Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    başarılar diliyorum o zaman şimdiden. Gelirsen arada Bilkent merkez yemekhanesine gelip birşeyler çalarsın artık bize Çok güzel çalan arkadaşlar oluyor. Yemeği uzattıkça uzatıyoruz o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

@Glόin
    başarılar diliyorum o zaman şimdiden. Gelirsen arada Bilkent merkez yemekhanesine gelip birşeyler çalarsın artık bize Çok güzel çalan arkadaşlar oluyor. Yemeği uzattıkça uzatıyoruz o zaman

Saolasın üstadım
  • @SPETNAS

hayırlı olsun hocam siz bitiriyosunuz biz başlıyoruz nasip olursa

hocam stajı nerde yaptını ve +, - leri neler oldu sizin için
  • Merhaba.Konu için öncellikle teşekkürler.
    İlk olarak şunu belirtmek isterim , önümüzdeki sene YGS-LYS sınava gireceğim.MüterciTercümanlık yazmayı düşünüyorum.

Bilkent Üniversitesinin Müt-Ter'de staj programı olduğunu , ek olarak Fransızca okutulduğunu öğrendim.eğer ünivrsitenizden mezun olursam ;
    1ileride iş edinme şansım ne olur ?
    2Yurtdışı bağlantılarınız nasıldır?
    3Cambridge Üniversitenin ESOL sınavlarını tamamlamak üzereyim.Bilkent'deki eğitimim sırasında Erasmus dışında yurtdışında bulunabilmemi sağlayacak herhangi bir programınız var mı ?

çok teşekkürler

cevapları aldım sayılır foruma bakmalıymışım .

http://www.adayforum.bilkent.edu.tr/viewtopic.php?f=13&t=1089

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoXLeY -- 23 Temmuz 2011; 15:51:34 >

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glόin

6 Eylül'de Bilkent'in Piyano Ana Sanat Dalı yetenek sınavına gireceğim. Amaç %100 burs kazanmak. Her ne kadar ilk tercihim Yaşar Müzik olsa da bakalım herşeyin hayırlısı.

Bak bu arkadaşım Bilkent'te %100 burslu piyano okuyor. Bi okumanı tavsiye ederim. Aklındaki sorular için onunla iletişime geçebilirsin :)

http://universitelianlatsin.com/cem-turkay/

• Bilkent Kimya burslu hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theeric

quote:

Orijinalden alıntı: Glόin

6 Eylül'de Bilkent'in Piyano Ana Sanat Dalı yetenek sınavına gireceğim. Amaç %100 burs kazanmak. Her ne kadar ilk tercihim Yaşar Müzik olsa da bakalım herşeyin hayırlısı.

Bak bu arkadaşım Bilkent'te %100 burslu piyano okuyor. Bi okumanı tavsiye ederim. Aklındaki sorular için onunla iletişime geçebilirsin :)

http://universitelianlatsin.com/cem-turkay/

Aslında iletişime geçmeyi çok isterim ama Facebook'unu bulamadım sanırım yok. Tamam buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraveco -- 24 Temmuz 2011; 16:02:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Forzaaa!

Bilkent Kimya burslu hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yukarıda verdiğim sms numarasına kimya yazıp gönderirsen kimya bölümünden bir arkadaşım sana dönecektir. Kimya hakkında çok derin bilgi sahibi değilim.
  • Bugün ailem ile birlikte Bilkent ziyaretini gerçekleştirdik. Evren abinin izinli olacağını sanıyordum fakat şansıma ordaydı ve saatlerce bizimle ilgilendi. Kampüsü ve gezebileceğimizi her yeri gezdirip benim saatler sunan bunaltıcı sorularıma hiç sıkılmadan cevap verdi. Ve şunu anlamamı sağladı eğer Bilkent'e gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka gidin ve farkı görün. Kafamda ki tüm soru işaretleri silindi kararımı verdim.

@SPETNAS

Evren abi size ne kadar teşekkür etsem az gerçekten mükemmel ilgilendiniz benimle hatta Bilkent'e teşekkür mektubu bile yazmayı düşünüyorum Bölümün yaptığı mezunlar listesi son noktayıda koydu resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: Genius26

Bugün ailem ile birlikte Bilkent ziyaretini gerçekleştirdik. Evren abinin izinli olacağını sanıyordum fakat şansıma ordaydı ve saatlerce bizimle ilgilendi. Kampüsü ve gezebileceğimizi her yeri gezdirip benim saatler sunan bunaltıcı sorularıma hiç sıkılmadan cevap verdi. Ve şunu anlamamı sağladı eğer Bilkent'e gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka gidin ve farkı görün. Kafamda ki tüm soru işaretleri silindi kararımı verdim.

@SPETNAS

Evren abi size ne kadar teşekkür etsem az gerçekten mükemmel ilgilendiniz benimle hatta Bilkent'e teşekkür mektubu bile yazmayı düşünüyorum Bölümün yaptığı mezunlar listesi son noktayıda koydu resmen

güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim
    sen de senin geleceğini bu kadar düşünen bir ailen olduğu için ve ailen de senin gibi bir çocukları olduğu için çok şanslılar. seninle ve ailenle tanışmaktan oldukça memnun oldum. ben de sizlere teşekkürlerimi sunuyorum

• sanal geztıntı lınkı nerde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: buz05

sanal geztıntı lınkı nerde ?

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/sanal_tur/index.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

@Genius26
    Bence düşünüyorsa kesin yazsın. Ne olacağı belli olmuyor.

quote:

kardesım bnde bısı sormak ıstıyorum bnm puanım ıc mımarlık cıts ve bankclık finasa yetıo.

1-pekı bu cıts ve bancaclık fınans cok zor dııolar özelıkle frnsızca olan fınans doğrumudr?
    2-en yakın arkdsmla yazılmayı dusunuoruz hazırlıgı en alltan baslıcaz. o arkadsm 4 yılık lısans bolumunde olucak bn ise yuksekokul bolumnde olucam bu halde lısanlarmz farklıyken aynı hazırlık sınfnda egıtım görebılırmıyız?
    3-dedgım gbı arkadsm 4 yılık lısans dıplomasnına sahıp olucak bn ıse 4 yıllık yuksekokul dıplomasına sahıp olucm pekı bn yuksek lısans yaprkn bı ayrımcılık fark kabul görmeme olyaı yasrmıyım?
    4-bıde aynı yuertta olmak ıstyruz durum bu haldeyken ımkan var mı aynı odada kalmamazın?
    5-yurtlarda gece saat sınırı var mı haa bıde bu cok onemlı bnm ıcın bn batı kampusundekı yurtlrda kalmk ıstyrum ama yuksek okulları kabul edıoolar mı oaraya?

cvplarsan kardesım cok sevınırım :)

Ben de madde madde cevap yazayım

1-Zorluk kişiden kişiye değişir ama genel olarak Bilkent'in eğitimi zorlayıcıdır doğru. Öyle elini kolunu sallaya sallaya geçerim diye düşünenler ya hazırlıktan geçemiyor ya da akıllarını başına alana kadar bölümlerini uzatıyorlar. Ben CTIS te okuyorum, benim için CTIS belki daha kolaydır ama Bankacılık Finans'ta okuyan birisine de bizim bölüm zor gelebilir. Sana bağlı biraz. Bilgisayar konusuna ilgin varsa CTIS daha kolay olabilir. Bankacılık ve Finans'ta Fransızca hazırlık kalktı. Onun yerine bölümde Fransızca öğreniyorsun. Fransızca sayesinde bir arkadaşım erasmus ile Fransa'ya 1 yarı yıllığına okumaya gitmişti. Şu anda Lüksemburg'ta çalışıyor.

2- Bilkent'te 2 yıllık meslek yüksekokulları artık öğrenci almıyor. Yüksekokullardaki bölümler ise zaten 4 yıllık lisans eğitimi alıyorlar. Hazırlıkta tüm bölüm öğrencileri kendilerine en uygun kurlarda karışık bir şekilde okurlar. Toplamda 5 kur (düzey) var ve düzeyinize göre sınıflara yerleştirilirsiniz. Kur atladıkça sınıflarınız değişir.

3- Yüksekokul mezunu olman yüksek lisans yapamayacağın anlamına gelmez. Bölümdeki başarın ve not ortalaman önemli bir unsurdur. ancak yüksekokul bölümleri akademik ilerlemekten çok iş hayatına dönüktür.

4- Aynı odalarda kalabilirsiniz

5- Hazırlık öğrencileri genelde doğu kampüsüne veriliyor. doğu kampüste kurallar daha sıkı uygulanmakta (kız veya erkek olması farketmiyor). Yüksekokul veya fakülte ayrımı diye birşey yok. Tüm öğrenciler üniversitede eşit muamele görürler.

ancak yüksekokul bölümleri akademik ilerlemekten çok iş hayatına dönüktür. hocam neden öyle dediniz akademik ilerlemede zorluklar yaşarmıyım ben bankacılık yazacam %90 ama akademik ilerlemeyi düşünüyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weehwet -- 25 Temmuz 2011; 22:19:49 >

• spetnas bn kaatolog ıcın maıl attım elıme ne zaman ulasır tahmını ? bıde sey dıcem adayforum a sor dedın ya hanı yuksekokul dıploma olayını.ordakıler yuksekokul dıploman olur dedıler fakulte dıplomasyla aynı olmaz dedıler yarın okulda olursan bnm ıcın sorarmısın kardesım gercktn cok onemlı :)

bankacılık ve fınans dıplomam da yuksekokul mezzunu mu yazıcak yoksa 4 yıllık lısan dıploması sahıbı mı yazıcak ?yanı eger 4 yıllık lısans yaazıcaksa nıye yuksekokul adı altında kı.kardesım bılıyorum cogu kez burdan yardımcı oldun ama yarın okulda o bolumdekı yetkılıyı kısıye sorarmısn cvbını beklıyoorr olcagıımm. :) nolur bnm ıcın cok onemlı
  • quote:

spetnas bn kaatolog ıcın maıl attım elıme ne zaman ulasır tahmını ? bıde sey dıcem adayforum a sor dedın ya hanı yuksekokul dıploma olayını.ordakıler yuksekokul dıploman olur dedıler fakulte dıplomasyla aynı olmaz dedıler yarın okulda olursan bnm ıcın sorarmısın kardesım gercktn cok onemlı :)

bankacılık ve fınans dıplomam da yuksekokul mezzunu mu yazıcak yoksa 4 yıllık lısan dıploması sahıbı mı yazıcak ?yanı eger 4 yıllık lısans yaazıcaksa nıye yuksekokul adı altında kı.kardesım bılıyorum cogu kez burdan yardımcı oldun ama yarın okulda o bolumdekı yetkılıyı kısıye sorarmısn cvbını beklıyoorr olcagıımm. :) nolur bnm ıcın cok onemlı

kardeş bilkentin forumunda konum var bana fakülte diploması dediler. uygulamaya yönelik olduğu için yüksekokul adı altındaymış fakülte diplomasıyla aynıymış. kafam çorba oldu zaten adam gibi karar veremedim . spetnas hocamda yüksekokullar akademik ilerlemekten çok iş hayatı için dedi kafam karıştı.

• @weehwet
    yüksek lisans yapmak için önünde herhangi bir engel yok ama uygulamalı eğitimin amacı zaten iş hayatına hazırlamaktır öncelikle.

@buz05
    yüksekokul yazması normal. fakülteler gibi yüksekokullar da 4 yıllık lisans eğitimi veriyor. sen sanırım 2 yıllık önlisans diploması veren meslek yüksekokulları ile karıştırdın. ikisi aynı şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: weehwet

quote:

spetnas bn kaatolog ıcın maıl attım elıme ne zaman ulasır tahmını ? bıde sey dıcem adayforum a sor dedın ya hanı yuksekokul dıploma olayını.ordakıler yuksekokul dıploman olur dedıler fakulte dıplomasyla aynı olmaz dedıler yarın okulda olursan bnm ıcın sorarmısın kardesım gercktn cok onemlı :)

kardeş bilkentin forumunda konum var bana fakülte diploması dediler. uygulamaya yönelik olduğu için yüksekokul adı altındaymış fakülte diplomasıyla aynıymış. kafam çorba oldu zaten adam gibi karar veremedim . spetnas hocamda yüksekokullar akademik ilerlemekten çok iş hayatı için dedi kafam karıştı.

sen burslu mu gırıosun kardes orya bn burssuz gırıcem ama yuksekokul olayını kafaya taktıgımdan sanırım ıc mımarlıgı yazıcm senın baska neler tutuo?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: weehwet

quote:

sen burslu mu gırıosun kardes orya bn burssuz gırıcem ama yuksekokul olayını kafaya taktıgımdan sanırım ıc mımarlıgı yazıcm senın baska neler tutuo?

bende %50 gireceğim . benimde iç mimarlık iktisat falan gelir gibi fakat yazmayacağım . ailemin maddi durumu normal seviyede onun için. istersen özelden konuşabiliriz.

• @buz05

tam burslu girebildiğin bir bölüm varsa kaçırma. 2. sınıfa geçmeden puanının yettiği başka bir bölüme sorgusuz sualsiz geçebiliyorsun. Yüksekokul olmasına takılma. senin kafandaki yüksekokul kavramı çok farklı ama doğru değil. Pilotluk, beden eğitimi ve spor öğretmenliği gibi bölümler de yüksekokul bünyesinde yer alan bölümlerdir. Yüksekokul altında olması uygulama ağırlıklı bir eğitimi olmasından ve aynı/benzer alandaki bölümlerin yüksekokul çatısı altında bir arada toplanmasından kaynaklanıyor.

e) Fakülte: Yüksek düzeyde eğitim - öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan; kendisine birimler bağlanabilen bir yükseköğretim kurumudur.

g) Yüksekokul: Belirli bir mesleğe yönelik eğitim öğretime ağırlık veren bir yükseköğretim kurumudur.

ı) Meslek Yüksekokulu: Belirli mesleklere yönelik ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan dört yarı yıllık eğitim - öğretim sürdüren bir yükseköğretim kurumudur.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.