Şimdi Ara

BIOS GÜNCELLEME SONRASI RAID-0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde MSI K9AG Neo2-Digital anakart var. Anakartın bir problemi yok. Anakarta BIOS güncellemesi yapmak zorundayım (AMI BIOS). sistemde 2x512 GB RAID-0 düzeneği kurulu. Güncelleme sonrası RAID düzeneği bozulacak kanısındayım.
    Sorum basit: Bir RAID düzeneğinin tamamen aynısını sisteme geri yüklemenin bir yolu var mı? Amacımız nihayetinde veri kaybının olmaması.
    NOT: Benzer bir konuyu teknik yardıma açtım; fakat burada sorumu yineledim. Çünkü çözüm yolu bulunursa birçok kişiye yardımcı olacak bir konu olacak kanısındayım. Artık epey fazla kişi RAID-0 yapıyor; fakat RAID konfigürasyonunu nasıl yedekleriz bilmiyoruz. MOD arkadaşlar konuyu silmezse, zaten sorunun cevabı bulunduktan sonra konuyu soru formatından çıkarıp çözüm formatına çeviririm.

• raid in yedeklemesi ancak verilerinizi başka bir hdd ye veya medyaya depolayarak olur diye biliyorum. Bios kaynaklı bir düzenek olduğundan biostaki bir sorun raidi bozabilir ve geri getirilemez diye biliyorum. Eğer çözümü varsa bende öğrenmek isterim.
  • Arkadaş da aslında doğru anlamış; ama ben yine de yanlış anlaşılma olmasın diye tekrar edeyim. İsteğim dosyaları yedeklemek değil (tabii ki), sadece RAID konfigürasyonunu sapasağlam geri koymak. Yardımlar için şimdiden sağ olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prroze -- 8 Nisan 2009; 11:11:08 >
  • Yedekleme varmı bilmiyorum ama MSI anakartlarda defalarca bios güncelledim Raid0 kullanırken bir sorunla karşılaşmadım. Karşılaşırsanda aklında bulunsun, kablolarından herhangi birini çekme. Eğer raid configürasyonuna zarar getirmezsen (hdd'nin boot'una yazılan- Bios'taki değil) tekrar raid ayarlarına bakmak için raid setup'a girdiğinde otomatik algılıyor.

Ama yinede backup al. Bir durum farklı gerçekleşir ve sende çalışmaz, sonra töhmet altında kalmıyalım
  • dostum benım anakartta bıos u sıfırlasamda update etsemde raid ayarlarını değiştirip geri getirsemde raid e hıcbısey olmuyo

bıosda eskı ayarları tekrar gırdığımden hersey normal ekılde kullanıyorum

senın anakartındada raıd e bısey olacağını sanmıyorum yapman gereken sey bıosu update ettıkten sonra sıstemı boot etmeden eskı ayarlarını tekrar ayarlayıp kullanmak
  • Zaten 1 TB yedeklemeye boş yer bulmam da zor. Önemli bir-iki şeyleri yedekleyip güncellemeyi yapacağım. Buradan sonucu yazarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

dostum benım anakartta bıos u sıfırlasamda update etsemde raid ayarlarını değiştirip geri getirsemde raid e hıcbısey olmuyo

bıosda eskı ayarları tekrar gırdığımden hersey normal ekılde kullanıyorum

senın anakartındada raıd e bısey olacağını sanmıyorum yapman gereken sey bıosu update ettıkten sonra sıstemı boot etmeden eskı ayarlarını tekrar ayarlayıp kullanmak

Dipnot : Eski ayarlar derken sakın Raid 'i sil baştan oluşturma. Config'in üstüne yazarsan gider.
  • BIOS güncellemesi yapılmıştır. RAID konfigürasyonu aynen kaldı. Zaten dikkat ettim de RAID BIOS yazıyordu menüde de. Demek ki, normal BIOS'ta RAID açılınca, normal BIOS, RAID BIOS'a tetikleme yapıp RAID BIOS'un işlemi yapmasını sağlıyor.
    Bir hikayenin de böylece sonuna geldik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.