Şimdi Ara

BIOS açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ASUS K8V-MX anakart boot yapmıyor ve Bad BIOS checksum. Starting BIOS Recovery diye uyarı verip sırasıyla cdrom ve floppy'de arama yapıyor. Anakart Cd'sini koydum ve kendince işlemler yaptı. Start Erasing... ve sonrada Start programming... diyerek sistemi kapayıp açmamı istedi. Kapatıp açınca yine aynı mevzu ve herşey yine aynı şekilde... Defalarca denedim sonuç alamadım. Bu bilgisayar nasıl başlar.

Denediğim yöntemler

1-Pili değiştirdim
    2-BIOS'u resetledim

• bios tan sistem saatini kontrol edip hatalı ise düzeltin sorun giderilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 14 Ocak 2007; 15:06:01 >
  • netten biosun son sürümünü indirin,
    diskete yükleyin ve ordan güncelleyin.
  • anakarttaki pili çıkarıp biosu resetle . belki işe yarar
  • Asus'un recovery programı vardır, bir başka bilgisayardan bios update indirip diskete kaydedin sitede anlatıldığı gibi,daha sonra bilgisayarı açarken disketi takın o oradan rom dosyasını bulacak ve Biosunuzu kurtaracaktır.
  • Sistem tarihini düzeltip başlangıç disketi ile Q-Flash yapın ve daha sonra BIOS'u güncelleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu dediklerinizi aynen yaptım arkdaşlar ama restarttan sonra gene aynı. Sanki BIOS update'i yemiyor gibi. Recovery CD'si var anakartın onu da denedim otomatik olarak bir şeyler yapıyor ve kurtarıldı diyor şimdi restart yapın diyor ve yapınca gene aynı durum. Yani POS ekranı gelmiyor bir tek BIOS updatei ile ilgilibir kaç yazı olan boş bir ekran geliyor. İlk defa böyle bir şey gördüm bugüne kadar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ermanpac

Sistem tarihini düzeltip başlangıç disketi ile Q-Flash yapın ve daha sonra BIOS'u güncelleyin.

Bunu nasıl yapacağım ki POS ekranı yok, bilgisayar açılmıyor ve BIOS'a girme durumu yok.
  • İMDAT yaaa
  • acaba anakartın pili bitmiş olmasın o yüzden biosa kayıt yapamıyor olabilir
  • Bundan ilerisi teknik servis işlemi. Kendini yorma.
  • Doğru görmeden fazla bir şey yapamayız.
  • Yeni anakart aldım ve aynı durum olamaz yaa. kafayı yieyecm bu nedir Allah aşkına. İlk mesajımda detayları verdiğim olayın aynısı. Bu anakart yeni ve kutudan şimdi çıkardım.
  • aynı problemle karşılaşan başkalarıda var,fakat birsürü işlemi var pinlerle ilgili fln,tam ayarlarını bilmediğim için birşey söyleyemiyeceğim,yanlışlıkla anakartı yakabilirsin,en iyisi servise göndermek
  • Buldum anasını satayım. Problem ramlerdendi. İlk defa rmlerden bu tür problem çıktığını gördüm. Ram'i değiştirince herşey düzeldi. Yani yukarıda anlattığım olay başınıza gelirse sorun ramlerden demektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.