Şimdi Ara

Bina Otoparkınız yeterli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ankarada çankayayı saymazsak hiç bir yerinde otopark sorunu yok ama olmaya başlayacak gibi. sitede oturuyorum ben kaç araçlık yer olduğunu bilmiyorum ama millet akrabasının arabasını getiriyor. senede bir kere kullanmalarına rağmen iki aracı olanlar var bazıları son birkaç senedir yerinden oynamadı.
  • 258 dairelik bi sitedeyiz ve 150 arabalık otopark var geirisni siz düşünün ve yaklaşık 40 araba en az 2 yıldır yerinden kıpırdamadı
  • sonradan imara geçmiş yerlerin çoğunda yok bu sorun. ümitköy gibi yerlerde misal. bazen oraya gidince yolları boş görüyorum içim gidiyor :))

ankara'daki eski yerleşim birimlerinde ise bu sorun had safhada. mesela bahçeli, tunalı, incirli, aydınlıkevler...bu yerlerde yıkılıp, yeni yapılan çoğu apartmanın otoparkı yetersiz. bazısı da otoparkına çekmeye üşenip yol kenarına koyuyor. zaten bu insanları anlayamıyorum. güvenli otoparkı varken bir insan aracını neden yol kenarına koyar. misal bizim aile dostumuz. karşı komşu. otoparkı var. evinin önü boş. adam gelip benim kapımın önüne koyuyor. apartmanda benden başka aracı olan olmadığı için otopark da yaptırmıyor yönetim. arabayla kapının önüne geldiğimde sokakta bir araçlık bile yer olmuyor bazen. deliriyorum

• EVIMIZ 180 MT AMA MALESEF OTOPARKIMIZ COK YETERSIZ ZATEN SOKAKLARDA AŞIRI DAR ARACIMDA HERGUN YENIBIR ÇİZİK GÖRMEK BENI DELİRTİYOR

• Otopark...

Ulusal Güvenlik Teşkilatı
    NSA, Fort Meade, Maryland, ABD

Bina Otoparkınız yeterli mi?
  • otuduğum semtte apartmanlar hep eski düzenlemeye göre yapılmış yani otoparksız
    yollar hep araba dolu.geceleri sokaklarda park yeri bulmak imkansız
    sırf bu yüzden oturduğum semtten soğudum
  • Üzerinde x işareti olan bina bizim. Binada 52 daire var. bahçenin arka tarafında 25 civarı araç için park yeri var. Ancak işaretli park yerleri birbirlerine çok yakın. çizgiye göre koyunca ertesin gün kesin kapı izi oluyor. ben araçtakileri parketmeden indiriyorum ki kapı açarken vurmasınlar ama millet çok takmıyor. 10 günde iki iz var. Ayrıca kırmızı düz çizgilerle gösterilen yerler de park yeri. Fotodaki 5 bina da araçlarını koyabilir ama kimse koymaz. gece gündüz bomboş durur. inatla gider yol üzerine parkederler. bir türlü anlam veremiyorum.

http://imageshack.us/photo/my-images/705/bnaw.png/

düzeltme: resim eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 14 Eylül 2011; 12:35:48 >

• Yeterli değil.Bizim apartmanın yapıldığı zaman böyle yönetmelik felan yoktu.Apartmanda 5 araç var.2si garaj gibi bir yerde 2si sokakta 1 taneside ya sokakta yada bodrum seviyesindeki depomuzun girişinde duruyor.Bizim sokak genelde böyle.Otoparkı olmayan evler bile var.Kaldırımın her 2 tarafıda araçlarla doluyor genelde kaldırımdan yürüme diye birşey yok :D
  • Garip bir otoparkımız var, araçların yanında basketbol potası var.

Çocuklarda maşallah hergün etkinlik yapıyor basketbol topları ellerinden, toplarda araçlarımızın üstünden hiç eksik olmuyor

Birşeyde diyemiyosun bizde aynısıydık zamanında, hatta kendim daha fenası

Hatta geçen gün balkonda otururken potadan uzak olan araçlardan biri çıksında oraya ben giriyim diye fırsat kolluyorum.

Şansımada en uzaktaki araba çıktı. Aldım anahtarı indim aşağı indiğimde ne göriyim en üst kattaki komşuda inmiş. Dedim hayırdır nereye.

Demezmi arabayı şuraya çekmek için alacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 14 Eylül 2011; 12:39:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Otopark...

Araçların yanına gitmek için ayrı bir araç daha gerekli Taner Abi

• quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

quote:

Otopark...

Araçların yanına gitmek için ayrı bir araç daha gerekli Taner Abi

Burada kaç personel çalışıyor, bilinmiyor. Kaç otomobil var, o da bilinmiyor. Birisi oturup uydu fotoğrafından saymış, 18.000 adet otopark cebi var.

• Otopark yeterli yeterli olmasına da otopark çıkışının önüne park eden embesiller yüzünden başım bir gün belaya girecek herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orijinalden alıntı: admylmz

piyasada araç sayısı gün geçtikçe artıyor fakat imar yönetmeliği yeterli değil gibi.

Ankara İmar Yönetmeliği Diyor ki?

Ortalama Daire Alanı (101)m2’ye kadar net 2 daire için: 1

Ortalama Daire Alanı (101-150)m2 net 1 daire için: 1

Ortalama Daire Alanı (151-180)m2 net 2 daire için: 3

Ortalama Daire Alanı (180)m2 fazla üzeri net 1 daire için: 2

Ülkemizde bir çok dairelerin net alanı 101 m2 yi geçmemekde.
    yani bir çok daire için ön görülen otopark ihtiyacı 0,5 araç için planlanıyor.

geri kalan bir çok kısmı ise net 101-150 m2 arasında kalıyor.
    buda bir daire için 1 araç planlaması gerektiriyor.

şöyle gece sokağa baktığımda yol kenarları araçlarla dolup taşmakda.
    sokağınızda dar ise kaldırımda yerinizi ayırtmanız gerekiyor.

peki, belediyeye rüşvet vererek bu sınırlar kolaylıkla kalktığını biliyor musunuz? örneği de mevcut, özellikle ankara için, bunda yönetmeliğin öngördüğü standartlar uygulansa zaten problem kalmaz, sokakta kalan araba 5 olur 10 olur fazlası olmaz

yönetmelik de yeni bir yönetmelik ayrıca, eskiden o da yoktu

rüşvet olayını bilmem, o; kurum çalışanları ile projeci/müteahhit arasındaki problem.
    ama örnekle şöyle bi durum söz konusu; çizdiğin projede 10 otoluk bir alana ihtiyacınız ve siz 7 araçlık alan ayırabildiniz.
    o durumda belediyenin belirlediği 1 araçlık miktar diyelimki 1000 tl olsun ki bu rakam çok daha yüksekti yanlış hatırlamıyorsam.
    3000 tl yi belediyeye otopark parası olaracak şekilde yatırarak ruhsat alabiliyordunuz.
    bunun karşılığında ise belediyenin o bölgede toplam gerekli araç kadar otopark yapması gerekiyordu ama paralar o dönemlerde alındı fakat; hiç yapılan otopark göremedik.
    otopark hesabının yanlış olduğu gibi, uygulamada da yanlışlıklar mevcut.
    özellikle büyükşehirlerde imar yönetmelikleri gelecek düşünülerek planlanmalı.
    bugünün şartlarına göre plan yapılmamalı.

quote:

Orijinalden alıntı: power003

Otopark yeterli yeterli olmasına da otopark çıkışının önüne park eden embesiller yüzünden başım bir gün belaya girecek herhalde

Otopark Giriş/çıkışlarına araç parketmet suçtur.
    155'i ararsanız çekebilirler.
    en çok dert yandığım konulardan biri budur...
    adam garaj girişi levha koysa bile park edenler var.

• Benim apartmanda park yeri cok, ancak otomatik kapi var ve kumandasi icin bir sirket 70TL istiyor. Kumandayi almadigim icin arabayi sokaga birakiyorum Kumanda klonlama cihazi satin alip, anahtar satmayi bile dusundum.. 70TLye anahtar mi olur ya???

Abim Innovia'da oturuyor, 2+1 park yeri var. Her daireye 2 park yeri tapulu, arti paylasimli bir misafir park hakki var.
  • Bahçemiz var 4 araç rahat sığar 2 tane araç var şuan onlarda bizim.
  • quote:

Otopark...

Bu nasıl bir manzaradır böyle, ağzım açık kaldı resmen.

• İstanbulda otopark konusunda şanslı olan azınlık içindeyim;220 Konut, 200 Araçlık park yeri + site içi yollar ile yetiyor. (Herkesin aracı olmadığı için 200 Araçlık yer dolmuyor zaten.)

*Site yeni değil bu arada neredeyse 20 yaşında ama ileriyi düşünmüşler yaparken
  • Evim müstakil, tek araçlık garajım var..
    İkinci garajı bilerek yapmıyorum, çıkışımı engelleyecek şekilde park ettikleri için yıllarca çok çektim..

Bir de beş paralık bir daire alan kişinin sanki sokakta bir araçlık yer haketmiş havalarına girmesine sinir oluyorum.. Sokaklar babalarının malı sanki..
  • 10 dairelik apartmanda oturuyorum. Daire 100-150 metrekare sınıfında yani 10 kişilik park olmalı,aşağıda kapalı garaj var ve teorik olarak 6-7 araç alır ama pratikte sürekli kullanımda 2 biraz sıkışırsa 3 kişi anca durur kolonlar yüzünden. Amaaa işin güzel kısmı koca garajı sadece ben kullanıyorum yakında araç yıkama vs malzemeleri depodan garaja taşıcam tamamen benim olacak garaj
  • İzmir in eski yerleşim yerlerinden birinde oturuyorum. Otopark sorunu had safhada. ufak tefek istiisnalar dışında hiç bir evin otoparkı yok. Ortalama 5-6 dailerelik apartmanların önlerinde bir araçlık park yeri var. Eski yerleşim olduğu için emekliler çoğunlukta ve araçlarını pek kullanmıyorlar. Özellikle akşam saatlerinde arabayla biryere gidersem, dönüşte evime yakın yer bulmam çok düşük bir ihtimal haline geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.