Şimdi Ara

BIOS Format USB belleğimi görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Dün Windows 10'un kendi kendine bilgisayarıma dosya indirdiğini duyunca kafam attı ve hemen windows 8'e geçmek için format atmaya başladım ve format devam ederken yarıda kesildi. Daha sonra farklı bir bilgisayardan UEFI bir USB bellek hazırladım. BIOS'da bellek görülüyor Boot önceliğini USB belleğe veriyorum fakat bilgisayar resmen Belleği açmıyor garip bir olay işte. Yardım edebilecek varsa çok minnettar olurum. Tekrar yazayım Priorities kısmında USB bellek görünüyor boot önceliğini veriyorum fakat normalde olması gerektiği gibi yani restart attığımda belleğin içindeki kurulumu açması yerine tekrar BIOS'a yönlendiriyor beni. Ne yapmalıyım

• İkinci bir tuş daha olmalı (F12-F9 vs.). Önyükleme Sıralama Menüsü (boot order vs.) denen bir şey olmalı, muhtemelen önyükleme ekranında görünür.

Aşağıdaki resimde görünüyor (sağ alt kısımda):
     BIOS Format USB belleğimi görmüyor
  • Flash disk içerisindeki işletim sisteminin UEFI veya Legacy'den hangisi olduğuna dair bilginiz var mı? Ona göre biostan değişiklik yapıp deneyebilirsiniz. Ben onu değiştirmeyi unutup yarım saati flashı okumuyor diye sövmüştüm açıkçası
  • Hallettim arkadaşlar şöyle ki ;

USB Belleğe ISO dosyasını Rufus'dan yazdırıyordum Disk bölüm düzeni ve hedef sistem türünü Uefi için MBR yaptım ve dosya sistemini NTFS olarak değiştirdim. Böyle olunca secure boot'u BIOS 'dan kapatırsanız rahatça kurulumu yapabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.