Şimdi Ara

Bilkentlilerin Bulduğu Dev Kapasiteli Dvd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kimse değinmemiş ama geçenlerde bütün haberlerde çıktı.Bilkentli gençler nano teknolojinin nimetlerinden yararlanarak 1 dvd'ye 1000'lerce dvd filmin yazılabileceği bir teknoloji geliştirmiş.Bence arşivciler için müthiş bir haber..

Bir sürü başlık açılmıştır forumda filmlerinizi hangi formatla arşivliyorsunuz diye.Eğer bir sekteye uğramazsa bir terabyte için 500 küsür milyon verip eşşek kadar hdd alıp içine 100-200 tane hd film attığımız günler geride kalacak.dvd olarak çıkacağı için çok fahiş fiyatlara satılamayacağı aşikar.Ben yavaş yavaş hd film kasmaya başlayacam.Eğer teknoloji tam anlamıyla oturursa.1 dvd'yle hayvani bir arşivi takas yapabileceğiz.

1 dvd film : 5 gb olarak baz alalım(4.7)

1000'lerce dvd film demiş ama biz 1000 diyelim
    1000 * 5 = 5000

Yani bir dvd'ye 5 TERABYTE!

Tanesi en fazla 20 ytl olsa(çok fahiş fiyata olması mantıksız)

Tek dezavantajı 5 Terabyte'lık veriyi dvd ye yazmadan önce nerede muhafaza edeceksin:)

• bu konu daha önce açılmıştı zannedersem. bence bu yeni dvdnin en azından farklı bir yazıcısı ve okuyucusu olur. ve bu okuyucular bayağı pahalı olur diye düşünüyorum. bekleyip görelim. bilkent üniversitesini de tebrik edelim
  • http://forum.donanimhaber.com/m_30999546/mpage_1/key_//tm.htm#31027734 konusu burda ben oraya da yazmıştım buraya da yazıyorum bugün yeni yaygınlaşmaya başlayan blu-rayler ve onların alt ettiği hd-dvdler dünyanın bu konuda en uzman firmalarının önderliğinde çok büyük bütçelerde ve uzun bir süre zarfında meydana geldi bu durumda 1000lerce dvd falan bana pek inandırıcı gelmedi belki de birşeyler keşfetmiş olabilirler ama bunun hayata geçirilmesi sizce kaç yıl alır hd film kasmaya başlamayı ve onları yaklaşık 20 liralık medyalarda saklamayı düşünen arkadaşım?
  • haklısın.bu emperyalist dünyada ürün fiyatı hammade den ziyade talebe göre belirleniyor.abarttığım konusunda da haklısın.abartmayı çok seviyoruz.erke dönergeci içinde ortalık ayağa kalktı ama bir cacık yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: keltikfrost

haklısın.bu emperyalist dünyada ürün fiyatı hammade den ziyade talebe göre belirleniyor.abarttığım konusunda da haklısın.abartmayı çok seviyoruz.erke dönergeci içinde ortalık ayağa kalktı ama bir cacık yok.

bunu görünce benim de ilk aklıma gelen erke dönergeci olmuştu
  • Normalde ışığın dalga boyundan daha küçük bir yere veri yazılamıyor, yeni bulunan yöntem de ise yazılması sağlanmış. Çok önemli bir buluş, büyük şirketler şimdiden kapılarını çalmaya başlamıştır.
  • Ülkemizde her yıl 1-2 tane ''yüzyılın buluşu'' icat edilir ama 2 ay sonra kimse hatırlamaz. Umarım bu sefer haber doğrudur.
  • Süper olur ama abartının kralı. Daha çoook uzun var bana göre
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.