Şimdi Ara

Binek Araçta Dizel Park Harici Isıtıcı Webasto (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
29
Favori
71.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Belirttiğiniz elektrikli ek ısıtıcı Volvo'da da opsiyonlu olarak var.14°C nin altındaki sıcaklıklarda motorun çalıştırılmasıyla otomatik olarak ayarlanmış kabin ısısına ulaşılıncaya kadar çalışıyor ve sonra devreden çıkıyor.Yani aracin kalorifer sistemine destek olarak kabinin daha çabuk ısınmasına yardımcı oluyor.Benim aracımda (dizel) motoru çalıştırdıktan 3-4 dk sonra kabine sıcak hava üflemeye başlıyor.Yakıtla çalışan ısıtıcı kadar olmasada işe yarıyor.Bir arkadaş cam buğusunu çözmek için falan demiş,öyle bir fonksiyonu yok.
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Dediğim olay bu

Göksel Yamanyoutube
    Ford Focus PTC Heater Yardımcı Isıtıcı
    https://www.youtube.com/watch?v=rBSMQ53oRNk
  • ayhand28 kullanıcısına yanıt
    Evet Volvo lardakinin bir benzeri tşkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordplanett

Senin aracın neymiş delikanlı

Sen önce tanımadığın,bilmediğin insanlara karşı boyle imalı,üstten bakar tavirlarını bırakıp efendice hitab etmeyi öğrenmelisin,yoksa bu toy davranişlarınla alacağın yanıtların karşısında çok ezilirsin.

Konu sahibi arkadaştan özür diliyorum.
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    İmalı, üstten bakar peh peh peh. Soru sordum ister cevap verirsin ister vermezsin. Bu nasıl bir kibirmiş ya. Sülaleme sövsen daha cevap vermem o yaşına gelmişsin biraz relax olur insan.
  • Ankara ve ilk kar, cihazın nasıl bir hava çıkışı verdiğini merak edenler için bir ölçüm yaptım. Dışarısı 2 derece, ara. içi 22 derece, üflenen hava 112 derece.

Binek Araçta Dizel Park Harici Isıtıcı WebastoBinek Araçta Dizel Park Harici Isıtıcı WebastoBinek Araçta Dizel Park Harici Isıtıcı Webasto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macrostr -- 21 Kasım 2017; 8:51:11 >

• Opelin aksesuar kısmında park ısıtıcı var acaba park isiticilı araç getiren var mı.ayrıca ön cam ısıtıcı tüm markalarda opsiyon olmalı
  • Hocam sayenizde bu sistemi tanıdım ve bende cumartesi günü itibariyle taktırdım. İstanbulda işini layıkıyla yapan Makinenin üretici mühendisi yaptı montajı. Aracın gerek kabloları olsun gerek delme işlemi olsun fabrikasyon işi oldu. Şimdi kışı beklemek kaldı :)
    bagajım biraz pis temizleyince resim paylaşıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h@ydut

Hocam sayenizde bu sistemi tanıdım ve bende cumartesi günü itibariyle taktırdım. İstanbulda işini layıkıyla yapan Makinenin üretici mühendisi yaptı montajı. Aracın gerek kabloları olsun gerek delme işlemi olsun fabrikasyon işi oldu. Şimdi kışı beklemek kaldı :)
    bagajım biraz pis temizleyince resim paylaşıcam.

Hayırlı olsun, temiz iş olması en sevindirici şey. Birkaç gün denedikten sonra uygulamanın yapıldığı yeri ve maliyetleri referans olması adına paylaşırsanız ilk mesaja eklerim veya kendiniz güzel bir başlık yaparsanız linkini verebilirim.

Birkaç gün enteresan kokular geliyor sonrasında tamamen kesiliyor. Bu ilk günlerde çıkan kokuları solumak tehlikeli olabilir. Camları açıp 30-40 dakika tam güçte çalıştırarak, bu süreci hızlandırabilirsiniz. 2-3 sefer aralıklarla yapsanız yeter heralde. Ben ilk günlerde yakıt ve akü bitecek diye tırsıyordum ama gereksizmiş. Yakıtıda eküyüde yemiyor.

Tekrar Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

• quote:

300 TL Yazacaktım atlamışım uyarı için saolun.
    Buarada karta taksit vardı ama ben nakit ödedim o yüzden kaç taksit yapıyorlar bilmiyorum.

Tahmin etmiştim

Sildim mesajı düzenlediğiniz için
  • Tek Konudan takip daha iyi olur hocam, hem siz bu işin duayeni sayılırsınız :)

Ben sistemi Nakit olarak aldığımdan (fatura kestirmedim) Komple montaj+uzaktan kumanda dahil 1700TL ye taktırdım. (Garanti belgesi ve montaj belgesi imzalı kaşeli)

Resimlere gelecek olursak. Aracım Citroen C5

Binek Araçta Dizel Park Harici Isıtıcı Webasto

Yazları cihazı kendim Çıkartabileceğim ...

• h@ydut kullanıcısına yanıt
    @h@ydut Fiyat süper. Taban sacını deldirmemek için bir kaidenin üzerine yerleştirmeleri mantıklı olmuş. Kışın gereğinden fazla yer kaplar ama sökülünce en fazla 4 vida deliği kalır ortada. Sıcak hava girişinin yere daha yakın olması güzel. Aracın tabanına ne kadar yakın olursa o kadar iyi ısıtma sağlıyor çünkü. Depo harici olunca ne kadar yakıt tükettiğini ölçe bileceksiniz. Bu firma ile geçen sene ben de görüştüm. Fiyat olarak webasto ile aynı olduğu için tercihimi webastodan yana kullanmıştım. Bu sene döviz kurundan webasto fiyatları uçmuş. Yorumlarınıza göre tercih edilebilir.
  • sabahları camların buz olması gerçekten sıkıntı dakikalarca camın açılmasını beklemek zorunda kalıyoruz, şu an kullandığım passat aracım gerçekten geç ısınıyor daha önce a3 vardı 3-5 dk da sıcak üflerdi kalorifer. Faydalı konu olmuş teşekkürler.
  • Servise sordunuz mu? Belki resiztansın aktif edilmesi gerekir? A3teki özellik Passatta da olmalı.
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    cam ısınmada sorun yok ,a3 de aracın içi çabuk ısınıyordu, passat a3 e göre da baya geç ısınıyor.
  • Merak edene:

Sulu tip: Motor ısıtan

aliexpress.com
    US $575.0 |2018 Newest 5KW 12V Diesel Liquid Parking Heater Universal Car Heater Auto Water Heater-in Heating & Fans from Automobiles & Motorcycles on AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/5KW-12V-Diesel-Liquid-Parking-Heater-Universal-Car-Heater-Auto-Water-Heater-water-pump-outside/32573087987.html

Kuru tip: Kabin ısıtan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 4 Aralık 2017; 15:7:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: macrostr

quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Konu iyide mustangcigim mantikli dusununce gereksiz neden ?

-Fiyat asiri pahali,neredeyse 1 senelik yakit ucreti kadar para veriliyor.Hemide zamanlayici olmadan duz sistem.

-Uzun yol yapilmiyorsa ve vasita is amacli kullanilmiyorsa ( tir,kamyon,tren... ) gene ayni hesap

-Sistem akuyu zorluyor ve fabrikasyon hazir proje uzerine cizilmis montaj gibi olmuyor.Sanayi usulu delme kablolama vs gerekiyor.

-Binek araclarda orjinal koltuk isitma veya yukarida arkadasin gosterdigi cakmakliktan 150 tl denilen fanli isitici is goruyor.

-Turkiye de 2 ay soguk geciyor Ocak-Subat e bi zahmet disini sık,hayat toz pembe degil.

Kisacasi maliyet ve verim denen kavramlarla catisiyor.Ticari getirisi olmayan (dolmus,otobus) ve uzun yol yapilmayan vasitalarda gereksiz.

Dostum xenon far için 4000-6000, deri koltuk için 6000, sunroof için 3500, elektrikli ön koltuklar için 4000 gibi opsiyon fiyatı olan bir ülkede yaşıyoruz, sağladıklarını düşünürsen aslında 1750 TL dengesiz bir fiyat değil hatta uygun bile sayılır. Bu sistem uzun yolda bir işe yaramaz, en kötü araba bile 15-20 dakika içinde ısınıyor, Amacı kısa yolculuklar ve kış sabahında, gecesinde konforu arttırmak.

Evim bir miktar tepelik bir yerde. Bu sabah otoparktaki tüm arabaların camları 1 parmak buz tutmuştu, yarısının kapısı buzdan açılmıyordu. Çaydanlıkla su dökenler, gar gurt buz kazıyanların yanından bindik arabaya hani silecekleri bile çalıştırmadık. Araba içi ve dışarısı arasındaki sıcaklık farkı yaklaşık 30 dereceydi. Montu falan çıkardık rahat rahat yaptık yolculuğu. Soğukta genzim bir şekilde şişiyor, nefes almakta zorlanıyorum, sıcak bir yere girdiğimde de toparlayana kadar en az 1 saat geçiyor, yine bu sistem sayesinde kendime geldim. Allah bu soğukta dışarıda çalışan herkese kolaylık versin, yardımcısı olsun.

Orijinal opsiyon olarak uygulatmak en iyisi, sonradan takılan donanımlar her zaman problem yaşatmaya adaydır. @budak_1903 yazmış golf opsiyonu olarak 3500 istiyormuş biraz fazla gibi görünüyor ama yaşadığın yere göre daha çok faydasını görürsün. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama Ankara'da kış 3-4 ay, Erzurum'da, Van'da, Ağrı'da, doğuda aylarca sürüyor. Özetle maliyet/verim İzmir'de yaşayan birinin bakış açısından veya erzurum'da yaşayan birinin bakış açısına göre değişiyor.

Ankara'da üşüyen biri olarak şuan için pek memnunum. Muhtemelen Mart ortasına kadar kullanırım.

Not: Webasto motoru çalıştırmadan 1A akım çekiyor, o çakmaklığa takılan alet eğer 300Watt ise 25A^den fazla akım çeker. 30-40 dakika çalıştırsan, muhtemelen aküde arabayı çalıştıracak güç kalmaz

Konu ön camların buz tutması ise, ön camında gömme rezistans olan bir araç alın.(Ford tourneo courrier titanyum plus gibi)İçersinin geç ısınması sorun ise, koltuk ısıtması sizi rahatlatır.

• Koltuk ısıtma ile bu sistem arasında dağlar kadar fark var. Yani evde kalorifer yakmakla battaniyeye sarılmak gibi bir durum. Tabi buda bir tercih meselesi.

@Akinci hocam bende aliexpress de bayağ araştırmıştım. Evet sistemler aynı fakat yurtdışında belli rakam üstünde gümrük sorunu oluyor, birde doların şuanki durumuna bakarsak Türkiye de daha uygun.
    Ben taktırdığım yerle görüştüğümde Türkiye geneline yolladıklarını söyledi, hatta geçen sene Rusyadan birisi gelmiş ve 1 tır Rusyaya götürmüş. Orda bu sistem daha eski daha uygun değil mi dediğimde. Aksine orda daha pahalı ve garantileri 6 ay olduğundan adam gelip burdan almayı tercih etmiş.

Bugün havalar İstanbul'da kendini göstermeye başladı. Ve iyiki taktırmışım dedim :)

@macrostr Evet hocam bir yükseltinin üstüne monte edildi, oda temiz hava giriş borusunun kıvrılma payı olması için, benim aracımın bagaj havuzunun altında orjinal kalın bir bagaj tahtası/örtüsü vardı onu çıkarttım. Bagaj havuzuna monte ettirdim. Yarın öbür gün söksem orjinal bagaj tahtasını takınca bir işlem yapıldığının anlaşılması çok çok zor.

• Çok çok soğuk biryerde yaşıyorsanız ve arabanın yanına kadar uzatma kablosu çekme imkanınız varsa, motor suyunu doğrudan ısıtan elektrikli ısıtıcılar çok daha ucuz bir çözüm olur.Montajı da oldukça basit. Motor soğutma borusu uygun bir yerden kesilip araya monte ediliyor. Aletin içinde devridaim pompası da bulunuyor. Kuru sistem webastodan çok daha faydalı. Çünkü,kuru sistemin motora hiçbir faydası yok.
    Örnek olarak ;
    aliexpress.com
    US $67.45 5% OFF|Otomobiller ve Motosikletler'ten Isıtma ve Fanlar'de 3000 W 220 V 240 V AC 110 V elektrikli ön ısıtıcı için motor motor araba, SUV, RV ve diğer otomobil! Webasto tip! AliExpress'da
    https://tr.aliexpress.com/item/2000W-220V-AC-110V-240V-AC-preheater-for-car-and-other-automobile-Webasto-type/32426676721.html?trace=msiteDetail2pcDetail

aliexpress.com
    US $54.88 |Otomobiller ve Motosikletler'ten Isıtma ve Fanlar'de 2000 W 230 V AC elektrikli araba motor için sıvı önısıtıcılar araç SUV van ve otomobil! Webasto su ısıtıcı! AliExpress'da
    https://tr.aliexpress.com/item/1500-W-220-V-230-V-AC-elektrik-motoru-araba-s-v-s-t-c-i/32840859748.html?trace=msiteDetail2pcDetail

• quote:

Tek Konudan takip daha iyi olur hocam, hem siz bu işin duayeni sayılırsınız :)

Ben sistemi Nakit olarak aldığımdan (fatura kestirmedim) Komple montaj+uzaktan kumanda dahil 1700TL ye taktırdım. (Garanti belgesi ve montaj belgesi imzalı kaşeli)

Resimlere gelecek olursak. Aracım Citroen C5

Yazları cihazı kendim Çıkartabileceğim ...

Merhaba, güle güle kullanın. Öğrenmek istediğim birşey vardı, ısıtıcının kullandığı yakıtı aracın deposundan mı almıştınız acaba?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.