Şimdi Ara

Bimeks alışveriş yapacaklar dikkat! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
6
Favori
15.752
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mağazaları genelde bomboş ben de farkettim bir şeylerin ters gittiğini.
  • Ya bende iş başvurusunda bulundum geçen gün görüştüm olursa arayacağız dediler fakat maaşların yatmaması ile ilgili bir sürü yorum görünce midem bulandı. Gerçekten yatırmıyorlar mı maaşları düzenli olarak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakTirpanli

Ya bende iş başvurusunda bulundum geçen gün görüştüm olursa arayacağız dediler fakat maaşların yatmaması ile ilgili bir sürü yorum görünce midem bulandı. Gerçekten yatırmıyorlar mı maaşları düzenli olarak ?

3 aydir ödeme yapmıyorlar yakma kendini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan70

quote:

Orijinalden alıntı: BurakTirpanli

Ya bende iş başvurusunda bulundum geçen gün görüştüm olursa arayacağız dediler fakat maaşların yatmaması ile ilgili bir sürü yorum görünce midem bulandı. Gerçekten yatırmıyorlar mı maaşları düzenli olarak ?

3 aydir ödeme yapmıyorlar yakma kendini

Tchibo'ya falan mı başvursam acaba ? Korktum şimdi.
  • Evrensel.net
    'Reklam değil, ücretimizi ver!'
    https://www.evrensel.net/haber/301043/reklam-degil-ucretimizi-ver

• quote:

Orijinalden alıntı: sinan70

quote:

Orijinalden alıntı: hayatgezi

çalışanlara maaş vermemeleri doğru ise büyük rezillik, skandal.. tüm çalışanların gerekli yerlere şikayet etmesinde fayda var. ellerine hemen ertesi gün birşey geçmez ama uzun vadede firmaya ciddi sıkıntı yaratır diye düşünüyorum.

Maaş alamayan arkadaşım var oradan biliyorum. Alo 170 den sikayet ettiklerinde verilen cevap halen çalıştığınız icin buradan şikayet alamiyorum işten çıkıp hakkınızı alamadığınız da yardımcı oluyorum oldu. Cok saçma devlet çalışanın haklinin yaninda degil

insanların ödemeleri var ama firmanın yanlışlarindan dolayi magdur oluyorlar

Konuyu farklı yere çekmek istemiyorum ama bu hükümetin ben hiçbir zaman işçinin yanında olduğunu görmedim. Hükümet işverenlerle işbirliği içinde, zaten mecliste bulunan milletvekilleri de Türkiye'de özel sektörün kalbini oluşturuyor.

• Devir ver parayı al malı devri olmuş
  • Şu an batmıştır fakat iflasını isteyemiyor ohalden dolayı. Bu kur oranı gelen vergiler ekonomik kriz kesin vurmuştur bunları. Teknosa da sürekli mağaza kapatıyor. El de şimdilik güvenilir alman mediamarkt kalıyor. Ben luzum olmadıkça şu an için elektronik ihtiyaçlarıma ara verdim almıyorum mecbur kalırsam mediamarkttan yapıyorum. Siz de alışveriş yaparken bunu bilerek yapın sonra mağdur olunca ağlamayın.
    Edit :mediamarkt çalışanı değilim bildiğinz başka teknoloji marketi varsa söyleyin bilelim. Biliyorsunuz gold, electroworld, darty gideli çok oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironcarbonom -- 25 Aralık 2016; 23:33:22 >
  • Webtekno
    BİMEKS İşçilerinden Büyük İsyan: Cebimizde 3 Aydır İşe Gidecek Paramız Bile Yok!
    http://www.webtekno.com/bimeks-iscilerinden-buyuk-isyan-cebimizde-3-aydir-ise-gidecek-paramiz-bile-yok-h23342.html

• Aslında çoktan batık bimeks.Uzun zamandır koca koca mağazaları bomboş ve hiç iş yapmıyor.Basit bir matematik hesabı ile o mağazaların ve çalışanarın bile kirasını,parasını çıkaramayacağı kesindi.Bu kadar süre nasıl dayandılar diye sormadan edemiyor insan.
    Muhtemelen malum şahsiyetlere yakın kişiler patronları.O sebepten bu kadar dayanabildiler ama sonları geldi.
    Teknosa'da da aynı durum mevcut.Kalabalıktan girilmezdi mağazalara şimdi ise yarısını oyuncakçıya çevirerek kurtarmaya çalışıyorlar ama bitti.Millet bilinçlendi artık araştırıor,internetten alıyor.

Müstehak bunlara diyeceğim çalışan arkadaşlar için üzülüyorum.Hep böyledir arkadaşlar emek sömürülür ülkemizde.Tek tük indirimli ürünler dışında bu kadar kazıklayarak nereye kadar?Tüketim çılgınlığının da sınırı var daha ne mağazalar kapanacak..ne şirketler batacak malesef.
  • Ben piyasa şartlarının tek başına etkilediğini düşünmüyorum.

Genel olarak Bimeks hep pahalıydı çok ender sınırlı sayıda üründe indirim yapardı o da kaçmaz fiyat olmaz bir tık aşağıda olurdu piyasanın. Ne zaman Bimeks mağazasına aradığım bir ürün için girsem direk çıkarım.
    Makul fiyatlara çekemediler. Şöyle ki sadece Bimeks'te stok bulsam bile almıyordum pahalı oluşundan dolayı.

Media Markt gibi agresif politika izlemeyenlerin sonu iyi değil. Adamlar hem piyasayı takip ediyor hem de ters köşe yaptırabiliyor rakiplerine. Online alışverişe temkinli duranlar Media Markt mağazasında alıyorlar soluğu.
  • bunları batıran bayilik sistemine geçmeleri oldu. vatanda aynı şekilde batacak. ürün eskiden aracı olmadan satılıyordu ve fiyatlar makul düzeydeydi. sonra bimeks işin çakallık boyutuna geçti, yani iş ahkalına aykırı duruma ; internete özel fiyat.

böyle olunca mağazada sabit mesela ; 100 liraya satılan bir kulaklık internete özel 50 liradan satıldı. bunları takip edenler belirli bir süre sonra mağazalara uğramamaya başladı çünkü o fiyat mağazada her zaman sabit fakat nette daha ucuzdu. şimdi bile girin sitelerine bakın hemen her ürün nete özel fiyatta (üzeri çizgili olan fiyat mağaza fiyatı, indirimli ürün nete özel fiyat)

geçen hafta bilgisayarda pes oynamak için gamepad almaya gittim. gitmeden önce netten fiyatlara baktım, kablosuz logitech kol 90 lira yazıyordu, mağazaya girdim ürünü aldım kasada okuttum 180 lira çıktı, hemşehrim bak netteki fiyatı dedim bizim yapacak birşeyimiz yok dedi. zaten mağazalarda adam yok, ortalık salaş pislik içinde. güvenip siteden almadım, mağaza teslim seçenekleri falanda yok teknosa gibi, bıraktım öyle, gittim sonra bilgisayarcıdan snopy kol aldım.

bimeks bayilik ücreti, mağaza açılış giderleri falan güzel silkeledi, üzerine dünya kadar mal sattı bayilere, birde teminat aldıysa bayilere kol gibi bir kazık bıraktı (buradaki kol milyon çarpı x TL bazında muhtemelen) yakında iflas verirse bayilerin yapabilecek hiçbir şeyleri kalmayacak. olan yine gariban çalışana oluyor. neymiş bu işlerde bayilik falan olmazmış. bunların bir mağaza açılış sermayesi bile yüzbinlerce liradır (raf, tezgah, aydınlatma, reklam ve tabela, personel kıyafeti, standart envanterler vs...)

aklı olan an itibariyle bimeks ve türevlerinden özellikle ve özellikle net üzerinden alışveriş yapmaz. zaten muhtemelen yakında ikinci bir teknosa konusunun benzerini bimekslerde göreceğiz. bu mesajımda burada dursun.

• Mağazalarını gezerken öyle bir hisse kapılıyorsunuz evet, müşteri azlığı, personel eksikliği, ürün bulunmaması gibi şeyler gözünüze çarpıyor. 228TL'lik ürün iade ettim para yerine hediye çeki verdiler, o an soğumuştum zaten bikemsten. Hediye çekim yanmasın diye alacak şey kovaladım sürekli, en sonunda ihtiyacım olmadığı halde gidip soundbar aldım.
  • Herkes mağazalar boş diyorda internet üzerinden alışverişin yaygınlaşmasının sonuçları bunlar. Gerek daha uygun fiyatların olması, gerek kampanyaların daha fazla olması insanları mağazalardan uzaklaştırıp, internet alışverişine yönlendiriyor. Mağazalarda gezinen kitleler garantici olmayı seven, dolandırılma endişesi taşıyan, 45+ yaş profili ve bir de "mağaza da göreyim ona göre sipariş veririm" diyenlerden oluşuyor. Yakında gerek kur, gerekse kar marjı sebebiyle tekno market bulamamakla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum. Büyükşehirlerde tabiki böyle bir sorun olmaz ama bizim gibi küçük şehirde yaşayan insanları böyle bir durum bekliyor.
  • Uqurcan kullanıcısına yanıt
    yalnız internet mağazaları da bir bir kapanıyor yada küçülüyor
    ben bunların nedeni olarak direk döviz artışlarını ve geleceğe olan güvensizlik olarak görüyorum
    misal teknosa (sabancılar) yılların ticaretçisi ve geleceği iyi hesapladıkları için çok önceden mağaza azaltmaya başladılar (tabi 2001 krizi bunlara çok büyük tecrübe sağlamıştı)
    yatırımcı her şeyden önce güven ister ,ekonominin yarın ne olacağını bilemeyen birisi çıkıp yatırıma girer mi ?
    adam milyon dolarlarını teknolojiye yatıracağına elinde tutar ve böylece zarar etmemiş olur
  • Arkaşlar bu anlattıklarım size çok uzak yada sallama gibi gelebilir fakat bunlar başımdan geçen hadiselerdir ve kim olduğumu bilmemeleri adına buradan paylaşıyorum çünkü iş aileme kadar gitti maalesef..

yaklaşık 1 yıldır bimekste çalışıyordum, ilk başladığımda kutu kutu iphone satardım malvarlığı baya iyiydi fakat mayıs ayından itibaren zayıfladı ve elimizdeki ürünler bitti, bizde eskisi kadar prim yapamaz olduk fakat 'olsun maaşlarımız yatıyor' diyerek kendimizi avutuyorduk hatta prim sistemi bile değişmişti artık sattığın üründen değil ürünün yanında sattıklarından prim alıyordun..

Gün geldii maaşların 4 ay yatmadığı zamanlar oldu. Mağazadan birkaç arkadaş sesimizi çıkartmaya çalıştık twitter'dan fakat 'yazdıklarınızı sileceksiniz bizim ekmeğimizle oynuyorsunuz' yanıtını aldık.. silmeyen arkadaşı çıkarttılar ben sildiğim için 'içerde' kaldım fakat savaşı bırakmadım.. hep bimeksin aleyhine şeyler yazdık ve birgün geldi bizi depoya çekip tehdit ettiler, eğer silmessek ailemzie kadar gideceklerini ve bir daha hiçbir iş bulamayacaksınız diyerek... başka işe girmenizi engelleriz dediler, ailenize de söyleyeceğiz sizin ne 'mal' olduğunuzu öğrensin dediler ..aynen böyle.. yani kendi patronlarının suçlarını örtbas edip bizi tehditlerle susturmaya çalıştılar ve başardılar. araya aile girice ailelerimize şirkete hakaretten ağır hapis cezasıyla yargılanacağımızı anlattılar ve aileleimiz bizlerle konuştu yalvardı hatta ailemize de rezil rüsva iki paralık olduk daha sonra tweetleri sildirdiler ve ZORLA istifa dilekçelerimizi verdik..

Not: bunda elbette bizim de kabahatimiz var notere ihbar verip işten ayrılabilirdik fakat nerde fren yapacağımızı bilmediğimiz zaman fatura daha ağır ödeniyor. bu gönderiyi istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz.. biz şuan suskunları oynadığımız için sadece buralardan sesimizi duyurabiliyoruz ve bu anlattıklarımda %1 bile yalan payı yok hepsi gerçek arkadaşlar..

Her neyse:
    GÜN GELİR DEVRAN DÖNER..

• Yakın arkdaşım çok uzun zamandır bimektse iyi bir konumdaydı.4 aydır maaşları verilmiyormuş.Sanırım son a adım adım..
    Umarım çalışan ardeşlerimiz hakkını bir an önce alırlar :(
  • @monti24 inşallah alsın bizde alalım ama firmanın yaptığı adaletsizlik ve insanları küçük düşürmeden ötesi değil.
  • Bimeks bitmiş okeye dönüyor.
    Mağazalarının boş olması zaten herşeyi açıklıyordu.Uzun zamandır Bimeksten alışverişi kestim zaten.
  • Darty i aldılar Electroword ü aldılar.Şimdi düştükleri hale bak,Böyle yapaparak elektro avm lerin kralı olacağız sandılar.Ee hızlı giden atın boku seyerk olur derler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.