Şimdi Ara

Bill Gates: 'Şimdiye kadarki en büyük hatam mobil cihazlar' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
71. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Istersen 2 yıl sonradan girmiş olsaydı bile Piyasayı tekrar kontrol etme şansı vardı çünkü windows'ta işletim sistemi piyasasına çok geç girdi ama kolay kullanım yapısı özelleştirilebilir her cihaz sayesinde insanların vazgeçilmezi oldu. Aynısını da Windows phone'da da yapması lazımdı esnek herkese açık ve çok hafif. Ama onlar iPhone'u taklit ederek kapalı bir sistem olarak tüm telefonlara hizmet vermeye çalıştılar ellerinde patladı herkese hizmet veriyorsan herkese açık olacaksın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

Hocam bu donanim olarak yetmemesinden degil, zihinsel olarak ureticilerin malligindan dolayi. Bir dusun simdi, halk zaten bu teknoloji konusunda cahil, yeni laptop aliyorsun, aciyorsun, ne My Computer (This PC) var, ne documents var, ne kapatma tusunun yeri nbelli. Sifir laptop aliyorsun, USB takinca cikan uyari bile yok, nereye basacak da This PC'ye geleceksin degil mi?

Yani bu kadar andaval bir tasarim ekibi ve satis ekibi olunca insanlarin cok guclu de olsa laptoplari yavas sanmasi normaldir. Bir de kurulum sirasinda log in oluyorsun, ama yetmiyor, 30 defa hangi uygulamayi acarsan ac, hepsinde yeniden log in olmani bekliyor. Android'de kurarken google hesabiyla girdin mi bitti.

Ya yemin ediyorum bu microsoft bu kafayla nasil 3 trilyon dolarlik sirket oldu inanamiyorum. Masaustune simge eklemek icin 10 numara uzman olman lazim, ben bunu yapabilirim ama cahil halk bunu nerden anlayacak?

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Umarım telefon konusunda arkasında sağlam bir mağaza ile gelir bence buna ihtiyaç var piyasada. Ama kendi telefonlarını üretmesi koşuluyla diğer 3. parti firmalara yazılım vermemeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OzdalDogru O kullanıcısına yanıt

Apple gibi bence ters. Microsoft her seyle ic ice bagli olmayi hedef secmistir. Bir sey yapacaksa globalde ve her sistemde calisir yapar ( sahsi fikrimdir ) .

• quote:

Orijinalden alıntı: smart1978

Apple gibi bence ters. Microsoft her seyle ic ice bagli olmayi hedef secmistir. Bir sey yapacaksa globalde ve her sistemde calisir yapar ( sahsi fikrimdir ) .

Muhtemelen doğmayacak çocuğa don biçiyoruz biz de :)

• Kullandığım hiçbir Microsoft uygulaması (ofis uygulamaları hariç) pratik değil, Teams den tutun da windows a kadar. Aman sakın mobil pazarına tekrar girme. Google ve Apple dan ders al biraz.

• Pdalar hep ilgimi çekmişti ama hiç nasip olmamıştı, en son HP görmüştüm kanlı canlı o zaman ne ios var ne android. Windows Mobile çok mu erken çıkmıştı, üçüncü parti geliştiricilere yeşil ışık mı yakılmamıştı neydi. Windows mobile'dan önce küçük cihazlarda Windows CE mevcuttu araya yıllar girdi ama Microsoft çok sallamadı sanki. Pdalar dönemine göre eh işte gibi bir şeydi ama pazarda yerleri vardı (aoe1 oyunu oynanabiliyordu bu arada) donanımları dönemine göre eh denilebilirdi ama sybian ve java cihazlarda gün geçtikçe çoğaldıkta çekmecedeki yerini aldılar. Dahili wifi bir çok modelde yoktu, telefonlar gün geçtikte güçleniyordu tabi alternatif cihazlarda. Windows Mobile evrim geçirdi ama geç kaldı marketleri zayıftı. Pdalar daha kaslı cazip cihazlar olsaydı, üçüncü parti uygulama geliştiricilere açık olsaydı çok daha farklı olurdu Windows mobilde bence

• Mesele piyasaya geç kalma meselesi değil. Microsoft geliştiricileri arka planda yeterince desteklemedi, yatırımcıları ise hiç ikna edemedi. Sen Samsung gibi bir firmaya WP telefon ürettirememişsin adam akıllı. Dönemin ağır topları LG ve Sony'i hiç saymıyorum. Milletin nasıl akın etmesini bekliyorsun ki? Yaygınlık sağlansaydı kitlelere ulaşım açısından geliştiriciler istemese de girecekti WP ekosistemine.

• Çağdaş kullanıcısına yanıt

Windows Mobile ara ara güncellemeler alıyordu ama baktığında deneyim aynı idi. Windows 95 pencereleri gibi uygulamalar vardı. Parmakla dokunarak kullanmak bile zordu bazılarını, Stylus yani kalem gerektiriyordu. Her uygulamada farklı bir arayüzle karşılaşıyorduk falan.

Son Samsung Omnia i900 kullanmıştım ben de. Harika bir cihazdı, yapmadığı şey yoktu. WiFi vs. çok eski modellerin derdiydi, daha sonraki modellerde WiFi iyi kötü hep oldu.

Bir uygulama mağazası da yapılmıştı son zamanlarda ama mağaza dışında Google'da arayarak daha fazla uygulamaya ulaşabiliyorduk. Her şeyi mağazaya çekememişlerdi gibi. WindowsPhone çıkınca da mağaza tarih olmuştu. Çünkü açık açık desteği kesmişlerdi Windows Mobile için.

Bence bir etken de bu. WindowsPhone'u Windows Mobile ile hiç alakası olmayan bir şekilde çıkardılar, uygulamalarına destek yoktu, her şeyin yeni baştan yapılması gerekti ve metro muydu bu kare kare arayüz, görünüşte hoştu ama kullanımda bekledikleri ilgili görmediler. Güzel bir 3D oyun oynamaya başlamıştım, yeni çıkmıştı mağazada. Sonra WindowsPhone çıktı ve o oyun gibi niceleri yoktu mesela. Yeni uygulama da kolay hazırlanmıyordu, çünkü yeni altyapı çok farklı idi. Hani sıfırdan hazırlanması gerekiyordu her şeyin. Eski kodun üzerinde bir şeyler yaparak değişmiyordu. Böyle olunca rekabet etmeye başladığı yeni bir ortama silahsız girmiş oluyordu. Android ile ise herkes telefonda uygulama kavramı ile tanışmıştı. Hemen her telefona Java uygulamarı yüklense de Android ile uygulama yüklenebilen telefonlara akıllı telefon denmeye başlanıp bir şeyler oldu. Windows biraz uzaklarda kaldı hep bu dönem.

Tabi Kin falan değişik değişik telefon denemeleri de oldu. Ne uygulama desteği vardı ne aman aman bir özelliği. Standart bir telefonun Microsoft hali vs. Hani Java uygulaması bile yüklenmiyordu. :D

QTEK S200'e bayılıyordum mesela. Ama işlemcisi daha iyi diye Toshiba Portege G500 almıştım. Sonra da i900 ile devam etmiş, güzel bir çağ yaşamıştım aslında. Güzel günlerdi.

• Olur öyle kanka eski codlari xboxa remake yap bari bu konuda hata yapma hadi canimsin ok

• Windowsun en büyük hatası o iğrenç arayüz idi. Çok sıkıcıydı. Doğru düzgün duvar kağıdı bile ayarlayamıyordun. Kutuların arkasından kalıyordu.

• OzdalDogru O kullanıcısına yanıt

ARM64 gelişmesi esasında destekleyecektir.

Şahsen çeşitlilik rekabet iyidir derim.

Android te şuan Fuchsia birkaç üründe var kullanıyorum akıllı ev cihazlarından Google Nest bu işletim sistemine geçmiştir birkaç yıl oldu.

Apple a rakip bir Android temel seviyede halen yoktur ama Windows 12 ARM64 Mobile ile temelden başlangıçta çözülmesi ile sorun olmayacaktır ve hızla popülerlik kazanacaktır.

Microsoft bu tür şeyleri sıkı gizler sızdırılması imkansızdır. O yüzden de her an olabilir de ....

Umarım olur.

• zaten şu an için pc içinde kaçırıyor,her günncellemede hata var,doğru düzgün çalışmıyor pc dünyasına fazla yatırım yapmıyor pc 10 yıl sonra bitebilir aileler için.

• sensaura kullanıcısına yanıt
    Hak veriyorum. Bir telefon veya tabletten kat be kat güçlü bu büyük ve iri cihazlar gittikçe bir laptop veya telefonun onda biri kadar pratik ve hıza sahip oldu ki bu anlaşılabilir bir şey değil. Bu tamamen tekelleşmenin de bir ürünü. Neden tek bir işletim sistemi var neden Avrupa birliği ikinci bir işletim sistemi veya Çin yeni bir işletim sistemi ortaya koyamadı? Bunu yapsalar arada rekabet olur ve bir diğeri bundan yararlanır. Tıpkı Tiktok'un tüm diğer sosyal medya uygulamalarını etkilemesi gibi. Rekabetin olmadığı yerde mal sahibi yeni bir hamle yapmaz malını yani bizleri istediği gibi kullanır ve bizim sesimizi değil kendi sesini duyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 15 Ocak 2025; 10:20:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.