Bence tıbba geçiş yapmadan önce tıbbın müfredat ve derslerine 1-2 hafta bak derim (yazın sınıf bittiğinde ilk 2 haftanı bu şekilde değerlendir) Tıp dersleri ile mühendislik derslerini karşılaştırmış olursun. Eğer tıp derslerini sevmezsen 3 yıl sabrederek fakülteyi bitirmeye çalış (mühendisliği) Zaten iyi bir üniversitede okuduğun için hem tıp mezunu olarak hem de mühendis mezunu olarak Türkiyede ortalamanın üstünde maaşın olacak. İkisinde de belli zaman sonrası çok rahat edeceksin. Hekimlikte uzman olunca mühendislikte senior olunca hem 8-5 çalışacaksın hem de dolgun maaş alacaksın. O yüzden 2 bölümün derslerini karşılaştırıp karar vermen lazım. YOKSA TIPTA DA PİŞMAN OLUP MÜHENDİSLİĞE GEÇİŞ YAPMAK İSTEYEBİLİRSİN (BKZ=> 1. yıl sonra merkezi yatay geçişin iptali) |
BİLKENTTEN TIPA YATAY (3. sayfa)

-
-
20k sıralaman varmış
Bilkentten sonra 20k ya gideceğin tıp hem şehir olarak hem de fiziksel imkanlar olarak seni çok üzebilir. Güzel bir kampüsten ( bilkent kampüsünü hiç görmedim ama güzeldir herhalde ) gelişmiş bir şehirden taşraya gideceksin. Bunu da iyi düşün. Ayrıca tıpta öyle kolay değil, fizik101’de zor değil. Daha çok çalışırsan zamanla alışırsın bence geçiş yapma.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam olucak olmasına da hem ortalamam girişteki hedeflerime göre çok uzak gelecek hem de ücretli okuyorum okulu uzatma ihtimalini de göz önüne alınca retake atılan dersler ile vs inanılmaz kötü bir duruma doğru gidiyor bu bilkent işi
-
O zaman rahat edeceğin tıp fakültelerini araştırman gerek (yatay geçiş yapmayı kesin düşündüysen) 6 yıllık eğitim hayatı ile çalışma hayatı birbirinden apayrı şeyler.
-
şehir konusunda çok sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum sadece karara karşı hazırlanmak ve dersleri araştırmak lazım geldiğim yer de zaten öyle bir metropol değildi bilkentle değil bölümümle sıkıntım var şahsen
-
çok da kötü başlamamıştım vizelere ama ilk kötü gelenle birlikte hepsi dökülmeye başladı psikolojik olarak ayakta kalamıyorum burada
-
bence 2. dönem sanki bilkentte devam edecek kadar sıkı iyi çalış o zamanki şartlara göre karar ver. Şimdi asla karar verme sonra zaten tıbba yatay geçiş yapacağım diye dersleri daha çok da salabilirsin :(
-
Sana kolay gelen herkese kolay gelmek zorunda değil birader. Herkes derslere günü gününe çalışacak kadar hayatsız değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4b harici beynini kullanmana gerek yoktu. Açıp ödev sorularını bile kendin çözmediysen senin problemin, zira 4b harici ödev sorularından daha kolaydı sorular.
-
Ödev sorularını çözmediğim doğrudur da, sana giren çıkan ne ki adam istediği notu alamamış burada derdini anlatıyor sen gelmiş sınav kolaydı ehehe yapıyorsun?
"sınav kolaydı ehehe" yapmıyorum, "tekman sağolsun" zor bir sınav değildi.
-
tıpın kahrını ömür boyu çekeceğine 4 sene fiziği çek
-
E yukarıda ‘’mat sınav kolaydı la’’ yazmışsın dediğinle burada yazdığın aynı şey değil. Bana göre zor değildi diyebilirsin o başka bir şey senin yazdığın başka bir şey. Bu konuda derdi olan birinin konusuna bunu yazarsan konu sahibi sence motive mi olur yoksa morali daha da mı bozulur?
Rölatif değil ki bu. Dersi dinleyen ve ödevleri kendi yapan standart bir insan için kolaydı.
-
Belki çocuk bahsettiğin şeyleri yaptı ve yine de düşük aldı. Her şeyi bırakıp okul değiştirmeyi düşünen birini daha fazla savaşması için motive etmek yerine konusuna bunları yazmak sana makul geliyorsa diyecek bir şeyim yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swarleyyyy_ -- 2 Aralık 2023; 23:21:33 >
Çocuğun fikrini değiştirmeye niye çalışayım ki? Bilkentte kalması mı yoksa tıp okuması mı daha iyi bir karar adamın kendi vereceği bir karar.
-
zor bir sınav değildi zaten la kendi mallığım diyebilirim ilk sınav gayet yeterli almıştım bundan da iyi çıkmıştım çıkarken
-
a- ile geçmeyi planlarken b ye düştü planlar ama büyük ihtimal güçlü kalemin mat olduğu yerde de bu sıkıntı bana
-
Gidişten bi puan bekliodum ama valla 50 60 beklerken gelince şok yarattı diğer sınavlarda hiç bunu yaşamadığımdan tepki de vermiyordum onu hakketim ok eyvallah diyodum ama matta harbiden hakimdim konuya ya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X