Şimdi Ara

Bilkent yazacaklar toplanalım (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
489
Cevap
12
Favori
12.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bisikletimi götüreyim mi oraya? (gerçi bisikleti kargoyla yollamak yerine yeni bisiklet almak daha ucuza gelebilir ) binenler var mı, kampüs büyük diyorsunuz bisikletle ulaşım yapılır mı napalım ne bilkenti gördük ne üni okuduk böyle şeylere meraklanıyoruz
  • jo_be kullanıcısına yanıt
    kullananlar var
    özellikle doğu merkez gideceksen kışın olmasa bile iyi havalarda işini görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

valla ben ytu'de 5 sene okudum. gerci 2 sene filan gittim sonrasinda derslere filan pek gitmedim sonunda da biraktim.

bilkent boyle ise ytu kapatsin kepenkleri gitsin. abartiyorsunuz biraz olanlari.

soyle bir gercek de var tabi: basta isinamadiysan okula, mezun olana kadar oyle gidiyor. ytu'de bunu cok yasadim. bogazici yonetim bilisim sistemleri vardi kafamda hep onun hayali ile gecti tercih doneminde. sonrasinda 0.8 puan ile giremeyince ytu bilgisayar ve ogretim teknolojileri geldi. tercih sonucunu gordugum andan itibaren ytu'den bir sekilde kurtulmayi planladim hep. bu nedenle de ne okula alistim ne de bolume. seninki de buna benziyor biraz.

yemek olayini da cok dert ediyorsunuz. zaten devlette 1 lira 2 lira olan yemeklerin hepsi seri uretim fabrikasyon. ne bekliyorsunuz da bilkent'teki 3 liralik yemege yenmez diyorsunuz. zaten o yemeklerin hepsi tum universitelerde adam gibi cikmiyor. hepsi rezil durumda. fabrikasyon yemek o kadar oluyor iste. ytu'de de cikan yemegi begenmedigimizde gidip okul icinde baska alternatifleri kullaniyorduk. bundan 3 sene once gene bize 8 - 10 liraya patliyordu. disarda herhangi bir yerde de yesen bu fiyata yersin. piyasa bu yani.

hazirlik tum okullarda lise 5 dir. gercekten ogrenme amacin varsa cok iyi bicimde gecirirsin. mesela ben ytu'de hazirlik okudum. A1 kurundaydim. o zaman ki liseli aklim ile adam gibi onem vermemistim.zaten yukarida da belirttigim gibi okul hayalkirikligi da vardi. ama onem veren arkadaslar adam gibi calisarak catir catur ingilizce ogrendiler. yani tamamen kafada bitiyor olay. eger ilgin yoksa hoca takla atsa ilgini vermezsin.

tavsiyem kesinlikle ders biriktirmeyin. amaaaan bosver sinav zamani calisiriz dusuncesi cok yanlis. gerci bilkent hazirligi devamli sinav quiz essay filan derken buna pek ihtimal kalmaz. mecbur yapacaksin yani.

disiplinde sikayetcisiniz ancak bu size ileride cok yardimci olacak diyeyim. cok odev veriliyormus bu biraz sosyal hayat icin problem yaratabilir. kotu yani biraz bu. is hayatinda cok faydasi olacak ama.

sizden 3-4-5 yas buyuk biri olarak tavsiye vereyim dedim. cunku ben bunlari baska bir okulda yasadim daha once. bilkent seviyesinde degildi fakat tecrube tecrubedir.

ytu hazirlikta yaptigim salakliklari bu sefer yapmayacagim. adam gibi konsantre olup gerekli onemi verecegim. uni hayati tekrar basliyor benim icin :)

ytüde ne okudunuz ve neden bıraktınız? 5 yıl okuyup bırakmak baya cesaret isteyen bi karar.

• ToninoBaliardo kullanıcısına yanıt
    hocam, üniversitenin ücretsiz sabah ve okul çıkışı sevisleri oluyormuş onlar evin önünde alıp evin önünde mi bırakıyor , yani dersler bitince beni evime götürcek ücretsiz bir servis aracı mı olcak lisedeki gibi ve tavsiye edermisiniz kullanmayı ?
  • freedom95 kullanıcısına yanıt
    servis ücretsiz
    evinin önünden almaz hocam belirli bir toplanma yeri oluyor ordan alıyor servisler
    eger baska türlü ulasma sansın yoksa tavsiye ederim fakat dersinin 2de bittiğini varsayalım semt servisleri bildiğim kadarıyla 17 18 arası kalkıyo bilkentte o yuzden bu süreyi beklemen lazım veya tunus sıhhiye servisiyle bir şekilde ulaşman gerekir acelen varsa

ulaşım bilkentte fena değildir çok az istisnanın dışında servisler vaktinde gelir.bazı özel günleri örneğin avrupa maçı geceleri ayarlayamıyorlar veya millet memleketine döneceğinde valizlerin çok olması gibi bunları ayarlamaları lazım artık bu sene

edit:2 adet de dolmuş var hiç binmedim su ana kadar biri çayyolu tarafına biri kızılay istikametine gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToninoBaliardo -- 22 Temmuz 2013; 3:02:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

servis ücretsiz
    evinin önünden almaz hocam belirli bir toplanma yeri oluyor ordan alıyor servisler
    eger baska türlü ulasma sansın yoksa tavsiye ederim fakat dersinin 2de bittiğini varsayalım semt servisleri bildiğim kadarıyla 17 18 arası kalkıyo bilkentte o yuzden bu süreyi beklemen lazım veya tunus sıhhiye servisiyle bir şekilde ulaşman gerekir acelen varsa

ulaşım bilkentte fena değildir çok az istisnanın dışında servisler vaktinde gelir.bazı özel günleri örneğin avrupa maçı geceleri ayarlayamıyorlar veya millet memleketine döneceğinde valizlerin çok olması gibi bunları ayarlamaları lazım artık bu sene

şehir merkezine kaç dakika yol?
  • jo_be kullanıcısına yanıt
    o çok değişiyo ya saat 07-09 ve 17-19 arası eskişehir yolu , sıhhiye ve tunusa çıkan yollar kalabalık olur 45 50 dk sürer belki daha fazla
    öğlen saatlarinde 20 25dk civarı
  • ToninoBaliardo kullanıcısına yanıt
    hocam sen mühendislikte misin, öyleyse mesela lise 4 konularına çalışmayı düşünüyomusun mesela türevidir integralidir, mesela benim o konularım inanılmaz zayıf hazırlıktan ssonra da muhtemelen komple unuturum sonrasında lise 4 çalışmalımyız...( iyi bir GPA için)
  • freedom95 kullanıcısına yanıt
    ben bu sene bölüme başlıyacagım integrali falan tekrar ettim türeve bakcam önümüzdeki günlerde
    sen de bence hazırlık boyunca sadece ingilizceye odaklan seneye bu zamanlar matematiği halledersin zira hocalar üstünkörü bi tekrar yapıyormuş diye duydum
  • ben de öyle düşünmüştüm..bu arada tekrardan çok teşekkür ederiz 7 sayfadır bize yardımcı oluyorsunuz
  • beyler uykunuz yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

ben bu sene bölüme başlıyacagım integrali falan tekrar ettim türeve bakcam önümüzdeki günlerde
    sen de bence hazırlık boyunca sadece ingilizceye odaklan seneye bu zamanlar matematiği halledersin zira hocalar üstünkörü bi tekrar yapıyormuş diye duydum

eng101, turk101 seçerken haber ver yardımcı olayım, dönem sonunda dua edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonelyisland

quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

valla ben ytu'de 5 sene okudum. gerci 2 sene filan gittim sonrasinda derslere filan pek gitmedim sonunda da biraktim.

bilkent boyle ise ytu kapatsin kepenkleri gitsin. abartiyorsunuz biraz olanlari.

soyle bir gercek de var tabi: basta isinamadiysan okula, mezun olana kadar oyle gidiyor. ytu'de bunu cok yasadim. bogazici yonetim bilisim sistemleri vardi kafamda hep onun hayali ile gecti tercih doneminde. sonrasinda 0.8 puan ile giremeyince ytu bilgisayar ve ogretim teknolojileri geldi. tercih sonucunu gordugum andan itibaren ytu'den bir sekilde kurtulmayi planladim hep. bu nedenle de ne okula alistim ne de bolume. seninki de buna benziyor biraz.

yemek olayini da cok dert ediyorsunuz. zaten devlette 1 lira 2 lira olan yemeklerin hepsi seri uretim fabrikasyon. ne bekliyorsunuz da bilkent'teki 3 liralik yemege yenmez diyorsunuz. zaten o yemeklerin hepsi tum universitelerde adam gibi cikmiyor. hepsi rezil durumda. fabrikasyon yemek o kadar oluyor iste. ytu'de de cikan yemegi begenmedigimizde gidip okul icinde baska alternatifleri kullaniyorduk. bundan 3 sene once gene bize 8 - 10 liraya patliyordu. disarda herhangi bir yerde de yesen bu fiyata yersin. piyasa bu yani.

hazirlik tum okullarda lise 5 dir. gercekten ogrenme amacin varsa cok iyi bicimde gecirirsin. mesela ben ytu'de hazirlik okudum. A1 kurundaydim. o zaman ki liseli aklim ile adam gibi onem vermemistim.zaten yukarida da belirttigim gibi okul hayalkirikligi da vardi. ama onem veren arkadaslar adam gibi calisarak catir catur ingilizce ogrendiler. yani tamamen kafada bitiyor olay. eger ilgin yoksa hoca takla atsa ilgini vermezsin.

tavsiyem kesinlikle ders biriktirmeyin. amaaaan bosver sinav zamani calisiriz dusuncesi cok yanlis. gerci bilkent hazirligi devamli sinav quiz essay filan derken buna pek ihtimal kalmaz. mecbur yapacaksin yani.

disiplinde sikayetcisiniz ancak bu size ileride cok yardimci olacak diyeyim. cok odev veriliyormus bu biraz sosyal hayat icin problem yaratabilir. kotu yani biraz bu. is hayatinda cok faydasi olacak ama.

sizden 3-4-5 yas buyuk biri olarak tavsiye vereyim dedim. cunku ben bunlari baska bir okulda yasadim daha once. bilkent seviyesinde degildi fakat tecrube tecrubedir.

ytu hazirlikta yaptigim salakliklari bu sefer yapmayacagim. adam gibi konsantre olup gerekli onemi verecegim. uni hayati tekrar basliyor benim icin :)

ytüde ne okudunuz ve neden bıraktınız? 5 yıl okuyup bırakmak baya cesaret isteyen bi karar.

5 sene oldu bolume gireli fakat full gitmedim okula. 1. sinifin 2. dneminden itibaren derslere adam akilli gitmedim. son 2 sene de hic gitmedim.

bu surecte yatmadim tabi. yazilimci oldugumdan bir iste calistim. hem kendimi gelistirip hem de para kazandim. maas filan da iyiydi yani su an yeni mezunun alacagi parayi parttime calisarak aldim.

bolum bilgisayar ve ogretim teknolojileri. anadolu teknik lisesi mezunuyum.bbizim zamanimiszda katsayi sorunu oldugundan sadece kendi alaninda bolum okuyabiliyorduk. 3 secenegim vardi biri biraktigim bolum, digeri yukarida bahsettigim bogazici mis digeri de bilkent ctis.

ozetle 4 . sinifta birakmadim aslinda, 1 de birakip aradaki surecte bolumu okuyacakken ogrenebilecegim kat kat fazlasini tecrube ettim. simdi ise hem bolume fazlasiyl hazir gidiyorum hem de isteyerek. okuldan temel beklentimi sirayla yazarsam: ingilizcemi akademik seviyeye cikarmak, cevre edinip daha sosyal olmak, bolum sayesinde mesleki bilgimin uzerine daha fazla koymak, esktra bir dil daha ogrenmek(almanca olacak buyuk ihtimalle).

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Deli333 D kullanıcısına yanıt
    iyi kötü bir araştırma yaptım hocam pmden sana atayım isimleri ekleyeceklerin veya çıkaracakların varsa güzel olur
  • Burada toplanmissiniz zaten ben de aradim 2013 girisliler konusunu bulamadigim icin kendim actim

Ekleyin beni de EE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

Burada toplanmissiniz zaten ben de aradim 2013 girisliler konusunu bulamadigim icin kendim actim

Ekleyin beni de EE

biraz geç kalmışsın başlığı bulmakta ekliyorum
  • bilkent fiziğe gidecek bir arkadaş bulamadım yok mu seçen
  • quote:

Orijinalden alıntı: drixer

bilkent fiziğe gidecek bir arkadaş bulamadım yok mu seçen

forumda çıkmaması normal. 200 kişilik bölümü tercih eden bile 2-3 kişi çıkıyor forumdan. sonuçta herkes dh de takılmıyor bizim gibi
  • evet dediğin doğru fakat fef yazanda 1-2 kişiden fazlasını görmedim.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.