Şimdi Ara

Bilkentli abiniz soruları yanıtlıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
10
Favori
3.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Louie-Andy Anderson

Hocam ben de 96'lıyım bu sene geçti ama seneye boğaziçi,bilkent gibi top üniversitelerin iktisat bölümüne girmeyi düşünüyorum sizce ileriki akademik ve iş hayatımda çok mu dezavantajını yaşarım bu yaş yüzünden.Bir de abd de ivy ligi okullarında doktora yapıp bilkent gibi okullarda akademisyen olarak çalıştığımızda ne kadar maaş alırız tamamen merağımdan soruyorum
    Başka yerde okudun mu?

Bu sene niye geçti ki? sınava daha 8-9 ay var.

Okulu uzatmadan iyi bir şekilde bitirirsen pek sorun olacağını sanmam. Bizim bir hoca 30'dan sonra doktora yapıp akademisyen olmuş.

Maaş konusu hakkında pek fikrim yok; ne çok az ne de uçuk paralar kazanıyorlardır. para özel sektörde. mckinsey'de (türkiye ofisi) associate pozisyonunda çalışan biri 10 bin dolar alıyor. 3 sene tecrübe + mba ile o pozisyonda çalışılıyor. sanıyorum hiçbir akademisyen ayda 10 bin dolar maaş almıyordur. çoğu zaten danışmanlıktan kazanıyor, bazılarının da kendi firmaları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 23 Ekim 2018; 2:3:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

Başka yerde okudun mu?

Bu sene niye geçti ki? sınava daha 8-9 ay var.

Okulu uzatmadan iyi bir şekilde bitirirsen pek sorun olacağını sanmam. Bizim bir hoca 30'dan sonra doktora yapıp akademisyen olmuş.

Maaş konusu hakkında pek fikrim yok; ne çok az ne de uçuk paralar kazanıyorlardır. para özel sektörde. mckinsey'de (türkiye ofisi) associate pozisyonunda çalışan biri 10 bin dolar alıyor. 3 sene tecrübe + mba ile o pozisyonda çalışılıyor. sanıyorum hiçbir akademisyen ayda 10 bin dolar maaş almıyordur. çoğu zaten danışmanlıktan kazanıyor, bazılarının da kendi firmaları var.

Alıntıları Göster
    kırık obp olduğu için bu sene pek ümidim yok tabi yine çok sıkı hazırlanacağım sınava herşey mümkün matematiksek olarak.Hocam McKinsey çok uç örnek oraya girmek için üst düzey siyasi referans felan da gerekir diyorlar zaten benim yaş geç olduğundan kafadan elenirim ama 22 yaşında mezun olan birisi için de çok zor oraya girmek hatta Goldman Sach gibi yatırım bankalarına girmekle zorluğu denktir kanımca

Bu arada Mit,Princeton,Hardvard gibi yerlerde prof maaşı ne kadar biliyormusunuz?.Oradaki proflar nobelin bile doğal adayıdır bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Louie-Andy Anderson

kırık obp olduğu için bu sene pek ümidim yok tabi yine çok sıkı hazırlanacağım sınava herşey mümkün matematiksek olarak.Hocam McKinsey çok uç örnek oraya girmek için üst düzey siyasi referans felan da gerekir diyorlar zaten benim yaş geç olduğundan kafadan elenirim ama 22 yaşında mezun olan birisi için de çok zor oraya girmek hatta Goldman Sach gibi yatırım bankalarına girmekle zorluğu denktir kanımca

Bu arada Mit,Princeton,Hardvard gibi yerlerde prof maaşı ne kadar biliyormusunuz?.Oradaki proflar nobelin bile doğal adayıdır bence

Alıntıları Göster
    McKinsey'de torpilin döndüğünü olduğunu sanmıyorum. Ben LinkedIn'dan çalışanları tek tek inceledim. İstisnasız hepsi koç, boğaziçi, sabancı, bilkent'in en başarılı mezunları. Ben de study caselerine gidiyorum okulda. Mülakatlara hazırlananlar var.

Geçen ekşi'de biri demiş. Beşir atalay'ın damadı partner olmuş torpil dönüyor vs diye.

adamın okuduğu okulları yazayım:

İstanbul erkek lisesi
    Boğaziçi EE
    The Johns Hopkins University (elektronik müh masterı)
    The Johns Hopkins University (finans masterı)

İngilizce ve almanca'yı ana dili gibi bilen, boğaziçi ee bitirmiş dünyanın en iyi okulda master yapmış adamı almayacaklar da sütçü imam'dan 2.00la mezun olan adamı mı alacaklar?

Dediğin yerlerdeki adamlar akademisyen maaşı ile geçinmiyor zaten, çoğunun çalıştığı, danışmanlık yaptığı yerler vardır veya kendi firmalarını kurmuştur. Yıllık kazancı muhtemelen milyon doları geçiyordur. Yine de maaşlar konusunda çok derin bilgim yok geçen sene birlikte çalıştığım bir hocaya üstü kapalı sordum tersler gibi oldu. Ama şöyle söyleyeyim bilkent'te öğrencilerin arabaları, akademisyenlerin arabalarından çok daha lüks. en azından türkiye'de uçuk paralar dönmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 23 Ekim 2018; 2:36:55 >

• Kitaptan okuyunca anliyorsan yuksek gpa icin derse gitmeye gerek var mi sence? Cs 1.sinifim hocalar dersi sinifin ortalamasindan daha yavas anlatiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devamsızlık sıkıntı olmuyor mu ki?

• Cogu derste yoklama alinmiyor. Belki diger siniflarda dersler ozellesmeye basladikca yoklama alinabilir.

• Odtu vs bilkent ee ???

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benin merak ettigim sey bilkent ee cok agir bir bolum kendini asiri stresli hissettigin ( sinav stresiyle kiyaslayabilirsin anlamam acisindan ) depresyona girdigin zamanlar oldu mu?

Diger sorum dusuk puanli universitelerden ( 30 - 40 bin civari )ayni bolum icin mezuna kalip bilkent kazanan tanidiklarin var mi?

Benim icin onemli sorular cevaplayabilirsen sevinirim.

• Phys?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vigelos V kullanıcısına yanıt
    Hocam belki ben sıkıntılı biriyim bilemiyorum ama kendime göre cevaplayacağım bu soruyu.

Bilkent IEdeyim, bölüm olarak geçtim okulun genel olarak verdiği bir stres var maalesef. Ben bunu ieci olarak hissediyorum, Allah eedekilere yardım etsin yani.

Sürekli ödev-midterm-proje arasında hayat geçiyor. EE'deki arkadaşlarımın şuan her hafta sonu sınavı var Aralık ayının sonuna kadar :D

Geçen gün yurda gelirken artık okumasam mı sakjfskf falan diye düşündüm.
  • despinaleaxo kullanıcısına yanıt
    Ama B ile geçeceğim dersi sırf A yapmak için tekrar almaya çalışacağım, ben de biraz deliyim herhalde yav
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    he onda ucuyorlar biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vigelos

Benin merak ettigim sey bilkent ee cok agir bir bolum kendini asiri stresli hissettigin ( sinav stresiyle kiyaslayabilirsin anlamam acisindan ) depresyona girdigin zamanlar oldu mu?

Diger sorum dusuk puanli universitelerden ( 30 - 40 bin civari )ayni bolum icin mezuna kalip bilkent kazanan tanidiklarin var mi?

Benim icin onemli sorular cevaplayabilirsen sevinirim.
    Açıkcası YGS-LYS döneminde hiç depresyona girmedim, aşırı bir stres durumu da olmadı. Ancak, EE beni ciddi anlamda yıprattı. Şöyle anlatayım. YGS-LYS döneminin zorluğuna 4x dersek.

1. sınıf: 6x
    2. sınıf: 12x
    3. sınıf: 20x
    4. sınıf: 4x

EE için sorarsan, mezuna kalıp kazanan hiç duymadım. 30-40 binden mezuna kalıp tekrar hazırlanan birinin ilk 400'e girebileceğini düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: despinaleaxo

Ama B ile geçeceğim dersi sırf A yapmak için tekrar almaya çalışacağım, ben de biraz deliyim herhalde yav
    B ve B+ olan dersi tekrar alamazsın. B- veya daha düşük olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maymordor

Odtu vs bilkent ee ???
    Diğer bölümleri bilmem ama EE için bu konuyu pek tartışmaya gerek yok :D
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.