Şimdi Ara

Overclock yaptım pc açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba,işlemcimi boistan overclock yaptım şimdi bilgisayar açılmıyor. Kasa çalışıyor,fanlar falan herşey tamam ama başlarken bip sesi gelmiyor ve öylece kalıyor. Monitör de no signal diyip power saving moduna geçiyor. Yaptığım şey şu ; fsb yi 200'den 210'a arttırıp çarpanı da 16'dan 18e çektim voltajı ellemedim. İşlemcim AMD Phenom II x4 955, anakartım Foxconn A7DA-S 3.0 Yardımlarınızı bekliyorum, biosa girebilsem ayarları sıfırlayıp denerim ama giremiyorum. Bunu eski haline getirme imkanım yok mu ?

• kasayı aç anakartın üzerinde bios pilini bul çıkart 1 dakika kadar bekle geri tak bios sıfırlanmış olacak veya bios pilinin yanında clearcmos var onu yap anakart sıfırlansın
  • cmos yaptım halloldu :D Bilgisayardan çok anlamam ama insan zora düşünce nasıl da yapıyor :D yine de teşekkür ederim. Acaba neden böyle oldu sonuçta 955 o.c kapasitesi yüksek bi işlemci. Acaba ilk önce fsb arttırıp save edip daha sonra çarpan mı arttırmak gerekiyor ?
  • ilk olarak her işlemci aynı seviyede oc olmuyor. eger fsb yükseltirsen ramlerin hızlarınıda yükseltirsin kitlenmeye zemin hazırlar. Sadece carpan kilidi yükselt forumdaki konuları videoları youtube daki videoları incele. Sogutucunun kaliteli bir şey oldugundan emin ol. oc arttırıp kaydettiğinde sıcakların cok yükselmemesine dikkat et böyle işte :)
  • Cevabınız için teşekkür ederim, dediğiniz herşeyi denedim. Öncelike Sunbeam CCF 120mm kullanıyorum ve şu anda 50 dereceyi geçmiyor %100 yük altındayken. Dediğiniz gibi fsb yükseltmeden çarpanı yükselttim yine olmadı. 200 x 17 yaptım ( 200 x16 stok ) olmadı, hatta 200 x 16,5 yaptım yine olmadı. Her seferinde power tuşuna bastığımda fanlar çalışıyor harddiskler çalışıyor ama o bip sesi gelmiyor ve öylece bekliyor. Umarım yazılımsal bir sorundur :(
  • CPU ya biraz voltaj vermeyi deneyin isterseniz. Şöyle +0,005V filan FSB arttırdığınızda RAM ve kuzey köprüsünü gözetmek gerekir. Kuzey köprüsüne voltaj vermek, Ramler için ise ya çarpanı düşürmek yada voltaj arttırmak gerekir.
  • Birşey sormak istiyorum, ben mi yanlış yapıyorum acaba buyrun size yapığımı fotorafla göstereyim ;

Resimde görünen Cpu Clock yazan yeri ellemiyorum , sadece CPU multiplier adjusta girdiğimde x4 den x30a kadar sayılar çıkıyor ve x17yi seçiyorum. Hatta yanında da 3400 MHz yazıyor parantez içinde. Yaptığım bu kadar sonra kaydedip çıkıyorum. Resimde gir seçenek var Advanced clock Calibration, ona girdiğinizde karşınıza şunlar çıkıyor : [Disabled], [Auto], [All Cores], [Per Core]. Disabled ve auto da bir seçenek yok , All Cores yapınca altta 1 seçenek açılıyor ve bu sefer de aynen şöyle seçenekler çıkıyor :

0%
    2%
    4%
    6%
    8%
    10%
    12%
    -2%
    -4%
    -6%
    -8%
    -10%
    -12%

Default seçili olan -2%

All Cores seçeneğinde ise 4 çekirdek için üstteki çıkıyor tek tek tüm çekirdeklerde bu değer oluyor. Acaba burdan bi ayar mı gerekiyor ? Bu yüzdelik dilimlerin n olduğunu anlamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • All Cores seçersen tüm çekirdekler için yapar. Per Core seçersen herbir çekirdek için tek tek elle yaparsın. 3.4Ghz için biraz voltaj verin cpu ya Advanced Clock Calibration (ACC) Disable kalsın.
  • 3.4 için voltaj vermem gerekiyorsa hiç oc yapmam daha iyi :) Yine de teşekkür ederim, foxconndan gelecek cevabı bekliyorum şimdilik
  • Sorunu hallettim,foxconn teknik ekibi overclock için bios verdi ve güncelleyince herşey çalışıyor, voltajsız 218x18 stabil max 55 derece
  • Merhaba arkadaşlad anakartım msi b450m pro-m2 max anakartım msi rx 580 işlemcim amd ryzen 5 3500x biostan oc genie 4 açtım aynı sorunu veriyor pc çalışıyor fanlar çalışıyor ekran gelmiyor no signal diyip goto power diyor geçiyor bios pilini çıkarttım 1 kaç kere denedim sonuç alamadım lütfen yardım edin biosa giremiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.