hocam bilkentin elektrik-elektronik müh, işletme bölümlerinin adları çok duyulmuş durumda ama bilgisayar müh o kadar fazla değil, bilgisayar müh kalitesi nasıl peki
quote:
Orijinalden alıntı: Manyetizma
hocam bilkentin elektrik-elektronik müh, işletme bölümlerinin adları çok duyulmuş durumda ama bilgisayar müh o kadar fazla değil, bilgisayar müh kalitesi nasıl peki
Bilgisayar müh. bölümü adaylar arasında eskisi kadar çekici değil sanıyorum. Bizim bölümün (CTIS) imkanlarının birçok üniversite bilgisayar müh.ne göre çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kaldı ki mühendislik fakültesi bence belki de en çok el üstünde tutulan fakülte Bilkent'te.
SPETNAS çok teşekkür ederim çok güzel aydınlatıyorsun insanları üniversite hakkında özellikle de okuduğun bölüm hakkında.CTIS yazmayı düşünüyordum ama çekincelerim vardı.Yazdıklarından hareketle birçok soru işaretini giderdik kafamızdaki.Tanıtım günlerine gelip okulu bölümü bir görmek istiyorum.Umarım orda tanışma imkanımız olur.mutlu olurum.
@burhaniye_lee
teşekkür ederim
Bilkent Üniversitesi rektörü Abdullah Atalar ve Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Doğramacı'nın konuk olduğu Show TV de yayınlanan Üniversite Medya programını kaçıran arkadaşlar aşağıdaki linkten izleyebilir:
Bilkent'in sitesinde; "Üniversite adayları ve aileleri için Tanıtım Turları düzenleniyor: 11 Temmuz - 5 Ağustos" yazıyor. Senin verdiğin bilgilerde 18 Temmuz yazıyor. Başladı mı acaba tanıtım günleri?
quote:
Orijinalden alıntı: kalel06
@SPETNAS
Bilkent'in sitesinde; "Üniversite adayları ve aileleri için Tanıtım Turları düzenleniyor: 11 Temmuz - 5 Ağustos" yazıyor. Senin verdiğin bilgilerde 18 Temmuz yazıyor. Başladı mı acaba tanıtım günleri?
Haklısın o tarihi düzelteyim hemen. Sonradan bir değişiklik olmuş. 11 Temmuz'dan itibaren tanıtım için gelebiliyorsun ama tam anlamıyla başlamış değildi. Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz esas tanıtımlar başlıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: SPETNAS
quote:
@SPETNAS
Haklısın o tarihi düzelteyim hemen. Sonradan bir değişiklik olmuş. 11 Temmuz'dan itibaren tanıtım için gelebiliyorsun ama tam anlamıyla başlamış değildi. Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz esas tanıtımlar başlıyor.
hocam şimdi %50 burslu girdik diyelim bunu üstün başarı bursuna tamamlarken yüzde 3lük dilim felan diyorlar tam olarak ne bu?
quote:
Orijinalden alıntı: Genius26
quote:
quote:
@SPETNAS
hocam şimdi %50 burslu girdik diyelim bunu üstün başarı bursuna tamamlarken yüzde 3lük dilim felan diyorlar tam olarak ne bu?
burslu öğrenciler arasında %3lük dilime girmen gerek.
quote:
quote:
quote:
@SPETNAS
Üstün başarı bursuna tamamlamak diye bir şey söz konusu değil. Üstün başarı bursu bir sonraki yılı kapsayan bir burs çeşididir ve eğitim ücretinin tamamını veya bir bölümünü kapsayan bir burs çeşididir. %50 burslu olarak girmiş birisinin bölümünde toplam 100 yarı burslu + tam burslu öğrenci varsa üstün başarı bursuna hak kazanabilmesi için değerlendirilecek yıl için bu 100 öğrenci arasında öncelikle 3.5 ve üstü bir ortalamayı getirdikten sonra ilk 3 öğrenci arasında olmalıdır. Yani %50 burslu birisi için bölümündeki burslu okuyan arkadaşlarının arasında yüzde 3 kadarına burs verilebilmekte. Bu bursun oranı girdiğiniz dilime göre değişir. ilk %1 lik dilime girmişseniz bir sonraki okul ücreti ödemezsiniz.
quote:
quote:
quote:
quote:
@SPETNAS
Üstün başarı bursuna tamamlamak diye bir şey söz konusu değil. Üstün başarı bursu bir sonraki yılı kapsayan bir burs çeşididir ve eğitim ücretinin tamamını veya bir bölümünü kapsayan bir burs çeşididir. %50 burslu olarak girmiş birisinin bölümünde toplam 100 yarı burslu + tam burslu öğrenci varsa üstün başarı bursuna hak kazanabilmesi için değerlendirilecek yıl için bu 100 öğrenci arasında öncelikle 3.5 ve üstü bir ortalamayı getirdikten sonra ilk 3 öğrenci arasında olmalıdır. Yani %50 burslu birisi için bölümündeki burslu okuyan arkadaşlarının arasında yüzde 3 kadarına burs verilebilmekte. Bu bursun oranı girdiğiniz dilime göre değişir. ilk %1 lik dilime girmişseniz bir sonraki okul ücreti ödemezsiniz.
anladım hocam yani o dönemki not ortalamamızla %3 lük dilimde olacağız değil mi?
SPETNAS hocam ctis bu sene yine ygs ile mi alacak
@Genius26 Evet, bu yıl sınava girmiş olanlar YGS 1 ile tercih yapacaklar. Not ortalaman ne kadar yüksek ise yüzdelik dilimin o kadar yüksek olur.
quote:
@Genius26 Evet, bu yıl sınava girmiş olanlar YGS 1 ile tercih yapacaklar. Not ortalaman ne kadar yüksek ise yüzdelik dilimin o kadar yüksek olur.
geçen seneye göre çok oynar mı puanlar peki? daha doğrusu sıralama :D
quote:
quote:
geçen seneye göre çok oynar mı puanlar peki? daha doğrusu sıralama :D
Açıkçası pek bir tahmin yapamıyorum.
bilkent işletmede okuyanlar mutlularmı acaba onlar biraz bahsetseler bölümlerinden...hocaları mesela nasıldır, sınavlar nasıldır, sınıfın %90 ını bırakan hoca var m ıdır mesela ...sorular biraz yüzeysel ama hiç bir tanıdıgım yok orda okuyan..genel manada biraz bilgilendirme olursa sevinirim :)
quote:
Orijinalden alıntı: akinjis06
bilkent işletmede okuyanlar mutlularmı acaba onlar biraz bahsetseler bölümlerinden...hocaları mesela nasıldır, sınavlar nasıldır, sınıfın %90 ını bırakan hoca var m ıdır mesela ...sorular biraz yüzeysel ama hiç bir tanıdıgım yok orda okuyan..genel manada biraz bilgilendirme olursa sevinirim :)
p.m.
quote:
quote:
p.m.
hocam eski nickim serhanbahar daha önce ctis hakkında konu açmıştım çok iyi aydınlaymıştınız beni. Gelmem neredeyse kesin diyebilirim ancak son olarak arkadaşın işletme olarak sorduğu soruyu bende ctis için sorayım hocaların durumları nasıldı birde ben yurtta kalacağım ancak ctis doğu kampüsünde ulaşım açısından çok zor olur mu benim için
@Genius26 Bu cumaya kadar gelebilirsen hem beraber konuşuruz hem de diğer arkadaşlarımla ve hocalarımla ortamımızın nasıl olduğunu görebilirsin. Kendi gözünle görmen yeterli. Hazırlık okuyacaksan zaten genellikle doğu kampüsteki yurtlarda kalabiliyorsun. Bölümdeyken de doğu kampüs yurtlarında kalabilirsin. Hem merkez hem doğu kampüsten kalkan ücretsiz servisler var. Doğu kampüse belediye otobüsü vasıtasıyla da gelebilirsin (110 nolu EGO hariç). Servisler ders çıkışlarına göre ayarlandığından ulaşım sıkıntın olmaz.
quote:
quote:
p.m.
Bana da gönderebilir misin
@Husay özel birşey yazmadım
quote:
Bilkent'in 0532 755 2929 nolu sms numarasına işletme yazıp gönderirsen işletme bölümünden bir öğrenciyi sana yönlendirirler. seni aradıklarında daha detaylı sorular sorabilirsin.