Şimdi Ara

BİOS'A GİREMİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Toplama bir masa üstü bilgisayarım var
    Ana kartı B450M DS3H V2
    Ekran kartı AMD RADEON 5500 XT
    RAM apacer panther ddr4 16 GB 2ad.

2 gündür evde yoktum ne olduysa bilgisayarı açamıyorum bilgisayarı açtığımda karşımda" report and select proper boot device or ınsert boot Media in selected boot device and press a key" yazısı çıkıyor.
    Klavyeden bios'a girmeyi denedim ama algılamıyor bu klavye ile daha önce bios'a girebiliyordum ve klavyenin ışıkları yanıyor yani klavye bilgisayar açılırken çalışıyor ayrıca tüm donanımsal parçaları söküp bağlantıları kontrol edip yeniden topladım ve bios pilini de çıkarttım bir 5-6 dk bekledim fakat hala aynı hatayı veriyor update ederek düzeltmeye çalışıyorum ama malum bios ekranına erişemiyorum dostlar ne olur yardım edin extra bir bilgisayarım yok yapmam gereken sunum- ödevler var şimdiden herkese teşekkürler. BİOS'A GİREMİYORUM

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Diski biri alıp gitmiş olabilir mi?

• _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    Yok hayır donanımsal bir eksik veya değişim yok

• Bios'a girebilmeniz gerek, disk bir şekilde bozulup sistemi kararsızlaştırmış gibi gözüküyor.

Öncelikle diskleri tamamen çıkartın.

Disk yokken biosa girebiliyor musunuz? Disklerin kablolarının yerine oturarak takıldığından emin olun.

Muhtemelen disk tamamen bozulmuş, yine de bir ihtimal basit bir kablo sorunu olabilir.

• Klavyeniz usb mi, pili çıkartarak biosu sıfırlamışsınız usb ayarları değişmiş olabilir bilgisayarda cd dvd usb gibi medya takılı ise çıkartın. Ps2 klavye bağlamayı deneyin. Biosa giremiyorsanız boot menü açmayı deneyin. İlk açılışta altta yazar boot menü f12 f8 veya esc tuşu olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.