Şimdi Ara

Bios ayar tutmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkdaşlar net cafem var 3 pc her açılışta floppy disk yok uyarısı veriyor load default cmos chekkum error yazıyo f1 basmadan geçmiyor. Önce bios pillerini değiştirdim ayarları kaydettim. Ama power kesilip tekrar açınca yine aynı sorun oldu. Sonra bios update yaptım ayarlaraı kaydetim ama yine sorun düzelmedi. Bios güncelleme ve pil değişimi haricinde çözümü bilen var mı ????

• Biostan floopy devre dısı bırakmayı denedinizmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biostan floopyi devre dışı bırakıyorum. Ama sorun bu değil devre dışı bırakıp save and exit yapıyorum. Ama pcnin elektiriğini kesince yeniden açılınca tekrar floppy devre dışı bırakılmamış oluyor. Yani ayarlar kayıtlı kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyberx26 -- 24 Ekim 2011; 0:50:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeNccLuBeR

Biostan floopy devre dısı bırakmayı denedinizmi ?
    bios update den sonra ayarlar kismindan baslangici harddisk ve diger seceneklerini cdrom yapip deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaqzilla -- 24 Ekim 2011; 0:54:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shaqzilla

bios update den sonra ayarlar kismindan baslangici harddisk ve diger seceneklerini cdrom yapip deneyin

Evet zaten bunuda yapıyorum arkadaşlar bios ayarlarıyla ilgili bir sıkıntı yok sorun başka yerde yapılması gereken tüm ayarları yapıyorum ama kayıtlı kalmıyor sorun burada bunun çözümünü bieln yok mu ???
  • merhaba

Sorununuz büyük ihtimalle pil sorunu ama eğer pil sorunu olmadığından eminseniz yani başka bir pil ile denediyseniz anakart üzerindeki pile en yakın jumper'ın yerinde olup olmadığını kontrol edermisiniz. Bazı anakart modellerinde bios sıfırlamak için kullanılabiliyor.
  • Pil sorununa benziyor fakat floppy kablosunu ters taktığınz zamanda böyle hata verebiliyor kontrol edin. Şuanki durumundan tersine çevirin floppy kablosunu

Floppy sürücüsünün arkasına taktığınız kabloyu anakarta - > anakarttakini floppyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joker.dll -- 24 Ekim 2011; 10:22:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wiseboy06

merhaba

Sorununuz büyük ihtimalle pil sorunu ama eğer pil sorunu olmadığından eminseniz yani başka bir pil ile denediyseniz anakart üzerindeki pile en yakın jumper'ın yerinde olup olmadığını kontrol edermisiniz. Bazı anakart modellerinde bios sıfırlamak için kullanılabiliyor.

çalışan bir anakarttan pil alman en garanti yol olacaktır. ve bios'u anakart üzerindeki jumper ile bir kez resetlemende çözüm bulabilir. en kötü floppy iptali galiba :)
  • yardımcu olmaya çalışan arkdaşlara çok teşekkür ederim. Ama ısrarla floopy üzerinde durulmasını anlamış değilim kasada zaten floppy yok kabloları bile takılı değil ama nedense açılırken hata veriyor. 3 tane farklı 0 pil denendi 0 pillerin boş olma ihitmali düşünülerek çalışan bir kasanın pili çıkarılıp takıldı ama sorun yine düzelmedi. kafayı yemek üzereyim sanırım çözümü bilen yok
  • Kasaya hiçbir zaman kablo takılmadıki bakın bios ayarlarında hiçbir sorun yok arkdaşlar 50 tane pc var hepsinin tüm özellikleri aynı sadce son 1 haftadır 3 kasada bu sorun olmaya başladı. Bios ayarı yapmayı çok iyi biliyorum 8 senedir net cafe işletiyorum 50 pcnin her türlü tamir işini kendim yapıyorum. Sürekli o ayar bu ayar yapıldımı diyorsunuz evet tüm ayarlar yapılıyor ve pc düzgün çalışıyor. ama akşam kafe kapanınca şarteller iniyor sabah gelince bi bakıyoruz aynı 3 kasada yine aynı hatayı veriyor ayarları yeniden yapmadan yada f1 e basmadan açılmıyor yani yapılan ayarlar kayıtlı kalmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cyberx26

Kasaya hiçbir zaman kablo takılmadıki bakın bios ayarlarında hiçbir sorun yok arkdaşlar 50 tane pc var hepsinin tüm özellikleri aynı sadce son 1 haftadır 3 kasada bu sorun olmaya başladı. Bios ayarı yapmayı çok iyi biliyorum 8 senedir net cafe işletiyorum 50 pcnin her türlü tamir işini kendim yapıyorum. Sürekli o ayar bu ayar yapıldımı diyorsunuz evet tüm ayarlar yapılıyor ve pc düzgün çalışıyor. ama akşam kafe kapanınca şarteller iniyor sabah gelince bi bakıyoruz aynı 3 kasada yine aynı hatayı veriyor ayarları yeniden yapmadan yada f1 e basmadan açılmıyor yani yapılan ayarlar kayıtlı kalmıyor.

Sanırım sorunun bir tek ben anladım Biosun elektriği kestiğin andan itibaren bilgi saklamıyor. başka bios ayarlarını değiştirip kaydedermisin bakalım gücü kestiğinde o ayarlarda da bozulma olacak mı ?

• Anakartınızın sata çıkışını yer değiştirin sonrasında biosunuzu kesin güncelleyin ve anakartınızın driverlarınıda güncelleyin.
  • bios pilinde sorun olabilir
  • bios pilinde sorun vardır neden bios pili haricinde öneri istiyorsunki?
    ya biosun arızalıdır yada pili bitikdir.

disket kablolarını komple çek hala disket ararsa bios sorunludur
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Anakartınızın sata çıkışını yer değiştirin sonrasında biosunuzu kesin güncelleyin ve anakartınızın driverlarınıda güncelleyin.

tamam arkadaşım bide böyle deneyelim sata çıkış yerini hiç değiştirmedim anakart driverida güncellenmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KiTaRo54

bios pilinde sorun vardır neden bios pili haricinde öneri istiyorsunki?
    ya biosun arızalıdır yada pili bitikdir.

disket kablolarını komple çek hala disket ararsa bios sorunludur

Ya arkadaşlar okumadan cvp yazıyorsunuz hala disket kablosu pil diyosunuz. Madem yazdıklarımı okumuyorsunuz boş yere cvp yazmayın bu nedir ya Allah aşkına daha önce yazdım 3 kere 0 pil takıldı olmadı çalışan kasanın pili takıldı yine olmadı kasada zaten disket hiç olmadı kablosu hiç takılmadı . Tamam ya bios bozuk anakartı çöpe atıyorum bunu mu istiyorsunuz anlamadımki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.