Şimdi Ara

Bios Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle aldığım bios hatasını anlatmadan önce sistemimin gerekli özelliklerini belirteyim.

Gigabyte GA-8IPE1000MK Anakart (i865Pe Chipset)

lazım özelliğimiz bu.

Geçen gün Intel P4 2.8 Presscot işlemcimi overclock ederken pc reset attı. (3.3 Ghz'de)
    Ramim 512 mb ddr400 Kingston.Fsbyi birazda düşürmüştüm.Fakat resetten sonra birdaha biostan yanıt alamadım. :D

Şimdi pcyi açtığımda klavye tanınmadan Award BootBlock v1.0 diyor.Ve Scanning HDD For Boot Image...
    deyip AutoRecovering... diyor.Fakat saatlerde hiçbir yanıt alamadım.Biosun gitmesi muhtemel.CMosla alakası olmayan birşey.Pili çıkarttım taktım falan.Anakartımda jumper yok.Hddyi söktüğümde Hdd veya Floppy de Bios Image yok diyor.Galiba başka bir arkadaş Floppy ile kurtarmayı denemiş eskiden ama Floppynin tarandığına dair hiçbir mesaj veya iz yok.Hddmi başkasında deneme içine boot image atma gibi bir şansım da yok.

Tek çarem Gigabyte sitesinden AutoRecovery dosyalarını indirmekti.İndirdim.Diskete atıp deneyecem.
    Diğer bir distekede Boot Image yükleyecem.

Lütfen yardımlarınızı/yorumlarınızı bekliyorum.

Sonradan eklediklerim:
    Biosun en son sürümünü indirdim.Rar Pakettinde flash891 diye flash dosyam
    çıktı.autoexec.bat dosyasının içini klavyeyi boot edecek şekilde değiştirdim.Ayrıca bios dosyasınıda flashlayacak inşallah.

Boot image işi olmayacak.Falan filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Temelkuran -- 27 Haziran 2007; 9:21:40 >

• Ayrıntılı yardım edecek yok mu?
  • yardım edecek yok mu illaha mesaj yazdırıyosunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AÇILIŞTA HATA
    10 yıl önce açıldı
    Bios Yükleme
    11 yıl önce açıldı
    Bios güncelleme
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.