Şimdi Ara

Bios boot seçeneği silme yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc notebook ve dell inspiron 15r 5537.Windows 8.1 ve ubuntu kurulu.Ubuntu ve windowsun önyükleme bölümlerini ayrı yapmıştım özellikle.Windowsu biostan öncelikli yapmıştım bu sayede açılışta dokunmazsam windows açılıyordu.Ubuntuyu başlatmak için ise başlangıçta f12ye basp oradan seçiyordum.Ubuntudan önce kali linux kurmuştum aynı taktikle.Windows kurulum usbsi taktım ve önyükleme bölümleri de dahil ubuntu ve kalinin disklerini biçimlendirip sildim ama bios menüsünden kaybolmadı bunlar.Boot menüsünden seçip açmaya çalıştığımda ise grub açılıyor ve ubuntu ve kali zaten kurulu olmadığından sistem açılmıyor.Grub içerisinde veya başka bir yöntemle bu kali ve ubuntunun boot şeyini nasıl silebilirim?Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden Allah razı olsun :)
     Bios boot seçeneği silme yardım lütfen. Bios boot seçeneği silme yardım lütfen. Bios boot seçeneği silme yardım lütfen. Bios boot seçeneği silme yardım lütfen. Bios boot seçeneği silme yardım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 12 Nisan 2015; 23:52:27 >

• Lütfen cevap yazabilir misiniz?Acelem var yarın erken kalkmam lazım.79 görüntüleme ve daha 1 tane bile cevap yok.Forumculuk öldü mü?Nerede DH'ın bilgili üyeleri,yetkilileri?Nerdesiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 13 Nisan 2015; 0:35:54 >
  • Artık çıkıyorum forumdan inşallah yarın sabah tatmin edici bir cevapla karşılaşırım :D
  • Tekrar windows bootu oluşturabilirsiniz... Bunun için win 7 kurulum dvd sinden kurtarma konsolunda komut istemi kısımına girip bootrec.exe /fixboot ve bootrec.exe /fixmbr komutlarını kullanırsanız tekrardan windowsa girebilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorckaArtvin

Tekrar windows bootu oluşturabilirsiniz... Bunun için win 7 kurulum dvd sinden kurtarma konsolunda komut istemi kısımına girip bootrec.exe /fixboot ve bootrec.exe /fixmbr komutlarını kullanırsanız tekrardan windowsa girebilirsiniz...

Çok teşekkür ederim fakat sorunu tam anlatamadım galiba.Sorun windows'a girememek değil.Windows sorunsuz çalışıyor.Benim yapmak istediğim şey boot menüsündeki ubuntu ve kali seçeneklerini silmek.Bunu nasıl yapabilirim?Diğer bir tabirle(yanlış olmazsa) ubuntu ve kali'nin grub'ını nasıl silebilirim?Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 13 Nisan 2015; 12:27:33 >
  • Bir de bu programla deneyeceğim inşallah olur da bana ve okuyan diğerlerine de bir faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 13 Nisan 2015; 12:47:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios'ta Boot menüsü yok
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşe yaradı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.