Şimdi Ara

BIOS güncellemesinden sonra pc çöktü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba arkadaşlar, sıkıntım büyük dün durduk yere kaşındım ve BIOS güncellemeye kalktım. Gigabyte anakartımın driverlarını yüklerken utilities bölümünde @BIOS diye bi program vardı merak ettim kullandım neyse sadede geleyim bu @BIOS programı ile güncelledikten sonra BIOSu reset attım ve bi daha açılmadı pc yani pc açıldı ekrana görüntü gelmiyo anakartın üstündeki ledler sabit yanık vaziyette duruyo, bütün forumları gezdim çözüm bulamadım bilen biri varsa yardım etsin lütfen...

NOT: Anakart modeli EP43-S3L

• Merhaba,

Reset attım kısmını pek anlamadım ?

Bios güncellendikden sonra bilgisayar otomatik olarak kapanır ve yeniden açılır. Siz bu işletim gerçekleşmeden bilgisayara reset mi attınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Reset attım kısmını pek anlamadım ?

Bios güncellendikden sonra bilgisayar otomatik olarak kapanır ve yeniden açılır. Siz bu işletim gerçekleşmeden bilgisayara reset mi attınız ?
    Yok o @BIOS yazılımı succesful update dedikten sonra restart gerekli falan dedi bende yes e bastım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ygt16

Yok o @BIOS yazılımı succesful update dedikten sonra restart gerekli falan dedi bende yes e bastım.

Alıntıları Göster
    Yardımcı olabilecek kimse yok mu çok zor durumdayım
  • quote:

Yardımcı olabilecek kimse yok mu çok zor durumdayım

Alıntıları Göster
    Yapabileceğin birşey yok arkadaşım, ürünü garantiye yollamak dan başka.

Bios güncellemenin riskli bir iş olduğunu biliyorsun. Bios güncelleme sırasında herhangi bir hata sonucunda geri dönülmez sorunla karşılaşman %100. Bu yüzden anakart'ı garantiye yolla.
  • quote:

Bios güncellemenin riskli bir iş olduğunu biliyorsun. Bios güncelleme sırasında herhangi bir hata sonucunda geri dönülmez sorunla karşılaşman %100. Bu yüzden anakart'ı garantiye yolla.

Alıntıları Göster
    Birader garantisi yok anakartın herhangi bi teknik serviste çözülür mü ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Biosu resetledim demissin nasil resetledin. birde tek ram ile acmayi denedin mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Selam
    Şunları dener misiniz?

1- Elektrik fişini prizden veya bilgisayar arkasından çıkartın.
    2- @Bios pilini sökün ve yuvadaki +, - uçları biribirine bir metal parçası veya iki ucu açılmış kablo ile değdirin.
    3- 2, 3 dkkika sonra tekrar pili takın ve bilgisayarınızı çalıştırın.

Bu şekilde @Bios fabrika ayarlarındaki diğer chipten yükleme yapacak ve bilgisayarınız açılacaktır kardeş.
    Bir şeye gerek duyar veya sürücü @Bios gibi vs. işlemlere ihtiyacınız olursa, anakartınızın detayları buradadır.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ep43-s3l_10

Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    Şunları dener misiniz?

1- Elektrik fişini prizden veya bilgisayar arkasından çıkartın.
    2- @Bios pilini sökün ve yuvadaki +, - uçları biribirine bir metal parçası veya iki ucu açılmış kablo ile değdirin.
    3- 2, 3 dkkika sonra tekrar pili takın ve bilgisayarınızı çalıştırın.

Bu şekilde @Bios fabrika ayarlarındaki diğer chipten yükleme yapacak ve bilgisayarınız açılacaktır kardeş.
    Bir şeye gerek duyar veya sürücü @Bios gibi vs. işlemlere ihtiyacınız olursa, anakartınızın detayları buradadır.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ep43-s3l_10

Kolay gelsin..

Öncelikle teşekkürler,
    Pili söktüm fakat + ve - uçları neresi onu bulamadım Bay KG.

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Biosu resetledim demissin nasil resetledin. birde tek ram ile acmayi denedin mi?

BIOS u değil pcyi resetledim kardeş , yok tek ram ile denemedim denerim şimdi sağol ilgilendiğin için.
  • quote:

Herkese merhaba arkadaşlar, sıkıntım büyük dün durduk yere kaşındım ve BIOS güncellemeye kalktım. Gigabyte anakartımın driverlarını yüklerken utilities bölümünde @BIOS diye bi program vardı merak ettim kullandım neyse sadede geleyim bu @BIOS programı ile güncelledikten sonra BIOSu reset attım ve bi daha açılmadı pc yani pc açıldı ekrana görüntü gelmiyo anakartın üstündeki ledler sabit yanık vaziyette duruyo, bütün forumları gezdim çözüm bulamadım bilen biri varsa yardım etsin lütfen...

Geçmiş Olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus_1866

quote:

Herkese merhaba arkadaşlar, sıkıntım büyük dün durduk yere kaşındım ve BIOS güncellemeye kalktım. Gigabyte anakartımın driverlarını yüklerken utilities bölümünde @BIOS diye bi program vardı merak ettim kullandım neyse sadede geleyim bu @BIOS programı ile güncelledikten sonra BIOSu reset attım ve bi daha açılmadı pc yani pc açıldı ekrana görüntü gelmiyo anakartın üstündeki ledler sabit yanık vaziyette duruyo, bütün forumları gezdim çözüm bulamadım bilen biri varsa yardım etsin lütfen...

Geçmiş Olsun..

Sağolasın...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yunus_1866

quote:

Geçmiş Olsun..

Sağolasın...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Benimde Msı Anakartım var Yakında Uptade Yapcam Bu arkadaşlar gibi sorun olup açılmassa garantisi yok pcnin anakarta yeni anakartımı yollayım garantiye vatan Computerden almıştım .

• quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

Arkadaşlar Benimde Msı Anakartım var Yakında Uptade Yapcam Bu arkadaşlar gibi sorun olup açılmassa garantisi yok pcnin anakarta yeni anakartımı yollayım garantiye vatan Computerden almıştım .

Alıntıları Göster
    Hiç bulaşma derim riskli çok riskli iş.
  • ygt sen bi biosunu resetle artik... pilin a ve - taraflarini gormen lazim pili cikardigin zaman... pili tutan 2 demir varya onlari birbirine dokunduracaksin.
    birde bunu makinede elektrik yokken yani fisten cekili iken yap...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 6 Aralık 2011; 1:06:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaso3597

Eğer sisteminizde bir sorun yoksa bios update "YAPMAYIN".
    Eğer sisteminizde bios update yapmanızı gerektirecek sıkıntılar varsa bios update yapın.
    Riske gelince, bugüne kadar 30 kere yaptım hiç de sorun olmadı.
    Ama tabi kısmet meselesi.Siz ilk defa yaparsınız, sonrası size 20 tl.ye mal olur :))
    Bilgisayarcıya götürüp bios yazdırmak zorunda kalırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orijinalden alıntı: yaso3597

Eğer sisteminizde bir sorun yoksa bios update "YAPMAYIN".
    Eğer sisteminizde bios update yapmanızı gerektirecek sıkıntılar varsa bios update yapın.
    Riske gelince, bugüne kadar 30 kere yaptım hiç de sorun olmadı.
    Ama tabi kısmet meselesi.Siz ilk defa yaparsınız, sonrası size 20 tl.ye mal olur :))
    Bilgisayarcıya götürüp bios yazdırmak zorunda kalırsınız.

Alıntıları Göster
    Ygt16 ;

Selamlar..Üstte Bay_Kg yazmış.
    Eğer söylediklerini yaparsanız ve çözüm olmazsa;

(ki altta yazdığımı önce yapmanızı tavsiye ederim)

bilgisayarın açma düğmesine basılı tutuarak pcye güç gelmesini sağlayın..fanlar çalışıp güç geldiğinde elinizi açma düğmesinden çekin ve tekrar düğmeye basın ve güç kesilip fanlar durana kadar basılı tutun.
    Sonra tekrar açma düğmesine basın ve hemen çekin elinizi.
    bip sesini duyarsanız ne ala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 6 Aralık 2011; 1:17:47 >

• quote:

Ygt16 ;

Selamlar..Üstte Bay_Kg yazmış.
    Eğer söylediklerini yaparsanız ve çözüm olmazsa;

(ki altta yazdığımı önce yapmanızı tavsiye ederim)

bilgisayarın açma düğmesine basılı tutuarak pcye güç gelmesini sağlayın..fanlar çalışıp güç geldiğinde elinizi açma düğmesinden çekin ve tekrar düğmeye basın ve güç kesilip fanlar durana kadar basılı tutun.
    Sonra tekrar açma düğmesine basın ve hemen çekin elinizi.
    bip sesini duyarsanız ne ala.

Alıntıları Göster
    anakartta dual bios var güncelleme hatalı olsa bile diğer biosta boot edebilmesi gerekiyordu sizin anakartta başka birşey engel olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

anakartta dual bios var güncelleme hatalı olsa bile diğer biosta boot edebilmesi gerekiyordu sizin anakartta başka birşey engel olabilir

Maalesef olmuyor işte her bilgisayarda..Zaten dual bios otomatik recovery yapsa kullanıcılar pek birşey farketmiyor sistem açıldığı için.
    :)) Çok sorun yaşayan var böyle ve çok da farklı çözüm yolları var,enteresandır..Üsstekiler işe yaramazsa daha yazacağım mesela.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

Maalesef olmuyor işte her bilgisayarda..Zaten dual bios otomatik recovery yapsa kullanıcılar pek birşey farketmiyor sistem açıldığı için.
    :)) Çok sorun yaşayan var böyle ve çok da farklı çözüm yolları var,enteresandır..Üsstekiler işe yaramazsa daha yazacağım mesela.

aslında bu anakartlardaki dualbios aslında sanal olarak varmış daha doğrusu maliyeti düşürmek için ikinci çipi takmıyorlar artık herhalde
    http://yorickdowne.wordpress.com/2009/02/11/recovering-from-bios-failure-on-gigabyte-ga-ep45-ud3p/
    http://www.gigabyte.com/webpage/8/article_04_bios_explained.htm

yedek bios aslında harddiskte saklı duruyormuş eğer bozulursa diskin gizli bölümünden okunup kurtarıyormuş
    eğer diskte yok ise bios dosyalarını cd ye yazıp cd takılı olarak açarsa ordan okuyup kurtarabilir
    bi de sadece sata lı cdrom lar işe yarıyormuş ide bağlantıları görmüyormuş
    yukardaki linkte bir kişi cmos u sıfırlayınca kurtaramamış sıfırlamayı tavsiye etmiyorlar açıkçası önce sıfırlamadan denesin cd ile daha sonra sıfırlayarak denesin bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 6 Aralık 2011; 1:57:54 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.