Şimdi Ara

BİNA DIŞ CEPHE MANTOLAMA HAKKINDA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Oturduğum apartmana komple mantolama yaptırmak istiyoruz. Bina 5 katlı her katta 4 daire var ve yaklaşık 15 yaşında. Binayı yapan müteahhid zamanında aynı zamanda benim dairemin de olduğu tarafın dış duvarına sıvama yapmamış, yani bu kısım bildiğiniz tuğla, üzerinde herhangi bir sıva yok. Tabi bu durum da, bu tuğlalı kısımda oturan daire sakinlerini çok zor durumda bırakıyor, malum kış aylarında duvarlar nemlenme yapıyor. Asıl konuya gelirsek, binanın tuğla kaplı olan bu kısmının hemen bitişiğinde tek katlı müstakil bir ev var. Bu ev sahibi ile defalarca konuşulmasına rağmen adam inatla buraya mantolama için iskele kurdurmaya izin vermediğini söylüyor. Apartman yöneticisi de bu ev sahibi ile konuşmasına rağmen iş değişmedi. Bu arada binanın kiremit çatısı var. Bir kaç inşaat firması ile görüştüğümde o şekilde çatı olmasaydı yani düz tavan olsaydı yukarıdan aşağı doğru sarkıtma ile mantolama işi yapılabilirdi ancak bu durumda yapılabilecek bir şey olmadığını söylediler. Bu durumda nasıl bir yol izlenmeli, yani bunun yasal bir yaptırımı olabilir mi? Sonuçta bildiğim kadarı ile belediyeler de bu mantolama işine destek veriyorlar. Bu müstakil ev sahibini nasıl ikna etmek gerekir? Bu konuda bana verebileceğiniz bilgiler varsa çok memnun olurum. Zira yöneticimizin ve diğer tarafta oturan daire sahiplerinin artık pek de umurlarında değil gibi geliyor bana...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bina Dış Cephe Mantolama Hakkında

Bina dış cephe mantolama, binaların dış duvarlarının yalıtılması ve estetik görünümünün iyileştirilmesi için uygulanan bir sistemdir. Isı kayıplarını azaltarak enerji tasarrufu sağlarken, dış cepheyi dış etkenlerden korur.

Mantolama işlemi, binanın dış duvarlarına uygulanan yalıtım malzemesinin üzerine koruyucu bir kaplama ile tamamlanır. Yalıtım malzemesi olarak genellikle taş yünü, EPS (genleştirilmiş polistiren) veya XPS (ekstrüde polistiren) kullanılır. Kaplama ise genellikle sıva, boya veya kompozit panellerden oluşur.

Bina dış cephe mantolama sistemleri, ısı yalıtımı, ses yalıtımı, yangın güvenliği ve estetik görünüm gibi birçok avantaj sağlar. Ancak komşunuzun mantolama yaptırmanıza izin vermemesi durumunda bazı sorunlar yaşayabilirsiniz.

Komşunuz Mantolama Yapmanıza İzin Vermiyorsa Ne Yapmalısınız?

• Komşunuzla iletişime geçin ve mantolama yaptırma nedenlerinizi açıklayın.
    • Mantolamanın binanıza ve çevreye sağlayacağı faydaları anlatın.
    • Komşunuzun endişelerini dinleyin ve bunları gidermeye çalışın.
    • Gerekirse, mantolama ile ilgili düzenlemeleri ve kanunları kontrol edin.
    • Son çare olarak, hukuki yollara başvurabilirsiniz.

Bina dış cephe mantolama, binaların enerji verimliliğini artırmak ve estetik görünümünü iyileştirmek için önemli bir uygulamadır. Ancak komşunuzun izin vermemesi durumunda, sorun yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda, yukarıda belirtilen adımları izleyerek çözüm bulabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ne insanlar var ya
    adamın neden izin vermediğini anlamadım. adama bu işi yasal yollarla çözeceğinizi söyleyin inatlaşmaya devam ederse mahkemeye başvurun.
    oradaki müstakil evdeki adam muhtemelen oraya bir kat dikip sizin binaya yaslayacaktır. belki o yüzden düşündüğü birşeyler vardır. bunu da dile getirin. ona da sizin izin vermeyeceğinizi söylersiniz.
  • mantolama sistemi birkaç yıldır artık ülkemizde yasal olarak mecburidir..gerekli mecralara başvuruda bulunduğunuz takdirde yandaki müstakil adamla muhatap olmanıza gerek kalmadan işe başlanılır..

inşaat firmalarının da dediği gibi asma iskele o çatıya olmaz.mecbur kurma iskele düzeneği olmak zorunda.siz belediyeye gidip derdinizi anlatın onlar yardımcı olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

ne insanlar var ya
    adamın neden izin vermediğini anlamadım. adama bu işi yasal yollarla çözeceğinizi söyleyin inatlaşmaya devam ederse mahkemeye başvurun.
    oradaki müstakil evdeki adam muhtemelen oraya bir kat dikip sizin binaya yaslayacaktır. belki o yüzden düşündüğü birşeyler vardır. bunu da dile getirin. ona da sizin izin vermeyeceğinizi söylersiniz.

Merhaba, teşekkür ederim. Evet ben de anlamıyorum adamın neden izin vermediğini. Zaten kendilerini soyutlamışlar mahalleden. Evi görseniz çevresi kapalı, bahçeyi falan göremiyorsunuz, komşulardan duyduğum kadarı ile çok ters ve inat bir adam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtracer

mantolama sistemi birkaç yıldır artık ülkemizde yasal olarak mecburidir..gerekli mecralara başvuruda bulunduğunuz takdirde yandaki müstakil adamla muhatap olmanıza gerek kalmadan işe başlanılır..

inşaat firmalarının da dediği gibi asma iskele o çatıya olmaz.mecbur kurma iskele düzeneği olmak zorunda.siz belediyeye gidip derdinizi anlatın onlar yardımcı olacaktır

Merhaba, çok teşekkür ederim, en kısa sürede belediyeye gidip derdimi anlatacağım, bizim bina sakinlerinin vurdumduymazlığından bir şey yapacakları yok, hoş mantolama yapılsa bile parayı ödeyeceklerinden bile kuşkuluyum... ama neyse dediğiniz gibi belediyeye gitmekte fayda var...iyi geceler...
  • Adam niye izin vermiyo ben bunu anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertan1983

quote:

mantolama sistemi birkaç yıldır artık ülkemizde yasal olarak mecburidir..gerekli mecralara başvuruda bulunduğunuz takdirde yandaki müstakil adamla muhatap olmanıza gerek kalmadan işe başlanılır..

Merhaba, çok teşekkür ederim, en kısa sürede belediyeye gidip derdimi anlatacağım, bizim bina sakinlerinin vurdumduymazlığından bir şey yapacakları yok, hoş mantolama yapılsa bile parayı ödeyeceklerinden bile kuşkuluyum... ama neyse dediğiniz gibi belediyeye gitmekte fayda var...iyi geceler...

hocam bizim apartmandakilerde sizinkilerden pek farklı değil.
    para ödemeye gelince işler daha da çok karışıyor. en son kavga çıktı. apartmanı pislik götürüyor. en kısa zamanda evi satmayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Journalist-

Adam niye izin vermiyo ben bunu anlamadım

bahçesine iskele kurulacak, işte ıvır zıvır, kirlenecekmiş falan filan, adam sorunlu kısacası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

quote:

Orijinalden alıntı: ertan1983

quote:

hocam bizim apartmandakilerde sizinkilerden pek farklı değil.
    para ödemeye gelince işler daha da çok karışıyor. en son kavga çıktı. apartmanı pislik götürüyor. en kısa zamanda evi satmayı düşünüyorum.

sizi gayet iyi anlıyorum. çok kötü bir durum. benim de aklımda satmak gibi bir düşünce var ama maddi durumdan ötürü hemen olmuyor ne yazıkki...yakında o tuğlaların da çürümeden dolayı yıkılacağından korkar oldum...

• Adam çatısı akacak diye korkuyor..

Konu komşuda benzer durumla çok karşılaştım, iskelenin bacakları çatıyı mahvediyor, sonra işçiler çekip gidiyor, kimse çatıyı yaptırmıyor.. Ayrıca çatıya damlayan sıvalar olukları tıkıyor..

Çatısına yıllarca taş topaç çer çöp atılmış biriyim.. Eternitler habire delinirdi.. Çevremdeki yüksek binalarda oturanlardan nefret ettim, çıkıp onlara bağırmaktan bıkmıştım artık.. Sonunda müteahite verip kurtulduk..

Şimdi anladınız mı adamın neden kabul etmediğini?

Ayrıca o tarafa cepheniz yoksa hiç bir yaptırımınız olamaz.. Adamın sizinkine yapışık olarak bina yapmasını bekleyeceksiniz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Adam çatısı akacak diye korkuyor..

Konu komşuda benzer durumla çok karşılaştım, iskelenin bacakları çatıyı mahvediyor, sonra işçiler çekip gidiyor, kimse çatıyı yaptırmıyor.. Ayrıca çatıya damlayan sıvalar olukları tıkıyor..

Çatısına yıllarca taş topaç çer çöp atılmış biriyim.. Eternitler habire delinirdi.. Çevremdeki yüksek binalarda oturanlardan nefret ettim, çıkıp onlara bağırmaktan bıkmıştım artık.. Sonunda müteahite verip kurtulduk..

Şimdi anladınız mı adamın neden kabul etmediğini?

Ayrıca o tarafa cepheniz yoksa hiç bir yaptırımınız olamaz.. Adamın sizinkine yapışık olarak bina yapmasını bekleyeceksiniz..

Evet siz de haklısınız ama adamın orda çatısı yokki,yani o kısım bahçesine denk geliyor,ayrıca benim dairemin 2 odası o cepheye bakıyor.

• ertan1983 E kullanıcısına yanıt
    iki odanız oraya bakıyorsa sizin o tarafta bir miktar arsanız olması gerek..

kadastroya başvurup ölçtürün.. arsanız çıkarsa oraya istediğinizi yaparsınız, yok eğer o tarafta arsanız yoksa pencereleri örüp kapatmak zorundasınız..

• İç ve dış cephe mantolamadawww.izobozz.com.tr sitesinden izobozz polyester elyaf keçe ısı ve ses yalıtım keçesini inceleyin öyle karar verin. Izobozz dübelsiz yalıtım keçesidir. Taşyünü ve eps xps gibi ürünlere alternatif ısı yalıtım ürünüdür. Yapıştırılarak uygulanır. suya dayanaıklıdır. binaya mukavemet kazandırır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.