Şimdi Ara

Bim A101 ve Şok ta Zam Çılgınlığı.Konu Guncellendi Yeni Fiyatlarla! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
18.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha bu başlangıç gibi durmak yok yola devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Enflasyon sepetindeki abuk sabuk mallardan örnek saç tokası, tırnak makası ve kaş aldırma ücreti gibi ürünlerin katılım katsayı oranını artırtıp iktidarın istediği kıvama getirecekleri kesin.

Alıntıları Göster
    lakin o dediklerine de zam gelmiştir. yani enflasyon sepetindeki tüm ürünlere zam geldi.
    bundan bir kaç ay önce ürünlerin gramajlarıı düşürterek sözde zam yapmamış gibi gösteriyorlardı. ama artık bu çözüm yolu bile işe yaramamaya başladı. yani gramajı düşür düşür nereye kadar.

• dolar 1 yıl icinde 3 TL den 6.5 TL ye çıkti siz ne bekliyordunuz ki ? bunlar suni dalgalanmalar TL nin değeri bu değil diyen bakanlara mı inanıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

lakin o dediklerine de zam gelmiştir. yani enflasyon sepetindeki tüm ürünlere zam geldi.
    bundan bir kaç ay önce ürünlerin gramajlarıı düşürterek sözde zam yapmamış gibi gösteriyorlardı. ama artık bu çözüm yolu bile işe yaramamaya başladı. yani gramajı düşür düşür nereye kadar.

Alıntıları Göster
    Doğrudur. Benim tahminim bu günler için özellikle kıyıda köşede bıraktıkları yeni ucube tüketim malları ve hizmet kalemlerini sepete dahil etme yoluna gidebilirler. Ne biliyim. İğneden ipliğe herşeye fahiş zam geldiği için kimsenin farkında olmadığı şeyler olmalı. Başka türlü kandırmaları mümkün değil halkı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Ağustos 2018; 11:30:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• %40 civarı zam var herşeye.
    dolar çarpan etkisi yaptı.
    zaten zam gelmesi beklenen ürünlere dolar bahane edilerek zam yapıldı.

şu anki zamlar talep enflasyonu.
    üretimi kamçılar bu tür enflasyon.

seramik sektörü kazanamayacağı paraları kazanıyor .
    plastik sektörüde deli paralar kazanıyor.

hırdavatta aynı şekil .

devlet gümrük vergilerini son 2 yıldır deli şekilde yukarı taşıdı.
    2 tl ye sattığım açık ağaz anahtarı 7 tl ye satıyorum çin den gelmediği için.
    oyuncak çinden gelmediğinden 5 tl vermiyeceğim oyuncağa yerli üretici 20 tl fiyat biçiyor.

bijuteri fiyatları da çin menşeli takı toka girmediğinden yükseldi.
    satıcılar memnun yerli üreticiler 2 aydır deli gibi üretim yapıyor çeşitlilik arttı diyor bijutericiler.

zamlara gelince
    evet %40 zam var.

gıda toptancılarıda bu furyadan yararlanıp zam yapıyorlar.

deflasyon korkusu peydah olmuştu dolar dan önce dolar zam yapacaklara can simidi oldu.

çok peşin konuşupta şu an gerekli gereksiz yorum yapmaya gerek yok.
    1 yıl sonra farklı şeyler olabilir.

aşı etkisi ,stres testi.
    herkes birbirini tartıyor şuan .

şuna dikkat edin

çin afganistan pakistan iran azerbeycan türkiye çizgisine dikkat li bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CE44A8738

Bence abartıyorsunuz...vatandaşın karnı tok,ete doydu.

mesela yani
  • Biz ekmeği dolorlo almoyoroz diyenler nerede acaba :D Normal artması döviz artınca bunlarda artacak.Ham maddesi yok yurt dışında gelişi vs bunlar hep döviz ile olan şeyler.nerede o dolorlo almıyoruzcular. Merak ettim :D Geçen bi tane akboy çıkmış lastiğe zam yaptınız hükümet el atsın oy verdik.işte cahil insan lastiğin ham maddesi petrol petrol nereden geliyor ve ne ile geliyor :D ne cahil adamlar var şu ülkede :D Dahada artsın bence dolorlo alışveriş yapmayanlar oturup ağlasın.Ondan sonra dış güçler diye sallarlar. Dış güçler ise neden bayramda döviz artmadı acaba :D onlarada bayramdı sanırım :D
  • keşke ülkenin eğitim seviyesi biraz fazla olsa, birileri çıkıp hani bunlar %100 yerli üretimdi Dolar artınca niye zam geliyor dese
  • quote:

Orijinalden alıntı: flap-jack

2019 da kendi müstakil evi ve bağı, bahçesi olup kendi sebze meyvesini yetiştirenler büyük şehirlerde asgari ücretle çalışan insanlardan daha avantajlı hale gelecek.

Alıntıları Göster
    Zaten daha avantajlıydı ama tüketim çılgınlığı bunun aksine inanılmasını sağladı. Ben çiftçiyim evet bu zamlar beni de zorlar ama sanırım en az zararlı da ben çıkarım diğer sektörlere göre. Artık memleketin durumunu düşünmeyi bıraktım.İnsanlar biz birşeyler söylerken düşmanlık ediyoruz veya kendimizi düşünüyoruz sandı ama. Durumun öyle olmadığını en acı şekliyle öğrenecek bana vatan haini diyen vatandaşlarımız.

• onların doları varsa bizim eurumuz var,pardon allahımız var

• "Benim dolarla işim yok ki, ben TL ile alıyorum herşeyi" diyen sığırlara armağan edilmiş zamlardır.
    Atatürk boşuna dememiş "Cehalet en büyük düşmandır." diye...
    Hoş eski enerji bakanı Taner Yıldız'da ne demişti, "Eğitim seviyesi arttıkça bizim partinin oy oranı düşüyor."
    Anlayın ne kadar çağ dışı bir zihniyeti desteklediniz bunca zaman.

Ayrıca zamlara sevinen falan yok ancak aynı gemideyiz palavrasını bir geçin bakalım.
    Ekonomik olarak 1 kuruş ülkeye katkı sağlamamış adamlar Türkiye'nin her parselini satarken üzerinede bunun adını şirin gösterebilmek için "özelleştirme" gibi sosyetik isimler koyarlarken biz bas bas bağırıyorduk. O zaman hain ilan ediliyor, Türkiye'nin önünü kapamakla itham ediliyorduk. Düşünün ki evinize girmiş hırsız bir eşyanızı çalarken yakalanıyor ama yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali o hırsız bas bas bağırıp "Hayııııır bu hırsızlık değil, evdeki fazlalıkları ev sahibi adına ödünç alıyordum" diyor.

İşte aynen bu misal, satmanın adı özelleştirme, zammın adı güncelleme, işten çıkarmaların adı optimizasyon gibi deli saçması şirin laflarla bu ülke bugünlere getirildi. Kusura bakmayın zamanında biz o kadar uyarırken, bu adamlar ekonominin e'sini bilmiyor, sırf seçim yatırımı için ne var ne yoksa satıp milletin gözünü asfalt ve betonla büyülemeye çalışıyor dediğimizde nasıl ki sizler bizi aynı gemiye almadıysanız bugünde bizler sizinle aynı gemide değiliz. Bu yüzden kör cahillere sırf "alnı secde görüyor canııııım" diye oy vermiş kesimin sızlanması zerre umrumuzda değil, olmayacakta.

"Dıj güjjjleeer dıj güjler" palavralarınızda kabak tadı verdi, bugün TL sadece dolar karşısında değil, serbest piyasada işlem gören 40 küsür para biriminin hepsi karşısında aşırı değer kaybediyor. Bir kez utanın ve susun. Nokta.

• Sut gecen sene 2 liraydi 2.25 oldu. Gecen ay da 2.5 olmustu. Suan 3.5 lira

• zaman fırsatçıların ve stokçuların zamanı.bakalım bunlara kim dur diyecek !! gerçi bu fırsatçılara bazı fikirleri birileri üfürüyor gibi geliyor bana ama neyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 31 Ağustos 2018; 14:43:33 >
  • Zamlar iyi oluyor daha çok gelsin diyenler zam gelince sadece kızdığınız seçmenler değil herkes etkileniyor. İktidar sayesinde zenginleşiyor dediklerinize dokunmuyor ki zamlar.
    Bir de şu fırsatçılık konusu var. Şimdi iktidar dışardan üzerimize gelen güçlerin farkındalar değil mi? O zaman asıl içerde halka fırsat bu fırsat deyip en temel maddelerde bile zam koyanlara el atmalılar eğer dediklerinde samimilerse ve gerçekten milletin çıkarını korumak istiyorlarsa. Dolar ile bizi yıldıramazlar eyvallah. Ha dış güçlere hemen tokadı atamıyoruz eyvallah da içerdeki bu fırsatçılara ve çikar gruplarına da birşey yapmayacaklarsa veya yapamayız diyorlarsa bence kendilerini destekleyenler bile sorgulamaya başlarlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Bu haberleri gorunce cok mutlu oluyorum.

Umarim daha da artmaya devam eder.
    Dahaaa çokkkk muuttttluuuu olacaksınnnn Jeooooooo..
  • inanır mısınız,şok a girdim şok oldum...

Bim A101 ve Şok ta Zam Çılgınlığı.Konu Guncellendi Yeni Fiyatlarla!
  • Bu Zamlar Başkanlık isteyenlere Kapak olsun..

Nasıl Eğleniyormuyuz....

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Ay hadi ins.

Daha da mutlu olayim

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Ay hadi ins.

Daha da mutlu olayim
    10 11 tl 'yi görür dolar ve akp yine istediği belediyeleri ve fazlasını alma şansı var seçimlerde..

Bir yandan iyi oluyor haberleri okuyorum telefon satışları artmaya devam etmiş şaşıyorum kalıyorum ki telefon bakanlardan biri de benim millet çatır çatır harcıyor 6 milyar tl kart harcaması yapmışız bayram da ki birkaç yüz tl de ben harcama yaptım, yani kısan yok saklayan yok geri çeken yok yok yok hayatın heycanı meycanı yok jeoooo.. Zam gelir 400 tl de asgari ücrete zam gelir kapanır konu bu kadar basit eskiden de böyle idi bu işler önemli olan krizi atlatabilmek bu abd nin yapmış olduğu saçmalıkları atlatabilmek çünkü bu abd bugün böyle yapıyor ama bu etkinin sonra kendisine döneceğinin farkında değil herhalde bumerang etkisi nasıl olacak ben onu bekliyorum 5 10 ay sonra çıkar kokusu.. 200 300 tl zam alırsın merak etme sen artı şuan 4000 tl maaşın var ise yüzde 9,17 aldınız bu da nereden baksan 400 tl en az zam ve şimdiden enflasyon verileri 7 küsür diyor ve aralıka kadar 10 12 arası olacak bu da 4400 tl 'nin 500 tl kadar zam alması demek şimdiden maaşın 4000 tl idi ise 5000 tl oldu bil o yüzden sevin no sorun no panic hayatını yaşa jeoooooo..

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

10 11 tl 'yi görür dolar ve akp yine istediği belediyeleri ve fazlasını alma şansı var seçimlerde..

Bir yandan iyi oluyor haberleri okuyorum telefon satışları artmaya devam etmiş şaşıyorum kalıyorum ki telefon bakanlardan biri de benim millet çatır çatır harcıyor 6 milyar tl kart harcaması yapmışız bayram da ki birkaç yüz tl de ben harcama yaptım, yani kısan yok saklayan yok geri çeken yok yok yok hayatın heycanı meycanı yok jeoooo.. Zam gelir 400 tl de asgari ücrete zam gelir kapanır konu bu kadar basit eskiden de böyle idi bu işler önemli olan krizi atlatabilmek bu abd nin yapmış olduğu saçmalıkları atlatabilmek çünkü bu abd bugün böyle yapıyor ama bu etkinin sonra kendisine döneceğinin farkında değil herhalde bumerang etkisi nasıl olacak ben onu bekliyorum 5 10 ay sonra çıkar kokusu.. 200 300 tl zam alırsın merak etme sen artı şuan 4000 tl maaşın var ise yüzde 9,17 aldınız bu da nereden baksan 400 tl en az zam ve şimdiden enflasyon verileri 7 küsür diyor ve aralıka kadar 10 12 arası olacak bu da 4400 tl 'nin 500 tl kadar zam alması demek şimdiden maaşın 4000 tl idi ise 5000 tl oldu bil o yüzden sevin no sorun no panic hayatını yaşa jeoooooo..

Alıntıları Göster
    Sayende anlamış olduk ki biz burada ilkokul terk tiplerle muhattabız.
    Canım benim, tecavüze uğruyor o önemli değil ama kaç dakikada biterse hesabı yapıyor...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.