Şimdi Ara

Binek Araçta Dizel Park Harici Isıtıcı Webasto (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
167
Cevap
29
Favori
71.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    3. fotoğraf
  • iki türlüde oluyor ben harici bir depo kullandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: h@ydut

iki türlüde oluyor ben harici bir depo kullandım

Konu çok yararlı olmuş. Allah razı olsun. Istanbulda işlemi yapan yerin iletişim bilgilerini paylaşır mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu okuyunca bu ısıtıcı işi kafama yattı.Bizim araç 1.5 crdi era.Dizel olması sebebiyle çok geç ısınıyor ve kışın sabahları bir yere gitmek eziyet oluyor.

Hem arabayı genelde şehir içinde kısa mesafeli kullandığımız için hem üşüyoruz hem de soğuk motorlar gezdiğimiz için yakıt tüketimiz bir dizel araca göre bayağı yüksek oluyor.

Bizim ev müstakil ve sadece kendi aracımıza özel kapalı garajımız var.Garajda prizde mevcut olduğu için ben yakıtla değilde elektrikle çalışanlarla ilgileniyorum.

Motor yağı ısıcıtı

Motor suyu ısıtıcı

Aklıma takılan bir kaç soru var yalnız.

Öncelikle sabahları 5-10 derece arasında ki soğutma suyunu 30 dakika çalışmadan sonra 2000wattlık ısıtıcı kaç dereceye getirecektir?

Aynı şekilde yağ sıcaklığı kaç dereceye gelecektir?(Bunun takibini yapamıyorum araç obd üzerinden yağ sıcaklığını göstermiyor sensör mevcut değil)

Dizeli ilk çalıştırmada (cold start) kaba gürültülü ve titreşimli bir çalışması oluyor.Isınınca motorun titreşimi azalıyor gürültüsü düşüyor.Bu ısıtıcıları kullanmak bu gürültülü çalışmanın önüne geçer mi?

Bir korkum ise.Bu ısıtıcının içinde ki her hangi bir şeyin koparak motor soğutma suyu kanallarını tıkaması veya taktıktan sonra soğutma suyu basıncını düşürmesi.Soğutma suyu hakkında detaylı bir araştırmada yapmak gerekiyor.Misal soğutma suyu basınca her devirde aynı mıdır yoksa yağ basıncı gibi değişken midir?Motor soğutma sisteminde filtre görevi görebilecek parçalar mevcut mudur bu aletin pompasında ki plastik kanatlardan birisi kırılıp suyla birlikte dolaşıma girse.

• bnym97 kullanıcısına yanıt
    Alacağınız ürünün yorumlarına bakın.
    Mesela 1500w olanı için
    aliexpress.com
    US $48.96 28% OFF|(DHL/Post)1500W 220 230V AC preheater/ preheating/ Heating of the engine motor car SUV RV truck automobile! Webasto heater water-in Heating & Fans from Automobiles & Motorcycles on AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/1500W-110V-120V-AC-electric-preheater-for-the-engine-motor-car-SUV-RV-truck-and-other/32535295250.html?shortkey=vaA3quAz&addresstype=600

Google çeviriye göre geribldirimde bulunan bir rus demiş ki:
    Ford Focus2 / 2,0tdci! installed in 40 minutes. on the street about -3. for 17 minutes he warmed up the engine to +30. quiet, compact and powerful. The regular stove does not interfere with several.

Yani dışarıdaki ısı -3 derece iken 17 dakikada 30+ ulaşmış diyor

• Alphace A kullanıcısına yanıt
    -3 dereceden 17 dakikada +30 derece gerçekten güzel bir değer.Tahminimce 2000wattlık olanın kullanımımda 30 dakikada +50 derece çok rahat alınacaktır.

Şuan araştırma işindeyim.Kafamda ki soru işağretleri gidince siparişleri geçip kurulumu yapacağım.Sadece biraz teknik bilgiye ihtiyacım var motor soğutma suyu sistemi hakkında.

Sistemi kafamda planladığım şekilde yaparsam evin içinden buton ile çalışacak şekilde 30 dakikalık bir süreye ayarlı yapacağım.Zaten elektrik öğrencisi olduğum için işin o kısmı çok kolay benim için 1 kontaktör ve 1 zaman rölesine bakar.

Tek üzüldüğüm kısım sistemi yaparsam sadece suyun sıcaklığının öncesi ve sonrası verilerini paylaşabileceğim.Araçta yağ sıcaklık göstergesi ve yol bilgisayarı olmadığı için yakıtta bir düşüş olsa bile bunu gözle görülür bir veriler ile sunamayacağım.Üstüne belkide yakıtta bir düşüş olmasa bile bana psikolojik olarak düşmüş gibi gelecek tüketimi göremediğim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

-3 dereceden 17 dakikada +30 derece gerçekten güzel bir değer.Tahminimce 2000wattlık olanın kullanımımda 30 dakikada +50 derece çok rahat alınacaktır.

Şuan araştırma işindeyim.Kafamda ki soru işağretleri gidince siparişleri geçip kurulumu yapacağım.Sadece biraz teknik bilgiye ihtiyacım var motor soğutma suyu sistemi hakkında.

Sistemi kafamda planladığım şekilde yaparsam evin içinden buton ile çalışacak şekilde 30 dakikalık bir süreye ayarlı yapacağım.Zaten elektrik öğrencisi olduğum için işin o kısmı çok kolay benim için 1 kontaktör ve 1 zaman rölesine bakar.

Tek üzüldüğüm kısım sistemi yaparsam sadece suyun sıcaklığının öncesi ve sonrası verilerini paylaşabileceğim.Araçta yağ sıcaklık göstergesi ve yol bilgisayarı olmadığı için yakıtta bir düşüş olsa bile bunu gözle görülür bir veriler ile sunamayacağım.Üstüne belkide yakıtta bir düşüş olmasa bile bana psikolojik olarak düşmüş gibi gelecek tüketimi göremediğim için.

OBD cihazı ile motor soğutma suyu sıcaklığını okuyabilir. (Android cep telefonu ile anlık görebiliyorum)

• Alphace A kullanıcısına yanıt
    Yaptıktan sonra incelemenin daha detaylı olması için motor yağ sıcaklığı ve tüketimide görmek isterdim fakat accent erada onların sensörü olmadığı için göremiyorum elm327+torque pro ile.Az önce motor suyu sıcaklığı kaç derecede sıcak hava üflediğine bakmak için öyle bir tur attımda 70 derece civarlarına geldiğinde güzel bir sıcaklık vermeye başlıyor motor.

Şuan ki tek kafama takılan kısım alacağım cihazın içinden her hangi bir parça kopupta soğutma suyu sistemini tıkama ihtimalinin olup olmadığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Yaptıktan sonra incelemenin daha detaylı olması için motor yağ sıcaklığı ve tüketimide görmek isterdim fakat accent erada onların sensörü olmadığı için göremiyorum elm327+torque pro ile.Az önce motor suyu sıcaklığı kaç derecede sıcak hava üflediğine bakmak için öyle bir tur attımda 70 derece civarlarına geldiğinde güzel bir sıcaklık vermeye başlıyor motor.

Şuan ki tek kafama takılan kısım alacağım cihazın içinden her hangi bir parça kopupta soğutma suyu sistemini tıkama ihtimalinin olup olmadığı.

Pervane haricinde bir parça yok. Onun içinde araya süzgeç gibi bir tel filtre koydurursunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Garaj ve elektrik tesisatı varsa seçtiğiniz ürünler gerçekten iş görür, hem sıcaklık, hem yakıt ekonomisi, hem de motor ömrüne kesinlikle katkısı olacaktır. Yağ ve su sisteminin kendi içinde filtreleri muhakkak vardır, aletin çıkışına ek bir filtre takmanı önermem. Suyun debisini değiştirip soğutma performansını etkileyebilirsin. Ayrıca yazın sökebileceğin bir şekilde monte edersen, sadece kış aylarında aracın üzerinde tutarak problem çıkma ihtimalini azaltırsın.

Aracın ve motorun ne kadar ısınacağı motor blok büyüklüğü ile de alakalı. Isınan sıvılar bu sıcaklığı motor bloğuna ve radyatörlere aktaracakla neticede. ford 2.0 muhtemelen sizin motora göre daha büyüktür, siz daha iyi değerler elde edebilirsiniz.

Bir de şu aklıma geldi, siz bu ısıtıcıları fişten çektiğinizde tamamen devreden çıkıyorlar sanırım. Aracın elektrik sisteminden besleyerek yol alınan ilk 3-4 km boyunca devrede tutulsa sanki bir miktar daha fayda sağlanabilir.

Bu kış şansımıza geçen seneye göre çok sıcak geçti, -13 -15leri görmedik bu sene. Genel olarak -1 ile 6 derece arasında seyretti. Şuan bana 15 dakika camları çözüp, 22 üzeri sıcaklıkları görmek için yetiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• macrostr M kullanıcısına yanıt
    Hocam fisten çıkardıktan sonrada devam edecek şekilde yapılır fakat masraf biraz daha artar araya ek parcalar girecektir inverter vb.

Artık havalar ısınmaya başladı acele etmiyorum alıpta yapmakta alsamda köşede bekleyecek zaten pek boş vaktim yok bu aralar fakat önümüzde ki kışa bu sistem hazır şekilde girecegim kafaya koydum.

• Hocam aracıma bu sistemden taktırmayı düşünüyorum ama cep telefonu ile komut verme konusunda gerekli donanım ve teknik bilgiye sahip değilim. Webasto alırsam bana yardımcı olabilir misiniz

• Merhaba ben kendi yaptığım gsm sistemden memnunum fakat bugün yapacak olsam sanırım orjinal kumandasını takardım. Yurtdışında çok daha ucuz. Ebayden alınabilir.
  • HRMNKY kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben kendi yaptığım gsm sistemden memnunum fakat bugün yapacak olsam sanırım orjinal kumandasını takardım. Yurtdışında çok daha ucuz. Ebayden alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: h@ydut

Tek Konudan takip daha iyi olur hocam, hem siz bu işin duayeni sayılırsınız :)

Ben sistemi Nakit olarak aldığımdan (fatura kestirmedim) Komple montaj+uzaktan kumanda dahil 1700TL ye taktırdım. (Garanti belgesi ve montaj belgesi imzalı kaşeli)

Resimlere gelecek olursak. Aracım Citroen C5

Yazları cihazı kendim Çıkartabileceğim ...
    Konuyu açan ve detaylı anlatımda bulunan Macrostr arkadaşa, ve yorumlarıyla katkıda bulunan tüm herkese gerçekten çok teşekkür ediyorum, ilk defa ısıtma konusunda bu kadar detaylı ve sonuca yönelik paylaşımlar görüyorum, emeklerinize sağlık...

H@ydut kullanıcı adlı arkadaşın yaptırdığı sistem tam da benim tıkandığım yere çözüm bulunmuş olan sistem, benim öyküm çok uzun ama ben de en son Webasto ve Eberspächer markalarının kurumsal kimlikleri nedeniyle bazı butik çözümden uzak olmaları ve aşırı yüksek fiyatları nedeniyle DaiSHava'yı bulmuş, ve hem en çok ekonomik maliyetinden ama hem de firmadaki yetkili beyefendinin inanılmaz ilgili ve çözüm odaklı tavrı yüzünden benzinli aracıma DaiSHava marka dizel ısıtıcı almıştım (Dai'nin maalesef benzinli modülü yok, ki ben eskiden Eberspächer'in benzinli sulu sistem ısıtıcısını kullanmıştım ama onlar da artık benzinli getirmiyorlar, ve bu sene baktığımda Webasto'da da sanırım benzinli bulmak pek kolay değil)

Benim kafamda bu sistemi ek bir dizel yakıt deposuna bağlayıp bagaja monte ettirmek ve sıcak hava üflediği boruyu bagajdan kabine doğru uzatmak fikri vardı, çok da basit olacağını düşünüyordum, ama sistem çalışırken bir egzos sistemiyle çalışıyor, yani bu ısıtıcının da bir egzosu var ve bu egzos borusunu aracın dışına ağızlaştırmak gerekiyor, işte sorun tam da burada başladı, sanayide konuştuğum her ustaya ek olarak hem Dai'nin, hem Eberspächer'in hem Webasto'nun mühendisleri egzos sıcaklığının 400 dereceye kadar ulaştığını, güvenlik zaafiyetine yol açacağını söylediler (Transit vb. gibi araçlarda zaten sulu sistem kullanıldığını, kuru sistem kullanıldığındaysa bu araçlarda sistemin monte edildiği yerin altını sistem direkt dış havayla temas edecek şekilde açılabildiğini, ama binek araçlarda bu şekilde aracı "delmek" mümkün olmadığından egzos civarındaki ısının montaj yerinde aşırı yüksek ısıya yolaçacağını söylediler, ve sanayide neredeyse hiç bir usta montaj işine biraz düşününce yanaşmadı)

H@ydut arkadaşsa bu sistemi tam da benim düşündüğüm gibi monte ettirmiş, ve kullanıyor, hem kendisi hem varsa belki bu sistemi buna benzer şekilde kullanan (veya başka pratik çözümleri/tecrübeleri olan) birileri benimle irtibata geçebilirlerse çok memnun olurum

• barkodd B kullanıcısına yanıt
    Webasto tüm kılavuzlarında doğrudan taban sacına montajı tavsiye ediyor. Sıcak hiçbir parça araca temas etmiyor. Çekincenizde haklısınız, sıcak egzos borusunu önlem almadan araç içinde gezdirmek riskli. Tüm konnektör ve egzos doğrudan aracın dışına çıkması en risksiz olanı.

Binek Araçta Dizel Park Harici Isıtıcı Webasto

Çıkışın hemen etrafında montaj kitinden çıkan yanmaz conta ve izolatörler var. gövde bile 3-4mm havada kalıyor. Gövde plastik malzemeden yapılmış ve çalışırken bile el yakmayacak sıcaklıkta kaldığına göre risk doğurmaz. Kılavuzlarda tarif edilen şekil zaten bu yönde. H@ydut'un modeli kendi ihtiyaçlarına göre çok güzel olmuş, muhakkak egzos etrafında bir ısı yalıtımı yapmışlardır. Sıcak egzos borusu temas ettiği yerlere zarar verebilir.

• Şu araçta kullanılan ısıtıcı hakkında görüşlerinizi alabilir miyim?
    www.tutorialelogan.ro
    Montat incalzitor rapid de antigel
    http://www.tutorialelogan.ro/2018/01/montat-incalzitor-rapid-de-antigel.html

Kabini değil motor soğutma suyunu ısıtıyor ve anladığım kadarıyla kızdırma bujileri kullanılmış. Direk aküye bağlanmış.

Bu da karşılaştırmalı videodan. Üstteki harici ısıtıcı kullanılmadan, alttaki harici ısıtıcı kullanarak elde edilen değerler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 25 Ekim 2018; 12:34:55 >

• Karavan ısıtmak için aldım ama baglantı şeklini bulamadım fazla da uğraşamadım.2 tane elimde boş boş duruyor.Burada 300-500 tl arası bir fiyata satılıyor(2.el)100€ dan pahalı olanına denk gelmedim henuz.Bendekiler BMW webastosu, e39 sanırım.Dizel ve su ısıtmalı olan tipten.Birisinın uzaktan kumandasıda var ama hiç denemedim , muhtemelen çalışıyordur.Bağlantı konusunda bilgisi olan birisi varsa bana ulaşsın, yardımcı olana birini hediye ederim.Aklıma gelmişti gene bir araştırayım derken buraya kadar geldiğim için yazmış bulunmaktayım.Umarım onaydan geçer. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstr2019

Karavan ısıtmak için aldım ama baglantı şeklini bulamadım fazla da uğraşamadım.2 tane elimde boş boş duruyor.Burada 300-500 tl arası bir fiyata satılıyor(2.el)100€ dan pahalı olanına denk gelmedim henuz.Bendekiler BMW webastosu, e39 sanırım.Dizel ve su ısıtmalı olan tipten.Birisinın uzaktan kumandasıda var ama hiç denemedim , muhtemelen çalışıyordur.Bağlantı konusunda bilgisi olan birisi varsa bana ulaşsın, yardımcı olana birini hediye ederim.Aklıma gelmişti gene bir araştırayım derken buraya kadar geldiğim için yazmış bulunmaktayım.Umarım onaydan geçer. :)
    Merhaba,

Webasto için bende yazılım ve çizimler mevcut dilerseniz yardım edebilirim.
  • Ankara'da tavsiye edebileceğiniz bir firma var mı? İşçiliği temiz, fiyatı makul olan?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.