kisilik odalar nasıl? ögrenci portföyüne ayrıca cok önem veren bi insanım okuyan kisiler nasıl yurda gelip kalanlarla anlasabilir miyim ? benim icin gerektigi zaman calısıp gerektigi zaman eglenebilecegim yurtta kalacagım icin bos vakitlerde güzel zaman gecirebilecegim bilgili kültürlü insanlar lazım nerde ne zaman ne yapılacagını bilen.böyle bi ortam yakalayabilir miyim yalnız hayat cekilmez aksi olursaa bi de 3 liraya yemek yiyebiliosun diosunuz da herkes üni.de pahalı yerlerde yemek yiyorsa seninde orda yemek yemen olmaz bu da var..

• %50 burslu iktisat için deger mi ??
  • quote:

beyler bayanlar bir de sosyal cevredeki harcamalardan bahsederseniz memnun olurum tam burslu yazıcam yurtun ucretsiz olması sadece barınma kısmıyla ilgili oldugu yazıyordu bunun dısındaki harcamalar hakkında yardımcı olurmusunuz

Marmara Restorant, mühendislik karşısında ve en ucuz yemek orası çıkartır, tabldot olduğundan. Ucuz dediğim de Bilkent standartlarına göre ucuz, yoksa devlet üniversiteleriyle falan karşılaştırmayın. Onun dışında kampüs içinde genelde kafeler pahalıdır ve fiyat/performans oranı biraz düşüktür. En iyi yemek yapan yer Mozart Cafe'dir, fiyatlarını hakediyorlar yani. Güzel Sanatlar karşısındaki Speed ve Kıraç kazıktır, yemekleri de genelde vasattır. Kıraç'taki kasa görevlileri kafa hesabı yaparlar, adama "Abi param az ya, daha az yapsan." diye ayar çekin, yoksa tepsi başına -menü değilse, menüler daha uygun fiyatlıdırlar- 13-14TL koparırlar. Ankuva falan da genelde pahalı yerler. 75-76.yurtlardaki kantinler hem dandik, hem de pahalıdır. Güzel sanatlar bölümü okumazsanız, kitap defter masraflarını kolay halledersiniz, kitapları Olgunlar'dan falan alıyor millet. Ama güzel sanatlar okuyacaksanız, yandınız, bilin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kendikitabım

quote:

Orijinalden alıntı: toysoLdier(V)

Ranzalı ya da bazalı çok da sorun değil zaten ama bazalı gördüğüm için sormak istedim. Burs dışında bazı özel yerlere de başvuracağım Vatan Bilgisayar/İSKO/TEGV gibi yerlerden de az miktarda da olsa burs kazanmaya çalışacağım. Malum sevgili olunca tek başına yemek içmek yetmiyor gezdirmek, yedirmek içirmek de lazım ara sıra
    Bir sorum da tam burslu olunca eğitim harcından vs. muaf tutuluyoruz fakat bunlar içine kütüphae, teknolojik ve sosyal imkanlar da dahil mi?

öyle kıl kapıyorum ki şu sevgilim var havası yapanlara sanki dünyada tek bir kız var onuda o kapmş bide yedirmem içirmem lazm fln dio üstüne yetmiyo burs parasıyla yedircem diyo adama bak ya. arkadaşım bize ne senin sevgilinden sinirlerimi zıplattın gece gece

Cevaplamak zorunda değildin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ɛnslaved

quote:

Marmara Restorant, mühendislik karşısında ve en ucuz yemek orası çıkartır, tabldot olduğundan. Ucuz dediğim de Bilkent standartlarına göre ucuz, yoksa devlet üniversiteleriyle falan karşılaştırmayın. Onun dışında kampüs içinde genelde kafeler pahalıdır ve fiyat/performans oranı biraz düşüktür. En iyi yemek yapan yer Mozart Cafe'dir, fiyatlarını hakediyorlar yani. Güzel Sanatlar karşısındaki Speed ve Kıraç kazıktır, yemekleri de genelde vasattır. Kıraç'taki kasa görevlileri kafa hesabı yaparlar, adama "Abi param az ya, daha az yapsan." diye ayar çekin, yoksa tepsi başına -menü değilse, menüler daha uygun fiyatlıdırlar- 13-14TL koparırlar. Ankuva falan da genelde pahalı yerler. 75-76.yurtlardaki kantinler hem dandik, hem de pahalıdır. Güzel sanatlar bölümü okumazsanız, kitap defter masraflarını kolay halledersiniz, kitapları Olgunlar'dan falan alıyor millet. Ama güzel sanatlar okuyacaksanız, yandınız, bilin.

Merkezdeki Mozart rezil hocam bence. Gelen bütün makarnalar soğuk geliyor. Bir sıcak makarnaya rastlayamadım şimdiye kadar. Merkez kampüste fiyatını en çok hak eden bence Sofa'dır. Her gün farklı bir yemek oluyor ve öyle inanılmaz uzun kuyruklar olmuyor. Tek sorun bölümden oraya yürümek.

Diğer arkadaşlara ise önerim Ankuva'ya öğlen aralarında gitmemeleri. Hani 1 dersiniz iptal olur da öğlen 2 saatlik boşluğunuz varsa gidebilirsiniz ama öbür türlü nereye oturursanız oturun öğlen saatinde yemeğiniz geç gelecektir ve dersi kaçırırsınız. Zaten sıkış sıkış oluyor. Önceden gidip birinin havlu atar gibi oturması lazım yoksa yer bulmak imkansız.

Fiyatlar Bilkent'in her yerinde pahalı. Bu bir gerçek. Hani ucuz diye kimseyi kandırmaya gerek yok. Marmara diğer yerlere göre daha ucuz. Üstüne bide sanırım karta yükletiyorlar, o daha da ucuza geliyor. Ama her gün de Marmara'dan yemek yerseniz çıldırırsınız 2-3 haftaya.

Cafe Biz vardır bide elektrik elektroniğin altında. Orası hakkında da 1-2 bir şey yazmak istiyorum. Size önerim gitmemeniz. Başta size fiyatları ve yemekleriyle çekici gelecektir. Haftalarca problemsiz bir şekilde gider her öğlen afiyetle yemek yersiniz. Çok ta kalabalık değildir. Hatta 10dk önce giderseniz cam kenarında güzel bir yer bulursunuz. Ama er geç yemeğinizden, çayınızdan, şekerinizden bir tür böcek çıkacaktır. (Geçen dönem 4 kere yaşadıktan sonra artık kampüsün o kısmına uğramıyorum bile.) Belki şimdi daha temizlerdir. Ama ben yinede güvenemiyorum oraya.

Sosyal harcamaları sormuşsunuz; genellikle arabanız yoksa ve yurtta kalıyorsanız Tunalı ve Bahçelide takılırsınız ya da Bilkent'e yakın bir sürü alışveriş merkezi var oralara gidebilirsiniz. Park Caddesi / Çayyolu taraflarına giderseniz bildiğim kadarıyla akşam saatlerinde o taraftan dönüş yolu yok. Taksiye binecekseniz o ayrı konu. Tunalı ve Bahçeliye gitmelerinin nedeni servislerin (özellikle cuma, cumartesi günleri) geç saatlere kadar Tunus - Bilkent arasında çalışmasıdır.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.