Şimdi Ara

Bina ısı yalıtım malzemesiyle kasayı kaplasak ısı düşer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Bina ısı yalıtım malzemesiyle kasayı kaplasak ısı düşer mi?

apartman ısı yalıtım kaplandı 1 paket arttı.(3cm lik) bunları bilgisayarın etrafına aynı küçük bir oda gibi yapsak fanlarla dışarı üfletsek ısı konusunda nasıl bir ilerleme elde edebiliriz. pc içinde 10 tane sabit disk var ısı konusunda tavan yapıyor alet.küçük oda gibi yapıp davlumbazlardaki alüminyum boruyla havayı camdan dışarı üfletsek işe yarar mı.ısı yalıtımından anlayan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

kısacası uğraşıp yapmaya değer mi

• Bence daha çok ısınır gibime geldi sonuçta ısı içerde üretiliyor dışarıdan gelmiyor. Yanlış anlamışta olabilirim ama sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 28 Temmuz 2011; 1:25:56 >
  • kasada oluşan sesi azaltmak için yapılabilirde kasa içerisine daha az hava gireceğinden ısı artar.
  • iki mesajda da gördüğüm üzere derdimi eksik anlattım sanırım. Fanlar dışarı sıcak hava atacak.Tabi yaz olduğu için.Kışın odanın içine üfleticem çünkü kışın odamda doğalgaz peteklerini açmıyorum pc ve ağ bileşenlerim odamı ısıtıyor odam 4x3 metre küçük ve dolu.Birde kasanın içine temiz hava girişi olacak odadan.
  • kasa içerisinde ısınan havanın bir şekilde dışarı çıkması lazım. Kaliteli birkaç fan alıp kasanda hava giriş çıkış ızgaraları yeterli değilse matkap ve dekupajla açman daha çok performans almanı sağlar. Modifiye yapmış olursun birazda.
  • Benim ısı transferi derslerimden bildiğim kadarı ile iç ısı üretimi olan sistemleri yalıtırsanız sistemin ısı akışını engellersiniz. Bu da daha yüksek sıcaklıklar demektir. Zaten her halükarda kasa içi sıcaklığı dış ortam sıcaklığından fazla olur ısı transferi ilkeleri gereği ısı akışı yüksek sıcaklıklı ortamdan düşk sıcaklıklı ortama olur. Yani kasanın dışına doğru bir ısı akışı olmalıdır. Bu durumda sen ısı yalıtım malzemesi kullanarak kasanı dışarı atması gereken ısıyı engellemiş olursun ne kadar fan kullansanda
  •  Bina ısı yalıtım malzemesiyle kasayı kaplasak ısı düşer mi?

durumu anlatmak adına fotoğraf ekliyorum.kasanın üzerine yapmicam. dolabın üstüne ek bir bölüm gibi olacak komple.

1mx60cmx40cm odacık yapıcam etrafına.çünki soğuk durması için ups modem ve 24lü switch acces point içinde olacak.kabin gibi.kabin içerisine fanlarla hava üfletip hava çıkışı yapıcam normal kasalardada bu mantıkla fan takılıyor.ama benim amacım oda sıcaklığının birazda olsa altında kalmasını sağlamak.

alternatif peltier ve akvaryum motoru radyatör fikirlerinizi yazabilirmisiniz

burdada yalıtım malzemesini diskle anakart arasına koydum işe yarıyodur umarım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutarslan.com -- 29 Temmuz 2011; 11:12:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İÇ DUVAR ISI YALITIM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yalıtım iki ortamı birbirinden ayırmak için yapılır, halbuki bilgisayar kasasının içine temiz hava akışı sağlamazsan bileşenlerin ürettiği ısı ile kasa acaip ısınır, fanlar ister içeri ister dışarı üflesin sonuçta o üflediği havayı odadan alacağı için yalıtım yapmanın hiçbir anlamı olmadığı gibi kasa daralacağı için soğutmaya kesinlikle negatif etkisi olur, son anlattığınız yöntemde ise hacmi küçültüyorsunuz ve bilgisayar ısı üretiyor ve o ürettiği ısı odadan çok çok daha küçük bir alanda kalacak, bu drumda oda sıcaklığının altında olması imkansız 10 dk içinde oda sıcaklığının 2 katına bile çıkabilir ısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 29 Temmuz 2011; 19:52:38 >
  • O bilgisayarı klima paklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jakoß

O bilgisayarı klima paklar

nası ama kule gibi :D kışın süper oluyor oda sıcacık.ama yazın bunalıyorum.FELÇ olmayacağımı bilsem klima taktırırım. odam 4x3 metre küçük ve ranza var kullanılır alan çok az acaip soğur içersi :D:D kesin ölü bulunurum..

• Bence ısı daha çok artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jakoß

O bilgisayarı klima paklar

aynen klima şart
  • bence kasa ve işlemdci soğutucunu değiştir önce4likle. psu yukarı takılan değil alttan temiz hava çekebileceği bir kasa çok daha işini görür sonra da işlemci fanın stok sanırım ondan kurtulursun ne klima ne bişiye gerek kalır. şu ana ortam sıcaklığım 28 derecek cpu sıcaklığım 29-31 arası ve stok fan var düşün iyi bir psu ve iyi bir kasa ne kadar fark yaratıyor. ısı yalıtımı arkadaşların söylediği gibi yapma saçma olur kasanın içi zaten sıcak soğuk değil mantık hatası o. ortam sıcaklığının altına zaten inmesi için gaz soğutma ya da sıvı azot kullanman gerek onun haricinde ortam sıcaklığından düşük sıcaklık elde etmen pek mümkün değil. aklımda bir gaz soğutma fikri var istersen anlatabilirim nem sorununu çözmek için de nem emiciler buldum :D
  • Hocam sen bu bilgisayarla ne yapıyorsun allah aşkına :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Setric

Hocam sen bu bilgisayarla ne yapıyorsun allah aşkına :)

arşiv amaçlıdaha disk var onlar sığmıyor diye ayrı bölme yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutarslan.com

quote:

Yaw hocam bırak arşivi ya bende 1 terabayt var hiç açıpta bakmıyorum bile. Ama biliyorum hastalıklatan başka birşey değil :) indir indir sanki kaçıyormuş gibi :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutarslan.com

quote:

Yaw hocam bırak arşivi ya bende 1 terabayt var hiç açıpta bakmıyorum bile. Ama biliyorum hastalıklatan başka birşey değil :) indir indir sanki kaçıyormuş gibi :D

yok ben satıyorum 1tb diske yükleyip izliyorum zaten %70ini izlemişimdir.ama bu aralar indirmiyorum.Disklere acayip zam geldi

• Eğer bilgisayarını güneş altında kullanmıyorsan sıcaklık tabiki artar ,dışarıdan hava gelmezse fanlar aynı içerdeki sıçak boğulmuş havayı tekrar üfler sonuçta, HDDler ısıya dayanıklıdır en azından öyle üretiliyor ve 45 C de kullanırken HDD belki 80'i bile aşıyordu. o koyduğun fanlar iyi işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ambivalent

Eğer bilgisayarını güneş altında kullanmıyorsan sıcaklık tabiki artar ,dışarıdan hava gelmezse fanlar aynı içerdeki sıçak boğulmuş havayı tekrar üfler sonuçta, HDDler ısıya dayanıklıdır en azından öyle üretiliyor ve 45 C de kullanırken HDD belki 80'i bile aşıyordu. o koyduğun fanlar iyi işte

fanlar iyi de ses ve oda kuruyor.Sabah bi kalkıyorum damaklarım yapışmış oda havasız :D oda küçük zaten. o yüzdne düşünmüştümde şimdi vazgeçtim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• su soğutma şart klima radyatörü falan at o ne abi öyle

Edit:Kullandığımız ekranlar aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByMuRaT25 -- 16 Kasım 2011; 22:27:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.