Şimdi Ara

»»» Bilkent Üniversitesi Üniversite Adaylarına Bilgi Sayfası ««« (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
7
Favori
26.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

@Genius26
    Bu cumaya kadar gelebilirsen hem beraber konuşuruz hem de diğer arkadaşlarımla ve hocalarımla ortamımızın nasıl olduğunu görebilirsin. Kendi gözünle görmen yeterli. Hazırlık okuyacaksan zaten genellikle doğu kampüsteki yurtlarda kalabiliyorsun. Bölümdeyken de doğu kampüs yurtlarında kalabilirsin. Hem merkez hem doğu kampüsten kalkan ücretsiz servisler var. Doğu kampüse belediye otobüsü vasıtasıyla da gelebilirsin (110 nolu EGO hariç). Servisler ders çıkışlarına göre ayarlandığından ulaşım sıkıntın olmaz.

teşekkür ederim hocam bende bu hafta geleceğim inşallah ama cumaya yetişebilir miyim emin değilim
  • Kapsamlı bursun artık ilk 10k için olması, genelde 10k+ olan bölümler için sıralamayı ne ölçüde etkiler sizce?
  • @SPETNAS hocam

benim ctis burs olarak tutacağını düşünüyorum ancak çok değerli bir kardeşiminde ygs okul puanı dahil sıralaması 291,620 imiş. Sizce %50 Burs gelmesi ihtimal dahilinde midir?
  • kardesım bnde bısı sormak ıstıyorum bnm puanım ıc mımarlık cıts ve bankclık finasa yetıo.

1-pekı bu cıts ve bancaclık fınans cok zor dııolar özelıkle frnsızca olan fınans doğrumudr?
    2-en yakın arkdsmla yazılmayı dusunuoruz hazırlıgı en alltan baslıcaz. o arkadsm 4 yılık lısans bolumunde olucak bn ise yuksekokul bolumnde olucam bu halde lısanlarmz farklıyken aynı hazırlık sınfnda egıtım görebılırmıyız?
    3-dedgım gbı arkadsm 4 yılık lısans dıplomasnına sahıp olucak bn ıse 4 yıllık yuksekokul dıplomasına sahıp olucm pekı bn yuksek lısans yaprkn bı ayrımcılık fark kabul görmeme olyaı yasrmıyım?
    4-bıde aynı yuertta olmak ıstyruz durum bu haldeyken ımkan var mı aynı odada kalmamazın?
    5-yurtlarda gece saat sınırı var mı haa bıde bu cok onemlı bnm ıcın bn batı kampusundekı yurtlrda kalmk ıstyrum ama yuksek okulları kabul edıoolar mı oaraya?

cvplarsan kardesım cok sevınırım :)
  • @Genius26
    Bence düşünüyorsa kesin yazsın. Ne olacağı belli olmuyor.

quote:

Orijinalden alıntı: buz05

kardesım bnde bısı sormak ıstıyorum bnm puanım ıc mımarlık cıts ve bankclık finasa yetıo.

1-pekı bu cıts ve bancaclık fınans cok zor dııolar özelıkle frnsızca olan fınans doğrumudr?
    2-en yakın arkdsmla yazılmayı dusunuoruz hazırlıgı en alltan baslıcaz. o arkadsm 4 yılık lısans bolumunde olucak bn ise yuksekokul bolumnde olucam bu halde lısanlarmz farklıyken aynı hazırlık sınfnda egıtım görebılırmıyız?
    3-dedgım gbı arkadsm 4 yılık lısans dıplomasnına sahıp olucak bn ıse 4 yıllık yuksekokul dıplomasına sahıp olucm pekı bn yuksek lısans yaprkn bı ayrımcılık fark kabul görmeme olyaı yasrmıyım?
    4-bıde aynı yuertta olmak ıstyruz durum bu haldeyken ımkan var mı aynı odada kalmamazın?
    5-yurtlarda gece saat sınırı var mı haa bıde bu cok onemlı bnm ıcın bn batı kampusundekı yurtlrda kalmk ıstyrum ama yuksek okulları kabul edıoolar mı oaraya?

cvplarsan kardesım cok sevınırım :)

Ben de madde madde cevap yazayım

1-Zorluk kişiden kişiye değişir ama genel olarak Bilkent'in eğitimi zorlayıcıdır doğru. Öyle elini kolunu sallaya sallaya geçerim diye düşünenler ya hazırlıktan geçemiyor ya da akıllarını başına alana kadar bölümlerini uzatıyorlar. Ben CTIS te okuyorum, benim için CTIS belki daha kolaydır ama Bankacılık Finans'ta okuyan birisine de bizim bölüm zor gelebilir. Sana bağlı biraz. Bilgisayar konusuna ilgin varsa CTIS daha kolay olabilir. Bankacılık ve Finans'ta Fransızca hazırlık kalktı. Onun yerine bölümde Fransızca öğreniyorsun. Fransızca sayesinde bir arkadaşım erasmus ile Fransa'ya 1 yarı yıllığına okumaya gitmişti. Şu anda Lüksemburg'ta çalışıyor.

2- Bilkent'te 2 yıllık meslek yüksekokulları artık öğrenci almıyor. Yüksekokullardaki bölümler ise zaten 4 yıllık lisans eğitimi alıyorlar. Hazırlıkta tüm bölüm öğrencileri kendilerine en uygun kurlarda karışık bir şekilde okurlar. Toplamda 5 kur (düzey) var ve düzeyinize göre sınıflara yerleştirilirsiniz. Kur atladıkça sınıflarınız değişir.

3- Yüksekokul mezunu olman yüksek lisans yapamayacağın anlamına gelmez. Bölümdeki başarın ve not ortalaman önemli bir unsurdur. ancak yüksekokul bölümleri akademik ilerlemekten çok iş hayatına dönüktür.

4- Aynı odalarda kalabilirsiniz

5- Hazırlık öğrencileri genelde doğu kampüsüne veriliyor. doğu kampüste kurallar daha sıkı uygulanmakta (kız veya erkek olması farketmiyor). Yüksekokul veya fakülte ayrımı diye birşey yok. Tüm öğrenciler üniversitede eşit muamele görürler.

• @SPETNAS hocam alllah nasip ederse ailem ile birlikte pazar günü Ankaraya Bilkent'i gezmeye geleceğim müsait olursanız tanışmayı arzu ederim.

geçen sene ctis 488binlerde kapatmış %50 burslu inşallah çok büyük dalgalanma olmaz puanlarda zaten düşüncem şu şekilde tercih formunun ilk sıralarını şöyle doldurmayı düşünüyorum;

1- Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri %50 burslu
    2- Matematik %50 burslu
    3- İşletme Bilgi Yönetimi %50
    4- Böte %50

sıralamayı sizcede böyle mi yapayım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genius26

@SPETNAS hocam alllah nasip ederse ailem ile birlikte pazar günü Ankaraya Bilkent'i gezmeye geleceğim müsait olursanız tanışmayı arzu ederim.

geçen sene ctis 488binlerde kapatmış %50 burslu inşallah çok büyük dalgalanma olmaz puanlarda zaten düşüncem şu şekilde tercih formunun ilk sıralarını şöyle doldurmayı düşünüyorum;

2- Matematik %50 burslu
    4- Böte %50

Matematik istediğine eminmisin? ve bu Bilkent matematik mi? bir daha sorayım eminmisin?
    Bilkent'te fen fakültesi akademisyen ve bilim adamı yetiştirmeye dönüktür. Bence matematik düşünen birisi zaten onu 1. sıraya koymalı. Matematik ve diğer yazdığın bölümler çok çok farklı. Matematik bölümünden ayrılan bir arkadaşım vardı. Burada okumak Bilkent'teki diğer birçok bölüme göre zor ve idealist birisine göre bence.

• Tanıtım günlerine katılmak için randevu almak gerekiyor mu?
  • tanıtım turlarına 9:00-18:00 arasında dilediğiniz zaman gelebiliyorsunuz
  • quote:

quote:

@SPETNAS hocam alllah nasip ederse ailem ile birlikte pazar günü Ankaraya Bilkent'i gezmeye geleceğim müsait olursanız tanışmayı arzu ederim.

2- Matematik %50 burslu
    4- Böte %50

Matematik istediğine eminmisin? ve bu Bilkent matematik mi? bir daha sorayım eminmisin?
    Bilkent'te fen fakültesi akademisyen ve bilim adamı yetiştirmeye dönüktür. Bence matematik düşünen birisi zaten onu 1. sıraya koymalı. Matematik ve diğer yazdığın bölümler çok çok farklı. Matematik bölümünden ayrılan bir arkadaşım vardı. Burada okumak Bilkent'teki diğer birçok bölüme göre zor ve idealist birisine göre bence.

anladım hocam amacım zaten bilişim sektöründe çalışmak o zaman matematik hariç mi yazayım

Böte ye ne diyorsunuz hocam

• bende bir ara geleceğim tanışmak isterim

bilgisayar mühendisliği seçmek istiyorum. Tavsiye edersiniz herhalde?

birde ingilizce eğitim olayı nasıl olacak bilgilendirirseniz sevinirim.
  • öncelikle merhabalar;
    kafam oldukça karışık 19000 oldum lysde sizce 1 kez daha denemelimiyim yoksa bilkent %50 makina müh. gitmelimiyim..,bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevineceğim..
    hepinize teşekkürler.
  • quote:

anladım hocam amacım zaten bilişim sektöründe çalışmak o zaman matematik hariç mi yazayım

Bilişim sektörü öncelikli hedefinse matematik sana ağır gelebilir.
    BÖTE de iyi bir bölüm. Bizim sülalede oldukça fazla öğretmen olduğundan ben pek sıcak bakmamıştım. Gelince BÖTE'den hocalarla da seni görüştürebilirim. Sen kendi kararını ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Catalyst

bende bir ara geleceğim tanışmak isterim

Tabiiki
    tabii sana da bağlı. senin burada başarılı olup olamayacağını bilemiyorum.

İngilizce eğitimi buraya sıkıştırmak olmaz. Bence Bilkent'in 312 290 29 29 nolu telefonunu arayarak sor veya Ankara'ya gelme imkanın varsa direkt üniversitedekiler sana yardımcı olur. Çekinecek birine benzemiyorsun gerçi ama istersen ben de seni arayabilirim telefonunu özelden gönderirsen.

• quote:

Orijinalden alıntı: heyhamz

öncelikle merhabalar;
    kafam oldukça karışık 19000 oldum lysde sizce 1 kez daha denemelimiyim yoksa bilkent %50 makina müh. gitmelimiyim..,bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevineceğim..
    hepinize teşekkürler.

Durumun tam olarak nedir bilmiyorum. İlk senen ise ve iyi hazırlanamadım eğer hazırlansaydım çok çok daha iyi yapabilirdim diyebiliyorsan 1 kez daha deneyebilirsin. Eğer iyi bir hazırlığa rağmen bu dereceyi yapmışsan fazladan sene kaybetme. Makine müh. istiyorsan Bilkent mezunu olmak sana büyük avantaj sağlayacaktır. Bölümün eski öğrencilerinden biri olarak sana hocaların daha fazla destek olarak Bilkent'in adını daha fazla duyurmak isteyeceklerini düşünüyorum. Bölümün labları yeni yapıldı ve imkanları çok daha iyi hale geldi. Üniversiteye gelebilirsen hocalarla ve öğrencilerle konuşma şansın da olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Catalyst

bende bir ara geleceğim tanışmak isterim

Tabiiki
    tabii sana da bağlı. senin burada başarılı olup olamayacağını bilemiyorum.

İngilizce eğitimi buraya sıkıştırmak olmaz. Bence Bilkent'in 312 290 29 29 nolu telefonunu arayarak sor veya Ankara'ya gelme imkanın varsa direkt üniversitedekiler sana yardımcı olur. Çekinecek birine benzemiyorsun gerçi ama istersen ben de seni arayabilirim telefonunu özelden gönderirsen.

ankaradayım zaten. önümüzdeki günlerde geleceğim büyük bir ihtimal.

• quote:

quote:

Bilişim sektörü öncelikli hedefinse matematik sana ağır gelebilir.
    BÖTE de iyi bir bölüm. Bizim sülalede oldukça fazla öğretmen olduğundan ben pek sıcak bakmamıştım. Gelince BÖTE'den hocalarla da seni görüştürebilirim. Sen kendi kararını ver.

anladım hocam pazar sabah orda olacağım siz müsait olursanız görüşebilir miyiz?

• pazar sabahı kesin olurum. Öğleden sonra izin alabilirim.
  • quote:

pazar sabahı kesin olurum. Öğleden sonra izin alabilirim.

Tamam hocam o zaman görüşmek dileğiyle
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.