Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Evren Küçük

quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

Arkadaşlar bir konuyu merak ediyorum da, bir yakınımın durumundan dolayı.

Yatay geçiş üniversite içinde epey esnek sanırım, lys puanın girdiğin yıla göre yettiği sürece ilk 1-2 yıl içinde istediğin bölüme geçiş yapabiliyorsun.

Onun harici de yatay geçiş için 3,5+ not ortalaması isteniyor ve gitmek istediğiniz bölümün değerlendirmesine göre kabul alıp almama durumunuz oluyor diye biliyorum, doğru mudur?

Esas sorum şu olacak, bu durum kağıt üstünde mi kalıyor, yoksa geçiş yapmak isteyen öğrencilerin çoğu istediği bölümlere (burs durumlarını da koruyarak) geçiş yapabiliyorlar mı? Diyelim geçebildiler, burslarında azalma oluyor mu? Kesin sayı vermek zordur tabi de, (varsa) bildiğiniz örneklerden bir değerlendirmede bulunabilir misiniz? Bir de sorumu fakülte içi/dışı geçişleri için ayrı ayrı cevaplayabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admission/internal_transfer.html

burayı okuduktan sonra kafanızda hala soru işareti olursa sorabilirsiniz.

Buraya bakmıştım aslında ama birtakım güncellemeler olmuş.

Bu maddenin pratikte nasıl uygulandığını merak ediyorum daha çok, ortalaması 3,5+ olup başka bölüme geçmek isteyen öğrencilerden yüzde kaçı istediği bölüme geçebiliyor, bölümler yatay geçişe olumlu bakıyor mu? Çünkü geçiş yetkisi tamamen bölümlere verilmiş, burs durumu da rektörlük onayına bırakılmış. Kısacası pratikte durum nedir onu merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslan26
    Buraya bakmıştım aslında ama birtakım güncellemeler olmuş.

Bu maddenin pratikte nasıl uygulandığını merak ediyorum daha çok, ortalaması 3,5+ olup başka bölüme geçmek isteyen öğrencilerden yüzde kaçı istediği bölüme geçebiliyor, bölümler yatay geçişe olumlu bakıyor mu? Çünkü geçiş yetkisi tamamen bölümlere verilmiş, burs durumu da rektörlük onayına bırakılmış. Kısacası pratikte durum nedir onu merak ediyorum.

Bu şekilde geçiş yapan arkadaşlar var. Kabul edildiği halde gitmeyen arkadaşlarım var. Pratikte mümkün ve bu şekilde geçişler oluyor. Geçmişte CTIS'ten elektrik elektronik müh. ne geçiş yapan bir arkadaş bile olmuş. İstatistiki bir bilgiye öğrenci olarak benim erişmem mümkün değil ama başvurdum, reddedildi şeklinde birşey diyen kimseyi duymadım olduysa bile. İstersen üniversitenin adayf orum sitesinde bu soruyu sorabilirsin.

• yurtlar nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AyilmazDİK

Bİlkent üniversitesinde yurt ücretleri yıllık olarak tek seferde mi ödenmek zorunda ? aylık ödeme seçeneği var mı ?

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/yurt/yurt_ucret.html

Yurt ücretleri 2 eşit taksit olarak yarı yıl başlarında ödenir.

merhaba hocam ben de bilkent düşünüyorum kapsamlı burstan.2 kişilik yurt olanağında oda arkadaşımızı seçebiliyormuyuz.Sonuçta orada okuyan birçok arkadaşım olacak bu sene ve tanımadığım insanlarla kalmak istemiyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: remzi.27

bim le ctis farkı çok mu ya da hakkında ne düşünüyorlar

Ctis mezunları daha çok bilişim odaklı firmalar için aranılan nitelikte oluyor. Bim mezunları ise genel anlamda şirketlerde çalışabilecek, daha çok işletme tarafı güçlü, bilgisayar konusunda da bilgi sahibi mezun arayan şirketlere daha uygun bence. Ctis'te bilişim konusu daha ağırlıklı. Bim'de ise işletme tarafı daha ağır basıyor.

Alıntıları Göster
    .........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dennisx -- 5 Ağustos 2012; 14:50:24 >

• ben de bilkent-odtü bil. müh. arasında kaldım bilkentten mezun veya okuyan birine ihtiyacım var çok karasızım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tjedrea

yurtlar nasıl?

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/sanal_tur/yurtlar.html
    http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/yurt/yurt.html

bu linklere bakabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: danway35

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AyilmazDİK

Bİlkent üniversitesinde yurt ücretleri yıllık olarak tek seferde mi ödenmek zorunda ? aylık ödeme seçeneği var mı ?

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admin-unit/yurt/yurt_ucret.html

Yurt ücretleri 2 eşit taksit olarak yarı yıl başlarında ödenir.

merhaba hocam ben de bilkent düşünüyorum kapsamlı burstan.2 kişilik yurt olanağında oda arkadaşımızı seçebiliyormuyuz.Sonuçta orada okuyan birçok arkadaşım olacak bu sene ve tanımadığım insanlarla kalmak istemiyorum

Tanıdığın arkadaşın varsa vakit kaybetmeden kayıt esnasında beraber kalacağınızı belirtmelisiniz. Beraber kalabilirsiniz tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dennisx

quote:

quote:

bim le ctis farkı çok mu ya da hakkında ne düşünüyorlar

Ctis mezunları daha çok bilişim odaklı firmalar için aranılan nitelikte oluyor. Bim mezunları ise genel anlamda şirketlerde çalışabilecek, daha çok işletme tarafı güçlü, bilgisayar konusunda da bilgi sahibi mezun arayan şirketlere daha uygun bence. Ctis'te bilişim konusu daha ağırlıklı. Bim'de ise işletme tarafı daha ağır basıyor.

Hocam merhabalar,ben geçen sene CTİS'e yerleştim haziran cope'unu verip bölüme geçtim,bu sene birinci sınıfı okuyacağım.Aklıma takılan soru şu;meslek lisesi mezunu olduğum için matematik seviyem iyi değil,bölümde gerek algoritma kurarken gerek ayrık matematik dersinde sağlam bir matematik altyapımın olması gerekiyor mu ?

Temelin çok zayıf değilse çalışarak halledebilirsin bence. Meslek liselerinden gelen başka arkadaşlar da var ve başarılı olabiliyorlar bu derslerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: deadlock60

ben de bilkent-odtü bil. müh. arasında kaldım bilkentten mezun veya okuyan birine ihtiyacım var çok karasızım

Ne konuda kararsızsın? Bilkent tam burslu kazanabildiğin halde düşünüyorsan bence hata edersin. %50 burslu yazıp yazmama konusunda düşünüyorsan maddi durumunu dikkate alman gerekiyor tabii. Bilgisayar mühendisliğinden mezun arkadaşlarım var ama kimisi yurtdışında okuyor, kimisi Türkiye'de çalışıyor. Neyi merak ediyorsun?
  • quote:

quote:

ben de bilkent-odtü bil. müh. arasında kaldım bilkentten mezun veya okuyan birine ihtiyacım var çok karasızım

Ne konuda kararsızsın? Bilkent tam burslu kazanabildiğin halde düşünüyorsan bence hata edersin. %50 burslu yazıp yazmama konusunda düşünüyorsan maddi durumunu dikkate alman gerekiyor tabii. Bilgisayar mühendisliğinden mezun arkadaşlarım var ama kimisi yurtdışında okuyor, kimisi Türkiye'de çalışıyor. Neyi merak ediyorsun?

tam burslu tutuyor evet ama ortamlara çok hızlı ayak uyduracak birisi değilim o yüzden burslu olarak okumaktan korkuyorum açıkçası bir de sosyal etkinlik fiyatları vb pahalı mı devlet üni lerine göre

• quote:

tam burslu tutuyor evet ama ortamlara çok hızlı ayak uyduracak birisi değilim o yüzden burslu olarak okumaktan korkuyorum açıkçası bir de sosyal etkinlik fiyatları vb pahalı mı devlet üni lerine göre

Arkadaş çevrene ve ilgine göre sosyalliğin ve harcamaların değişir. Ben daha öncesinde KTÜ'de okumuştum. Oradaki harcamalarımın daha çok olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ben ücretli olarak okudum ve aylık harcamalarım 500TL'yi geçmedi şimdiye kadar (ulaşım + yemek dahil). Harcamalarında fazla açılmazsan (ki senin elinde) bir sıkıntı yaşamazsın. Bilkent içerisindeki etkinliklerin çoğu zaten ücretsiz. Üniversite hayatım boyunca para vermek istediğim ama katılamadığım sadece 1 etkinlik olmuştu. Bence yaşam standardını çok değiştirmezsen Bilkent'te çok harcaman olmaz.

• cevabın için teşekkürler
    yurtlarda internet nasıl youtube da izlediğim bir video da bir arkadaş 5mb dosya 10dk de iniyor diyordu (seçimimi böyle bir şeye göre yapmam ama merak ettim aslı var mı diye)
    bir de kampüsten ankaranın merkezi yerlerine ulaşım ücretsiz mi bir kaç yerde karşılaştım ama tam emin olamadım
    aslında aklımda odtü vardı ama bilkentin imkanları da iyi gözüküyor bu düşünceyle gidersem neden odtüye gitmediğime pişman olur muyum acaba
  • quote:

cevabın için teşekkürler
    yurtlarda internet nasıl youtube da izlediğim bir video da bir arkadaş 5mb dosya 10dk de iniyor diyordu (seçimimi böyle bir şeye göre yapmam ama merak ettim aslı var mı diye)
    bir de kampüsten ankaranın merkezi yerlerine ulaşım ücretsiz mi bir kaç yerde karşılaştım ama tam emin olamadım
    aslında aklımda odtü vardı ama bilkentin imkanları da iyi gözüküyor bu düşünceyle gidersem neden odtüye gitmediğime pişman olur muyum acaba

Ben böyle bir yavaşlık olduğunu düşünmüyorum ama internet kullanımı için belli kurallar konulmuş durumda. Tam ayrıntısını bilmemekle birlikte günlük belli bir kotadan sonra hızın düşüyor. Anlık sorunlar olabiliyor, böyle bir ana denk gelmiş olsa gerek.

Sıhhıye, Tunus, AŞTİ ve Bahçelievler gibi merkezi yerlere üniversitenin ücretsiz servisleri var.

Maddi yönden çekinip ODTÜ tercih edeceksen bence hata edersin. Burada gerçek adımla yazıyorum o yüzden fazla ayrıntı vermeyeceğim, benim bizzat çevremden maddi durumu çok kötü olduğu halde Bilkent'te burslu okuyan bir tanıdığım vardı, bana Bilkent'i gezdirmişti. Senin çekindiğin konularda düşünülecek bir şey olmadığını söylemişti. Şu an dünyanın en prestijli bir üniversitesinde master yapıyor. Zamanında ona da Bilkent'te yapamazsın, ezilirsin gibisinden laflar etmişlerdi.

• burslu bitirince diploma ya da transkript tam hatırlayamıyorum scholarship ifadesi yer alıyor diye biliyorum dogru mudur ?
  • çad yapabilmek için öss puanının o bölüme yetmesi gerekiyormuş peki bıu yandal için de geçerli mdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

burslu bitirince diploma ya da transkript tam hatırlayamıyorum scholarship ifadesi yer alıyor diye biliyorum dogru mudur ?

Burslulara özel diploma çıkardıklarını düşünmüyorum ama istiyorsan bir arkadaşıma sorabilirim. Burslu giren herkes bölümünde veya iş hayatında başarılı olacak diye bir şey yok ki. Burslu yazsa ne olur yazmasa ne.

• quote:

çad yapabilmek için öss puanının o bölüme yetmesi gerekiyormuş peki bıu yandal için de geçerli mdir?

Öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Araştırmak gerek. Bilkent'te başka bir bölümle yan dal yapmak istersen kendi bölümünde en az 4 üzerinden 3.0 ortalamanın olması ve yan dal yapmak istediğin programın bölümündeki öğrencilere açık olması gerekiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

burslu bitirince diploma ya da transkript tam hatırlayamıyorum scholarship ifadesi yer alıyor diye biliyorum dogru mudur ?

Burslulara özel diploma çıkardıklarını düşünmüyorum ama istiyorsan bir arkadaşıma sorabilirim. Burslu giren herkes bölümünde veya iş hayatında başarılı olacak diye bir şey yok ki. Burslu yazsa ne olur yazmasa ne.

onun icin sormadım parayla adam olunmaz zaten sadece böyle birsey duymustum o yuzden sordum
  • Ben burslu ibaresi yazmadığını biliyorum ama senin için burslu olarak mezun olmuş bir arkadaşıma teyit ettireceğim.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.