Şimdi Ara

(bimer cvp verdi) KM BİLGİSİ SORGULAMA KALKTI. SADECE TÜV BELGESİ KALDI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
24.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz üzere artık 5664 den KM bilgisi sorgulayamıyoruz. Hangi akla hizmet kaldırıldığını bilmiyorum ama şu anda zibil gibi KM düşürme yapılıyor. İkinci el araç alacak olanlar Bilmeden-kontrol edemeden araç alıyor.

Şu anda KM kaydını gösterir tek belge "TÜV-Türk ten alınan muayene sonuç belgesi"

muayene numarası varsa online olarak da sorgulanıyor ancak bu numara da bu belgenin üstünde yer alıyor.

Özetle Risk almak istemiyorsnız Muayene belgesi olmayan araçlara yanaşmayınız.

Almanız veya satmanız gerekiyorsa :

ALIRKEN VE SATARKEN NOTER SATIŞ KAĞIDI ÜZERİNE MEVCUT KM NİN NOT DÜŞÜLMESİNİ RİCA EDİN.

Aldığınız aracın KM sini bir şekilde o tarihte kayıt altına almak ve Sizin sattığınız aracın km düşürülme riskini de azaltacak bir uygulama olur.

Saygılar.

Ekleme :
    Forumdasimizin bimer e sorusu ve Hazine müsteşarlığından gelen cevap...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 23 Mart 2017; 19:16:35 >

• Sakin ol kardeşim. Hepimiz müslümanız...

Bu gibi arkadaşları da anlamak lazım. Zira son 10 yıldır karşılaştığım, gördüğüm , duyduğum dolandırıcıların büyük çoğunluğu din maskesi altında faaliyet gösteriyorlar.. Biz millet olarak alnı secdeye varanlara sorgusuz sualsiz güvendiğimiz için dolandırıcılar bu açık kapıdan faydalanıyorlar.. Ben şahsen dindarlığını gözüme gözüme sokan birisiyle ticari bir ilişkiden kaçınırım.

Ayrıca günümüzde türeyen dincilerin ( dindar değil bak dinci) dini ibadetten ibaret sayarak alnının secde görmesi dışında ahlaktan ve kul hakkından uzak bencil bir yaşam sürmeleri, bu insanların kendi ahiretlerini yaktıkları gibi bizim de dünyamızı yakmaya çalışmaları; maalesef ki haksız bir şekilde İslam'a ve dindarlara nefret olarak dönüyor. Ve maalesef ki bu insanlardan ülkemizde bolca mevcut..

Eğer bu insanları hayatımızdan çıkarabilirsek; dindarlara ve İslam'a saygı ve güven her platformda artacak, toplumumuzdaki ayrışma ve nefret sona erecek...

Saygılar....
    Geçtiğimiz aylarda mayıs ayında 182 binde muayeneye girmiş bir aracı 194 binde sattım. Alan şahıs galericiydi.
    1 hafta sonra araç 183 bin km'de ilandaydı. 10 binde olsa alışkanlık olarak düşürülmüş ama neyseki muayane kmsi 182 binin altına inememişti.
    Aynı durumda aynı galerici şimdi o aracı 120 binlere çeker miydi çekmez miydi? Lokal boyası dahi olmayan bir araçtan bahsediyoruz...
  • buna hiç dikkat etmemiştim.
    geçen hafta muayne yaptırdım girişte ufak bi kağıt verdiler km yi buna yazın dedilerdi hiçte umursamamıştım.
  • Sorgulama km da geldiği zaman da dümenler muaine de yapılıyordu. İki yılda adam 80 100 bin km yapıp muaine öncesi 30 bine düşürse sorgulama da 30 bin geliyordu. Bu işin caydırıcı cezası olması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkedeki ahlaki ve hukuki yapıyı düşündüğümde gerçekten çok fazla insanın resmi olarak dolandırılacağına emin oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 21 Mart 2017; 15:48:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myz1453

Sorgulama km da geldiği zaman da dümenler muaine de yapılıyordu. İki yılda adam 80 100 bin km yapıp muaine öncesi 30 bine düşürse sorgulama da 30 bin geliyordu. Bu işin caydırıcı cezası olması lazım

Aynen.

ve ilaveten Bir suçu zorlaştırmak da önemli,

mesela kendi arabanın camı açıkken içinden eşyan çalınsa ve hızsızı yakalasan farklı cezası var, camın kırılsa farklı.

mevcut durumda, sorgulama yapılamayan durumlarda çok daha kolay dolandırıcılık yapılabiliyor. Ben yılda 150.000 km yapan filo aracı biliyorum...
  • Son haftada 2-3 defa plaka sorgulama yaptım. 5664 gelen yanıtta muayene km bilgisi gelmedi. Dikkatimi çekti. Ya işin kaymağını aldılar, onun için fazladan sorgulama talep edip ranta çevirecekler, ya da başka bir dümen var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkTime

Son haftada 2-3 defa plaka sorgulama yaptım. 5664 gelen yanıtta muayene km bilgisi gelmedi. Dikkatimi çekti. Ya işin kaymağını aldılar, onun için fazladan sorgulama talep edip ranta çevirecekler, ya da başka bir dümen var.

mutlaka bu verileri bir şeyde kullanacaklar, ücretli olmasına bile karşı olduğum bu sorgulamayı neden kaldırdıklarını bilmiyorum ama bu süreçte dikkatli olmakta fayda var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Böyle saçmalık olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: arfcmr

buna hiç dikkat etmemiştim.
    geçen hafta muayne yaptırdım girişte ufak bi kağıt verdiler km yi buna yazın dedilerdi hiçte umursamamıştım.

O kağıt sadece kayıt yaptırırken yanlış yazmasınlar diye. Km bilgisi Tuvtürk muayene raporunun üzerinde yazıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el ticari araç almayı düşünüyorduk, almayalım en iyisi
  • Bu kadar kansız galerici ve alsatçı varken şu an önlerine gelene Çakar bunlar. Benden söylemesi. Sonradan ortaya çıkınca da "dava et" der çıkarlar işin içinden.

Bilgilendirme için sağol.

• Geçtiğimiz aylarda mayıs ayında 182 binde muayeneye girmiş bir aracı 194 binde sattım. Alan şahıs galericiydi.
    1 hafta sonra araç 183 bin km'de ilandaydı. 10 binde olsa alışkanlık olarak düşürülmüş ama neyseki muayane kmsi 182 binin altına inememişti.
    Aynı durumda aynı galerici şimdi o aracı 120 binlere çeker miydi çekmez miydi? Lokal boyası dahi olmayan bir araçtan bahsediyoruz...
  • İnsanlarda haram yeme korkusu yok ki. Olsa zaten kilometreyi kontrole gerek kalmaz.

Lakin toplumun büyük bir kesimi, akşam o parayı kendisi yerken veya eşine çocuğuna yedirirken hiç vicdan azabı duymuyor. He Allah büyük, ben bugüne kadar böyle çakallık yapıp, kısa sürede çok para kazanıp o paranın hayrını gören galerici görmedim. Ya dolandırılıyor, ya sağlık problemi çıkıyor, ya ailevi sıkıntıları oluyor. Bir şekilde nasip olmuyor o para o adama. O yüzden kafam rahat. Allah büyük.

Tabi bu, işin hukuki boyutunu bırakacağımız anlamına gelmiyor.
  • Bu durum hırsızlığa daha da kapı açacak ama yapacak malesef bişey yok

Ha böyleleri de hiç bir zaman iflah olmaz ayrı bir konu

• Desene kendi yandaşları rahatsız olmuş

Muz Cumhuriyeti diyorum başka bir şey demiyorum
  • Şu sıra otomatik 20–30 binlik araba bakıyorum. Şu km işini kaldırmaları çok kötü oldu

• Supremumum geçen sene bana da şöyle dönüş yapmışlardı. Şimdi vaziyet durum nedir bilmiyorum. Muayene istasyonuna alacağımız aracın ruhsatla beraber gitsek oradan öğrenilmiyor mu ?

• Burdan bir uyarıda bulunim. Araçlarınizi galeriye satarken devrini mutlaka verin, devirsiz konsinye olarak vermeyin. Km düşürür sanki siz düşürmüş gibi olursunuz. Satış kagidina da sattiginiz.km yi yazdirip kaşe imza alın

• Bu toplumun temiz bir ahlaka ve eğitime ihtiyacı var.Fakat iğrenç bir nesil geliyor malesef.Bal tutan parmağını yalar, ne koparırsan kar, bana dokunmayan yılan bin yaşasın tarzı düşünceler minimuma indirilmeli.

Yoksa selamın aleyküm abi herkese hayırlı satışlar laflarıyla çok yağlanırsınız daha
  • Bimer e yazacağım.bakalım ne diyecekler.Galericiler bayram ediyordur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.