Tercih sürecinde istediğim soruları soramamış ve cevapları alamamıştım hazır foruma bakmışken yks dönemi aklıma geldi sorularınızı cevaplamak isterim. Şu an 3. sınıf öğrencisiyim bundan önce 2 senelik bir tıp eğitimim oldu bölümle üniversite ilgili aklınıza takılan soruları cevaplayabilirim. |
İTÜ endüstri öğrencisi olarak sorularınızı yanıtlıyorum
-
-
Tıptan neden endüstriye geçtiniz?
Endüstri müh. de sizi üzen ve sevindiren şeyler?
Şu ana kadar mühendislikte staj veya çalışma imkanınız olduysa nasıl geçti neler yaptığınızı merak ediyorum?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tıp baştada istediğim bir tercih değildi hoşuma gitmeyince okumak değiştirdim.
endüstri mühendisliği açısından üzen seven şeyleri düşünmemiştim ama okul bazlı konuşabilirim bu konu hakkında gideceğiniz okulun ders programlarına iyi bakın çünkü temel dersler tutsada özelleşeceğiniz alanın dersleri farklılık içeriyor.
ilk senemde bir startupta iş geliştirme stajyeri olarak çalıştım pek keyifli geçti diyemem ama startupların iç düzenini deneyimleme şansım oldu yakın zamanda da pepside başlayacağım.
endüstri mühendislerinin çalışma alanları ciddi anlamda geniş ve iyi bir üniversitede iseniz 3. Sınıftan itibaren çalışmaya başlayabiliyorsunuz 2-3 gün çalışmaya asgari ücret kazanacaksınız. Ne kadar uzun süre çalışırsanız mezun olduğunuzda tecrübeniz ve maaşınız ona oranla yüksek olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar, endüstri ve makine mühendisliğini çok karşılaştırırlar bilirsiniz. ben farklı açıdan sormak istiyorum
Mantığını kavradığım şeyi hiç unutmayan ezber şeyleri çok hızlı unutan ilgi alanımdaki her şeyi ölümüne araştırabilen uzun uzun okuyan b1 seviyesi ingilizcesi olan bir mat öğretmeniyim. Hep hayalim program geliştiren üreten bir grubun parçası veya başı olmaktı. Yada kendi ürünümü geliştirmek diyebilirim. Hayat öyle gelmedi farklı gitti şu an 35 yaşındayım ama ilgim alakam mıknatıs gibi beni bilgisayar alanlarına çekiyor. Hem de geleceğim açısından öğretmenlik bu ülke kapılarından çıkamamak demek oluyor. Sizce yazılıma-karmaşık sistemlere-üretmeye meyili olan birisi makine mi endüstri mühendisliği mi seçmeli. Matematik öğretmeni olduğum ve özel sektör tecrübem olduğu için yönetim anlamında sorun yaşayacağımı da sanmıyorum ve psikoloji anlamında birikimlerim de var.
diyeceksiniz ki hocam yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliği yazın. Bulundğum şehirdeki bölümlerrde sıralamam tek endüstri yazılım ve elektrik elektronik mühendisliğine yetiyor (3üde ingilizce yeni ve orta kalite bir üniversite)
-
Keşke bu mesajı 15 gün önce görseymişim baya bir süredir forma girmiyordum hocam. Ne seçtiğinizi çok merak ettim açıkçası ve konuşmakta isterim merak ettiğiniz konular hakkında
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X