Şimdi Ara

Bilkentli abiniz soruları yanıtlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
10
Favori
3.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Temel bilimler alanında Bilkent Üniversitesi’nin Avrupa’da tanınırlık durumu nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

CThirty gibi başvuru sürecinle ilgili konu açsan güzel olur hocam biz de takip ederiz. Hangi okullara başvurdun ve başvurmayı düşünüyorsun ?
    Şuan daha başvuru yapmadım. kafamda kategorilere ayırdığım belli üniversiteler var, hocalarıma danışıp ona göre başvuru yapacağım.

Kabul alırsam yaza doğru bir rehber hazırlarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

aga ben de hacettepenin hazırlığındayım en azından speaking açısından faydası oluyor. itünün hazırlığının bizimkinden daha iyi olduğunu düşünüyorum hatta abd akrediteli falan öyle birşeyler hatırlıyorum. okunmayacak kadar kötü mü ?

Alıntıları Göster
    Doğru,Amerika'dan bir akreditasyonu var CEA diye.Speaking konusunda da faydası oluyor çünkü derslerde sürekli konuşturuyorlar.Bir de şansımıza writing hocamız da iyi ve academic writingimi geliştiriyorum.Bu konuda hakkını yiyemem.Ama okulda genel olarak bir İngilizceyi umursamama durumu var.İTÜ İngilizce eğitim meselesini hala benimseyememiş.Yönetim ve öğrenciler nedense pek takmıyor.Sınavlar kolay oluyor.Prof da in-class da.Dolayısıyla adil bir sınıflandırma olmuyor.Bulunduğu sınıfı hak etmeyen çok fazla adam var.Çünkü sınav seçici değildi.Okul ilk kurdaki herkesi "İngilizceniz yeterli sizin yallah" deyip irregular yapma peşinde.İşin gerçeği bölümde rahat edecek kadar,açıp bi makale okuyacak kadar İngilizcesi iyi olan kişi çok az.Üstelik İTÜ'de irregularlığın da bir sürü sorunu var.
    Şimdi böyle sürekli sınıfımı kötülüyormuş gibi oldum ama benim de eksik olduğum noktalar var elbette.Ben çok iyiyim bu adamlar berbat demiyorum yanlış anlaşılmasın.
    Hacettepe nasıl bilmiyorum.ODTÜ'de okuyan arkadaşlarımın da şikayet ettiği noktalar var ama belki İTÜ'den bir tık iyi olabilir hazırlığı.Ama İTÜ İngilizce konusunda kesinlikle Bilkent'le yarışamaz.Yani çok sağlam bir İngilizce eğitimi görsem de konu sahibinin dediği gibi rahat takılıp İngilizceye yönelsem bu sene boş geçmezdi,ben o manada dedim.
    İTÜ hakkında başka soruların varsa pm gelebilirsin konuyu dağıtmayalım.

• Dakath kullanıcısına yanıt
    referans isi nasil olacak, hocalarla arastirmalara katilinca ise yarar mi? hocalar tanisma toplantisinda dersler rahatsa 2-3. sinifta gelirsiniz dedi makale yazan ogrenciler falan oluyormus. bu isler nasil oluyor? dersim vardi cok dinleyemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jsy418

Temel bilimler alanında Bilkent Üniversitesi’nin Avrupa’da tanınırlık durumu nedir?
    Maalesef temel bilimler hakkında pek bir bilgim yok fakat eğitimleri iyi diye duydum. Üni bir fizikçi var, Mete Atatüre, bilkent fizik mezunuydu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hynx

referans isi nasil olacak, hocalarla arastirmalara katilinca ise yarar mi? hocalar tanisma toplantisinda dersler rahatsa 2-3. sinifta gelirsiniz dedi makale yazan ogrenciler falan oluyormus. bu isler nasil oluyor? dersim vardi cok dinleyemedim.
    Dersini A ile geçtiğin hocalardan veya birlikte çalıştığın hocalardan isteyebilirsin. Çoğu hoca tanımadığı öğrenciye referans vermez.

Makale yazan öğrenciler aşmış oluyor, maalesef ben yazamadım. Lisans okurken, yayınlanmış research paperın varsa, ortalaman 4 veya ona yakınsa, referansların sağlam, toefl gre notların yüksekse adresin ya mit ya da stanford olur.
  • 98liyim bilkent iktisat istiyorum.Yaş ilerde başımı ağrıtacak mı ? Mc Kinsey, Boston, Bain için çok mu yaşlı olurum mezun olduğumda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEF806399

98liyim bilkent iktisat istiyorum.Yaş ilerde başımı ağrıtacak mı ? Mc Kinsey, Boston, Bain için çok mu yaşlı olurum mezun olduğumda ?
    McKinsey çok değişik bir kurum onun için bir şey diyemem ama çok da sorun olacağını sanmam. 98lisin daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

McKinsey çok değişik bir kurum onun için bir şey diyemem ama çok da sorun olacağını sanmam. 98lisin daha

Alıntıları Göster
    Hocam mckinsey liseye bile bakıyormuş diyorlar doğru mu ?
    Hocam bu çok ekstrem bir öğrenci olma olayını genelde kimse açmıyor. Bunu deyip geçiyorlar. Diyelim ki 4.0 ortalaması ve çok iyi bir seviye ingilizcesi olan bilkent ee mezunu biri o yerlere direkt kabul alamaz mı? İlla ek bir şeyler mi lazım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam mckinsey liseye bile bakıyormuş diyorlar doğru mu ?

Alıntıları Göster
    Ekşi'den mi okudun? onu yazan benim

evet orada çalışan bir arkadaş liseye bile baktığını söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neinname

Hocam bu çok ekstrem bir öğrenci olma olayını genelde kimse açmıyor. Bunu deyip geçiyorlar. Diyelim ki 4.0 ortalaması ve çok iyi bir seviye ingilizcesi olan bilkent ee mezunu biri o yerlere direkt kabul alamaz mı? İlla ek bir şeyler mi lazım?
    Bilkent ee birincisi her sene stanford'a gidiyor. Zaten bilkent ee gibi rekabetin inanılmaz olduğu bir yerde birinci oluyorsan üstün zekalı ekstrem bir öğrencisidir. O tarz yerlere (bütünleşik doktora için) her sene toplasan (türkiye genelinde) 3-5 kişi ya gider ya gidemez. Çok yüksekten uçmamak lazım yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

Ekşi'den mi okudun? onu yazan benim

evet orada çalışan bir arkadaş liseye bile baktığını söyledi.

Alıntıları Göster
    Ekşide okumuştum.
    O günden beri hayatım dengesizleşti teşekkür ediyorum.

• quote:

Ekşide okumuştum.
    O günden beri hayatım dengesizleşti teşekkür ediyorum.

Alıntıları Göster
    Valla ben de okuldaki mckinsey study caselerine katılıyorum. Adamlar IQ testi dahi yapıyormuş. Geçen bilkent iktisat mezunu, abd'de doktora yapmış biriyle konuştum. Mülakata dahi çağrılmadan reddedilmiş.

Ben MF'ci bile değilim zaten. EE ile pek işim yok, sadece meraktan sordum. Anlatıldığı gibi 4.0 ortalama yapıp üstüne sosyal olup ve ilgilendiğin alanda çok iyi olmak bir de çok iyi bir ingilizce, bana çok imkansız gibi geliyordu. Tam olarak öyle değilmiş zaten anladığım kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: neinname

Ben MF'ci bile değilim zaten. EE ile pek işim yok, sadece meraktan sordum. Anlatıldığı gibi 4.0 ortalama yapıp üstüne sosyal olup ve ilgilendiğin alanda çok iyi olmak bir de çok iyi bir ingilizce, bana çok imkansız gibi geliyordu. Tam olarak öyle değilmiş zaten anladığım kadarıyla.
    İmkansız değil de zor. Çok çalışmanın yanında bir de zeka konusunda doğuştan şanslı olmak gerek. Ortalama zekaya sahip birisi dediklerini yapamaz maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 23 Ekim 2018; 0:22:31 >
    Yani sosyal bir şey de gerekiyormuş, anladım. Teşekkür ederim bu arada cevaplar için

• Düzenli olarak çalıştığın için derslerde çok fazla sıkıntı yaşadığını düşünmüyorum ama zorlandığını hissettiğin zaman nasıl bir yol izliyordun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7374848B3

Düzenli olarak çalıştığın için derslerde çok fazla sıkıntı yaşadığını düşünmüyorum ama zorlandığını hissettiğin zaman nasıl bir yol izliyordun
    Sevmediğim veya çok zorlandığım dersler illaki oldu. Üstüne gidip uğraştım, pes etmedim. Ya da dersten çekilip yaz okulunda başka hocadan aldım. Şu ana kadar 2 kere withrawladığım ders oldu. Bölümle alakasız saçmasapan derslerdi.
  • Hocam ben de 96'lıyım bu sene geçti ama seneye boğaziçi,bilkent gibi top üniversitelerin iktisat bölümüne girmeyi düşünüyorum sizce ileriki akademik ve iş hayatımda çok mu dezavantajını yaşarım bu yaş yüzünden.Bir de abd de ivy ligi okullarında doktora yapıp bilkent gibi okullarda akademisyen olarak çalıştığımızda ne kadar maaş alırız tamamen merağımdan soruyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.