Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de tercihlerim arasında bilkent'i yazmayı düşünebilirim.

ygs sıralamam 8k ve yazarsam bilkent ctis büyük ihtimalle kapsamlı burslu olarak tutacak. alternatif olarak düşündüğüm bölümlerden birisi, fakat benim de bölüm hakkında endişelerim var.

eminim ki başka başlıklarda konusu açılmıştır ve konuşulmuştur ama ben de bir iki soru sorayım.

yüksekokul olması ileride iş hayatında bir dezavantaj olur mu? bu bölüm beni odtü ve itü de ortalama bi mühendislik yazmadığım için pişman eder mi? son olarak, bilgisayar mühendisliğinden aşağı bir bölüm mü olur, bilgisayardan farkları nelerdir (uygulama derslerinin ağırlıklı olması dışında) cevaplarınızı bekliyorum...
  • Aranıza katılma ihtimalim var benim de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelâg -- 29 Temmuz 2012; 17:00:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

edit: Arkadaşlar sorularınızı burada verdiğim bağlantıları kullanarak üniversitenin yetkili birimlerine sormanızı tavsiye ediyorum. Elimden geldiğince ben de bu başlık altında üniversite adaylarına yardımcı olmaya devam edeceğim. Bilkent hakkında genel bir başlık olmadığını hatırlatırım. Lütfen mesajlarınızda bunu dikkate alınız. Saygınızdan dolayı teşekkürler.

Bilkent Fizik Bölümünü yazmayı düşünüyorum, tercih süresinin dolmasına az kaldı ama ben hala çok kararsızım. Üniversiteyi arayıp konuştuk, her türlü soruyu sorup cevabını aldık fakat anlaşılan şu ki Fizikçiler için Türkiye'de çok fazla çalışma alanı yok. Nadiren iyi yerlere girenler var ama çoğu akademik kariyere yönelmiş. Yurt dışına açılabilenler kendini kuratarıyor ama burada kalanlar orada burada sürünüyor gibi. Fizik bölümünü okumayı çok istiyorum ama bu işin geleceğini de düşünmek zorundayım. Okuması da oldukça zor bir bölümmüş, onca emeğe değecek mi diye düşünmüyor değilim. Gerçekten çok kararsızım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cristiano7

ben de tercihlerim arasında bilkent'i yazmayı düşünebilirim.

ygs sıralamam 8k ve yazarsam bilkent ctis büyük ihtimalle kapsamlı burslu olarak tutacak. alternatif olarak düşündüğüm bölümlerden birisi, fakat benim de bölüm hakkında endişelerim var.

eminim ki başka başlıklarda konusu açılmıştır ve konuşulmuştur ama ben de bir iki soru sorayım.

yüksekokul olması ileride iş hayatında bir dezavantaj olur mu? bu bölüm beni odtü ve itü de ortalama bi mühendislik yazmadığım için pişman eder mi? son olarak, bilgisayar mühendisliğinden aşağı bir bölüm mü olur, bilgisayardan farkları nelerdir (uygulama derslerinin ağırlıklı olması dışında) cevaplarınızı bekliyorum...

Pm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kelâg

quote:

edit: Arkadaşlar sorularınızı burada verdiğim bağlantıları kullanarak üniversitenin yetkili birimlerine sormanızı tavsiye ediyorum. Elimden geldiğince ben de bu başlık altında üniversite adaylarına yardımcı olmaya devam edeceğim. Bilkent hakkında genel bir başlık olmadığını hatırlatırım. Lütfen mesajlarınızda bunu dikkate alınız. Saygınızdan dolayı teşekkürler.

Bilkent Fizik Bölümünü yazmayı düşünüyorum, tercih süresinin dolmasına az kaldı ama ben hala çok kararsızım. Üniversiteyi arayıp konuştuk, her türlü soruyu sorup cevabını aldık fakat anlaşılan şu ki Fizikçiler için Türkiye'de çok fazla çalışma alanı yok. Nadiren iyi yerlere girenler var ama çoğu akademik kariyere yönelmiş. Yurt dışına açılabilenler kendini kuratarıyor ama burada kalanlar orada burada sürünüyor gibi. Fizik bölümünü okumayı çok istiyorum ama bu işin geleceğini de düşünmek zorundayım. Okuması da oldukça zor bir bölümmüş, onca emeğe değecek mi diye düşünmüyor değilim. Gerçekten çok kararsızım.

Türkiye'de Fizik konusunda iyi yerlere gelmek cok lolay degil. Yurtdısı düşünüyorsan ve Fizil konusunda idealistsen tavsiye ederim. Sirf puanin tutuyor diye yazmiyorsun degilmi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kelâg

quote:

Türkiye'de Fizik konusunda iyi yerlere gelmek cok lolay degil. Yurtdısı düşünüyorsan ve Fizil konusunda idealistsen tavsiye ederim. Sirf puanin tutuyor diye yazmiyorsun degilmi?

Hayır, fiziği çok seviyorum ve fizik okumak istiyorum. Ama işte malum sebeplerden dolayı çekimser davranıyorum biraz. İdealimde bu var deyip yola çıkmak ve sonra üzülmek istemem.

• mimarlık bu sene açılıyor galiba sizce burssuz olanı kaç binle kapatır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ljames

mimarlık bu sene açılıyor galiba sizce burssuz olanı kaç binle kapatır

Benim tahminimin pek değeri yok ama bence makine mühendisliğine yakın kapatacaktır.
  • quote:

quote:

Benim tahminimin pek değeri yok ama bence makine mühendisliğine yakın kapatacaktır.

makine kacla kapatır diye tahmin ediyorsunuz ?
  • quote:

ben de tercihlerim arasında bilkent'i yazmayı düşünebilirim.

quote:

Bölümünüz neden yüksekokul bünyesinde yer almaktadır? Yüksekokul ve Fakülte arasındaki fark nedir?

Ülkemizde yüksekokulların öncelikli amacı, ilgili alanda sektörde çalışabilecek, profesyonel uygulamalara yönelik eğitim almış mezunlar yetiştirmektir. Fakültelerde verilen eğitimde teorik bilgilere uygulamalara oranla daha fazla önem verilir. Yüksekokullarda ise uygulama birinci derecede önemlidir ve eğitim süresince uygulamalara daha çok zaman ayrılır. Fakültelerde olduğu gibi yüksekokullarda da verilen diploma, dört yıllık eğitimin karşılığı olan lisans diplomasıdır. Bölümümüz B.S. (Bachelor of Science) diploması vermektedir.

quote:

CTIS bölümü ve Mühendislik bölümlerinde verilen eğitimler arasındaki fark nedir?

Bölümümüzde, benzer yapıdaki mühendislik bölümlerinden farklı olarak, uygulama ağırlıklı (%31'i laboratuvar ortamında) ve bilişim sektöründe çalışabilecek donanıma sahip mezunlar yetiştirecek bir eğitim verilmektedir. Endüstri stajında (bir akademik dönem), öğrencilerimiz seçkin firmalarda çalışarak bilişim sektörünü içeriden görmekte, henüz mezun olmadan pratik iş hayatı tecrübesi kazanmakta, okulda öğrendikleri bilgileri iş hayatında uygulayabilmekte, alanlarındaki yeni eğilimleri izleyebilmekte ve başarılı bir kariyere ilk adımlarını atmaktadırlar.

quote:

Bölümünüzün mezunları hangi alanlarda çalışabilir?

Mezunlarımız bilişim sektöründe sistem mühendisi, yazılım mühendisi, ağ yöneticisi, veri tabanı yöneticisi, web tasarımcısı, kalite güvence uzmanı, programlama uzmanı ve proje yöneticisi gibi çok aranılan pozisyonlarda çalışmaktadırlar.
    Aşağıdaki oranlar mezunlarımızın çalıştıkları alanlar hakkında bilgi vermektedir:

Yurt içinde ve yurt dışında yüksek lisans eğitimine devam edenler %17
    Yurt içinde ve yurt dışında Bilişim sektöründe çalışanlar %73
    Kendi işini kuranlar %5
    Diğer sektörlerde çalışanlar %5
    Mezunlarımızın çalıştığı firmaların bazıları: Sun Microsystems, Sybase, Microsoft, Cybersoft, Milsoft, Havelsan, Turkcell, Aydın Yazılım, KoçSistem, Siemens, HP, Yapı Kredi Teknoloji, Akfen Holding, Merkez Bankası.

http://www.ctis.bilkent.edu.tr/t_ctis_faq.php

quote:

e) Fakülte: Yüksek düzeyde eğitim - öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan; kendisine birimler bağlanabilen bir yükseköğretim kurumudur.

g) Yüksekokul: Belirli bir mesleğe yönelik eğitim öğretime ağırlık veren bir yükseköğretim kurumudur.

ı) Meslek Yüksekokulu: Belirli mesleklere yönelik ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan dört yarı yıllık eğitim - öğretim sürdüren bir yükseköğretim kurumudur.

kaynak:http://www.yok.gov.tr/content/view/435/

Bölüm hakkında detaylı bilgi için 2012 sunumu:

http://www.ctis.bilkent.edu.tr/2012sunumu.php

Bölümün sunumuna da baktıktan sonra hala soruların olursa bana ayrıca sorabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

quote:

quote:

makine kacla kapatır diye tahmin ediyorsunuz ?

Bir sıralama söylemem mümkün değil ama çıkışını sürdüreceğini düşünüyorum.
  • hepsini okudum, benim birkaç sorum daha olacak.

ctis ile bilgisayar mühendisliği farkını daha detaylı soracağım. uygulama dışında aynı bölümler mi, değilse ne tür farkları var? bir de, yüksek lisans yapma olanağım olmasına rağmen örneğin matematik derslerinin az olması yüksek lisans programlarının kredi engeline takılma sebebi olabiliyormuş gibi bir şeyler duydum bu konuda bildikleriniz nelerdir?
  • quote:

hepsini okudum, benim birkaç sorum daha olacak.

ctis ile bilgisayar mühendisliği farkını daha detaylı soracağım. uygulama dışında aynı bölümler mi, değilse ne tür farkları var? bir de, yüksek lisans yapma olanağım olmasına rağmen örneğin matematik derslerinin az olması yüksek lisans programlarının kredi engeline takılma sebebi olabiliyormuş gibi bir şeyler duydum bu konuda bildikleriniz nelerdir?

Aldığımız eğitimin ortak noktaları var ama bakış açılarımız farklı. Bilgisayar mühendisliği işin matematiğiyle, bilimiyle daha ilgili bir bölüm. İçinde biraz daha donanım olan bir bölüm. Biz ise iş hayatına daha yakın bir eğitim alıyoruz. Şöyle bir yorum yapsam sanırım yanlış olmaz : bilgisayar mühendisliği işe mühendislik ve bilimsel bir bakış açısıyla bakan , teori ağırlıklı bir eğitim veriyor. Bizde ise direkt uygulanabilecek, bilişim alanındaki ihtiyaçlara dönük olarak müfredatı değişen, iş hayatına odaklanmış bir eğitim var. Bir örnek vereyim dersler konusunda. Mühendislik bölümlerinde dünyada okutulan belli başlı kitaplar vardır, ders kitabı olarak genelde bunlar tercih edilirler. Bizde ise bazı derslerimizde mesela network dersimizde sektörün en büyüğü olan Cisco'ya ait online kaynakları kullanıp, network laboratuvarında Cisco ürünleri üzerinde sanal ve gerçek pratikler yaparak eğitim alıyoruz. Turizm ve Otel İşletmeciliği gibi bir bölümünü ele alalım. Yüksekokul'da uygulama ağırlıklı bir eğitim almaları çok büyük bir avantajdır aslında. Uygulama mutfağında bizzat yemek pişirerek, uygulama restoranında birebir hizmet vererek, gerçek otellerde uygulama ve staj yapıp işi öğreniyorlar. Bunları kitaptan, tahta başında anlatarak öğretmek o kadar verimli olmayacaktır. Biz de mesela network alanında Cisco'nun, storage konusunda EMC'nin mutfağına giriyoruz. Çünkü gerçek hayatta bunlar var ve bu firmaların ürünleri ağırlıkta kullanılıyor.

• teşekkür ederim, fakat son soruma cevap alamadım, gerçekten de alınan matematik dersleri az mı, ve örneğin bilkent bilgisayar mühendisliğinde yüksek lisans basvurusunda bulundugumda sorun çıkartır mı?

bir de kişisel bir soru sorayım, bugün imkanın olsa bilkent bilgisayar mühendisliğini mi tercih ederdin ctis'i mi?
  • şu anda bir arkadaşım Bilkent Bilgisayar Müh. de yüksek lisans yapıyor. Daha önceden de yapanlar olduğunu biliyorum. Diğer üniversitelerin bilgisayar müh. bölümlerinde yüksek lisans yapan veya bitirmiş baya insan var. Yüksek lisans yapacaksan mezun olmadan önce kalkulus gibi dersleri seçmeli olarak alabilirsin. Yüksek lisans düşünmedim hiç ama yüksek lisans yaparken de alman gereken dersler varsa alabiliyorsun diye biliyorum.

• Şu an bir daha üniversiteye girecek olsam bilgisayar ile alakalı bir bölüm yazmayabilirim. Daha önce.mühendislik egitimi almış biri olarak sadece endustri okurdum herhalde.muhendisliklerden. bilgisayarla her zaman ilgiliyimdir.ama bu isi maddi kaygi tasiyarak yapmak.istemezdim.

• Arkadaşlar bir konuyu merak ediyorum da, bir yakınımın durumundan dolayı.

Yatay geçiş üniversite içinde epey esnek sanırım, lys puanın girdiğin yıla göre yettiği sürece ilk 1-2 yıl içinde istediğin bölüme geçiş yapabiliyorsun.

Onun harici de yatay geçiş için 3,5+ not ortalaması isteniyor ve gitmek istediğiniz bölümün değerlendirmesine göre kabul alıp almama durumunuz oluyor diye biliyorum, doğru mudur?

Esas sorum şu olacak, bu durum kağıt üstünde mi kalıyor, yoksa geçiş yapmak isteyen öğrencilerin çoğu istediği bölümlere (burs durumlarını da koruyarak) geçiş yapabiliyorlar mı? Diyelim geçebildiler, burslarında azalma oluyor mu? Kesin sayı vermek zordur tabi de, (varsa) bildiğiniz örneklerden bir değerlendirmede bulunabilir misiniz? Bir de sorumu fakülte içi/dışı geçişleri için ayrı ayrı cevaplayabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 31 Temmuz 2012; 11:47:01 >

• Bİlkent üniversitesinde yurt ücretleri yıllık olarak tek seferde mi ödenmek zorunda ? aylık ödeme seçeneği var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

Arkadaşlar bir konuyu merak ediyorum da, bir yakınımın durumundan dolayı.

Yatay geçiş üniversite içinde epey esnek sanırım, lys puanın girdiğin yıla göre yettiği sürece ilk 1-2 yıl içinde istediğin bölüme geçiş yapabiliyorsun.

Onun harici de yatay geçiş için 3,5+ not ortalaması isteniyor ve gitmek istediğiniz bölümün değerlendirmesine göre kabul alıp almama durumunuz oluyor diye biliyorum, doğru mudur?

Esas sorum şu olacak, bu durum kağıt üstünde mi kalıyor, yoksa geçiş yapmak isteyen öğrencilerin çoğu istediği bölümlere (burs durumlarını da koruyarak) geçiş yapabiliyorlar mı? Diyelim geçebildiler, burslarında azalma oluyor mu? Kesin sayı vermek zordur tabi de, (varsa) bildiğiniz örneklerden bir değerlendirmede bulunabilir misiniz? Bir de sorumu fakülte içi/dışı geçişleri için ayrı ayrı cevaplayabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admission/internal_transfer.html

burayı okuduktan sonra kafanızda hala soru işareti olursa sorabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AyilmazDİK

Bİlkent üniversitesinde yurt ücretleri yıllık olarak tek seferde mi ödenmek zorunda ? aylık ödeme seçeneği var mı ?

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/yurt/yurt_ucret.html

Yurt ücretleri 2 eşit taksit olarak yarı yıl başlarında ödenir.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.