|
Bill Gates: 'Şimdiye kadarki en büyük hatam mobil cihazlar'
-
-
Nokia nın izinden gittiğin için yok oldun
Kodlarını açmadın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rich Miner'ın kurduğu cümle her şeyi açıklıyor
Gitttin beceriksiz bir kele bıraktın koca şirketi, o ceo,şirketin içini oyunca emekli olup geriye kemikleri kalmıştı.
Şimdi ağla.
-
Halen umut var...
Windows 10 Mobile yerine XBOX ve Oyun PC lerine odaklandilar! Lumia 950 XL telefonum kosede duruyor . Efsaneydi ve sonrasi beklenirdi ama olmadi. Katlanabilir Android telefonu cikardilar sadece! Windows ARM64 tabanli Windows ile uyumlu telefonlar halen umut vardir.
Daha evvelki mobil isletim sistemlerini de kullandim hepsinde umut vardi vaktinde rakiplerinden oncu cihazlari gormustuk ... HP hx4700 li Pocket PC in Windows Mobile e evrilmesine sahit oldum ... Devami esasli gelmeliydi ...
-
Hocam benim arkadaşımda vardı ondan alıp kurcaladım cihazı bir süre. Cihaz yağ gibi akıyordu. İki önemli sıkıntısı vardı cihazın:
1. Karolara bölünmüş ana ekran. Şunu iphone veya android gibi yapsalardı harika olurdu. Ama işte tek arayüzü hem PC hem tablet hem de telefon için zorunlu kılmaya çalıştılar hepsi de patladı.
2. Uygulama kütüphanesi. Orada kendileri için uygulama yazdırmaları gerekiyordu bunu yapamadılar. İlk etapta en çok kullanılan uygulamaları tespit edip bu uygulamaları çıkaran firmalara gidip maliyetini karşılamak koşuluyla kendilerine de uygulama çıkarmaları sağlanmalı idi. Benim ihtiyacım olan uygulama yoksa gidip o telefonu ne kadar hızlı ve akıcı olursa olsun almam. Her defasında tarayıcı açıp gireceksem bir anlamı kalmıyor akıllı telefon sahibi olmanın.
Şu an o topa gireceklerini sanmıyorum çünkü rakip iki platform da tamamen olgunlaştı ki ufak tefek dizayn değişiklikleri dışında çok büyük yenilik barındıran yazılım güncellemeleri pek çıkmıyor uzun zamandır.
Gönül isterdi ki Windows telefonlar da başarılı bir üçüncü seçenek olarak piyasada olsaydı keşke.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende hiç Windows Telefon 10 işletim sistemli telefon kullanmadım diye hayıflanıyorum. İhtiyaç olursa mutlaka ikinci el yada sıfır artık ne denk gelirse 1 tane almak istiyorum.
Windows'un zararlı yazılım defteri kabarık. İnsanlar güvenemedi. Bu bir yana, arayüzü de pek beğenilmedi. Uygulama mağazası da zayıftı hatırladığım kadarıyla. Fakat microsoft yazılım devi olmasından mütevellit rosetta benzeri kod çevirici yazılım oluşturmuştu o dönem. Geliştiriciler ilgi göstermedi. Muhtemelen para kazanamayacaklarını bildikleri için ilgi göstermediler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dünyaya kötülük yapmaktan vaktin kalmamıştır Allah seni kahretsin sen de yargılanacaksın
-
microsoft windows pocket edition'ı kimse hatırlamıyor herhalde, iphone android yokken o vardı ilk piyasada, sonradan falan girmedi ama beceremedi de maalesef
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 14 Ocak 2025; 20:48:07 >
-
Zarar etmene sevindim
Gecmise gidilse bahsedilecek cok detay vardir. Bircogu da cozulebilirdi kendi olagan seyri yasansaydi... Android ilk surumu nasil simdi nasil gibi ...
Bence Windows ekosistemini tek bir platformda hepsinde uyumlu hizmetler halen ciddi potansiyeli vardir. Ilerde Windows 12 ile birseyler yapabilirler mobil cihazlarina da yapabilirler.
PC tarafinda Linux Kernel seviyesinde entegre edilmistir bircok sey emulasyonsuz calistirilabiliyor. Emulatorleri de fena degil verimli hatta sartici ...
Windows 3. ile baslarsa 1. olarak tamamlar digerleri erir . Saka degil . Symbian da vaktiyle Apple gibiydi Nokia ile sonrasi malum. Hersey mumkundur ... Apple icin de gecerli ...
Belli basli adimlari ve kararliligi gormeliyiz. Likiditesi en yuksek firmadir herseyi de anina sak diye yapabilir ...
-
Microsoft'un yapmasi gereken tek sey, ARM tabanli bir telefona windows 11 kurup, direk hem telefon hem de laptop gibi satisa sunmasidir. Dusunsenize, usb type C'den monitore baglayip kullanabileceginiz, bluetooth mouse takilabilen bir masaustu platform gibi olurdu. Ac monitorunde Excel'de, Word'de calis, web'de gezin, laptop gibi kullan, isin bitince de at cebine cik disari. Bunu yapmak o kadar basit ki, ARM tabanli islemcilerin geldigi noktaya bakarsak, bugun masaustu sistemler icin haddinden 10 kat fazla yeterliler. Şuan için bunu beceren maalesef yok, aşağıdaki görswel tamamen Samsung'un fantazisidir! S20 - S23 arası telefonlarda farklı type C HDMI kabloları ile denedim, görüntünün alt yarısı yok arkadaş! Burda uyduruyorlar! Kaldı kı telefonlar 9:20 oranında ekranlara sahip, ekranımonitöre aktarınca dikey oluyor görüntü, böyle yatay değil!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 14 Ocak 2025; 21:19:19 >
-
Aslında mobil sektörde Windows CE ile MS Apple ve Google'dan daha önce giriş yapmıştı. Pek çok kişisel sayısal asistan (PDA) ve akıllı cihazda kendine yer bulmasına rağmen piyasaya sonradan giren rakiplerinin inovasyon ataklarına cevap veremedi. 3. taraf uygulama desteği zayıf mağaza ise duruma resmen tüy dikti.
-
Blackberry
Hp
Nokia
Microsoft
Mobil pazara yeterince önem vermeyen gerizekali ifadesini sonuna kadar hak eden firmalar..
Özellikle nokia ve blackberry bu sektore cok sey katabilirlerdi..
Ne garip ki şu an Windows yüklü bilgisayarlar onca ekipman ve kasaya ve hacme ve fiyata rağmen alelade bir tablet veya dörtte bir oranında fiyata sahip telefonlar kadar hızlı ve pratik değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 14 Ocak 2025; 21:48:52 >
-
Geliştiriciler ilgi göstermedi değil gösteremedi. Microsoft, geliştirici kitlerini faiş fiyatlardan satınca geliştiriciler platformdan uzaklaştı. Dahası Google gibi bazı şirketler, Windows mobil platformuna uygulama çıkarmayacaklarını açıklayarak işletim sistemine büyük darbe indirdi. Şu an, endüstrinin yeni bir alternatife ihtiyacı varken bir şey denenebilir.
Bilgi için teşekkürler. Microsoft'un şuanda paraya ihtiyacı yok. 3.100.000.000.000 (3,10 trilyon) dolarlık şirket olmuş. Windows 11'li telefon denenebilir. Şahsen almayı düşünürdüm.
İyi ki mobil cihaz pazarı ve mobil işletim sistemlerine Microsoft hakim değil. Microsoft hemen hemen her zaman tarzını beğenmediğim, kullanışlılıktan veya gelişimden anlamayan, sinekten yağ çıkaran ruhsuz bir şirket oldu. Böyle olduğunun en büyük ispatı da Windows işletim sistemleri ve Office programları. Fevkalade karmaşık ve hantallar. Ellerine ne geçse veya ne üretseler ona kurumsal ticari bayıklık yüklüyorlar. Microsoft hizmet ve ürünlerinden buram buram köhne şirket kokusu geliyor. Bunu ellerindeki onca kaynağa ve akla rağmen nasıl başarıyorlar, onu da tam anlamıyorum. Geleneklerinde bir sıkıntı olmalı.
Windows mobile in bütün sürümlerini ilk pda dan son çıkana kadar kullanmış biri olarak ya sen hiçmi yenilik katamassın hiçmi bir şeyi geliştirmezsin, para göz vizyonsuz yapın mobilden sildi seni bide hatam diyor yahu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsal23 -- 14 Ocak 2025; 22:47:17 >
-
Keşke Sony'de telefon üretmeye devam etseydi.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
microsoft windows pocket edition'ı kimse hatırlamıyor herhalde, iphone android yokken o vardı ilk piyasada, sonradan falan girmedi ama beceremedi de maalesef
|
Benzer içerikler
- office 2024
- spotify ne kadar internet yer
- whatsapp sohbet aktarma
- telefonu webcam olarak kullanma
- wechat qr code
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X