Arkadaşlar bilgisayarım problemsiz çalışıyordu sonra bir gün açtığımda monitör gelmedi ve kısa bir bip sesi verdi. sonra uzay montaj denedim olmadı bütün parçaları söktüm olmadı. (uzun bir süre anakart sökülüydü bağladığımda windows ekranına gelene kadar açtı sonra yine aynı sorun başladı) cmos resetde yaptım ancak şuanda bios açtıktan sonra anakartın üzerindeki sönen ledler sürekli yanıyor. pili söktüm başka bios pili taktım cmos reset tuşunu kullandım ama nafile. Şuanda bip seside vermiyor. Problem ne olabilir ne yapmamı önerirsiniz?
Anakartın bip sesi vermemesi parçaların hepsinin hazır olmadığını gösterir. Bana da olmuştu ama benim sorun ekran kartındaydı ısıttım baya bi sonra reset attım açıldı
denemediğim yol kalmadı şuanda bunu da deniyorum umarım olur
maalesef buda işe yaramadı :( başka önerisi olan?
O zaman sorun başka bir donanımda. Ama kesin donanımsal bi sorun
çıldırmak üzereyim ya bi çözemedim şunu
Kasadan çık bip sesleri ve anlamları :
1 bib açılırken bilgisayarınız sağlıklı bir şekilde açılıyor demek ! ton yok = guc yok devamli ton = guc kaynagi arızalı devamli kısa ton = arızalı ana-kart 1 uzun = Ram yenileme 1 uzun, 1 kısa = arızalı ana-kart veya ROM-Basic 1 uzun, 2 kısa = video kart hatası veya dip switch (XT icin ) 1 uzun, 3 kısa = Ekran kartında hata 1 kısa = Normal Açılış 2 uzun, 1 kısa = monitör adaptör senkro hatası 2 kısa = parity hatası (hafiza-ram toplam) 3 kısa = ilk 64 K RAM hatası 4 kısa = zaman sayacı arızalı 5 kısa = işlemci arızası (prosessor arızalı ) veya vidoe Ram ** 6 kısa = klavye işlemcisi hatası 7 kısa = Sanal işlemci mode ayar (AT icin) 8 kısa = Video Ram yanlis yazma 9 kısa = ROM bios toplam hatası
Arkadaşlar bilgisayarım problemsiz çalışıyordu sonra bir gün açtığımda monitör gelmedi ve kısa bir bip sesi verdi. sonra uzay montaj denedim olmadı bütün parçaları söktüm olmadı. (uzun bir süre anakart sökülüydü bağladığımda windows ekranına gelene kadar açtı sonra yine aynı sorun başladı) cmos resetde yaptım ancak şuanda bios açtıktan sonra anakartın üzerindeki sönen ledler sürekli yanıyor. pili söktüm başka bios pili taktım cmos reset tuşunu kullandım ama nafile. Şuanda bip seside vermiyor. Problem ne olabilir ne yapmamı önerirsiniz?
kesin çözüm için format
şuanda bip seside vermiyor. sadece bios açılırken yanan bütün ledler sürekli yanıyor ve klasik bip sesini vermiyor. Böyle bir duruma format dedin ya helal olsun
sistemdeki ramleri sök ve sıstemı ac bakalım ram uyarısı verecekmı ve bılesenlerınden bahset bıraz anakart ram vs
quote:
Orijinalden alıntı: zeki1981
sistemdeki ramleri sök ve sıstemı ac bakalım ram uyarısı verecekmı ve bılesenlerınden bahset bıraz anakart ram vs
ramleri söktüm yinede ses vermedi artık biosu görmüyo :S