Bios güncellemesinde Elektrik gitti
-
-
Yaratıcı!
-
Anakartta dual bios ya da bios için arkasında bir tuş vs yok ise geçmiş olsun garantiye gidecek. Genelde biraz pahallı anakartlarda olan usb'den direkt bios yazma işlemi çoğu anakartta yok. Yani update için var ama ola ki bios komple uçtu veya yanlış bios atıldı vs durumunda usb belleğe biosu atıp belleği anakartın beirli yerindeki usb'e takıp tek tuş ile ayağa kaldırılabiliyor. Veya işte dual bios oluyor yedek bios oradan açar ama bunlar yoksa malesef dediğim gibi garantilik.
-
Eğer BIOS çipi soketli ise...
Eskiden, makinayı çalışan BIOS çipi takıp açıp... canlı makinada, çalışan BIOS'u çıkarıp, muadil EEPROM'u takıp flash ederdik.
Şimdi olur mu bilmiyorum.
-
Benim anakartta bios update tuşu var usbyi fat32 ile formatlayıp içine biosu atıp istenilen formata dönüştürdüm sonra anakartın bios usb yuvasına takıp başlatıp bios update tuşuna da bastım ama herhangi bir değişme olmadı. Elektrik gelince ilk açtığımda anakartın cpu ışığı yanıyordu. O usb ile yüklemeye çalıştıktan sonra dram ışığı yanıyor sadece. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim ayrıca
İncelemek isterseniz Anakart: https://www.biostar.com.tw/app/tr/mb/introduction.php?S_ID=1116
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrfurkanaydin -- 15 Aralık 2024; 15:23:0 > -
bios çipi anakarta lehimli hocam. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
-
Biostar biraz uyanıklık etmiş bu tuş sadece update içinmiş. Yani üzerinde birtane çalışan bios olacakmışta sen bellek takarsan ona basınca update ediyormuş sıfırdan bios atmıyormuş. Hiç gerek yok aslında o tuşa normalde çünkü artık her anakartta var biostan usb bellek takıp güncelleme oluyor ama bu sadece kısayol gibi tuş koymuş o kadar. O tuş bios flashback olsaymış o zaman işe yarayacakmış. Msi ve gigabyte'ın bazı üst modellerinde bu tuş ile sadece anakarta güç verseniz yetiyor bios atmak için. İşlemci bellek veya ekran kartı falan istemez. Dediğim gibi sizin işiniz malesef garantilik.
Ha garantim yok ben yapıcam diye uğraşırım derseniz de eğer anlatayım ama bu iş değişebilir. Bütün sorumluluk size ait.
Bu yeşil ile işaretlediğim çipe bakın üstünde ne yazıyor bu önemli. Uyumluysa şayet
amazonCH341A USB Programcı EEPROM BIOS Flasher 24/25 Serisi Çip için UySOP8 Flaş Klipsli Programlanabilir Mantık Devrelerihttps://www.amazon.com.tr/Programc%C4%B1-Flasher-Klipsli-Programlanabilir-Devreleri/dp/B0CXHXGRPPCh341A usb flasher alıp bunun şu mandallı aparatıyla çipin üstüne tutturacaksınız sonra da usb ile bu programlayıcıyı pc'e takacaksınız. PC'den flasher yazılımı vs ise biosun dump dosyasını bulup yazdıracaksınız çipe ama bu iş öyle kolay değil. Baya deneme yanılma ister ve garantisi varsa da böyle şeylerle uğraşmayın derim.
-
Hocam Garantim var ama bu benim hatam olarak görünür değil mi yani garanti kapsamına girer mi bu sıkıntı yarın götürücem büyük ihtimal
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X