Şimdi Ara

Bilmeyene sistem önerisi ^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda bilgisayarımın yeni nesil oyunları iyice kaldıramamasını, MMORPG oyunları bile 50-60 yerine 10-15 FPS'de çalıştırmasını gördükçe yeni bir bilgisayara ihtiyacım olduğunu anladım. Hatta şöyle diyebilirim ki bir kere oyunda 4 FPS görmüşlüğüm var, evet ciddi ciddi saniyede 4 kare.

İnsanların hep "oyuncu" dendi mi toplama bilgisayar demesinden dolayıdır ki bu işe biraz heveslendim. Lakin bilgisayar toplama ya da parçalar hakkında herhangi bir bilgim yok. Şu ana kadar aldığım tüm bilgisayarlar markaydı zaten. Şu anda kullandığım bilgisayarın da 7 yaşındaki bir Casper olduğunu düşünürsek yukardaki durum biraz beklendik oluyor sanırım .

Yaklaşık 4000 liralık bir bütçem var, iyi bir fare ve klavyeye sahibim o yüzden kasa ve içeriği dışında bir de ekrana ihtiyacım var.

Pek bilgim olmamasından dolayı "Sen hiç bu işlere bulaşma git marka al." derseniz de ne almamı önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Not: Yeni konu açmadan mevcut konulardan aldığım bilgiyle toplamaya çalışayım dedim ama öyle her yiğidin harcı değilmiş, ne resimleden ne de konuşulanlardan bir şey anladım çünkü .

• hocam sana 2 tane sistem.
     Bilmeyene sistem önerisi ^^ Bilmeyene sistem önerisi ^^

•  Bilmeyene sistem önerisi ^^

Herşeyi en azından birkaç yıl dokunmayacağın şekilde seçtim , belki monitör biraz daha orta karar diyebilirsin ama 2ms 24" (23,6) HDMI,DVI oyuncu monitörü işini fazlasıyla görür :)

fiyat 4,100 , istersen hDD 1tb'a indirir kendimde kullandığım ve tavsiye ettiğimden dolayı koyduğum macunu cıkarırsan 4000 e sabitler güle güle kullanırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 14 Ocak 2015; 4:38:04 >

• AtArdAmAr kullanıcısına yanıt
    Hocam genel olarak alacağınız tavsiyeler 3-5 farktan başka bir şey barındırmayacak. Oyun için i5 4690k önerilecek, ona göre bir anakart ve gtx 970 ekran kartı önerisi alacaksınız. Onun dışındaki parçalar biraz da Sizin amacınız ve isteklerinize göre değişiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quiksilver_TR

Hocam genel olarak alacağınız tavsiyeler 3-5 farktan başka bir şey barındırmayacak. Oyun için i5 4690k önerilecek, ona göre bir anakart ve gtx 970 ekran kartı önerisi alacaksınız. Onun dışındaki parçalar biraz da Sizin amacınız ve isteklerinize göre değişiyor.

Evet farkettim, özellikle genel itibariyle önerilerde i5 4690k var. Ben de tavsiyeleri olabildiğince değerlendirip aralarından en uygun şekilde seçim yapmaya çalışacam.

Bu arada şu anki konulardan birinde mesela önerilerhttps://store.donanimhaber.com/16/44/64/164464065D16A7563E024116A2A750BF.jpg , bu siteden yapılmış sizin koyduklarınızsa sanırım farklı siteden. O yüzden konu tazeyken sorayım (yasak mı bilmiyorum ama) alışverişi nereden yapmam daha iyi olur? Bu koyduğunuz sitelerden birinden mi sipariş etmeliyim ?

Bir başka küçük sorunsa laptoptan tanışıklığımın olduğu Windows 8'le aram hiç iyi değil, e alacağım yeni bilgisayarında işletim sistemi 8 olacak, 7'ye nasıl çevirebilirim ya da çevirmeli miyim?

Ha bu arada tabi cevaplar için teşekkürler =)

Not: Kasanın boyutu sorun olur mu bilemedim yoksa standart mıdır kasa boyları, ben ne olur ne olmaz kendiminkini yazayım. En:18 Boy:38 Derinlik:44

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtArdAmAr -- 14 Ocak 2015; 8:07:31 >

İnventus merkezi İstanbul Anadolu Yakası tarafında olan bir bilgisayarcı. Vatan Bilgisayar'da her yerde var işte. İnventus'un güvenilir olduğu ve biraz daha uygun olduğu söylendi bana hep ama bilemeyeceğim. Windows konusuna gelirsek ssd kullanacaksan Windows 7'ye bakma bile(ssdler için en optimize Windows w8). Ki yakında Windows 10 çıkacak(microsoft win8 arayüzünü değiştirdi sonunda), ona Windows 8.1'den uygun bir fiyata veya ücretsiz geçiş sağlarlar tahminen.

• quote:

Orijinalden alıntı: AtArdAmAr

quote:

Orijinalden alıntı: Quiksilver_TR

Evet farkettim, özellikle genel itibariyle önerilerde i5 4690k var. Ben de tavsiyeleri olabildiğince değerlendirip aralarından en uygun şekilde seçim yapmaya çalışacam.

Bu arada şu anki konulardan birinde mesela önerilerhttps://store.donanimhaber.com/16/44/64/164464065D16A7563E024116A2A750BF.jpg , bu siteden yapılmış sizin koyduklarınızsa sanırım farklı siteden. O yüzden konu tazeyken sorayım (yasak mı bilmiyorum ama) alışverişi nereden yapmam daha iyi olur? Bu koyduğunuz sitelerden birinden mi sipariş etmeliyim ?

Bir başka küçük sorunsa laptoptan tanışıklığımın olduğu Windows 8'le aram hiç iyi değil, e alacağım yeni bilgisayarında işletim sistemi 8 olacak, 7'ye nasıl çevirebilirim ya da çevirmeli miyim?

Ha bu arada tabi cevaplar için teşekkürler =)

hocam bilgisayarın sistemlerini takıp çalıstırdıgınızda freedos olarak alıcaksın w7 flash belleğe yukleyip biostan kurabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnsanların genel itibariyle 8.1'den memnun olduğunu görüyorum fakat benim ASUS laptopta açma kapama sürelerini 10-20 saniyeden 5-6 dakikaya çıkartıyor. Böyle olmayacağını bilsem zaten 8'le derdim yok =D

Ama millette sorun çıkmıyorsa tahminimce laptopta sorun var, hele bi de ssd ile en uyumlusu 8 diyorsanız o zaman sanırım 8'de tutup bi denemek en mantıklısı.
  • Provisioner, önerdiğin kasada güç kaynağı olmamasının bi nedeni mi var yoksa onun güç kaynaklı olanına mı bakmam lazım. Kasalar bakımından 9011052 daha bi güzel göründü ama masamdaki yere(en olarak 22.5 cm) sığar mı bilemedim, iki kasada da 21 cm en göstermesine rağmen 9011052'ın sağındaki çıkıntı gözümü korkuttu.

Sizden ve bir-iki arkadaşımdan aldığım önerilerin sonucunda şöyle bir liste oluşturdum, olmuş mu? Bir de bunlar uyumsuzluk çıkarırlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtArdAmAr -- 15 Ocak 2015; 9:11:45 >

Arkadaslar k serisi islemciler onermis ama oc yapip yapmayacagini belirtmemissin. Oc'la aran yoksa bosuna k serisi islemci ve sogutucu almana gerek yok. Bu durumda anakarti da biraz dusurebilirsin. Ayrica oyun amacli topladigin icin 4790k almana da gerek yok fazladan para vermis olursun. Ssd olarak da samsung 840 evo al.

• Overclock'un tam olarak ne olduğunu bile bilmediğim için yapmayacağım, AMD işlemciler konusunda bir fikriniz var mı? Bilgisayar'ı Autocad'dir motocaddir için değil, oyun için kullanacağım için intelden ucuza amd'lerin daha iyi olacağını duydum. Bir tanıdığım da RAM'in yetersiz kaldığını söyledi, aynı şekilde SSD için de kingston değil samsung almamı önerdi. RAM konusunda da düşüncelerinizi sorayım =).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtArdAmAr -- 15 Ocak 2015; 17:58:33 >
    İşlemci ve anakart senin ihtiyaçlarını görecek seviyedeler.Sistemi alıp sadece oyun oynayacaksan böyle alabilirsin. i5 4690k nın çarpan kilidi açık gelir ve sadece çarpanı arttırarak rahatlıkla oc yapabilirsin. Ama tabi ki daha pahalı ve oc yapabilmen için daha pahalı bir anakarta ve haliyle orta sınıfın üstünde bir işlemci soğutucu alman gerekir. Nerden baksan fazladan 500-600 tl gibi bir para vermen gerekir. senin gibi bir kullanıcı için para kaybı olur. Ama ileride oc la ilgim olabilir yapmak uğraşmak isterim dersen ben engel olmak istemem. Ona göre sistemi de değiştirebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: AtArdAmAr

Provisioner, önerdiğin kasada güç kaynağı olmamasının bi nedeni mi var yoksa onun güç kaynaklı olanına mı bakmam lazım. Kasalar bakımından 9011052 daha bi güzel göründü ama masamdaki yere(en olarak 22.5 cm) sığar mı bilemedim, iki kasada da 21 cm en göstermesine rağmen 9011052'ın sağındaki çıkıntı gözümü korkuttu.

Sizden ve bir-iki arkadaşımdan aldığım önerilerin sonucunda şöyle bir liste oluşturdum, olmuş mu? Bir de bunlar uyumsuzluk çıkarırlar mı?

Olmadığını nerden çıkardın ? Ne kadar dikkatli baktında psu suz olduğunu anlayıp bu cevabı yazdın , birde üstüne bu sistemi alabilirim diye paylaştığın sistemde "aynı" kasayı kullandın ?

• Pardon, fiyatı resimde göremediğim için nedense güç kaynaksız olanı kullandığını düşünmüşüm. Zaten öyle olsa bile kazara koyduğunu varsayıp direkt olarak güç kaynaklı üzerinden yaptım listemi. Gerçi masamdaki bölmeye sığmayacağını düşünüyorum o yan paneller nedeniyle, bölmenin eni 22.5 cm, kasanın kendi eni 21, eğer o bölmeler boyuta 21+ olarak ekleniyorsa sığmayacaktır.

Öneriler için teşekkürler arkadaşlar az çok toparladım sanırım nasıl bir şey alacağımı, yalnız bende SAMSUNG HD103SI ATA ve WDC WD10EZEX-00RKKA0 ATA diye iki tane 1'er TB'lık dahili disk var, benim yeniden dahili almam gerekir mi, bu elimdekiler yeni anakarta(veya başka parçalara) uyumlu mudur?

• İ5 4690K

Gigabyte Z97-X Gaming 5

G-Skill/Corsair 2*4 1600 MHZ Dual DDR3 Ram

Seagate Barracuda 1 TB HDD

MSI GTX970 Gaming 4GB 256 Bit Ekran Kartı

Xigmatek Assasin Black Edition Tauro 80+700W Kasa+PSU

Samsung 840 EVO 120 GB SSD

Cooler Master TPC 812 V2 CPU Cooler

+AOC E2461Fwh 23.6" FullHD LED Monitör (Hepsiburada)

Toplam:4047 TL

Cw çıkma ihtimaline karşı ekran kartını internetten alabilirsiniz.Degişimi daha kolay olması açısından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnqelTR -- 16 Ocak 2015; 9:58:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.