Arkadaşlar bin tane ingilizce kursu çıktı karşıma. Udemy'den olsun, BOUN inglizce kursu olsun, örgün eğitim veren ingilizce kurslar olsun (internettekileri kastetmiyorum baya alıyorsun kalem defter gidiyorsun dershane gibi), Cambly olsun binlerce seçenek var fakat sorun bu kadar seçenek arasından bize en faydalı olabileni seçebilmek. Sizin tavsiyeleriniz var mı ? Udemy'den önerilirse hangi hocanın kursu önerilir ? Örgün eğitim veren ingilizce kursları olsa hangisini önerirsiniz ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Binlerce ingilizce kursu arasından hangisini seçeceğini bilememek
-
-
özenti kardeşim öncelikle burda kendin ile ilgili bilgi vermelisin en son seviyen neydi eksigin nedir amacın sınav mı yurtdışına mı gidicen işe mi giricen kendini tanıt yazan çıkar elbet yani senin ihtiyacının bilinmesi lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: VolcanoPowerözenti kardeşim öncelikle burda kendin ile ilgili bilgi vermelisin en son seviyen neydi eksigin nedir amacın sınav mı yurtdışına mı gidicen işe mi giricen kendini tanıt yazan çıkar elbet yani senin ihtiyacının bilinmesi lazım.
Hocam öncelikle kendimi tanıtmayıp bilgi vermediğim için kusuruma bakmayın
- Amacım Toefl, İELTS gibi sınavlara girip ortalama - ortalama üstü bir sonuç elde etmek (bunun çok uğraş gerektiren bir olay olduğunun farkındayım bunun için seneler vermem gerekebilir maymun iştahlı değilimdir. Gerçekten beni tanımıyorsunuz. Üniversiteye başlayacağım (İktisat) ve bunun için ingilizcemi geliştirmem gerekiyor.
- Amacım ingilizce makale, dergi ve hatta bazı kitapları okurken anlayabilecek düzeye gelmek (bu da kademe kademedir ben bunların farkındayım kimse 1-2 senede kusursuz mükemmel bir hale gelemez. Ben olayın bilincindeyim)
- Amacım ingilizceyi akıcı bir şekilde konuşabilmek, ingilizce cümleler duyduğum zaman (Diziler olur, müzik olur) bunları olabildiğince anlayabilmek (Bu işin sonu yoktur bunun farkındayım hayatım boyunca kendimi bu yolda geliştirmem gerekecektir sonuçta anadilim değil)
Sevgili dostum ya da abim/ablam benim amacım gerçekten bu işe kendimi vermek. Ortaokulda İngilizceye çok büyük ilgim vardı ve sınıfta en yüksek notları ben alırdım. Lisede böyle olmadı maalesef ve bir şekilde koptum olaydan. İngilizceye gerçekten ilgim var hani bunu hemen öğreneyim de İngiltere'ye iltica edem 159995588 Pound'a orada çalışam gibi abuk sabuk ve gerçekten uzak düşüncelerim yok. Her şey kendim için kendimi geliştirmek için, CV yazdığım zaman İngilizceyi şu düzeyde biliyor şeklinde not düşebilmek.
Maymun iştahlı değilim, geçici heveslerim yoktur, gerçekten istiyorum gibi cümleler kurarak bu kadar vurgu yapmamın sebebi genel itibarıyla insanlarda bu tip düşüncelerin hedefi olabiliyoruz. Bir şeye niyetlendiğimizde amaaan zaten 2 hafta sonra bırakır, yapamaz, hevesini alır gibi düşünceler oluşabiliyor. Benim gerçekten ilgim var.
Bu arada düzeyim giriş seviyesi hocam elbette ''İ need your wisdom, Get the f*ck outta here, Shame on you'' gibi basit kalıplardan haberim var anlamlarını biliyorum ve bolca kulak dolgunluğum mevcuttur (Amerikan dizileri sağolsun cidden bayılıyorum)
Tavsiyelerinizi bekliyorum hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam öncelikle önünde çok uzun bir yol var ama bu seni korkutmasın ingilizce diğer dillere göre en kolay dil bence tabi seversen.Bu dil çince fransızca falan gibi değil zaten her yerde karşına çıkıyor ve çıkacak. Zamana bakınca Birde mantık olarak baktığında sen mesajı atalı 1 gün yani 24 saat geçmiş. Yarın bir gün bakıcaksın 6 ay 1 sene geçmiş, zaman çok hızlı akıyor biryerden başlamak lazım nasılsa su gibi zaten.
Ben kendim nasıl öğrendim ona göre bi örnek vericem.Sen yapmak zorunda değilsin sadece bu benim görüşüm ve yaptıklarım.
sırasıyla
1- Lisede hocanın verdiği yazdıgım notlara çalıştım temeli öğrendim
2- Kursa gittim 3 seviye (elementary*preintermediate*intermediate)
Burda amaç sosyalleşmek bilmedigim soruları sormak ve gaza gelmekti.
ben yalnız çalışma işinde sıkılan bi tipim zaten. Bu arada kurslar genel anlamda faydasız ama çok soru sorar dersi takip edersen, ödev yaparsan faydalı bence.
bu arada çok çalıştıgım için preinter de seviye kitapları okumaya başlamıştım ben ama sadece ben okuyordum kursta galiba resmen yardırıryordum. Çalışma ve hevesle alakalı
3- Grammer kitaplarına boğdum kendimi
okuduklarım ve zaman zamanda canım sıkılırsa halen açıp baktıklarım. burda anlaman gereken olay her kitap farklı tarzda yazıp anlatabliyor bu yüzden daha çok şey öğrenebilirsin. burda yazmadıklarım var çünkü başta onları okumamıştım.
- English Grammar Inside And Out - Nesibe sevgi öndeş (olmazsa olmaz kitap)
- English grammer in use serisi - raymond murpy
4- internetten kalem/mektup arkadaşı buldum
penpals dı yanlış hatırlamıyorsam baya yazma ve okuma geliştirmiştim. böyle sitelerde mektup arkadaşı oluyorsun yazışıyorsun
5- uzun bi ara verdikten sonra yeniden http://www.ozkancelen.com sitesinde hocayı dinlemeye başlamak
6- kendi kendine konuşup cümleler kurma
Bu gerçekten çok önemli başta insan konuşamıyor karşısında insan olunca kelime falan aklına gelmiyor. Kendi kendine ve ayna karşısında sürekli sohbet ediceksin kafanda elindfede sözlük olacak. kafanda 2 tane karakter yarat sohbet koy.
7- sesli cümle kurmaya başlayınca iyice ilerlet ve kendine online kamera önünde konuşacagın bir platform yada insanlar bul.
günümüzde şanslısınız cambly tarzı bi sürü ortam var. ne zaman hazır hissedersen o zaman başlarsın.burası zaten kırılma noktası. O gırtlağın kitlendigi dügümden yavaş yavaş çıkması gerekiyor.
ben sana şöyle bişi söyleyeyim ben adam bulamıyordum turistik yerlere giderdim orada insanlara selam verirdim. Yeterki yapmak iste.
8- yurtdışı seyahati
akıcılık kazanmak için yurtdışı kesinlikle gerekli çünkü su isterken bile ingilizce konuşman lazım. burada kuralları yazıcam
- türk olamayan bir yere gitmek
- anadili ingilizce olan bir yere gitmek
- aksan olarak amerikan aksanı tavsiyemdir. telaffuzu türkler için kolay ve kasmadan öğrenebilirsin. ayrıca tüm tv vs heryerde amerikan film dizileri var sıkıntı çekmezsin.
- ülke tavsiyem amerika ve canada. bu iki ülkenin aksanı çok iyi anlaşılır ve yakın zaten.
9- kitap okuma tavsiye
sürekli sözlüge bakıp çıldırmak istemiyorsan biyografi kitapları tavsiyemdir. ilerde hedefine göre ielts falan kasacaksan akademik kitaplara yönelirsin.
10- faydali youtube kanalı (ingilizce)
- Learn English with Rebecca [engVid]
bu kadın gramer den tut ielts e kadar herşeyi anlatıyor ve çok anlaşılır temiz biçimde
- Arnels Everyday English
- Nurullah hoca
- Özkan Çelen
- Etkili pratik ingilizce
sınırlı vaktimde yazdım bu kadar artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 3 Eylül 2021; 12:50:1 >
-
Hayatımı İngilizce'ye vermiş bir İngilizce öğretmeni olarak söylüyorum; kursların çoğu para tuzağı.
İngilizce öğrenmenin iki yolu var. Ya kendin öğreneceksin ya da İngilizce'yi iyi bilen ve tam bir gerizekalıya bile öğretebilen bir öğretmen bulacaksın. Yoksa hayatın boyunca yarım yamalak gidecek her şey.
Üniversite dahil çalışmadığım yer kalmadı neredeyse. Öğretmenleri çoğu salla başı al maaşı modunda takılıyor. Çoğu zaten ezbere ders anlatmaktan başka bir şey bilmiyor gördüğüm kadarıyla. Hiçbiri işin mantığını anlatmıyor neredeyse. Çünkü kendileri de ezbere bildiği şekilde anlatıyor ve konuşuyor.
İki yıl önce şu konuyu açmıştım.
DonanımHaber ForumTürkiye'nin en kapsamlı İngilizce eğitim kanalını açmak istiyorum - Destek ve görüşleriniz? » Sayfa 1 - 6https://forum.donanimhaber.com/turkiye-nin-en-kapsamli-ingilizce-egitim-kanalini-acmak-istiyorum-destek-ve-gorusleriniz--141651004Bazı sorunlar ve askerliğimden (İngilizce bilgimden dolayı NATO'da tatil gibi askerlik yaptım laf aramızda. ) dolayı bu fikri ertelemek zorunda kaldım.
Eğer Beylikdüzü'ne yakınsan özel ders verebilirim ya da online çalışabiliriz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X