Şimdi Ara

Bilkentli abiniz soruları yanıtlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
10
Favori
3.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet gençler bu sene EE'den mezun oluyorum. sorun gelsin bakalım. Kaynak tavsiyesi istemeyin, çalıştığım kitapları söylersem polis kapıma dayanabilir

edit: bugünlük bu kadar yeterli arkadaşlar, işlerimin başına dönmem gerek, soru olursa maalesef yanıtlayamayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 23 Ekim 2018; 0:31:35 >

• Nasıl bir rota çizmeyi düşünüyorsunuz bundan sonra ?

Kariyer planlarınız neler, önünüzde hangi fırsatlar var şu an ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematik fizigim leş bir tavsiye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faber12

Nasıl bir rota çizmeyi düşünüyorsunuz bundan sonra ?

Kariyer planlarınız neler, önünüzde hangi fırsatlar var şu an ?
    master/doktora başvurularımı yapıyorum. ABD'de istediğim yerlerden kabul alamazsam bilkent veya koç'ta master yapıp doktora için daha sağlam bir hazırlık yaparak abd'ye gitmeyi planlıyorum.

McKinsey mülakatlarına da hazırlanmayı planlıyorum, çok uçuk maaşlar veriyor türkiye'de bile. MIT'ye girmek kadar zor ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 22 Ekim 2018; 21:22:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: insSubay

Matematik fizigim leş bir tavsiye
    Kolay kaynaklardan başla. sonra orta zorlukta olanlara geç. Matematikte simetri güzeldi benim zamanımda, orta seviye bir kitap. Zor sorular üzerinde düşünmek gelişimi sağlayacaktır.
  • Dakath kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi ki ee okumuşum diyo musun yoksa başka bi mühendislik okusam daha mı iyiydi dersin hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ariana Grande

İyi ki ee okumuşum diyo musun yoksa başka bi mühendislik okusam daha mı iyiydi dersin hocam
    Bilkent'in EE eğitimi ve hocaları çok iyi, bana kalırsa Türkiye'de bir numara. Ama doktora için kayacağım alan biraz computer science alanına giriyor. Bilgisayar mühendisliği de okusaymışım olurdu. Yalnız şu var; EE, CS'ten çok daha zor bir bölüm. Matematiği çok sevmiyorsanız tavsiye etmem. Yine de pişman değilim. EE candır Son zamanlarda ee ve cs arasındaki puan farkı kapanmış. benim zamanımda burslu bilkent ee ilk 450'yi alıyordu (paralı 25 bin) bu sene 680'i almış, bilkent cs 3 binle alıyordu (paralı 56 bin) bu sene ilk 900'den almış paralısı da 27 bin olmuş. niye bu denli büyük bir artış oldu ben de anlamadım. CS herkesin hoşuna gidebilecek bir bölüm değil. Bilkent cs bırakıp endüstriye, makineye geçen bir sürü arkadaşım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 22 Ekim 2018; 21:44:8 >

• Ben de elektronik okuyorum.Takip edebileceğim yayınlar,siteler önerir misiniz?Kısacası bölüme başlamadan bilgimi artıracak bir şeyler istiyorum.
    Nvidia,Intel,Asus gibi firmalarda işe girmek cidden zor mu?
    Neden yüksek lisans için Almanya düşünmüyorsunuz?
    Ortalamanız kaç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchihagaeshi

Ben de elektronik okuyorum.Takip edebileceğim yayınlar,siteler önerir misiniz?Kısacası bölüme başlamadan bilgimi artıracak bir şeyler istiyorum.
    Nvidia,Intel,Asus gibi firmalarda işe girmek cidden zor mu?
    Neden yüksek lisans için Almanya düşünmüyorsunuz?
    Ortalamanız kaç?
    İngilizcen iyiyse yayınlanan akademik makaleleri oku, mit-stanford videolarına bak. ben hazırlıktayken IEEE topluluğuna katılmıştım, güzel işler yapıyorlar. Programlama da çalışabilirsin. Python'u öneririm.

dediğin yerlerde işe girmek için abd'de master yapmak şart. Sonrası senin mülakatlarda ne yapacağına bağlı. Kolay değil yani.

Almanya'daki okullar akademik anlamda abd'deki okullar kadar iyi değil. Zaten kabul alması da abd'deki kadar zor değil. ortalaması 3.00-3.50 olanlar için güzel bir seçenek olabilir ama. Zaten daha önce almanya'da bulunmuş biri olarak çok sevdiğimi söyleyemem. Genel olarak avrupa'da ırkçılık çok fazla. ABD çok uluslu bir ülke olduğundan bu tarz sorunlar yok. Bir de ABD'de çalışan kalifiye bir mühendisin hayat standartları almanya'daki bir mühendisten çok daha ileride. California her zaman hayallerimi süslemiştir, bunun da etkisi var. Yine de kesin konuşmayayım eth zurich veya epfl'den kabul alırsam, abd'de istediğim yerler olmazsa isviçre'ye giderim.

ortalamam 4'e yakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 22 Ekim 2018; 22:1:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

İngilizcen iyiyse yayınlanan akademik makaleleri oku, mit-stanford videolarına bak. ben hazırlıktayken IEEE topluluğuna katılmıştım, güzel işler yapıyorlar. Programlama da çalışabilirsin. Python'u öneririm.

dediğin yerlerde işe girmek için abd'de master yapmak şart. Sonrası senin mülakatlarda ne yapacağına bağlı. Kolay değil yani.

Almanya'daki okullar akademik anlamda abd'deki okullar kadar iyi değil. Zaten kabul alması da abd'deki kadar zor değil. ortalaması 3.00-3.50 olanlar için güzel bir seçenek olabilir ama. Zaten daha önce almanya'da bulunmuş biri olarak çok sevdiğimi söyleyemem. Genel olarak avrupa'da ırkçılık çok fazla. ABD çok uluslu bir ülke olduğundan bu tarz sorunlar yok. Bir de ABD'de çalışan kalifiye bir mühendisin hayat standartları almanya'daki bir mühendisten çok daha ileride. California her zaman hayallerimi süslemiştir, bunun da etkisi var. Yine de kesin konuşmayayım eth zurich veya epfl'den kabul alırsam, abd'de istediğim yerler olmazsa isviçre'ye giderim.

ortalamam 4'e yakın.

Alıntıları Göster
    Evet IEEE'de ben de varım.Python biliyorum.Arduino falan da başlayacağım.Makaleler için İngilizcem yeterli olsa da teknik bilgim yetmiyor.Yani o açıklamaları falan anlayamıyorum.Çalışmanın ana hatlarını çözebiliyorum sadece.
    ABD ve Avrupa hakkında söylediklerinize katılıyorum.Ama Türkiye'de yüksek lisans yapmaktan iyi olabilir diye düşünmüştüm.ABD olmazsa 2. seçenek olarak.
    Genel olarak nasıl ders çalışmıştınız 4'e yakın ortalama yapmak için?Bir de yatay geçiş yapan tanıdığınız var mı başka bir okuldan?Kaç ortalamalayla gelmişlerdi?
    Üniversitede herhangi bir projeyle ilgilendiniz mi?

• quote:

Evet IEEE'de ben de varım.Python biliyorum.Arduino falan da başlayacağım.Makaleler için İngilizcem yeterli olsa da teknik bilgim yetmiyor.Yani o açıklamaları falan anlayamıyorum.Çalışmanın ana hatlarını çözebiliyorum sadece.
    ABD ve Avrupa hakkında söylediklerinize katılıyorum.Ama Türkiye'de yüksek lisans yapmaktan iyi olabilir diye düşünmüştüm.ABD olmazsa 2. seçenek olarak.
    Genel olarak nasıl ders çalışmıştınız 4'e yakın ortalama yapmak için?Bir de yatay geçiş yapan tanıdığınız var mı başka bir okuldan?Kaç ortalamalayla gelmişlerdi?
    Üniversitede herhangi bir projeyle ilgilendiniz mi?

Alıntıları Göster
    Şimdi şu var; master ve doktora için üniversite seçimi yapmak yanlış. Lab imkanları ve hoca önemli. TOP 20'de olup ee ve cs için bir halta yaramayan üniversiteler var. Koç, Bilkent, Boğaziçi, Odtü, Sabancı gibi okullar amerikan sistemi ile eğitim verdiğinden almanya'daki bir okula uyum sağlamak çok zor olabilir. O sebeple tanıdığım, alanında iyi bir hoca ile çalışıp masterımı tamamladıktan sonra daha sağlam bir cv ile başvurmak mantıklı geldi ama bu b planı, başvuruları daha yeni yeni yapmaya başladık. Belki istediğim yerden kabul alırım belli mi olur :)

Hazırlıktaysan fazla kasma ya, hayatının en rahat seni hazırlık emin ol. Eğlenmene bak. Lisans süresince zaten o iğrenç integral tabanlı dersler hayattan soğumana sebep olacak

Ortaokulda ve lisede nasıl çalışıyorsam üniversite de öyle çalıştım. TAbii üniversite hayatı biraz daha farklı ama kastettiğim şu; çalışma alışkanlığımı orada da sürdürdüm. Çok zorunda olmadıkça devamsızlık yapmadım, her dersi dinledim, bireysel olarak günde 4-5 saat kütüphanede ders çalıştım. Ortalama bir günüm böyle geçiyordu. Pek sosyal bir üniversite hayatı yaşayamadım bunu da belirteyim. 4.5 senede toplasan 10 kere partiye gitmemişimdir. son 2 senedir okulun bahar şenliğine gidemedim, hep sınav kouyuyor namussuzlar

3. sınıfta bir hocamın asistanlığını yaptım, beraber bir proje üzerine çalıştık. Onun dışında başarısız mobil uygulama girişimlerimiz oldu

Bilkent'e yatay geçiş yaparsın ama burslu olarak kabul etmezler. istersen daha önce sınavda 1. ol veya 4.00 ortalama yap. Geçiş yapan arkadaşım olmadı ama tekrar hazırlanıp kazanan arkadaşlarım oldu.

• Şimdi seçim yapsan boun Vs bilkent?

Günde kaç saatini derse ayırıyordun günlük rutinin?

Ee iş imkanı fazla değil diyorlar CSYE göre? Puanları overratedmiş?

Bilkent öğrencinin fikrine saygı duyar mı siyasi görüşün yüzünden sıkıntı yaşayabilir misin sen sıkıntı çıkarmadıkça?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CThirty gibi başvuru sürecinle ilgili konu açsan güzel olur hocam biz de takip ederiz. Hangi okullara başvurdun ve başvurmayı düşünüyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

Şimdi şu var; master ve doktora için üniversite seçimi yapmak yanlış. Lab imkanları ve hoca önemli. TOP 20'de olup ee ve cs için bir halta yaramayan üniversiteler var. Koç, Bilkent, Boğaziçi, Odtü, Sabancı gibi okullar amerikan sistemi ile eğitim verdiğinden almanya'daki bir okula uyum sağlamak çok zor olabilir. O sebeple tanıdığım, alanında iyi bir hoca ile çalışıp masterımı tamamladıktan sonra daha sağlam bir cv ile başvurmak mantıklı geldi ama bu b planı, başvuruları daha yeni yeni yapmaya başladık. Belki istediğim yerden kabul alırım belli mi olur :)

Hazırlıktaysan fazla kasma ya, hayatının en rahat seni hazırlık emin ol. Eğlenmene bak. Lisans süresince zaten o iğrenç integral tabanlı dersler hayattan soğumana sebep olacak

Ortaokulda ve lisede nasıl çalışıyorsam üniversite de öyle çalıştım. TAbii üniversite hayatı biraz daha farklı ama kastettiğim şu; çalışma alışkanlığımı orada da sürdürdüm. Çok zorunda olmadıkça devamsızlık yapmadım, her dersi dinledim, bireysel olarak günde 4-5 saat kütüphanede ders çalıştım. Ortalama bir günüm böyle geçiyordu. Pek sosyal bir üniversite hayatı yaşayamadım bunu da belirteyim. 4.5 senede toplasan 10 kere partiye gitmemişimdir. son 2 senedir okulun bahar şenliğine gidemedim, hep sınav kouyuyor namussuzlar

3. sınıfta bir hocamın asistanlığını yaptım, beraber bir proje üzerine çalıştık. Onun dışında başarısız mobil uygulama girişimlerimiz oldu

Bilkent'e yatay geçiş yaparsın ama burslu olarak kabul etmezler. istersen daha önce sınavda 1. ol veya 4.00 ortalama yap. Geçiş yapan arkadaşım olmadı ama tekrar hazırlanıp kazanan arkadaşlarım oldu.

Alıntıları Göster
    Hazırlıktayım ve İTÜ'nün hazırlığından bi menem fayda görmediğim için kendime bişeyler katma peşindeyim hocam.Rahat hissedemiyorum.Geriden geliyormuşum gibi sanki.
    Teşekkür ederim.

• agir asosyalim sadece gpa kassam amerikada iyi bir yerde master yapmaya yeter mi?
  • quote:

Hazırlıktayım ve İTÜ'nün hazırlığından bi menem fayda görmediğim için kendime bişeyler katma peşindeyim hocam.Rahat hissedemiyorum.Geriden geliyormuşum gibi sanki.
    Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    aga ben de hacettepenin hazırlığındayım en azından speaking açısından faydası oluyor. itünün hazırlığının bizimkinden daha iyi olduğunu düşünüyorum hatta abd akrediteli falan öyle birşeyler hatırlıyorum. okunmayacak kadar kötü mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebecogi

Şimdi seçim yapsan boun Vs bilkent?

Günde kaç saatini derse ayırıyordun günlük rutinin?

Ee iş imkanı fazla değil diyorlar CSYE göre? Puanları overratedmiş?

Bilkent öğrencinin fikrine saygı duyar mı siyasi görüşün yüzünden sıkıntı yaşayabilir misin sen sıkıntı çıkarmadıkça?
    Yine Bilkent'i seçerdim. hatta 2. tercihim bilkent ee %50'ydi.

midterm, final zamanları hariç günde 4 saat rutin olarak bireysel çalışırdım.

EE çok geniş bir disiplin, top okullardan mezun olan birinin iş sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyorum. Puanları biraz overrated gibi ama bunun için sayfalarca yazı yazmak gerekli. İnternette yazıldığı gibi o kadar da overrated bir bölüm değil.

Bilkent'te genel olarak apolitik bir okul siyaset fanatiği pek yok, diğer devlet okullarındaki gibi olaylar olmaz. Öğrencinin görüşlerine saygı duyulur ama Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı tipler burada barınamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 22 Ekim 2018; 22:49:15 >

• quote:

Teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Akademik ingilizce öğrenmeye bak, okulun verdiği eğitimle yetinme. İngilizce çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hynx

agir asosyalim sadece gpa kassam amerikada iyi bir yerde master yapmaya yeter mi?
    Master için burs bulmak çok zor. Millet genelde bütünleşik doktora (lisanstan sonra direkt gidilebiliyor) kovalıyor ama kabul alması da o derece zor. Kabul işleri ortalama, toefl, gre, referanslar, yaptığın projeler gibi bir çok faktöre bağlı fakat en önemlisi cgpa. 3.7 üstü bir ortalama yaparsan %90 abd'den doktora kabulu alırsın fakat mit, stanford, harvard gibi okullar için çok ekstrem bir öğrenci olmak lazım.

edit: açıklamayı unutmuşum. doktora abd'de ücretsiz, asistan olarak çalışınca aylık 2-3 bin dolar maaş veriyorlar. o yüzden talep çok dolayısıyla kabul almak da mastera oranla daha zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 22 Ekim 2018; 22:54:7 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.