Şimdi Ara

Bios hdd yi görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni topladığımım sistem hdd yi birtürlü görmüyor. Bütün parçaların montajını yaptım Windows 7 kurmaya çalıştığımda hdd görünmüyor. BİOS tan baktığım zamanda görünmüyor. Bütün bağlantıları kontrol ettim fakat sorun yok. Sadece DVD okuyucu görünüyor. Anakart ve hdd modelleri aşağıdaki gibidir.

* MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ AMD 760G+SB710 DDR3 1333MHz VGA Anakart
    * TOSHIBA 3.5" 500GB SATA 3.0 32MB Önbellek 7200Rpm Harddisk

• harddiski jumper ile sata3 modundan sata2 moduna çevirirseniz belki görebilir...
    anakart sata3 tanımıyor olabilir bu yüzden...
    bios sata ayarın raid olabilir...
    harddisk arızalı olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 21 Ocak 2013; 11:08:22 >
  • dwd okuyucunun kablosuyla hdd ninkini degistir oyle dene olmazsa takili olduklari yerleri biri digerine digerinide onunkine tak oyle dene olmasi lazim
  • başka sata kablosu dene ayrıca farklı porta tak işe yaramazsa sata 2 dene
  • daha önce çalışıp eğer yere düşürmedinse kablo problemin jumper ayarlarını değiştir bios görmüyor dediğinde ilk aklıma gelen yeni dahili hardisk almanı öneririm.Toshiba yada Samsung bunun dışında hiçbir modele elini sürme...
  • Arkadaşlar hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. Dediklerinizi uyguladım fakat sonuç olumsuz. Sorun vatan bilgisayardan 2 gün önce aldığım Toshiba hdd nin bozuk olmasıymış. Dün akşam bilgisayarı vatan bilgisayarın müşteri hizmetlerine götürdüm onlarda baktı ve bozuk olduğunu gördüler. Bende arızalı Toshiba hdd yerine 6 tl fark vererek Seagate hdd aldım ve işletim sistemini sorunsuz kurdum. Hepinize iyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.