Merhaba arkadaşlar, Ebaydan ucuz yollu bir laptop aldım. Twinhead P88TREMC diye bir model. Buna xp yüklemek istedim, sonra internette gördüğüm kadarıyla bu laptopın xp ve 2000 yüklemekle ilgili bir sorunu varmış, bu sorunu aşmak için de bios güncellemesi gerekiyor. Firmanın sitesinde de son bios güncellemesi için bu yazıyor zaten Fix the bug about Win2000 can't be installed. Ancak bu aletin biosu kendisine dokundurtmuyor. Phlash kullanınca bir yerden sonra devam edemeyip "write to flash error" diye bir hata veriyor. Bırakın update'i, biosa yaptığım en ufak bir değişiklik bile bir dahaki resetlemede bir bakıyorum eski haline dönmüş. Örneğin boot sırasını değiştiriyorum, biosa şifre koyuyorum, bana mısın demiyor herşey eski halinedönüyor. Sanırım bu yüzden de bilgisayar her açılışta rami yavaş yavaş sayıyor ve bu sayma işlemini de askıya almıyor. Bana ne önerirsiniz? Saygılar.
Hatta şimdi fark ettim, bios saati bile kaydetmiyor, her resette saat sıfırlanıyor, pili değiştirdim sonuç aynı
Ben de aynı sorun var. Kaç kere pili değiştirdim bir süre kayıtlı kalıyor. Sonra yine kendini resetliyor.
Henüz bu biosu deneyemedim çünkü şu anda bir işletim sistemim yok ve o dosya windows altında çalışıyor. Ancak bios güncellemenin mümkün olduğunu sanmıyorum, sanırım biosa şu anda birşey yazmak imkansız. En ufak değişikliği bile tutmuyor hafızasında.
Başlangıç disketi varsa Q-Flash yapın ve BIOS'u güncelleyin. Daha sonra ayarları değişitirip kaydedin, tekrar açılışta ayarlarınıza göre açılması lazım.
windows 2000 yukleyememek ayri birsey biosta yapilan degişikliklerin kaydedilememsi ayri birsey.İkincisinden dolayi maalesef makinada bir donanim sorunu olduğunu düşünüyorum.Saygilar
cmos chipinde bir arıza olabilir benzer bir durum başımıza gelmişti ordan biliyorum tabi bizdekinde garanti felan olmayınca bi bilgisyar firmasına tamir ettirmiştik bence garantiye götürmeni tavsiye ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme