Şimdi Ara

BIOS güncellemesinden sonra pc çöktü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok Durduk Yere Yapmıcam Yeni Bir İşlemci Alcam Fakat İşlemci Alınca Takmak İçin Bios Güncelleme Şartmış Doğrumudur ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

anakartta dual bios var güncelleme hatalı olsa bile diğer biosta boot edebilmesi gerekiyordu sizin anakartta başka birşey engel olabilir

Maalesef olmuyor işte her bilgisayarda..Zaten dual bios otomatik recovery yapsa kullanıcılar pek birşey farketmiyor sistem açıldığı için.
    :)) Çok sorun yaşayan var böyle ve çok da farklı çözüm yolları var,enteresandır..Üsstekiler işe yaramazsa daha yazacağım mesela.

aslında bu anakartlardaki dualbios aslında sanal olarak varmış daha doğrusu maliyeti düşürmek için ikinci çipi takmıyorlar artık herhalde
    http://yorickdowne.wordpress.com/2009/02/11/recovering-from-bios-failure-on-gigabyte-ga-ep45-ud3p/
    http://www.gigabyte.com/webpage/8/article_04_bios_explained.htm

yedek bios aslında harddiskte saklı duruyormuş eğer bozulursa diskin gizli bölümünden okunup kurtarıyormuş
    eğer diskte yok ise bios dosyalarını cd ye yazıp cd takılı olarak açarsa ordan okuyup kurtarabilir
    bi de sadece sata lı cdrom lar işe yarıyormuş ide bağlantıları görmüyormuş
    yukardaki linkte bir kişi cmos u sıfırlayınca kurtaramamış sıfırlamayı tavsiye etmiyorlar açıkçası önce sıfırlamadan denesin cd ile daha sonra sıfırlayarak denesin bence

Nuke_Mania dual chip var anakartta ama çalışma prensibini bir türlü anlayamadım böyle bi durumda devreye girmeyecekse ne zaman girer, cd konusuna gelince benim ki ide sata mı bulmam lazım o işlemi yapmak için ?

• quote:

Ygt16 ;

Selamlar..Üstte Bay_Kg yazmış.
    Eğer söylediklerini yaparsanız ve çözüm olmazsa;

(ki altta yazdığımı önce yapmanızı tavsiye ederim)

bilgisayarın açma düğmesine basılı tutuarak pcye güç gelmesini sağlayın..fanlar çalışıp güç geldiğinde elinizi açma düğmesinden çekin ve tekrar düğmeye basın ve güç kesilip fanlar durana kadar basılı tutun.
    Sonra tekrar açma düğmesine basın ve hemen çekin elinizi.
    bip sesini duyarsanız ne ala.

Deniyorum teşekkürler...

Edit: Yaptım 10-15 kere bip sesi geldi çalışmaya devam etti sonra tekrar 10-15 kere bip sesi geldi sonra reset attı ve yine aynı şeyleri tekrarladı iyi bişey mi bu ?

Edit 2: Saydım 23 kez bipliyo yani anakart arızası demek istiyo sanırım mesuthaksoy yardım et =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ygt16 -- 6 Aralık 2011; 17:16:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ygt16

quote:

quote:

quote:

anakartta dual bios var güncelleme hatalı olsa bile diğer biosta boot edebilmesi gerekiyordu sizin anakartta başka birşey engel olabilir

Maalesef olmuyor işte her bilgisayarda..Zaten dual bios otomatik recovery yapsa kullanıcılar pek birşey farketmiyor sistem açıldığı için.
    :)) Çok sorun yaşayan var böyle ve çok da farklı çözüm yolları var,enteresandır..Üsstekiler işe yaramazsa daha yazacağım mesela.

aslında bu anakartlardaki dualbios aslında sanal olarak varmış daha doğrusu maliyeti düşürmek için ikinci çipi takmıyorlar artık herhalde
    http://yorickdowne.wordpress.com/2009/02/11/recovering-from-bios-failure-on-gigabyte-ga-ep45-ud3p/
    http://www.gigabyte.com/webpage/8/article_04_bios_explained.htm

yedek bios aslında harddiskte saklı duruyormuş eğer bozulursa diskin gizli bölümünden okunup kurtarıyormuş
    eğer diskte yok ise bios dosyalarını cd ye yazıp cd takılı olarak açarsa ordan okuyup kurtarabilir
    bi de sadece sata lı cdrom lar işe yarıyormuş ide bağlantıları görmüyormuş
    yukardaki linkte bir kişi cmos u sıfırlayınca kurtaramamış sıfırlamayı tavsiye etmiyorlar açıkçası önce sıfırlamadan denesin cd ile daha sonra sıfırlayarak denesin bence

Nuke_Mania dual chip var anakartta ama çalışma prensibini bir türlü anlayamadım böyle bi durumda devreye girmeyecekse ne zaman girer, cd konusuna gelince benim ki ide sata mı bulmam lazım o işlemi yapmak için ?

2 çipli olan modeller sanal olmayanlar sistem açılmaz ise otomatik devreye giriyordu ama bu sanal diskte saklı olanlar bios bozulur ise kurtarma için diskin içine bakıp ordan tekrar flasha yazmaya çalışıyormuş

ide cd romlu lar kurtaramamış sata taktıklarında kurtarabilmişler
    önce ide olanla bir deneyin olmaz ise sata lı bulup deneyin

bi de kurtaramama ihtimali var tabi eğer sizdeki biosun boot bloku da bozuk ise çipin sökülüp flashlanması gerekir inşallah boot blok sağlamdır cd den okur kurtarır

• Deneyip görücez bakalım sağol Nuke_Mania...
  • mesuthaksoy musait oldugunuz zaman konuya tekrar el atarsanız cok yardımcı olursunuz...
  • ne yapabildiniz ne gibi gelisme var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

ne yapabildiniz ne gibi gelisme var...

Yani bi gelisme yok aslında ama su ana kadar sadece mesuthaksoy nickli arkadasın soyledigi cozume geri bildirim alabildim bilgisayardan o da sürekli bip sesi.. bu da bişey :) şaka bi yana artık ümidim bitmeye başladı :'(
  • surekli bip sesi derken...
    uzun uzun bip sesi mi... eger bu ses geldi ise ram yok sinyali almissiniz..
  • quote:

bi de kurtaramama ihtimali var tabi eğer sizdeki biosun boot bloku da bozuk ise çipin sökülüp flashlanması gerekir inşallah boot blok sağlamdır cd den okur kurtarır

Cd den kurtarmayı biraz açabilir misiniz. Bios dosyasını ne şekilde cd ye yazacağız?

Açılmayan biosun cd yi görmesini nasıl sağlayacağız (Dual (2.) bios özelliği cd veya harddiskten yedek biosu mu arıyor)

Bende dual bios gigabyte anakart var bu güne kadar güncellemeler yaptım problemsiz: kurtarmaya ihtiyacım olmadı ama Bios ayarlarında hddye yedekleme enable olduğu halde harddiskin herhangi bir yerinde biosa ait bir dosya göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 6 Aralık 2011; 19:35:53 >

• quote:

surekli bip sesi derken...

sürekliden kastım kısa kısa hızlı ve devamlı ses geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ygt16 -- 6 Aralık 2011; 19:28:18 >
  • o sesin gelmesi aslinda yasam belirtisi...
    anakartiniza sadece ekran karti ve tek ram takin. birde oyle acmayi deneyin. hala ses gelecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

Cd den kurtarmayı biraz açabilir misiniz. Bios dosyasını ne şekilde cd ye yazacağız?

Açılmayan biosun cd yi görmesini nasıl sağlayacağız (Dual (2.) bios özelliği cd veya harddiskten yedek biosu mu arıyor)

Bende dual bios gigabyte anakart var bu güne kadar güncellemeler yaptım problemsiz: kurtarmaya ihtiyacım olmadı ama Bios ayarlarında hddye yedekleme enable olduğu halde harddiskin herhangi bir yerinde biosa ait bir dosya göremedim.

biosu cd ye herhangi bir klasör içinde olmadan ana dizinde yazılması gerekiyor.

anakart yedek biosu otomatik takılı hdd ye ve cd ye bakarak arıyor herhangi bir işlem yapmaya gerek yok
    harddiske yedeklenmiş biosu bulamamanızın sebebi normal dosya olarak diske kaydedilmemiş olmasından kaynaklanıyor.
    hdd lerde başlangıçtaki ilk sıradaki 2 mb lık bölüm gizli olur normal şartlarda o bölümü görmezsiniz disk partisyonları o bölümden sonra başlar
    genelde ekstra mbr kodları oem bilgileri saklamak için o bölüm kullanılır biostaki hdd parolası saklamak gibi gigabytta kendi biosunu saklamak için kullanıyor demek ki

windowsda o bölümü yedekleyen bir program var mı bilmiyorum ama linuxta 2 mb lık kısım yedeklenebiliyor yada geri yüklenebiliyor.

• quote:

biosu cd ye herhangi bir klasör içinde olmadan ana dizinde yazılması gerekiyor.

anakart yedek biosu otomatik takılı hdd ye ve cd ye bakarak arıyor herhangi bir işlem yapmaya gerek yok
    harddiske yedeklenmiş biosu bulamamanızın sebebi normal dosya olarak diske kaydedilmemiş olmasından kaynaklanıyor.
    hdd lerde başlangıçtaki ilk sıradaki 2 mb lık bölüm gizli olur normal şartlarda o bölümü görmezsiniz disk partisyonları o bölümden sonra başlar
    genelde ekstra mbr kodları oem bilgileri saklamak için o bölüm kullanılır biostaki hdd parolası saklamak gibi gigabytta kendi biosunu saklamak için kullanıyor demek ki

windowsda o bölümü yedekleyen bir program var mı bilmiyorum ama linuxta 2 mb lık kısım yedeklenebiliyor yada geri yüklenebiliyor.

Şimdi hatırladım geçenlerde 2-3 mb lık bir bölüm gördüm diskte hangi program hatırlayamadım ubuntu olabilir?

Teşekkürler bilgi için.

• quote:

quote:

Selam

Sizin kart ve benzerleri için bios recovery hakkında çok şey okudum ve başarıya ulaşanların çoğu yaptığınız gibiydi.
    Bip sesi geliyorsa bu tabii ki iyiye işaret. Bip sesi gelmeye başladıktan sonra bios pilini çıkartıp biosu resetlemeyi denediniz mi?
    Bunu yaptıktan sonra hala açılmıyorsa Exeter yazmış , sistem bileşenlerini eksilterek, imkanınız varsa değiştirerek pcyi açmayı deneyin.
    Sistem bileşenleriniz neler?Hepsini detaylıca yazın lütfen.

• quote:

quote:

quote:

Selam

Sizin kart ve benzerleri için bios recovery hakkında çok şey okudum ve başarıya ulaşanların çoğu yaptığınız gibiydi.
    Bip sesi geliyorsa bu tabii ki iyiye işaret. Bip sesi gelmeye başladıktan sonra bios pilini çıkartıp biosu resetlemeyi denediniz mi?
    Bunu yaptıktan sonra hala açılmıyorsa Exeter yazmış , sistem bileşenlerini eksilterek, imkanınız varsa değiştirerek pcyi açmayı deneyin.
    Sistem bileşenleriniz neler?Hepsini detaylıca yazın lütfen.

Sistem bileşenleri ;

İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9300 2.5Ghz
    Ekran kartı: nVidia EN9500GT 512MB 128 bit
    Ram: 2x Kingston 2GB DDR2 800Mhz
    HDD: 250GB

Şimdi tam olarak ne yapmam gerektiğini adım adım söylerseniz çok iyi olur çünkü şu pili sıfırlama olayını hala çözemedim.

• Bios pili sökmeden nuke_manianın önerisini dikkate alsak?*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 7 Aralık 2011; 0:05:02 >
  • quote:

Bios pili sökmeden nuke_manianın önerisini dikkate alsak?*

Alsın arkadaş abi.
    Konu sahibi ben değilim :))
  • quote:

quote:

Alsın arkadaş abi.

Ben de değilim üstad

Ben öğrenmeye çalışıyorum

Bu gün dual biosun false olduğunu öğrendim!!

nuke_mania ilginç bilgiler verdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 7 Aralık 2011; 8:34:56 >
  • quote:

quote:

Alsın arkadaş abi.

dostum sistem bileşenlerini yukarıda yazdım ne yapmam gerekiyo :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.