Şimdi Ara

(bimer cvp verdi) KM BİLGİSİ SORGULAMA KALKTI. SADECE TÜV BELGESİ KALDI. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
24.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sistem açıkca hırsızlığa davetiye..En az 5-6 yıl 2.el bir araçla işim yok ama bilinçli olalım arkadaşlar şikayetimizi iletelim..Bimere yazdım acilen düzeltilmesiyle ilgili bakalım ne olacak?
  • İlk önce e devlette plaka sorgusunu kaldırdılar. Oradan aracın ne zaman satış yediğine hak mahrumiyeti vb. Bilgilerine ulaşıyorduk.

Şimdi de km bilgisi kaldırıldı.

Ben bunun bilerek ve isteyerek, tamamen art niyetle yapıldığını düşünüyorum. Amaç belli bir kesime rant kapısı açmak. Herşeyde olduğu gibi...

Maalesef olan gene vatandaşa oluyor. Artık km ye bakmanın anlamı yok.

Vitara bakıyorum. Malum sitede 1993 modelden 2001 modele hemen hemen bütün araçlar 280 bin km nin altında. Belli çoğunun km ler oynanmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    Sakin ol kardeşim. Hepimiz müslümanız...

Bu gibi arkadaşları da anlamak lazım. Zira son 10 yıldır karşılaştığım, gördüğüm , duyduğum dolandırıcıların büyük çoğunluğu din maskesi altında faaliyet gösteriyorlar.. Biz millet olarak alnı secdeye varanlara sorgusuz sualsiz güvendiğimiz için dolandırıcılar bu açık kapıdan faydalanıyorlar.. Ben şahsen dindarlığını gözüme gözüme sokan birisiyle ticari bir ilişkiden kaçınırım.

Ayrıca günümüzde türeyen dincilerin ( dindar değil bak dinci) dini ibadetten ibaret sayarak alnının secde görmesi dışında ahlaktan ve kul hakkından uzak bencil bir yaşam sürmeleri, bu insanların kendi ahiretlerini yaktıkları gibi bizim de dünyamızı yakmaya çalışmaları; maalesef ki haksız bir şekilde İslam'a ve dindarlara nefret olarak dönüyor. Ve maalesef ki bu insanlardan ülkemizde bolca mevcut..

Eğer bu insanları hayatımızdan çıkarabilirsek; dindarlara ve İslam'a saygı ve güven her platformda artacak, toplumumuzdaki ayrışma ve nefret sona erecek...

Saygılar....

• Şimdi anlamadığım şey şu zaten sorgulama yaparken muayene kayıtlarında ki km üzerinden sorgulanıyordu. Mesela koyun bir sistem tüvtürk üzerinden oraya plakayı girip sorgulayalım. Ama yok muayene bilmem ne numarası lazım yok onu lazımla bu işler yürümez. Zaten çok sürmez Türkiye pazarının batması

• Devletimiz yine halk için çalışanlara yardım etmiş.

• Daha öncede yazdım. Araç alacaksanız ruhsatı ile Tüvtürke başvurun geçmiş kayıtlarını çıkarsınlar veya trafik tescile dilekçe ile başvurun geçmiş muayene kayıtlarını gösterir liste onlarda da bulunmak zorundadır

• quote:

Orijinalden alıntı: maverick8141

Daha öncede yazdım. Araç alacaksanız ruhsatı ile Tüvtürke başvurun geçmiş kayıtlarını çıkarsınlar veya trafik tescile dilekçe ile başvurun geçmiş muayene kayıtlarını gösterir liste onlarda da bulunmak zorundadır

Araç almak veya satmak için yaklaşık tam 1 gün gidecek sanırım. Önceki durumda bile buluşup expertize götürmek, noteri beklemek vs saatler sürebiliyor. Bir de bu adımlara TÜV eklenecek mevcut durumda...
    Hırsız, dolandırıcı her türlü it kopuk dinliden de dinsizden de çıkıyor, ikisini de genellememek lazım bu konuda, dinle işi gücü olmayıp gayet düzgün insanlar da var. Burada tartışılan şey hem insanların dolandırıp, kandırıp, hem de Müslümanım alnım secdeye değiyor elhamdülillah diyenler. Ki arkadaş bence de bu konuda çok haklı, son 10-15 senedir ülkede dinci muhafazakar geçinenler en büyük dolapları çevirenler değil mi? Bu ülkenin ta en tepesinden en küçük dükkanına kadar böyle olmadı mı? Adamlar insanları, hadi insanları geçtim, en başımızda güya bizi yönetenleri din ile kandırıp darbe yapmaya çalıştı 6-7 ay önce. Yine aynı yöneticiler, iki kelimesinden biri Allah kitap din Muhammed iken bugün bile oy toplamıyor mu?

Bunlar Yeni Türkiye'nin gerçekleri işte.

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Trafik tescil eğer yoğun değilse ve işten anlayan memur varsa yarım saat. Tüvtürk ün zaten vicdanına kalmış vermiyorum deme hakkı var. Sıkıntı 1 günden de büyük ne yazıkki. Gerçek km yi hiç öğrenememe şansınız var

• Anlaşılan o ki üreticiler bu işe kesin bir çözüm bulmadıkça, aldığımız araçların KM leri hep muallakta kalacak...
  • Yarın bir gün km sorgulamada paralı olacaktır, bu ülkede ki boya ve km takıntısı olduğu sürece daha çok ekmek yenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Yarın bir gün km sorgulamada paralı olacaktır, bu ülkede ki boya ve km takıntısı olduğu sürece daha çok ekmek yenir.

zaten paralıydı ve artık istemeden de olsa kabul etmiştik... Şimdi o da yok.
  • Eksik olan ama kismen bizi bilgilendiren bir sistemi kaldirmislar. Km düşüren çakallara gün doğdu. Zaten vatandaş aleyhine birşey yapılmaz.

Araç olmadan mutlaka tuv turk muayene kayitlarina bakin

Siz de aynı şekilde haklısınız hocam. Ben dediğim dinle pek alakası olmayan insanlar grubuna giriyorum, o yüzden ülke içinde bu tarz durumlardan çok rahatsız olmasam da, yabancılarla konuşurken hep bir "aha Türk bu, şimdi kesin bi de Müslümandır, terörist bunlar" gibi ön yargıları direkt olarak söylenmese bile çok net şekilde hissediyorum. Bunu çok medeni olarak nitelendirilen Avrupalılar yapıyor üstelik. Bunların da söylediğiniz insanlardan farkı yok inanın. Yine aynı şekilde Avrupa'da da Türkiye'de olduğu gibi açık fikirli beyni ile düşünebilen insanlar var, ve oranları bizdekinden daha fazla tabiki. Kız arkadaşım Hollandalı mesela, kendisi Türkiye'ye ve Türklere bayılır her fırsatta gidelim falan der, yakında Türkçe öğrenmeye de başlayacak

İşin özü herkes kendine böyle şeylerden pay biçmeli. Hiç birimiz mükemmel değiliz. İyi günler dilerim hocam.

• Tecrübeyle sabittir her yerden sorgulayın arabayı öyle alın. Bir kaç karaktersiz yüzünden arabayı satayım da alan ne yaparsa yapsın, ben 2 lira fazla kazanayım alan zarar ederse etsin mantığı yüzünden iyi niyetli insanlara da güvenemiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Yarın bir gün km sorgulamada paralı olacaktır, bu ülkede ki boya ve km takıntısı olduğu sürece daha çok ekmek yenir.

zaten paralıydı ve artık istemeden de olsa kabul etmiştik... Şimdi o da yok.

demek istediğim nasıl değişen parça için ikinci mesaj atıyorsun km içinde extra mesaj atacaksın
  • Daha önceleri e-devlet üzerinden plaka ile ruhsat tescil tarihi ve araç üzerindeki rehin, haciz bilgilerine ulaşıyorduk. Devletimiz bizi düşünerek bu sorgulamayı kaldırdı. Şimdide ücret ödeyerek öğrenilen km bilgisi artık verilmiyor. Sosyal Devlet burada kimleri koruyor sizce!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun Change org ve ekşisözlükte gündeme gelmesi lazım.
    Ekşiye medyada çalışanlar takılıyor. Daha çabuk haber olabilir.
  • Tanıdık dışında kimseden araba alınamayacak mı?

Bu ne ya!
  • Hepimiz araç satıyor veya alıyoruz.

Satanı da zan altında bırakan bir uygulama. Tanıdıktan dahi alsak km oynama riski var. Doğrulama yapmanın yolu olmadığı için çok baş ağrıtır bu uygulama...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.