Şimdi Ara

BioNTech 3. doz aşılama ne zaman? Üçüncü doz randevuları açıldı mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
1
Favori
10.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla son günlerde dışarda gördüğüm çoğu insan artık maske dahi takmıyor çünkü millet bıktı bu virüs durumlarından.İnsan bir süre sonra ekonomik şartlarında zorlaşmasıyla virüsü takmamaya başladı.

aşılar konusunda ise en başında 2 doz yeterli denmişti,sonra hatırlatma dozu diye bir şey uydurdular.Aşı olupda ölende var ülkede.Aşıya karşı çekimser olanlarda bu tip gelişmelerden sonra iyice uzak duruyor zaten.

Gerçi bu aşı dozları 3lede sınırlı kalmaz.Seneye 3 doz daha yaptırılır.Hesapta ülkenin %80 kadarı 2 doz aşılı olsa geri kalan %20 kesim için sürü bağışıklığı üzerinden bir dengeleme olacağını çok saygıdeğer proflar dile getiriyordu aylar önce.Günlük sayılar veriliyor kimse inanmıyor? bu ortamdada aşı konusunda sağlıklı ilerleme zaten olmaz.Bugün aşı yasakları olmasın ülkenin asgari %80-90 kadarı aşı filan olmaz.Kamu dairelerine girersin aşı sorulur,bankalara girersin aşı sorulur,iett kartı alırsın aşı sorulur.Bunlar sorulmasa kimse aşıda olmaz.Zorlamaylada tablo ortada zaten,millette birbirini yiyor her yerde.

• TechVET kullanıcısına yanıt

Bu konuyu niye bu kadar uzattı millet anlam veremiyorum. Temel bir konu hakkında fikir belirttim ve aşı karşıtı diyen mi ararsın, ne yapalım diyen mi ararsın. Şayet benim demem ile yapılacak olsaydı aşılamanın haricinde ülkede çözülmesi gereken daha bir dünya şey var ama burası bir forum ve herkes kafasına göre fikrini söylüyor. Bende bunlardan biriyim ve basit şekilde ilk mesajımda "ilaç firmaları buradaki parayı gördü artık bilmem kaçıncı doza kadar gider" dedim. Bu kadar basit bir konudan buralara kadar geldi resmen konu ülke gündemine döndü.

• Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt

Ben seni anladım arkadaşım ama yapacak bir şey yok. İlaç firmaları zaten hep kazanıyorlar.

• The Time Lord kullanıcısına yanıt
    Karar mercii olarak sizin de sorgulamanızı tavsiye ederim (ama laboratuvar ortamında)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • grafen oksit yapacakklar çip takacaklar bizi anten yapacaklar

• Bilgiyi duzeltelim.

Elinizdeki veri ile virüs bulaşmadi diyemezsiniz. Enfekte olmadım da diyemezsiniz.

Hasta olmadım diyebilirsiniz..

Bağışıklık sisteminiz nedeniylr Sizie etkilenmeyen virüs başka birini Enfekte edip öldürebilir.

Bu basit denklemi anlamamakta neden ısrar ediyor insanlar ben de bunu anlamıyorum

AŞI VIRUS BULASMASINI ENGELLEMEZ.. TÜM AŞILAR ICIN GEÇERLİDİR.

HASTA OLMAYAN VIRUS BANA BULAŞMADİ DİYEMEZ. HASTA OLMADIM DİYEBİLİR.

VIRUS BULASIP HASTA OLMAYAN VIRÜSÜ YAYMAYA DEVAM EDER.

DIĞER BULASTIRDIGI KİŞİ HASTA OLABİLİR, ÖLEBİLİR HİCBİRSEY OLMAYABİLİR.

AŞILI ÖLÜMÜ ENGELLEMEZ. HASTALIĞI HAFİF GEÇİRMENİZİ SAĞLAR. GENEL OLARAK. KRONIK HASTAYSANIZ YAŞ YÜKSEKSE AŞILI DA OLSANIZ OLEBİLRİSİNZ.

Bu kadar basit bir prosesi anlamayan insanlar nasıl olabiliyor hayret ediyorum....

Yakınındaki örnekler

1. Çift doz aşılı covid oldu hafif atlattı nezle sandı. Koku azalınca şüphe etti test positive. Nezle dışında hiçbir semptom göstermedi.

2. Full aşısız,, sıfır semptom turp gibi, is yerinde vaka çıkınca test istediler herkesten, test sonucu pozitif. Başkasında çıkmasa test olmazdı ve fark etmezdi. Son durumda çift doz aşı oldu.

3. 2 doz sinovac, 65 yaş kronik rahatsızlıkları var, covid oldu rahmetli. Kızına bulaştırdı 35 yaş, kronik rahatsızlığı yok, o dönemde aşısız idi, rahmetli oldu. Aynı evde yaşayan diğer kıza hiç bulasmadi.

4. 1.5 yıl evden çalışıp neredeyse sokağa çıkmayan ultra pinpirikli arkadaşım (kimseyle görüşmesi) çift doz BioNTech aşılı. Sadece 2dk diye girdiği marketten sonra covid oldu.

Ozetle, her olasılık mümkün.

Başınıza gelmeyince yok zannediyorsunuz. Birşey olmuyor zannediyorsunuz.

Bana bişey olmaz diyen başka bir arkadaşım nefesi başka bir organi ile almaya çalışmak durumunda kalınca durumu idrak etti. Hayatı boyunca grip bile olmadı bu adam.. Maska falan takmadı covid yalan hepsi uydurma dedi. Cip takacaklar dedi.. Taktılar :)

Çift doz biotench oldu hastalık sonrasi sure biter bitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 6 Kasım 2021; 9:55:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TonyMontana94 kullanıcısına yanıt

Bakınız.

Virüsten etkilenmiyorum size özel bir durum. Sizin bağışıklık sisteminiz ile ilgili. Bunu genelleyemezsiniz. Orada sıkıntı yok.. Benim 80 yaşında babam hasta olmaz.. Maske bile zor. Taktiriyorum.. Hastalığı fakan umursamaz ömrü boyunca. Kurallara uyuyor aşı da oldu. Ama öncesinde toplu taşıma vs full bindi tutamadık evde sıkıldım dedi.. Ama hasta olmadı. Virus bulaşmış olabilir bilemeyiz ama hasta olmadı..

İkinci BÜYÜK ISRARLI HATANIZ

Dünyada hiç bir aşı virus bulaşması i engellemez.. Engrlmmez. Engellemez.. Basit.. ENGELLEMEZ..

AŞI size antikor urettirir, virus size bulaşınca antikorlar virüsü etkisiz hale getirsin diye..

Basit. Çok basit bir yapı.. Hala virus bulaşması ni engelsdiginiz düşünüyorsunuz aşının..

Son konu,

Aşı olmamak sizin hakkınız. Olmak ZORUNDA DEĞİLSİNİZ.

Fakat sizi etkilemeyen virus başkalarını etkiliyor ve toplumsal sağlığı bozuyor ise, kurallara UYMAK ZORUNDASINIZ. Aşınız yoksa PCR testi yaptırıp ister sinemaya gidin ister uçağa binin. Bunu kısıtlayan yok...

Bu da çok basit bir konu :)

Tekrar ediyorum,. Aşı olmak ZORUNDA DEĞİLSİNİZ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 6 Kasım 2021; 10:6:31 >

• TonyMontana94 kullanıcısına yanıt

AŞI OLMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ..

Öyle bir zorunluluk yok.. Toplumsal sağlığı etkileyen bir pandemi de kurallara UYMAK ZORUNDASINiz.ikisi farklı şeyler..

PCR testi yaptırıp sürekli hayatınıza devam edeceksiniz.. Bunun sosyal zorlukları olabilir bu da sizin tercihiniz, aynı aşı olmamak tercihi size ait olduğu gibi BioNTech 3. doz aşılama ne zaman? Üçüncü doz randevuları açıldı mı? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 6 Kasım 2021; 10:10:7 >
  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt
    BioNTech 3. doz aşılama ne zaman? Üçüncü doz randevuları açıldı mı?
  • TechVET kullanıcısına yanıt

Kazanmalarına zaten birşey diyemeyiz, normal düzende de ilaçlar alıyoruz ve kazanıyorlar bu gayet normal bir ticaret ama buradaki durum pandeminin onlara kat kat fazla kazandırdığını görüp de bu durumu uzatma durumlarından bahsettim. Belki uzatılıyor belki uzatılmıyor ancak firmalara güvenilmemesi gerektiğini zaten biliyoruz.

• İlaç şirketleri insanlar uzun yaşadıkça, yaşlılık dönemini uzun uzun geçirdikleri zaman para kazanırlar. İnsanların erkenden ölüp sağlık sisteminden dışarı çıkması ilaç şirketlerinin işine gelmiyor. Dolayısıyla, virüs ilaç şirketleri tarafından üretilmedi, üretilemez de zaten. Virüsün öldürücülüğü ne zaman son bulursa ve insanlar ne zaman uzun yaşamaya devam ederse ilaç şirketleri kaldığı yerden para kazanmaya devam edecek.

Virüsler ve bakteriler tarih boyunca oldular, olmaya da devam edecekler. Bu gezegenin gerçek sahipleri bakteriler ve virüsler. Günümüz bilimi yokken de virüsler kıyım yapıyordu. Bunu anlayın artık.

• BJK kullanıcısına yanıt
    Düzmece haber ? Bükreş 5. kent binasında aşılama odasının önünden geçen bir vatandaşın cektiği video, videoda yorum yok, başlık bile yok iken nasıl "haber" oluyor :) Önce doğru tanımlama yapmayı öğren diyeceğim, ironi yapmıyorsan :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.