Merhaba arkadaşlar Oturduğum binada adsl var. Geçen gün bina girişinde siyah bir kablo gördüm, yeni çekilmiş. Kablonun üstünde turkuaz kablo 2*1 yazıyor ve siyah bir kablo. Mahallede diğer binalara da çekilmiş ve mahallenin başında toplanmış kablolar. Ne kablosu olabilir? Var mı fikri olan? Fiber olabilir mi?
Bakır telefon kablosudur adsl ve vdsl için
Anladım hocam ama bina da zaten adsl var vsdl için mi çektiler yani, eğer öyleyse ne zaman tamamlanır var mı bi tahmininiz?
Fiber olabilir her fiber turuncu olmuyor özellikle direklerden çektikleri havai kablolar siyah oluyor kablonun üzerinde başka bilgi yokmu?
Bu linkten sizde kıyaslayabilirsiniz hangi kablo olduğunu.
Mustafa Dmrl
kullanıcısına yanıt
Anladım hocam baktım sanırım bakır tellerdeki dış hat telinden:(
medtosbyM
kullanıcısına yanıt
Vdsl için yeni bakır kablo çekilmesine gerek yok aynı kablo üzerinden veriliyor. Birde bildiğim kadarıyla artık bakır kablo yenilemesi yapmıyorlar çünkü fiber çekmekle aynı şeye denk geliyor hem maaliyet hem iş gücü olarak birde dediğinize göre tüm binalara çekmişler gerçekten ilginç
adsl varken zaten yeni telefon kablosu çekmezler o fiber kablo hayırlı olsun
Bir daha inip baktım 1*2 yazıyomuş fiber sanırım hayırlı olsun
Fiber gpon sistem gelecek hayırlı olsun.
sametsamet533
kullanıcısına yanıt
Saolun kaç yıla gelir Allah bilir :)
kırsal bölgelerde havadan eski kablolarla adsl hizmeti veriliyor. altyapı yenilenirse havadan fiber kablolar mı çekilir örneği varmı hiç?
quote:
Orijinalden alıntı: deta53
kırsal bölgelerde havadan eski kablolarla adsl hizmeti veriliyor. altyapı yenilenirse havadan fiber kablolar mı çekilir örneği varmı hiç?
Bunu ben de merak ediyorum. Şu anda havai bakır kablo ile hizmet alıyorum. Olmadı parasını verip, havadan kendimiz çektirelim fiber :D
Hocam eğer bu fiber kablosuysa bu bir örnek. Binaların altındaki elektrik kablosunun yanından çekerek toplamışlar mahallenin başında. Caddede bir iki sene önce fiber için kablo döşenmişti ama. Yani caddeye kadar dışardan çekip oradaki kutuya veya hatta bağlama olabilir.
deta53
kullanıcısına yanıt
Bizim köyde vardı ama şerefler sadece 1 mahalleye veriyor. Bakır kablo gibi direkten gidiyor, rengi siyah bir kablo.
Mustafa Dmrl
kullanıcısına yanıt
Bakır kablolarin aslında bir ömrü var. 20-30 yil sanırım. Türk Telekom 20-25 yılda bir bakır kabloları değiştirmesi gerekiyor. Ama değiştiriyor mu değiştiriyorsa ne kadar sıklıkla değiştiriyor bilmiyorum.
istanbulda mı oturuyorsunuz? eğer ist değilse merkezi bir ilçe falan mı?
Rena34
kullanıcısına yanıt
Evet İstanbul
medtosbyM
kullanıcısına yanıt
Twitterdan Yusuf kıraça fotoğraflarıyla mesaj atın.Süreç hızlanır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme